polędwiczki wieprzowe z pieprzem - 764 przepisów (strona:31/51)

Polędwiczki wieprzowe w glazurze gruszkowo-żurawinowej z orientalną nutą i mozzarellą 230

mięsa, przyprawione lekko orientalną nutką. :) 1 polędwiczka wieprzowa (ok. 500g) kulka sera mozzarella lub ok. 50g korycińskiego 2,5 łyżki stołowej konfitury żurawinowej 2,5 łyżki konfitury gruszkowej 2 łyżki sosu Worcestershire 2 łyżki płynnego miodu 2 ząbki czosnku pół łyżeczki kurkumy duża szczypta chilli na czubku noża - mielonego kardamonu, białego mielonego pieprzu, mielonej gałki muszkatołowej, zmiażdżonej czarnuszki mała(...)płaska łyżeczka soli pół łyżeczki czarnego świeżo zmielonego pieprzu suszone gałązki tymianku do dekoracji Polędwiczkę płuczemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i kroimy w plastry grubości około 1,5 centymetra, po czym spłaszczamy między dłońmi. Przygotowujemy glazurę: sos Worcester, miód, czosnek, konfitury i przyprawy mieszamy w miseczce i doprawiamy solą oraz pieprzem. Następnie przekładamy ją do rondelka i kilka chwil odparowujemy

Kuchenna Kontrrewolucya
Zupa jesienna z papryką, porem i serkiem topionym 156

zawsze jest smacznie :) Składniki: 1 polędwiczka wieprzowa 1/2 małego selera (lub 1/4 dużego) 3 marchewki 1 papryka 1/2 pora kilka ziemniaków 1/2 bloczka (50g) serka topionego z papryką 2 liście laurowe 3-4 ziarna ziela angielskiego 1 łyżka lubczyku suszonego 1 łyżka oregano 2 łyżki papryki słodkiej mielonej 2 łyżki posiekanego koperku 1 łyżeczka pieprzu ziołowego 100 ml śmietany(...)sól i pieprz do smaku Sposób przygotowania: Polędwiczkę dokładnie myjemy, dzielimy na mniejsze kawałki i wrzucamy do zimnej wody. Doprowadzamy do wrzenia i gotujemy na małym ogniu około pół godziny z liśćmi laurowymi i zielem angielskim. Po tym czasie wrzucamy seler i 2 marchewki pokrojone w półplasterki, a jedną startą na grubych oczkach tarki. Gdy warzywa zaczną się robić miękkie

Kolorowy Przepisownik
Polędwiczka z jabłkami 149

upodobań , zapraszam do wypróbowania przepisu . Składniki  1 szt polędwiczki  1 cebula  1 duże jabłko  szczypta cynamonu  sól  pieprz czarny  1 szalotka  1 łyżeczka pieprzu ziołowego  listek laurowy  10 ziaren pieprzu kolorowego  2 łyżki masła ( do smażenia ) 1 kostka wieprzowa  Wykonanie  Polędwice kroję w plastry , na rozgrzaną patelnie

Mój Smak
"Piękno w smaku" - Warsztaty QAFP 207

wszelkich ciekawostkach produkcyjnych opowiadała nam zaś Agnieszka Różańska . Co to właściwie jest QAFP? Jest to system certyfikacji żywności wysokiej jakości.  Obejmuje on na dzień dzisiejszy mięso drobiowe, wieprzowe oraz wędliny.  Żeby firma otrzymała taki certyfikat musi się ostro nagimnastykować, spełnić tysiące warunków i norm.  Dzięki temu my otrzymujemy na nasz stół mięso najwyższej jakości, bez tłumu(...)dlaczego???:-PPP A to schab na wagę złota: z odrobiną soli i pieprzu i całą masą tymianku, zrobiony naszymi ręcyma :DDD  Jeszcze jeden przytulaniec, póki mąż nie widzi:D Najpiękniejszy fartuch kuchenny ever - ręczna robota :D Selfie musi być:D  I gotowe dzieła:  Polędwiczka wieprzowa z masłem, rukolą i ziemniakami truflowymi Schab sou vide na puree

