polędwiczki wieprzowe z pieprzem - 764 przepisów (strona:17/51)

Polędwiczka z zielonym groszkiem i liśćmi buraka 217

nadzienia. Zrobiłam, ale jak  polędwiczka była w piekarniku to pomyślałam czy domownikom będzie smakować. Mój strach był niepotrzebny - polędwiczka była pyszna. Składniki: 1 polędwica wieprzowa 150 g wędzonego boczku cienkie plasterki musztarda rosyjska Kamis sól morska ziołowa Kamis pieprz kolorowy Kamis kilka strąków zielonego groszku liście z buraków czerwonych kilka gałązek koperku 2 łyżki oleju Przygotowanie:Polędwiczkę oczyścić

Ala piecze i gotuje
Polędwiczki z fetą i suszonymi pomidorami 136

musiała jeszcze trochę zaczekać zanim dostanie taki rarytas, bo można go podawać dzieciom dopiero po 12 miesiącu. Składniki 2 polędwiczki wieprzowe kilka suszonych pomidorów w oliwie ser feta (prawdziwy jest najlepszy) troszkę tymianku - może być świeży lub suszony sól, pieprz, oliwa do smażenia w przepisie był również czosnek, ale ja robię bez i jest pysznie. Przygotowanie Polędwiczki oczyścić

Kulinarne Inspiracje
Polędwiczki z kurkami w sosie śmietanowym z winem 149

kurek 150 ml białego wina 1 duża lub średnia cebula 2 – 3 ząbki czosnku sól, świeżo zmielony czarny i czerwony pieprz, świeży tymianek oliwa z oliwek, masło 200 g śmietany kremówki 1 duża polędwiczka wieprzowa Wykonanie: Kaszę, makaron lub ziemniaki ugotuj. Cebulę pokrój w drobno kostkę, czosnek posiekaj. Polędwiczkę oczyść z błon, pokrój w 1 cm plastry. Kurki umyj(...)tłuszczu – uważając by pozostawić jak najwięcej oleju na patelni, gdyż będzie używana. W razie potrzeby – dodaj 1 łyżkę oliwy i rozgrzej. Dodaj polędwiczki, obsmaż je dokładnie z każdej strony, dopraw tymiankiem, solą i czarnym oraz czerwonym pieprzem. Po około 5 minutach dodaj cebulę i smaż do momentu aż zmięknie. Następnie dodaj czosnek i smaż jeszcze około 1 minuty. Dodaj kurki

Moja pasja smaku
Polędwiczki z kurkami w sosie śmietanowym z winem 129

kurek 150 ml białego wina 1 duża lub średnia cebula 2 – 3 ząbki czosnku sól, świeżo zmielony czarny i czerwony pieprz, świeży tymianek oliwa z oliwek, masło 200 g śmietany kremówki 1 duża polędwiczka wieprzowa Wykonanie: Kaszę, makaron lub ziemniaki ugotuj. Cebulę pokrój w drobno kostkę, czosnek posiekaj. Polędwiczkę oczyść z błon, pokrój w 1 cm plastry. Kurki umyj(...)tłuszczu – uważając by pozostawić jak najwięcej oleju na patelni, gdyż będzie używana. W razie potrzeby – dodaj 1 łyżkę oliwy i rozgrzej. Dodaj polędwiczki, obsmaż je dokładnie z każdej strony, dopraw tymiankiem, solą i czarnym oraz czerwonym pieprzem. Po około 5 minutach dodaj cebulę i smaż do momentu aż zmięknie. Następnie dodaj czosnek i smaż jeszcze około 1 minuty. Dodaj kurki

Moja pasja smaku
Polędwiczki w boczku 240

dzień wcześniej, przetrzymać w lodówce a przed obiadem tylko wrzucić do rozgrzanego piekarnika.  2 polędwiczki wieprzowe 200g boczku wędzonego w plastrach 150g żółtego sera 3 łyżki ostrej musztardy 2 łyżeczki miodu 1 łyżeczka papryki słodkiej 1/2 łyżeczki majeranku sól, pieprz 1. Polędwiczki oczyszczamy, kroimy na plastry o szerokości około 1 cm.  2. Miód, musztardę i przyprawy mieszamy

