Polędwiczki pod panierką

Polędwiczki pod panierką

Polędwiczki pod panierką

Polędwiczki wieprzowe pod pierzynką z mascarpone, posypane panierką z bułki i parmezanu, to idealna potrawa na Świateczny czy okazjonalny obiad. Mięso nie jest wyschnięte, a połaczenie z delikatnym mascarpone smakuje rewelacyjnie, polecam. Składniki: 2  polędwiczki wieprzowe 700 g Marynata: 1 łyżka jasnego sosu sojowego 1 łyżka musztardy francuskiej 1 łyżka płynnego miodu  1 łyżka oliwy z oliwek 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę 3-4 łyżki drobno posiekanego świeżego tymianku sól i pieprz do s... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gosia gotuje

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

15 przepisów na karpia

15 pysznych przepisów na świątecznego karpia

Czytaj dalej...

Sałatki na Święta Bożego Narodzenia - najlepsze przepisy!

Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.

Czytaj dalej...

Najlepsze przepisy na Święta

Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?

Czytaj dalej...

Autor

Gosia gotujeGosia gotuje

Lubię gotować, w kuchni nie boję się eksperymentować, a konkretny przepis, to dla mnie często jedynie mały drogowskaz. Z przyjemności odkrywania nowych smaków można bowiem stworzyć coś olśniewającego, z czegoś co właśnie znajduje się w lodówce. Mieszkam we Wrocławiu.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mascarpone, polędwiczki, polędwiczka, bułki, mięso, polędwiczki wieprzowe, sos sojowy, marynaty, miód, sosy, mięso na obiad, francuskie, obiad, boże narodzenie, wieprzowina, polędwiczki wieprzowe w sosie, mięsa pieczone, polędwiczki w sosie

Inne przepisy z Gosia gotuje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.