placki - 22990 przepisów (strona:754/1533)

Krucho-drożdżowe rogaliki z jabłkami 623

Zagniatamy ciasto, powinno wyjść elastyczne i dość miękkie *** *** Ciasta nie trzeba odstawiać do wyrośnięcia, więc od razu możemy podzielić je na pięć części *** *** Każdą część ciasta rozwałkowujemy na okrągły placek, który dzielimy na 6 trójkątów. Na szerszej części każdego trójkąta układamy łyżkę pokrojonych w kosteczkę jabłek *** *** Ciasto rolujemy zaczynając od szerszego końca z farszem ku węższemu, końcówka ciasta powinna

Blog z Apetytem
Kurczak w maślance 121

mnie najlepsze, pod warunkiem, że odpowiednio przygotowane. W piątek, na początek weekendu przygotowałam pyszną pierś z kurczaka, niezwykle soczystą i powstał kurczak w maślance . Podałam ją z plackami lub chlebkami z patelni, które znajdziecie na blogu jako przepis na flatbread . Takie chlebki smaży się na patelni bez tłuszczu, a przygotowywane są na bazie jogurtu lub np. maślanki

Moja smaczna kuchnia
CHHLEBKI NAAN Z PATELNI - BEZ DROŻDŻY 749

godziny, w ciepłe miejsce bez przeciągów. Blat oprószamy mąką, wykładamy ciasto i formujemy wałek, który kroimy na 10 części. Każdą część rozpłaszczamy, posypujemy czarnuszką i wałkujemy na cienki podłużny placek. Przed samym smażeniem strzepujemy nadmiar mąki i skrapiamy(nacieramy) zimną wodą.  Smażymy na suchej, dobrze rozgrzanej patelni, po około 1-2 minuty z każdej strony, aż pojawią się

cool and minty
Kruche, kokosowe ciastka z jeżynami i malinami 167

bardzo owoców i jednocześnie wmieszać je w miarę równo w ciasto. Ciasto wyłożyć na powierzchnię dobrze posypaną maką, posypać po wierzchu obficie mąką i rozwałkować nie za cienki placek ( ok ½ - 1 cm na grubość). Za pomocą szklanki wykroić ciastka. Przekładać ciastka na blachę do pieczenia wyłożoną papierem. Blachę przed pieczeniem umieścić na co najmniej 30 minut w lodówce

Cooking for Emily
Pizzerki na spodzie z kaszy jaglanej i soczewicy 124

minut, aż woda się wchłonie. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni. Lekko przestudzoną miksujemy i mieszamy z mąką i przyprawą. Na blaszce, wyłożonej papierem do pieczenia, formujemy 3 cienkie placki. Podpiekamy je 15 minut. Następnie smarujemy passatą, wymieszaną z pietruszką i przyprawami. Mozzarellę kroimy na 3 plastry o grubości 0,5 cm, a resztę odkładamy. Na środek każdej pizzy nakładamy

Mienta blog
Cukinia faszerowana mięsem mielonym i warzywami. Krok po kroku. 249

mielonym.   Magiczna uniwersalność   Cukinie cechuje magiczna uniwersalność. Można z niej robić rzeczy słodkie: ciasta, gofry, dżemy. Wytrawne, tutaj jest pełne pole do popisu: leczo , kotlety, placki. Zupy krem i jarzynowe oraz przetwory: w curry, sałatka czy ketchup. Nie wiem, czy znajdzie się drugie takie uniwersalne warzywo No chyba tylko

kuron.com.pl
Ciasto biszkoptowe z gruszkami 273

patrzeć ;) Zdecydowanie przyjemniejszym widokiem, jest porządny kawałek ciasta. Nie ważne z czym tak naprawdę. Liczy się jak tylko dostarcza odrobinę słodyczy!  Taki właśnie jest ten placek. Słodki, ale nie zamulający. Ze śmietankową pianką i gruszkowym posmakiem. Jeśli macie ochotę, to upieczcie go na jutrzejszy dzień. A później podrzućcie do mnie kawałek, bo dziś mam lenia i piec

