Węgierski Kürtöskalács (kurtoszkołacz)

11
  • Węgierski Kürtöskalács (kurtoszkołacz)
  • Węgierski Kürtöskalács (kurtoszkołacz)

    Tak jak pisałam w poprzednim poście koleżanka narobiła i smaka na kołacza, tak więc upiekłam .Nie wyszły może mi zbyt idealne,ale były pyszne. 0,5 kg mąki pszennej 1 jajko 1 żółtko 2 łyżki cukru pudru  50 g stopionego masła 300 ml mleka 25 g drożdży  szczypta soli Posypka stopione masło (ok. 1 łyżka) cukier kryształ cynamon Drożdże dodać do 50 ml letniego mleka, wsypać trochę cukru i odstawić do wyrośnięcia. Po wyrośnięciu dodać rozczyn z drożdży do pozostałych suchych i mokrych składników a nastę... Czytaj dalej na blogu Moje domowe kucharzenie


    Tematycznie do tego przepisu

    Inne przepisy z Moje domowe kucharzenie

    Dodaj komentarz