Szefowa kuchni
Polędwiczki z mozzarellą po toskańsku 138

Propozycja na szybką kolację Składniki polędwiczka wieprzowa pomidor 10 dag sera mozzarella 1/2 cytryny bazylia świeża 2 ząbki czosnku 2 łyżki oliwy czarne oliwki bez pestek zioła prowansalskie sól pieprz czarny Przygotowanie   Polędwiczkę umyłem, oczyściłem, natarłem czosnkiem roztartym z solą i ziołami prowansalskimi. Odstawiłem na ok. 30 minut. Na patelni rozgrzałem 2 łyżki oliwy, włożyłem polędwiczkę , zrumieniłem ze wszystkich

R'n'G Kitchen
Polędwiczka wieprzowa Lady gray i rukolowy makaron. 175

zaskoczę jury swoim pomysłem i kreatywnością. A Wam gorąco polecam i proszę o zagłosowanie na mój przepis. Składniki: 0,5 kg polędwiczki wieprzowej 1 szkl mocnego naparu herbaty lady gray 2 szalotki bananowe ocet balsamiczny sól,  pieprz czarny, papryka słodka mielona,  tłuszcz do smażenia  mąka pszenna rukola Fit&Easy wrząca woda papryka marynowana do dekoracji, bądź(...)wodę wyrabiając gładkie i elastyczne ciasto. Wałkujemy nie za cienko i kroimy w grubsze wstążki. Wstawiamy wodę, doprowadzamy do wrzenia solimy i wkładamy nasz makaron. Gotujemy chwilkę od wypłynięcia.Polędwiczkę oczyszczamy, kroimy w kostkę i opruszamy delikatnie mąką. Obsmażamy na mocno rozgrzanym patelni. Pod koniec dodajemy pokrojoną szalotkę i chwilę razem smażymy. Chwilę przed końcem wlewamy do mięsa 2 łyżki

Malinowe Pocałunki
Polędwiczki pieczone z boczkiem i cebulą 266

mizerią i pieczonymi ziemniakami, bardzo nam smakowała. W smaku bardzo podobna do szaszłyków kupowanych na mieście.  500g polędwiczek wieprzowych 100g wędzonego boczku w plastrach 3 cebule 1/3 szklanki wody 1/3 szklanki keczupu 2 łyżeczki musztardy 2 łyżeczki miodu sól, pieprz, papryka słodka, czosnek granulowany 1. Cebulę kroimy w piórka. Polędwiczki nakrawamy wszerz, tak by powstały "kieszonki". Nacieramy

Szefowa kuchni
POLĘDWICA OTULONA CIASTEM FRANCUSKIM 129

Polędwiczka w takiej formie jest doskonała na obiad na ciepło, jak również na zimno na kanapki. SKŁADNIKI 1 polędwiczka wieprzowa, 2 łyżki musztardy, 1łyżeczka majeranku, ½ łyżeczki soli, ½ łyżeczki słodkiej papryki, ¼ łyżeczki pieprzu, 2 ząbki czosnku Dodatkowo: 1 opakowanie ciasta francuskiego, 1 jajko WYKONANIE   Musztardę mieszamy z przyprawami oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Marynatą nacieramy mięso. Odstawiamy do lodówki najlepiej

słodki bratek
Mini roladki z polędwiczki 327

smakują, a swoją wielkością zaskakują :)  💑👪 Mogą też być dodatkiem do dania głównego zastępując tradycyjnego schabowego :P 💪 Składniki: 1 polędwiczka wieprzowa, ok. 120 g sera camembert np. z papryką, kilka zielonych całych oliwek, kilka ziaren kapary, sól do smaku, pieprz czarny świeżo mielony do smaku, 1 jajko, bułka tarta, olej rzepakowy do smażenia. Przygotowanie: Polędwiczkę myjemy, suszymy, czyścimy z błon

