placki - 22990 przepisów (strona:746/1533)

placki z kimchi 193

Przepis banalny. Danie bardzo smaczne. Z podanych proporcji wychodzą dwa placki wielkości tależa obiadowego. Składniki: 1 kubek kimchi 2 łyżki cebuli, posiekanej w kostkę 3 łyżki soku z kimchi 1/4 kubka wody 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyzeczki cukru 1/2 kubka mąki olej do smażenia Smażyć na złoto, na rozgrzanym oleju. Przewracać używając dużego tależa

stajnia gołębie od kuchni
Schab duszony z grzybami 128

odrobinę majeranku i sól do smaku. Całość dusić aż mięso będzie miękkie. Na koniec sos zagęścić startym ziemniakiem. Ziemniaka zetrzeć na tarce o drobnych oczkach ( na pure, jak na placki) i dodać do sosu. Całość gotować jeszcze 2-3 minuty aby ziemniak się ugotował i zagęścił sos. Ilość dodanego ziemniaka zależy od ilości sosu. Jeśli sos jest jeszcze

Monia miesza i gotuje
Oponki i malutkie pączki serowe 97

było jej za dużo, bo finalnie oponki wyjdą zbite i twardawe. Ciasto podzielić na kilka mniejszych części. Na podsypanej lekko mąką stolnicy (lub kuchennym blacie) wałkiem rozwałkowywać na placek o grubości 1-2 cm. Szklanką wycinać kółka, a następnie w tych kółkach mniejsze otwory, na przykład kieliszkiem. Powstaną oponki i niewielkie pączki. W garnku rozgrzać tłuszcz. Wkładać wykrojone oponki

Codzienna kuchnia niecodzienna
Sól ziołowa (domowa) 91

przechowuj w szczelnie zamkniętym pojemniku ( np. słoiczku ), ponieważ sól wchłania wilgoć.                     Na obiad proponuję także : – Spaghetti carbonara – Placki ziemniaczane – Spaghetti z mięsem mielonym i warzywami – P ielmienie z mięsem – Leczo z cukinią – Pizza z patelni

Kulinarne S.O.S.
Lekkie drożdżowe pączki pieczone 137

taką silikonową – posypujemy cienką warstwą mąki. Ciasto z niskiej wysokości wyjmujemy na środek stolnicy, starając się go nie odpowietrzać. Leciutko , be używania siły, omączonymi dłońmi formujemy z ciasta okrągły placek o wysokości ok.2-2,5cm. Powstałe ciasto dzielimy nożem na 8 w miarę jednakowej wielkości kawałków. Blachę do pieczenia wykładamy papierem i szykujemy sobie papilotki na muffiny – bez nich pączki

Karo in the Kitchen
Roladki faszerowane z mięsa mielonego 5427

mieszamy z jajkiem, bułką tartą, musztardą i przyprawami- do smaku *** *** Cebulę oraz kiełbasę kroimy w kosteczkę *** *** Przyprawione mięso dzielimy na 6-7 porcji. Każdą część rozpłaszczamy dłonią na płaski placek i obkładamy porcją cebulki oraz kiełbasy *** *** Mięso rolujemy zaczynając od jednego boku- do środka i formujemy w dłoniach zgrabne roladki. Następnie zrazy obtaczamy w mące i ponownie formujemy

Blog z Apetytem
Faworki drożdżowe 154

ciepłe miejsce na ok. 1h. Po tym czasie wyrośnięte ciasto podziel na kilka części. Każdą z nich rozwałkuj na blacie oprószonym mąką. Rozwałkowane ciasto powinno być cienkie. Każdy placek pokrój w prostokąty o długości ok 7 cm i szerokości ok. 3 – 4 cm (oczywiście wielkość możesz sobie ustalić dowolnie). Każdy prostokąt natnij na środku i przełóż jeden koniec przez

365 dni dookoła kuchni
Pierogi z łososiem i brokułem 132

zagniatamy ciasto, do momentu, aż będzie ono jednolite i gładkie i będzie odchodziło nam od dłoni. 3.  Ciasto dzielimy na dwie lub więcej części, wałkujemy każdy na cienki placek. Szklanką lub kubkiem wycinamy koła, łyżeczką nakładamy porcje farszu i zlepiamy pieroga. 4. W dużym garnku zagotowujemy wodę z dodatkiem soli. Do gotującej wrzucamy partiami pierogi, jak wypłynął

kruche babeczki
Placuszki bananowe na mleku kokosowym 95

Zainspirowana przepisem z kuchni tajskiej pewnego dnia postanowiłam przygotować placki bananowe na mleku kokosowym, a że jestem wielką fanką mleka kokosowego... to musiałam je zrobić! Ani trochę nie zawiodłam się, są pyszne najlepiej smakują polane miodem lub syropem klonowym. Spróbujcie koniecznie

Z Hrabiną w kuchni
Buraczana tarta z białą czekoladą 115

przygotowany spód i wstawiamy do lodówki na ok. 2 godziny. ~ jeśli samodzielnie wyciskacie sok z buraków, to wiórki możecie wykorzystać do zrobienia klasycznego ciasta z buraka -> przepis tutaj lub placki -> przepis tutaj lub dobrze odciśnięte z nadmiaru soku (w przypadku wolnoobrotowej wyciskarki nie jest to konieczne) dodać do spodu odejmując dodaną część, od części herbatników Pamiętajcie, aby nie marnować

Kucharzyca
KETO PYZY Z MIĘSEM (LCHF, bez glutenu) 270

przestudzić. Zimny ser rozdrobnić widelcem. Dodać jajko, sól i łupiny babki a następnie całość dobrze wymieszać do uzyskania gęstej i ścisłej konsystencji. Z ciasta polecam formować na dłoni łyżką placki a w ich zgłębieniu umieszczać 1 łyżeczkę farszu. Brzegi ciasta delikatnie zwijać do środka i zlepiać na gładko w kuleczkę. Zagotować wodę z niewielką ilością soli. Do wrzątku wrzucać

Ola la LCHF
Pieczone ziemniaki 129

Jest ono podstawą wielu dań, bez których większość z nas nie wyobraża sobie dobrego obiadu. Pieczone ziemniaki Najczęściej ziemniaki wykorzystujemy w formie puree. Dość często robimy także z nich placki ziemniaczane, kluski śląskie czy kopytka. Po sobie samej widzę, iż znacznie rzadziej sięgamy po ziemniaki pieczone. Nie mówię tutaj już nawet o ziemniakach z ogniska tylko o ziemniakach pieczonych

mecooks
Kruche Roladki Z Marmoladą I Dżemem - 4 Składniki 150

lodówki na 30 minut lub do zamrażalki na 10 minut. 2. Po tym czasie ciasto dzielimy na dwie części, jedną chowamy do lodówki a z drugiej wałkujemy cienkie placki, a następnie wykrawamy prostokąty o  długości 8-10 cm. 3. Na każdy prostokąt nakładamy marmoladę, zwijamy i układamy na blaszce do pieczenia. Ciastka pieczemy w 180 stop. przez

Gotowanie...to proste !
Szegediner (gulasz segedyński) – test garnka próżniowego Vacuum Pot Happycall 112

bulionu więcej. Doprawić solą i pieprzem. Gotowy gulasz podawać z kleksem śmietany. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Gulasz z łopatki i fasoli w sosie pomidorowym → Placek po węgiersku → Leczo z kiełbasą i cukinią → Lane kluski z boczkiem i gotowaną kiszoną kapustą z kminkiem → Pierogi z kapustą kiszoną, kminkiem i boczkiem

Oryginalny smak