polędwiczki wieprzowe z pieprzem - 764 przepisów (strona:21/51)

Polędwiczki wieprzowe w glazurze ananasowo-imbirowej 173

nieduże polędwiczki wieprzowe GLAZURA: sok z 1 cytryny 1 puszka ananasa w zalewie 1 łyżka musztardy 2 łyżki mąki kukurydzianej 1 łyżeczka świeżego otartego imbiru 1 łyżeczka cukru pudru szczypta pieprzu cayenne sól morska Polędwiczki dokładnie myjemy, osuszamy i pozbawiamy włókien, jeśli takowe są. Z soku z cytryny odlewamy jedną łyżkę do przygotowania glazury. Resztę mieszamy z łyżeczką soli

Kuchenna Kontrrewolucya
Polędwiczki w sosie miodowo-musztardowym 215

może zaskoczyć niejednego znawcę kuchni.  SKŁADNIKI (4 porcje) ok. 800 g – 900 g polędwiczek wieprzowych 3 duże łyżki musztardy delikatesowej łyżka miodu sok z 1/4 cytryny łyżka oliwy pół szklanki wody 2 łyżki sosu sojowego śmietanka kremówka 30 % masło klarowane do smażenia sól, pieprz WYKONANIE: Polędwiczki umyć. Musztardę z miodem rozetrzeć w misce. Dodać sól, pieprz, oliwę

Calzonella.com
Polędwiczki w sosie grzybowym 278

podam je z kluskami śląskimi. Sos grzybowy jest pyszny – warto go zrobić nie tylko do polędwiczek. Polędwiczki: 2 małe polędwiczki wieprzowe (lub 1 bardzo duża) olej lub klarowane masło 1-2 ząbki czosnku sól morska, świeżo mielony pieprz Sos grzybowy: 40 g suszonych grzybów leśnych (użyłam borowików, mogą być mieszane) 2 szklanki bulionu warzywnego (500 ml) 1 cebula(...)mieszamy, aż mieszanina będzie jednolita i gęsta. Dodajemy stopniowo resztę zalewy, ciągle mieszając. Dodajemy grzyby i rozmaryn. Zagotowujemy. Zdejmujemy z ognia i wlewamy śmietankę. Mieszamy i doprawiamy solą oraz pieprzem. Polędwiczki kroimy na 1,5 cm plastry. Nacieramy przekrojonym czosnkiem i posypujemy solą oraz pieprzem z obu stron. Lekko rozpłaszczamy każdy plaster otwartą dłonią. Na dużej patelni silnie rozgrzewamy olej

Poezja smaku
Polędwiczki w ziołach - w wolnowarze 163

nieco sosu.  W oparciu o przepis z  Food.com składniki (3 - 4 porcje) ok 500 g  polędwiczki wieprzowej 3 łyżki soku z cytryny 3- 4 ząbki czosnku posiekane 1 łyżeczka posiekanych igiełek rozmarynu 1/2 łyżeczki suszonego tymianku 1/4 łyżeczki pieprzu 1/4 łyżeczki soli oliwa z oliwek 1 duża cebula ziemniaki  - po 2 - 3 na osobę (opcjonalnie) przygotowanie

Stare Gary
Polędwiczki wieprzowe w szynce parmeńskiej na sosie grzybowym 134

Składniki (na 2-3 porcje): koncentrat grzybowej Krakus 300 ml 300 gram polędwiczki wieprzowej  6 plastrów szynki parmeńskiej  kilka gałązek rozmarynu  garść mrożonych podgrzbków  cebula  ząbek czosnku dwie łyżki masła  dwie łyżki oliwy z oliwek  sól i pieprz 1/2 szklanki śmietany 36% Do podania: makaron szpinakowy lub kasza pomidorki koktajlowe  kapusta kiszona

Mango Papaja
Rolada z polędwiczki nadziana serkiem zielonym 142

chlebem podawać lub po podgrzaniu jako dodatek do obiadu podawać.  Składniki: 1 szt. polędwiczki wieprzowej (ok. 400 g) 4 łyżki zielonych oliwek, 2 łyżki kapary, 3 łyżki posiekanego szczypiorku, kilka listków świeżego oregano,  100 g sera  sałatkowo – kanapkowego tłustego, pieprz czarny świeżo mielony do smaku, olej rzepakowy do wysmarowania foli. Przygotowanie: Polędwiczkę myjemy, suszymy  nacinamy wzdłuż

Moniki Smakołyki
Polędwiczki wieprzowe w miodzie, winie i truskawkach 163

idealny obiad, tym bardziej że sezon truskawkowy dobiega już do końca i trzeba to wykorzystać. Składniki: 2 polędwiczki wieprzowe sok z 1 cytryny 4 łyżki miodu 2 duże cebule 3 łyżki oliwy 8 łyżek jasnego sosu sojowego świeżo mielony kolorowy pieprz sól 0,5 szklanki białego wytrawnego wina 250 g truskawek kilka listków bazylii oliwa Przygotowanie: Z soku

Lili w kuchni
Polędwiczki wieprzowe w sosie chrzanowym 1382

mojego brata, więc mięcho zostało wchłonięte z mizerią. Też super.  Składniki: 1 polędwiczka wieprzowa 300 ml wody 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżka świeżo tartego chrzanu  1 łyżka mąki pszennej 2 łyżki śmietany 18% 1 liść laurowy 1 łyżeczka majeranku sól pieprz olej rzepakowy Polędwiczkę kroimy w plasterki o grubości ok 1,5 cm, doprawiamy solą, pieprzem