Moniki Smakołyki
MIĘTOWO - CZOSNKOWE POLĘDWICZKI Z GRILLA 123

SKŁADNIKI :  500 g polędwiczek wieprzowych 10-12 plastrów cienkiego boczku 1 łyżka posiekanej mięty kilka listków bazylii 2 łyżki oleju 3 ząbki czosnku sól, pieprz ostra i słodka papryka w proszku do smaku 2 młode, małe cukinie(...)PRZYGOTOWANIE :  Polędwiczki myjemy, osuszamy, tniemy na grube plastry. Nacieramy przyprawami, oliwą, miętą i czosnkiem. Odkładamy mięso na 10-15 minut aby przeszło.  Cukinię kroimy na plastry, solimy i polewamy oliwą. Na każdy kawałek polędwiczki kładziemy listek bazylii, zawijamy plastrem boczku i nabijamy naprzemiennie z cukinią, na patyczki do szaszłyków. Szaszłyki grillujemy na rozgrzanym grillu, około 15 minut, obracając

Kulinarne Fantazje Marioli
Polędwiczki z rozmarynem i boczkiem. 107

Grillowanie jest super, ciągle szukam nowych inspiracji, które zachwycą domowników i gości! Dziś polędwiczki! SKŁADNIKI: 1 polędwiczka wieprzowa 2 cebule czerwone boczek wędzony MARYNATA: 25ml. limoncello 1/2 kostki wołowej 2 listki laurowe 1/2 łyżeczki pieprzu mieszanego 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki vegety 1 łyżeczka lubczyku suszonego 1 łyżeczka majeranku 2-3 ząbki czosnku 3-4 łyżki oliwy z oliwek WYKONANIE

Kuchnia Beaty
Polędwiczki wieprzowe z grzybami 215

zbiorów. Najwyższa pora była zatem, by coś z nich skonstruować...:) Polędwiczki wieprzowe z grzybami Składniki: 500g polędwiczek wieprzowych 200g grzybów leśnych 2 cebule bulion wołowy- kostka 150 ml czerwonego wina 2 łyżki stołowe śmietany 3 ząbki czosnku przyprawy:  pieprz, sól, tymianek, papryka czerwona, sos sojowy olej do smażenia Wykonanie :  Polędwiczki kroimy na plastry ok. 1cm szerokie

Aromatyczne Podróże
Polędwiczka wieprzowa z ricottą zawijana w boczek + Konkurs 198

wieprzowej QAFP 15 dkg sera ricotta 3 szt pomidorów suszonych  2 ząbki czosnku obrane i przeciśnięte przez praskę 5 zielonych szparagów sól i pieprz, chili w płatkach do smaku  1 opakowanie boczku wędzonego w plasterkach oliwa świeży rozmaryn 1 kg młodych ziemniaków 1 opakowanie szpinaku mrożonego  3 ząbki czosnku sól, pieprz papier do pieczenia  Polędwiczkę opłukujemy(...)pieprzem. Pieczemy w piekarniku w tym samym czasie co mięso.  Szpinak poddusiłam z oliwą i masłem, oraz przeciśniętym prze praskę czosnkiem, doprawiłam i podałam z mięsem i ziemniakami.  A Ciebie zapraszam do udziału w konkursie DOBRE Z NATURY zasady są proste, a nagrody przydatne czy można chcieć czegoś więcej ? Poznaj dobre mięso, mięso certyfikowane QAFP. Polędwiczka wieprzowa

Kuchnia na wzgórzu
Polędwiczka wieprzowa faszerowana suszoną morelą 131

jeszcze nigdy nie jadł polecam spróbować. Czas wykonania: 1 h Ilość porcji: 2 Składniki: 500 g polędwiczki wieprzowej (1 sztuka) 15 g suszonej moreli 2 łyżki oleju 1 łyżeczka masła 100 ml wytrawnego białego wina (2 kieliszki) 1 łyżeczka soli ½ łyżeczki pieprzu Przygotowanie: Połowę moreli namoczyć w winie przez około 30 minut. Polędwiczkę umyć i osuszyć. Wyciąć nożem(...)soli i pieprzu i smażyć na oleju po około 3 minuty z każdej strony. Następnie podlać polędwiczkę winem, w którym moczyły się morele i dusić 10-15 minut. W tym czasie w małym garnku roztopić masło i podsmażyć resztę moreli. Gdy polędwiczka się poddusi przelać zalewę winną do podsmażonych

KuchniaWeDwoje.pl

Proponowane wyszukiwania