poledwica wołowa - 488 przepisów (strona:27/33)

Jak rzuciliśmy wszystko i pojechaliśmy na narty 141

przystawkę wybraliśmy klasyki tatara wołowego z anchois i śledzia pod pierzynką z kiełkami rzodkiewki. Na drugie danie wybraliśmy solidne porcje wołowiny z nadzieją, że po całodziennym narciarskim szaleństwie kolacja nie pójdzie nam w boczki 😉 Ja wybrałem steka T-bone, czyli dwa kawałki mięsa polędwicy i rostbefu połączone kością

kuron.com.pl
Stek z rostbefu z frytkami 112

Stek z dojrzałego rostbefu smakuje równie dobrze jak z polędwicy. Razem z frytkami tworzy niezwykle smaczny, męski obiad. Jeżeli jesteś fanem lub fanką wołowiny musisz spróbować

Programista w kuchni
Stek z rostbefu z frytkami 187

Stek z dojrzałego rostbefu smakuje równie dobrze jak z polędwicy. Razem z frytkami tworzy niezwykle smaczny, męski obiad. Jeżeli jesteś fanem lub fanką wołowiny musisz spróbować

Programista w kuchni
Domowa podsuszana kiełbasa żywiecka 279

wędzoną domową pasztetową, polędwicę wileńską czy też schab ze słoika.Uważam, że warto poświecić trochę czasu na przygotowanie własnych wędlin, pozbawionych sztucznych zapychaczy, wypełniaczy czy innych wzmacniaczy smaków ! Domowa podsuszana kiełbasa żywiecka Składniki na 5 kg kiełbasy: 2 kg łopatki wieprzowej 2,5 kg karkówki wieprzowej 0,5 kg pręgi wołowej 90 g peklosoli

Kulinarne przygody Gatity
Restauracja Grube Ryby w Zabierzowie 144

puree ziemniaczanym.  Stek z polędwicy argentyńskiej w sosie z zielonego pieprzu z pieczonymi ziemniakami i sałatką z pomidorów i rukoli. Filet z pstrąga Zabierzowskiego smażony na klarowanym maśle podany z ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty. Filet z kurczaka w pieprzu cytrynowym z sosem czosnkowym, opiekanymi ziemniakami i surówką z marchewki.  Burger wołowy z (wybranymi dodatkami) jalape

Karola gotuje
Polędwiczki z rozmarynem i boczkiem. 119

MARYNATA: 25ml. limoncello 1/2 kostki wołowej 2 listki laurowe 1/2 łyżeczki pieprzu mieszanego 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki vegety 1 łyżeczka lubczyku suszonego 1 łyżeczka majeranku 2-3 ząbki czosnku 3-4 łyżki oliwy z oliwek WYKONANIE: polędwiczkę kroimy na paski szerokości 3-4cm. lekko rozbijamy nakłuwaczem, wszystkie składniki marynaty dokładnie mieszamy, polędwicę smarujemy dokładnie marynatą, odstawiamy

Kuchnia Beaty
Lasagne (lasagne bolognese) 128

szpinakiem – makaron z polędwicą – makaron z krewetkami – spaghetti aglio oilo – spaghetti bolognese – spaghetti carbonara – spaghetti z krewetkami LASAGNE BOLOGNESE Ilość porcji: 4-5 Przygotowanie : 1 godzina 20 minut Składniki: – płaty do lasagne – 150-200 g mozzarelli do posypania – sos pomidorowy i listki bazylii do podania Składniki sos boloński: – 500 g mięsa mielonego wołowego – 1 puszka

nietylkopasta.pl
Nowe menu sezonowe - Stekówka - steki i burgery 120

mojego serduszka nie porwał, ale nie można odmówić mu pomysłowości i dobrego smaku. Fani takiego połączenia na pewno się nie zawiodą. 🍔 👉 Stek z tuńczyka muśnięty sosem rakowym – Szlachetna grillowana polędwica z tuńczyka podawana z wykwintnym sosem na bazie szyjek rakowych.     To jest już naprawdę wyższy level, sam zapach sprawia, że człowiekowi ślina leci jak górski potok 😂 tuńczyk(...)dodatkiem sosu demi-glace i ziemniak konfitowany podany na tzatzikach. To danie już wkrótce ma zagościć w karcie, tym bardziej cieszę się, że mogłam spróbować go wcześniej. Łata wołowa nie jest bardzo często wykorzystywaną częścią krówki, a szkoda, bo ma spory potencjał. Szef kuchni postanowił to wykorzystać i podał nam te pyszności z gotowanym kilka dni sosem demi-glace

Cooking Monster
Gulasz wołowy z grzybami po katalońsku 175

Dziś mam dla Was niesamowicie smaczny … jesienny przepis na sycące danie , które rozgrzeje w te coraz chłodniejsze dni. Gulasz może z wyglądu jest podobny do

