placki - 22990 przepisów (strona:738/1533)

Szybkie ciasto z rabarbarem 162

dodajemy przesianą mąkę, mleko, wystudzoną margarynę, proszek do pieczenia, wanilię i miksujemy. 2.Gotowe ciasto przelewamy do przygotowanej formy,  ciasta ma być nie dużo w foremce, to raczej cienki placek z owocami. Na wierzchu układamy pokrojony rabarbar i posypujemy go łyżką cukru. Czas pieczenia 50 minut w temperaturze 175 stopni. Po wystudzeniu ciasto można oprószyć cukrem pudrem

Apetyczna babeczka
Ciasto herbaciane z herbatnikami czyli Słodki Czwartek odc.166 171

względem graficznym, książka pełna rysunków w wyjątkowym stylu. To właśnie tam znalazłam przepis na to łatwe ciasto. Choć recenzje jakie znalazłam w necie mówiły o tym, że zamiast pysznego placka wychodzi zakalec zaryzykowałam. I cieszę się z tego bardzo! Ciasto jest wilgotne w środku,pachnie pięknie herbatą i skórką cytryny (to mój dodatek). Polecam Wam bardzo ten herbaciany patent

Dzieje kuchennej Wiewióry
tarteletki z nadzieniem serowym i owocami 126

twarogu 200 ml śmietany 12% 1 szklanka cukru pudru 6 łyżeczek żelatyny wykonanie: Składniki na kruche ciasto łączę na stolnicy i zagniatam do powstania gładkiego, jednolitego ciasta. Wałkuję na placek o grubości około 4 mm i wycinam okręgi nieco większe, niż górny obwód foremek. Ciastem dokładnie wylepiam foremki. Wstawiam do gorącego piekarnika. Piekę około 15 minut w temperaturze

babka w formie
Rurki z bitą śmietaną 328

około 30 minut do lodówki. Foremki do rurek smarujemy lekko olejem by łatwiej było je ściągnąć. Bierzemy kawałek ciasta, podsypujemy lekko blat mąką i wałkujemy na duży i cienki placek.  Następnie kroimy go na paski o szerokości około 2-3 cm.  Bierzemy pasek ciasta i owijamy nim foremkę, zaczynając od węższego boku. Następnie jedna stronę obtaczamy cukrem

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Naleśniki z serem i borówkami 110

Naleśniki to popisowe danie mojego męża, które przygotowuje co tydzień w sobotę – dzieci uwielbiają! Naleśniki to placki z ogromnym potencjałem, nadziewamy je farszami na słodko i na słono, zapiekamy, grillujemy, podsmażamy – nigdy chyba się nam nie znudzą! Naleśniki z serem i borówkami to jedno z ulubionych dań dzieci i to naprawdę dobrze smakuje! polecamy! PRZEPIS NA NALEŚNIKI

Dorota Smakuje
Tortille z mięsnym farszem i kolorowymi warzywami (Tortille con ragù di carne e verdure fresche) 166

elastyczne.   Ciasto przykrywamy  folią spożywczą i odstawiamy na ok . 30 minut do lodówki. Ciasto dzielimy na mniejsze porcje wielkości jaja . Formujemy okrągłe bułeczki, które rozwałkowujemy na okrągłe placki o średnicy ok. 15 cm. Na rozgrzanej patelni delikatnie posmarowanej oliwą smażymy tortille ok. 2-3 minut z każdej strony na złoty kolor.  **** Tortille Setacciate in una ciotola

La grande e la piccola cuoca
Pierożki wiosenne 186

buraków i pod koniec wyrabiania, oliwę. Ciasto wyrabiamy tak długo, aż stanie się lśniące i elastyczne. Pozostawiamy pod przykryciem na 30 minut. Kroimy ciasto na części, wałkujemy placki i wykrawamy z nich okrągłe placuszki szklanką lub specjalnym „przydasiem”. Nakładamy farsz, zlepiamy i gotujemy pierożki w osolonej wodzie, od wypłynięcia 1-3 minuty, w zależności od grubości ciasta i wielkości