Kuchnia w czekoladzie
Cukiniowa pizza z patelni 166

oczkach. Plasterki podsmażamy z dwóch stron i odkładamy na bok. Kakao rozrabiamy z woda, aby powstał gesty sos. Do startej cukinii dodajemy trochę maki i mieszamy. Formujemy na patelni placek i smażymy na małym ogniu. Po wstępnym osmażeniu przekładamy na druga stronę, smarujemy kakaowym sosem, kładziemy plasterki cukinii i ewentualnie ananasa i podsmażamy jeszcze chwile

Kryzysowa Książka Kucharska
Ciasto z jabłkami z kratką 178

dość duża kostkę. Wymieszać z przyprawami ( cukrem z cynamonem, kardamonem i anyżem). Można polać łyżką miodu. Odstawić. Wyjąć ciasto z lodówki, podzielić na 2 części. Rozwałkować na cienki placek. Ułożyć ciasto w formie wysmarowanej masłem. Ułożyć jabłka. Rozwałkować drugą część ciasta. Pociąć w paseczki i zrobić kratkę. Wierzch posyp cukrem pudrem lub posmaruj roztrzepanym jajkiem. Wstaw do piekarnika nagrzanego

AZgotuj!
Pizza pełnoziarnista z kwiatami dyni 168

wszystko. Ja postanowiłam zrobić pizzę z kwiatami dyni. Jak wam siępododba taki pomysł? Przepis na ciasto i sos pomidorowy wykorzystałam z tego przepisu  Składniki (składniki na 3 cienkie placki) mąka pełnoziarnista (800g) 300ml ciepłej wody 2 łyżki siemienia lnianego 50ml oliwy z oliwek łyżka suchych drożdży lub 30g świeżych drożdży 2 łyżeczki soli 2 łyżeczki cukru spora szczypta

wysmienity
Kakaowy omlet z dynią :) 155

poniższego przepisu, bo skorzystałam z gotowego pure dostępnego od niedawna w ofercie marki Look Food . Omlet w wersji kakaowej z warzywnym dodatkiem jak najbardziej okazał się udany, a sam placek wyszedł bardzo smaczny.  Składniki: 60 g mieszanki różnych płatków (u mnie gotowe musli - płatki owsiane, płatki pszenne, płatki żytnie, płatki kukurydziane, nasiona słonecznika) 75 g pure

Zdrowie na języku :P
Faszerowane roladki z mięsa mielonego 1013

kroimy w kosteczkę *** *** Mięso mielone mieszamy z bułką tartą, jajkiem oraz przyprawami- do smaku *** *** Mięso dzielimy na 5-6 części. Każdą część spłaszczamy dłonią na desce na dość cienki placek i nakładamy równomiernie po 2 łyżki farszu, lekko przyciskając *** *** Mięso z farszem zwijamy do środka i formujemy w dłoniach tworząc roladki *** *** Roladki dokładnie obtaczamy w mące *** *** Mięso smażymy

Blog z Apetytem
drożdżowe ślimaki z serem i borówkami 185

odstawić do wyrośnięcia na ok 1 h w tak zwanym między czasie przygotować nadzienie - ser wymieszać z jogurtem naturalnym   gdy ciasto już urośnie rozwałkować je na cienki placek wysmarować go serem i ułożyć borówki zwinąć jak roladę i pokroić w niewielkie części ślimaczki  układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia stroną krojenia do dołu  piec

Gotowanie z pasją
drożdżowe ślimaki z serem i borówkami 145

odstawić do wyrośnięcia na ok 1 h w tak zwanym między czasie przygotować nadzienie - ser wymieszać z jogurtem naturalnym   gdy ciasto już urośnie rozwałkować je na cienki placek wysmarować go serem i ułożyć borówki zwinąć jak roladę i pokroić w niewielkie części ślimaczki  układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia stroną krojenia do dołu  piec

Gotowanie z pasją