Słodko-Słony Świat Ilony
Polędwiczki wieprzowe w sosie z suszonych pomidorów 142

osób: 50-60 dag polędwiczek wieprzowych  3 pełne łyżki suszonych pomidorów w oliwie 2-3 łyżki oliwy w której macerowały się pomidory olej rzepakowy 5-6 świeżych pomidorów koktajlowych  1 średnia cebula 2 ząbki czosnku słodka śmietanka 12-18 %, ok 200-250 ml 3/4 szklanki wody świeża natka pietruszki sól pieprz Dodatkowo: 20 dag kaszy jęczmiennej(...)dużej patelni rozgrzewamy oliwę i olej, przesmażamy drobno pokrojoną cebule i czosnek. Gdy się zeszkli dodajemy umyte i osuszone polędwiczki, oprószamy je solą i pieprzem podczas odwracania na patelni. Gdy polędwica nabierze lekko złotawego koloru dodajemy suszone i świeże pomidory, część natki pietruszki, zalewamy wodą oraz śmietanką. 2. Na małym ogniu pod przykryciem dusimy mięso przez ok 15-20 minut

Apetyczna babeczka
Polędwiczki w sosie pieczeniowo-grzybowym 326

Składniki: 0,5 kg polędwicy wieprzowej kilka suszonych podgrzybków 1 mała cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżka mąki  masło sól, pieprz Polędwicę opłukać, pokroić na

Konrad Gotuje
Polędwiczka wieprzowa z czerwoną cebulą 210

soku z jabłek - 100ml oleju rzepakowego lub rydzowego - 100ml czerwonego wina półsłodkiego  - 1/3 łyżeczki mielonego pieprzu cayenne - świeżo mielony pieprz - szczypta soli Mięso oczyszczamy z błon, po czym wrzucamy na noc do marynaty.     Następnego dnia obsmażamy polędwiczkę na rumiano z każdej strony. Dorzucamy cebulki. Podlewamy lekko półsłodkim czerwonym winem, chwilę smażymy. Polędwiczki z cebulkami przekładamy do naczynia

Sajkofanka smaku
Polędwiczki pod panierką 172

delikatnym mascarpone smakuje rewelacyjnie, polecam. Składniki: 2  polędwiczki wieprzowe 700 g Marynata: 1 łyżka jasnego sosu sojowego 1 łyżka musztardy francuskiej 1 łyżka płynnego miodu  1 łyżka oliwy z oliwek 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę 3-4 łyżki drobno posiekanego świeżego tymianku sól i pieprz do smaku Panierka: 4-5 kromek czerstwej bułki wrocławskiej 2 łyżki(...)mieszanką miodu, musztardy, oleju, sosu sojowego, soli, pieprzu, czosnku i tymianku. Przykryć i odstawić do lodówki na 2-3 godziny. Po tym czasie mięso przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i piec przez 20 minut w temperaturze 180 C. Wyjąć i przestudzić. Mascarpone połączyć z tymiankiem i posmarować nim polędwiczki. Bułkę rozdrobnić blenderem, dodać, oliwę, parmezan. Wymieszać i taką

Gosia gotuje
Polędwiczki w sosie własnym 201

Dziś kolejna propozycja na danie obiadowe - polędwiczki wieprzowe w sosie własnym, moja wersja podana z ziemniakami i mizerią.  Składniki: 300 g polędwicy wieprzowej 1/2 cebuli średniej wielkości 1 ząbek czosnku 1 łyżka oliwy 1-2 ziarenka ziela angielskiego 1/2 łyżeczki majeranku mąka pszenna - odrobina do obsypania mięsa  słodka papryka sól pieprz możecie dodać swoją ulubioną przyprawę(...)plastry ok. 1,5 cm grubości. Tak pokrojone mięso delikatnie rozbijamy. Obsypujmy solą, pieprzem, papryką oraz oprószamy mąką z dwóch stron. Cebulę obieramy, myjemy i kroimy w drobną kostkę. Czosnek obieramy, myjemy i przeciskamy przez praskę Na patelni rozgrzewamy 1 łyżkę oleju i smażymy polędwiczki aż się ładnie zrumienią po obu stronach, a następnie przekładamy do garnka