Leśny Zakątek
Jogurtowe ciasto z rabarbarem 124

owoców, możecie dodać 0,75 lub tylko 0,5 kg. Z taką ilością rabarbaru, ciasto jest niesłodkie a lekko kwaskowe. Do tej pory piekłam głównie drożdżowe lub kruche placki rabarbarowe, ale ciasto jogurtowe doskonale pasuje do rabarbaru, mój tata nim się zachwycał. Jest aromatyczne, nie jest suche i naprawdę proste do upieczenia. Ciasto wychodzi bardzo gęste, więc

Mieszam w Garnku
Rogaliki z marcepanem 149

Przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na ok godzinę. Ciasto ma podwoić swoją objętość. Ponownie zagnieść i podzielić na dwie części. Rozwałkować na dwa cienkie, okrągłe placki. Aby rogaliki były równe można wyciąć z ciasta koło za pomocą dużego talerza. Koła podzielić na 8 trójkątów. Marcepan podzielić na mniejsze kawałeczki, układać z szerszej strony trójkątów

Smakołyki Asi
Jak przygotować ciasto parzone – karpatka 132

stopni a następnie po około 10 minutach zmniejszyć do 170 aż się zarumieni ok 10-15 minut. Jeżeli pieczemy karpatkę ciasto podzielić na dwie równe części i upiec dwa placki Jeżeli pieczemy eklerki lub ptysie ciasto nałożyć do szprycy z końcówką, zależnie od rodzaju ciasta, wyciętą w gwiazdę lub z okrągłym otworem. Wykonując ptysie należy wycisnąć na blasze małe

Podstawy Gotowania
Placki z cukinią, marchewką i musztardowym dipem (Frittelle di zucchine e carote con dip alla senape) 169

SKŁADNIKI (na ok. 15 sztuk) Placki 2 marchewki 2 cukinie 2 jajka 2 łyżki m ą ki 2 łyżki startego parmezanu 1 ząbek czosnku oliwa do smażenia   s ó l, pieprz Dip 150 ml jogurtu naturalnego 1-2 łyżki musztardy **** INGREDIENTI  (per ca. 15 pezzi) Frittelle 2 carote 2 zucchine 2 uova

La grande e la piccola cuoca
Naleśnik/placek kukurydziany z camembertem 144

Święta, święta i po świętach Czas wracać na zdrowe tory i pozbyć się nadprogramowych kilogramów, dlatego na śniadanie proponuję przyrządzić pyszny i bardzo pożywny placko-naleśnik z zieleniną i camembertem. Naleśnik ten jest bardzo sycący, smakuje wyśmienicie zarówno na ciepło jak i na zimno. Polecam Składniki: – 2 jajka – 50ml kefiru – 30g mąki kukurydzianej – garść drobno posiekanej

Smaki Armine
CHLEBEK PITA BEZ DROŻDŻY 172

miski, przykrywamy ściereczką  i odstawiamy na 15-30 minut. Wyjmujemy ciasto na blat, formujemy wałek i dzielimy go na 6-8. kawałków. Każdy rozwałkowujemy na cienki okrągły placek i przykrywamy ściereczką. Mocno rozgrzewamy patelnię (bez tłuszczu)i kolejno kładziemy uformowane placuszki. Smażymy 0,5 minuty, przekładamy na drugą stronę i smażymy 1 minutę. Jeszcze raz przekładamy na drugą

cool and minty
Pieczone mielone z serowym środkiem z sosem pieczarkowym 129

oraz świeżą natkę pietruszki. Wbijamy jajka oraz wsypujemy kaszę manną i bułkę tartą. Doprawiamy solą, pieprzem, słodką czerwoną papryką oraz suszoną natką pietruszki. Wyrabiamy gładkie, zwarte mięso. Formujemy cienki placek na dłoni. Do środka wkładamy słupek sera i dokładnie zwijamy mięso aby nie było widać sera. Kotleciki obtaczamy w bułce tartej, układamy w naczyniu żaroodpornym. Mięso skrapiamy olejem rzepakowym

VioletoweKucharzenie
Domowe chlebki naan 136

ściereczką i odstawić do podrośnięcia. Po około 30 minutach( u mnie było ciepło więc szybko wyrosło) ciasto podzielić na 8 części z każdej utworzyć kulkę, którą podłużnie rozwałkować. Rozwałkowane placki ułożyć na blaszce do pieczenia. Piec w nagrzanym piekarniku na 220stopni na najwyższym poziomie przez około 10minut/ na złoty kolor

W garach u Gosi

Proponowane wyszukiwania