placki - 22990 przepisów (strona:741/1533)

Ciasto czekoladowe z mascarpone 132

Pewnie myśleliście, że poniedziałek rozpocznę kolejnym przepisem na jakieś placki, a ja Was zaskoczę i zaproponuję przepis na pyszne ciasto czekoladowe z mascarpone. Samo ciasto w smaku przypomina brownie a nadzienie z mascarpone smakuje jak waniliowy krem- delikatny i pyszny. Polecam Składniki (forma 18cm): – 90g gorzkiej czekolady – 100g masła – 60g cukru trzcinowego – 2 jajka

Smaki Armine
Kotleciki drobiowe z warzywami dla dzieci i dorosłych - przepis krok po kroku 165

razu nabiera charakteru! Kotleciki przygotowuje się szybko i prosto. Możecie podać je jako element obiadu z ziemniakami i surówką lub tez zapakować do lunchboxa. To takie trochę kotleto-placki, więc niekoniecznie potrzebują węglowodanów. Wystarczy dodać do nich sałatkę, fajnie też smakują w towarzystwie sosów, np. jogurtu z czosnkiem, sosu tzatziki czy ketchupu. I najważniejsza ich zaleta (bo mocno prosiliście

Chilli Czosnek i Oliwa
Bułeczki razowe nadziewane, wędliną, groszkiem i serem 134

olej. Wyrabiać ciasto przez kilka minut po czym odstawić do wyrośnięcia na minimum 5 godzin. Po upływie tego czasu podzielić ciasto na 8-10 części.Każdą część spłaszczyć na placek,posmarować środek odrobiną przecieru pomidorowego, dodać plasterek sera, wędliny, łyżeczkę zielonego groszku.Najlepszy groszek to mrożony firmy Hortex. Wystarczy obgotować w wodzie przez 9 minut i gotowe.Ja dodaję do gotowania

zielonacukinka
Tort kruchy z budyniem i owocami (bez glutenu, cukru białego, laktozy, wegański) 129

tortownicy. 9. Posypać spód owocami, wlać budyń prawie do połowy tortownicy i wyrównać. 10. Na warstwę budyniu wykładać kruche ciasto partiami. Polecamy kawałki ciasta miażdżyć w rękach na gruby placek i układać obok siebie tworząc jedną warstwę. Znów posypać owocami, wylać budyń i na górze utworzyć kolejną ostatnią warstwę kruchego ciasta. 11. Całość piec

Candy Pandas
Tradycyjne drożdżowe 89

Dobrze wszystkim znane ciasto drożdżowe. Ja tym ciastem rozpoczęłam sezon pieczenia w piecu chlebowym. Zimą nie używałam pieca, w ten weekend postanowiłam go rozgrzać i upiec tradycyjny placek drożdżowy. W piekarniku oczywiście też można upiec, nie co inny smak ma z pieca chlebowego, przypomina smak babcinych wypieków. Składniki 600 g mąki pszennej 2 jajka … Czytaj dalej Tradycyjne drożdżowe

gotuj ze mną
KETO PYZY Z MIĘSEM (LCHF, bez glutenu) 125

przestudzić. Zimny ser rozdrobnić widelcem. Dodać jajko, sól i łupiny babki a następnie całość dobrze wymieszać do uzyskania gęstej i ścisłej konsystencji. Z ciasta polecam formować na dłoni łyżką placki a w ich zgłębieniu umieszczać 1 łyżeczkę farszu. Brzegi ciasta delikatnie zwijać do środka i zlepiać na gładko w kuleczkę. Zagotować wodę z niewielką ilością soli. Do wrzątku wrzucać

Ola la LCHF
NALEŚNIKI CZEKOLADOWE (keto, LCHF, paleo, bez glutenu i laktozy) 175

mleko kokosowe oraz kakao zmiksować dokładnie do połączenia wszystkich składników na jednolitą, rzadką masę. Na rozgrzaną, lekko natłuszczoną patelnię wlać porcję ciasta naleśnikowego rozprowadzając po całej powierzchni tworząc cienki placek. Przewracać na drugą stronę za pomocą szpatułki gdy widać, że ciasto jest już odpowiednio ścięte. Przygotować farsz mieszając dokładnie wszystkie składniki tzn. śmietankę, wiórki kokosowe, wanilię oraz opcjonalnie słodzik