Kardamonovy
Polędwiczki wieprzowe nadziewane serem pleśniowym 137

pyszne, chrupiące pieczarki smażone na maśle :) Składniki (na ok. 2-3 porcje): 2 polędwiczki wieprzowe (u mnie waga 1 szt. ok. 380 g) ok. 80 g sera pleśniowego (np. Lazur, Rokpol) 250 g pieczarek 2-3 łyżki oleju (np. rzepakowego) 2 łyżki masła sól pieprz Wykonanie: Polędwiczki myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, usuwamy błonę. Ser kroimy na plastry, a następnie

MyCookBook.pl
Marynowana polędwiczka nadziewana porem 158

pierwszym użyciu robią się ciemne zacieki od ich zawartości. Marynowana polędwiczka nadziewana porem 2 porcje Polędwiczka: 1 średniej wielkości polędwiczka wieprzowa 1 por - biała jego część (długości mniej więcej polędwiczki) 1 łyżka tartego żółtego sera sól, pieprz Marynata: 3 łyżki sosu teriyaki 1 łyżka octu winnego 2 łyżki oleju 1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę Polędwiczka: Polędwiczkę oczyścić z błonek

Posadzone i zjedzone
Polędwiczka wieprzowa w sosie śmietanowym z podgrzybkami 193

całą polędwiczkę podsmażyłam na grillowej patelni i podałam ze śmietanowym sosem z podgrzybkami. Składniki: polędwiczka wieprzowa sól 1 ząbek czosnku oliwa Sos: 1 szklanka wcześniej podgotowanych podgrzybków (mogą być mrożone) 1 cebula 1/2 szklanki śmietany kremówki ok. 1/2 łyżeczki suszonego rozmarynu 1 łyżka masła sól pieprz Polędwiczkę dzień wcześniej solimy, nacieramy ząbkiem czosnku i polewamy 2 łyżkami oliwy. Odstawiamy

tojestpyszne.blogspot.com
Poledwiczki w sosie kurkowym 135

jednak faktu, że kurki są po protu przepyszne i nadają doskonałego smaku potrawom. SKŁADNIKI: 400 g polędwiczki wieprzowej 200 g kurek 150 ml śmietanki (10, 12 lub 30 %) 150 ml bulionu 1 marchewka 1 mała cebula 2 kulki jałowca 1/2 łyżeczki cząbru pieprz sól 2 łyżki masła klarowanego 1 łyżka mąki ziemniaczanej 100 g kaszy jaglana Polędwiczki oczyszczamy z błonek

Kuchnia od dwojga
Rolada z polędwiczki ze szpinakiem 115

tego bulionu były po prostu fantastyczne! Ale póki co zostajemy przy polędwiczce. Klops i ziemniaki w kolejnych wpisach. duża polędwiczka wieprzowa 200 g świeżych liści szpinaku 100 g sera feta cebula ząbek czosnku masło i olej do smażenia sól, pieprz 3/4 szklanki bulionu Szpinak myjemy. Cebulę i czosnek obieramy i bardzo drobno siekamy. Cebulę podsmażamy przez jakieś 2 minuty(...)liście szpinaku, doprawiamy solą i pieprzem i smażymy często mieszając aż szpinak znacznie się zmniejszy i cała woda, która pozostała po myciu szpinaku wyparuje. Zostawiamy do ostygnięcia. Z polędwiczki wycinamy błony t tłuszcz. Teraz nacinamy polędwicę. Nie bardzo wiedziałem jak to opisać, więc pokazuję na zdjęciach. Chodzi o to, żeby z jednej strony naciąć polędwiczkę wzdłuż do połowy głębokości. Przekręcamy

Marder&Marder Manufacture
Polędwiczka wieprzowa w cieście francuskim 122

środku.  Ale wyszła! i była naprawdę przepyszna, krucha i soczysta. Do dzieła! Składniki: - polędwiczka wieprzowa (ok pół kg) - płat gotowego ciasta francuskiego (nie mrożonego!) - pół kg pieczarek - mała cebula - 2 ząbki czosnku - 2 łyżeczki musztardy dijon - łyżeczka majeranku - łyżeczka słodkiej papryki - sól, pieprz - olej i masło do smażenia - żółtko Polędwiczkę płuczę  pod bieżącą wodą i dokładnie osuszam ręcznikiem

Cook&Love
Polędwiczki wieprzowe z grzybami leśnymi w sosie ziołowo-śmietanowym 153

grzybów mrożonych lub suszonych (te oczywiście wcześniej namaczamy). SKŁADNIKI (4 porcje - 1 porcja - 266 kcal) 450 g polędwiczek wieprzowych   300 g leśnych grzybów 1 biała cebula  2 łyżki śmietany 18% 1 łyżka mąki pszennej 1 szklanka bulionu warzywnego sól, pieprz (najlepiej świeżo zmielone) papryka czerwona słodka szczypta kurkumy gałązka rozmarynu,  kilka gałązek tymianku 2 łyżki oleju(...)czyścimy i kroimy na mniejsze kawałki.  Cebulę kroimy w drobną kostkę. W garnku o grubym dnie rozgrzewamy tłuszcz i kładziemy pokrojone  w centymetrowe i rozbite dłonią plastry polędwiczki oprószone solą i pieprzem.  Kiedy się zrumienią z obu stron - zdejmujemy na bok.  Na tym samym tłuszczu szklimy cebulę.  Dodajemy i grzyby i 2-3 minuty razem

Moje Kuchenne Rewelacje

Proponowane wyszukiwania