Ostra na Słodko
Bekon burger truflowy z jajkiem przepiórczym 171

mięsa wołowego z karczku lub łopatki QMP, 100 g parzonego boczku, sól, olej, 4 maślane brioche lub bułki do burgerów, 4 jajka przepiórcze, 120 g startego sera bursztyn, 4 łyżki majonezu, 4 liście sałaty karbowanej, kilka kropel oliwy truflowej W maszynce do mięsa zemleć mięso. Dodać pokrojony w drobną kostkę b oczek.    Przyprawić solą i pieprzem. Uformować burgery(...)wysokim stopniu spełniają oczekiwania konsumenta. Wołowina QMP to światowa jakość za polską cenę. W trakcie warsztatów przygotowaliśmy jeszcze kilka dań z różnych elementów wołowiny. Gdyż wołowina to nie tylko polędwica. Większości z nas dobra wołowina kojarzy się przede wszystkim z polędwicą i wysoką ceną. Powszechny jest również pogląd, że przygotowanie dania z wołowiny wymaga ponadprzeciętnych umiejętności kulinarnych i zajmuje dużo

królestwo garów
Szwedzkie klopsiki jak z Ikei 258

schabowy – królik w winie – pulled pork – gicz cielęca w warzywach – boeuf bourguignon – stek z sosem whiskey – schab z pieczarkami – pikantny gulasz z czerwonym winem – kurczak barbecue – pomysł na kurczaka – polędwica z marynowanym pieprzem Przygotowanie : 30 minut Ilość porcji: 2-3, około 30-35 klopsików Składniki: – 0,5 kg mięsa mielonego wołowo-wieprzowego dobrej jakości – 2-3 plasterki boczku najlepiej(...)łyżeczka soli – 1 łyżka pieprzu – 1 łyżeczka roztartego na proszek w moździerzu ziela angielskiego – pół łyżeczki zmielonej gałki muszkatołowej – 500 ml bulionu z kurczaka lub wołowego – 2 płaskie łyżki mąki – olej do smażenia – 1 łyżka sosu worcester – żurawina do podania klopsików PROPOZYCJA PODANIA: puree ziemniaczane i gotowane warzywa np szparagi zielone. Przygotowanie

nietylkopasta.pl
Wołowe zrazy z pastą z suszonych prawdziwków 239

Internecie istnieje wiele przepisów na zrazy wołowe. Dziś zmieniamy trochę tradycyjny przepis i dodajemy pastę z suszonych prawdziwków,które dodadzą potrawie niesamowitego smaku i aromatu. Przygotowanie dania nie zajmuje dużo czasu a poświęcony im czas zrekompensuje się smakiem i zdziwi nie jednego smakosza. W naszej kuchni ten przepis zagościł na stałe i sądzę , że w waszej też tak będzie. Pamiętajmy(...)tylko o wyborze dobrej jakości wołowiny ,świetnie nada się ligawa, krzyżowa, a można także użyć polędwicy. To zaczynamy ;) Składniki : 500 g wołowiny  150 g wędzonego boczku 2 garście suszonych grzybów 4 ogórki konserwowe  1 średnia cebula sól, pieprz do smaku 1,5 łyżeczki mielonej czerwonej papryki  1,5 łyżeczki majeranku musztarda (ok 2 łyżek) mąka pszenna

Niezły Młynek
Tatar wołowy - najpopularniejsza polska zakąska 210

Dawniej król PRLowskiego stołu dziś król diety Paleo. Mój tata jest jego największym miłośnikiem i uważa, że tatar może być dobry albo bardzo dobry. Grzegorz Łapanowski

Bon Appetit Małgorzaty
Tatar wołowy - najpopularniejsza polska zakąska 221

Dawniej król PRLowskiego stołu dziś król diety Paleo. Mój tata jest jego największym miłośnikiem i uważa, że tatar może być dobry albo bardzo dobry. Grzegorz Łapanowski

Bon Appetit Małgorzaty
Grillowany stek wołowy 233

kuchenny. Mam patelnię grillową wykonaną z żeliwa, która doskonale sprawdza się do smażenia. Bardzo często na niej grillujemy  mięsa i warzywa, ostatnio z dużym upodobaniem różnego typu steki wołowe. Wiem, że wiele osób nieco obawia się naszej polskiej wołowiny, która uważana jest za twardą i trudną w przygotowaniu. Nic bardziej mylnego, od kilku lat w Polsce  produkowane jest(...)sprawdzonych źródeł, w ladach chłodniczych znajdziemy poporcjowane kawałki mięsa przeznaczone do smażenia. Pyszne steki wyjdą nam z antrykotu, rostbefu ( z kością lub jeśli wolimy bez), czy też polędwicy. Najlepszy moim zdaniem jest klasycznie i skromnie przyprawiony stek, czyli olej, grubo zmielony pieprz, sól morska, odrobina masła na koniec i sok z cytryny. Smak dobrego mięsa obroni się sam. Ważne

Kulinarne przygody Gatity

Proponowane wyszukiwania