Gotuj z Mąką
ROLADKI WIEPRZOWE W SOSIE Z SUSZONYMI POMIDORAMI 160

włączoną funkcją grzanie góra i dół bez termoobiegu. SKŁADNIKI / 4 porcje 1 polędwiczka wieprzowa (około 400 g) 2 małe ząbki czosnku/ starte na tarce 100 g cienko pokrojonej suszonej szynki / serrano, parmeńskiej 100 g sera camembert lub gorgonzola świeżo zmielony czarny pieprz sól morska szczypta chili w proszku SOS 1/3 szklanki suszonych pomidorów / pokrojonych w kostkę 1 szklanka śmietany

cool and minty
Cukinie faszerowane . 186

dodatkowo na smaku .Polecam gorąco . Składniki: dla 2 osób 2 okrągłe cukinie kawałek mięsa z polędwiczki wieprzowej jeden mały ,pieczony lub ugotowany burak środek z wydrążonych cukinii mała cebulka 3 pieczarki słonecznik,podprażony wcześniej na suchej patelni Mięso kroimy na małe kawałki ,doprawiamy solą ,pieprzem i przesmażamy krótko na patelni razem z cebulką pokrojoną w kostkę .Dodajemy pokrojone pieczarki .Buraczka

Ladylaura.
Polędwiczki wieprzowe w czosnku niedźwiedzim i prosciutto 185

Czas przygotowania: 35 minut Porcje: 2 Składniki:  polędwiczka wieprzowa QAFP ok. 20 cm, 8-10 plastrów szynki prosciutto lub innej długo dojrzewającej,  6 listków czosnku niedźwiedziego (lub 1 łyżeczka suszonego), 100 ml białego wytrawnego wina (polecam młode portugalskie Vinho Verde), sok z połowy limonki, pieprz, 2 łyżki oliwy. Sałatka: 1 cukinia, garść umytej i osuszonej rukoli, 1/2 papryczki(...)łyżeczka syropu z agawy lub 1/2 łyżeczki cukru, sól i pieprz do smaku. Znakomicie smakują z młodymi ziemniaczkami i koperkiem. Tkaniny Kardelen by Mira design Przygotowanie: Da desce rozłożyć po 5 plastrów szynki tak by na siebie zachodziły.  Piekarnik rozgrzać do 190 stopni. W tym czasie polędwiczkę podzielić na dwie porcje, oprószyć pieprzem, obsmażyć na rozgrzanej oliwie

SzczyptaSmaQ
Polędwiczki w sosie winno-śmietanowym z suszonymi pomidorami 244

prostu boski! Składniki: – 1 polędwiczka wieprzowa (ok. 500g) – 250ml wody – 100ml białego, wytrawnego wina – 100ml śmietanki 30% – 60g suszonych pomidorów w oleju – pół pęczka natki pietruszki – 2 łyżki sosu sojowego – 1 łyżka oleju spod pomidorów – 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej – 1/3-1/2 pieprzu cayenne – sól, pieprz Suszone pomidory kroimy w kawałeczki(...)Olej rozgrzewamy na patelni. Gdy będzie gorący, układamy plastry mięsa i chwilę smażymy z obu stron. Doprawiamy je solą i pieprzem. Wypuszczony, mięsny sok pozostawiamy i dolewamy wodę, sos sojowy oraz dodajemy pieprz cayenne. Całość dusimy pod przykryciem ok. 20 minut, co jakiś czas mieszając. Zdejmujemy pokrywkę i dodajemy pomidory z winem oraz śmietankę. Mieszamy i przez sitko dodajemy mąkę

Be Fit Be Strong
Roladki z polędwicy z grilla ze szparagami 133

Polędwiczki delikatne kruche, ze szparagami, otulone boczkiem wędzonym. Podaje je z sosem tatarskim i ziołowym. Do tego gruszka, cukinia, pomidorki z grilla. Pysznie smakuje i szybko się grilluje. 2 polędwice wieprzowe 9 szparagów zielonych 1 opakowanie mozzarelli kulki sól, pieprz przyprawa do grilla 9 plastrów boczku wędzonego cienkie 1 gruszka 1 cukinia 1 gałązka pomidorków koktajlowych sos tatarki(...)minuty i gotuję. Wyjmuję i studzę. Na polędwicy układam pokrojone kulki mozzarelli, po trzy szparagi i spinam wykałaczkami w formie rolady. Obkładam plastrami boczku, posypuję przyprawą do grilla. Polędwiczki smaruję olejem, i układam na grillu. Obracam z każdej strony. Polędwica jest delikatnym mięsem więc nie musimy jej długo grillować. Gruszkę kroję na plastry, cukinię także i grilluję. Pod koniec układam

wesoła kuchnia

Proponowane wyszukiwania