Ola la LCHF
Proste ciasteczka czekoladowe 109

Chłodzenie to bardzo ważny etap, dzięki niemu do ciasta nie trzeba dodawać więcej mąki, co sprawia, że gotowe ciasteczka są wyjątkowo kruche i delikatne. Schłodzone ciasto rozwałkowujemy na cienki placek, około 3 mm grubości. Na blacie trzymamy tylko ten kawałek, który akurat rozwałkowujemy, reszta dalej czeka w lodówce. Podczas wałkowania ciasto można delikatnie podsypać mąką. Wycinamy ciasteczka i przekładamy

Ciastkozercy
ROLADKI Z TORTILLI Z SEREM I SZYNKĄ 199

gotowe! Chwilowe zapieczenie w piekarniku ma na celu lekkie roztopienie sera. Jednak zarówno na zimno, jak i na ciepło smakują doskonale. Najlepiej podawać w towarzystwie sosu czosnkowego. Składniki: 3 placki tortilli 12 plastrów szynki 100 g tartej mozzarelli 6 plastrów sera żółtego 1 pęczek natki pietruszki Sos czosnkowy: 2 łyżka majonezu 3 łyżki jogurtu greckiego 2 ząbki czosnku sól

Kuchnia MagdaLeny
ROLADKI Z TORTILLI Z SEREM I SZYNKĄ 199

gotowe! Chwilowe zapieczenie w piekarniku ma na celu lekkie roztopienie sera. Jednak zarówno na zimno, jak i na ciepło smakują doskonale. Najlepiej podawać w towarzystwie sosu czosnkowego. Składniki: 3 placki tortilli 12 plastrów szynki 100 g tartej mozzarelli 6 plastrów sera żółtego 1 pęczek natki pietruszki Sos czosnkowy: 2 łyżka majonezu 3 łyżki jogurtu greckiego 2 ząbki czosnku sól

Kuchnia MagdaLeny
Placuszki brokułowe z parmezanem – bezglutenowe 128

Jako maniaczka wszelkich placków i placuszków, przerobiłam na nie chyba już każdy owoc, zboże i warzywo. Tym razem na patelnię trafił zielony Pan Brokuł, którego łagodność podpił charyzmatyczny Pan Parmezan. Razem komponują się idealnie – więc koniecznie wypróbujcie te placuszki brokułowe z parmezanem, bo warto. Read More Artykuł Placuszki brokułowe z parmezanem – bezglutenowe pochodzi z serwisu flymetothespoon - blog kulinarny

Flymetothespoon
ĆWIKŁA Z CHRZANEM :domowy, pyszny przepis 360

albo mleka w proszku. Przepis na ćwikłę z chrzanem: Krok 1. Buraczki wyszorować, ugotować w skórkach, ostudzić, obrać i zetrzeć na tarce do jarzyn z małymi oczkami (jak na placki ziemniaczane). Wodę zagotować z przyprawami, dodać ocet. Jeżeli używa się chrzanu z octu, to octu do zalewy nie dodawać. Krok 2. Starte buraczki przełożyć do garnka, wymieszać z chrzanem

Moja Książka Kucharska
Ciasteczka twarogowe... 153

gładkie ciasto i podziel na 2-3 części. [Jeśli ciasto jest bardzo miękkie możesz zostawić je na godzinę w lodówce.]  Każdą część rozwałkuj, na posypanym mąką blacie, na placek o grubości ok. 3-4 mm.  Wykrawaj lub wycinaj ciasteczka. Jedną stronę odciskaj dokładnie w cukrze i układaj na wyłożonej papierem do pieczenia blasze (cukrem do góry

Lejdi of the house
PIZZA PEŁNOZIARNISTA ZE SZPARAGAMI 107

przygotowane szparagi odkładamy na bok i zapewne nadszedł już czas zająć się ciastem. Ciasto wyjmujemy z naczynia w którym wyrastało i ugniatamy krótko formując kulkę, którą następnie wałkujemy na placek o grubości od 0,5 – 1 centymetra. Tak przygotowane ciasto układamy w foremce, ja użyłem formy do tarty. Następnie przelewamy na ciasto ostudzony sos z patelni, układamy szparagi

Markowy smak
Ryżanka z makiem i musem mango 106

Jesień, zima oraz wczesna wiosna, kiedy poranki są jeszcze zimne to czas kiedy towarzyszą mi rano ciepłe śniadania. Mogą to być wszelkiego rodzaju owsianki, muesli, granole, budynie, kasze, placki, jajecznice oraz wiele innych smakowitych potraw. Ostatnimi czasy w moim śniadaniowym menu dość dobrze rozgościły się płatki ryżowe. Lekkostrawne, sycące, bogate w żelazo i wapń. Dodatkowym ich atutem jest brak

Życie ze smakiem

Proponowane wyszukiwania