placki - 22990 przepisów (strona:758/1533)

Ciasto z kruszonki z czarną porzeczką i agrestem 195

najbardziej będzie pasowało. Można dodać swoje ulubione owoce, zapewniam jednak że z takim zestawem owoców jak wyżej jest obłędne. A może jeszcze truskawki kupicie i upieczecie ten oto placek: ciasto z owocami "Kruszonka" . Ciasto z czarną porzeczką, agrestem, mnóstwem kruszonki i bezą. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Fit placuszki z cukinii 181

Dusić na małym ogniu przez 20 minut. W połowie duszenia delikatnie przewrócić na drugą stronę. Podawać z keksem śmietany. Fit placuszki z cukinii O czym warto pamiętać przygotowując cukiniowe placki. Najlepiej użyć dużej patelni i przygotować danie w dwóch turach nie na raz. Placuszki powinny pływać w sosie i powinno być go wystarczająco dużo do ich polania

mecooks
Panierowane boczniaki z „gruzińską solą” 164

składniki dokładnie ze sobą mieszając. Usmażone boczniaki umieszczamy na chwilę na ręczniku papierowym, aby odsączyć nadmiar tłuszczu. Chrupiące grzyby podajemy z sosem i sezonowymi warzywami. Boczniaki, placki z cukinii, biała rzodkiew z rzodkiewką, sałata. Zdjęcie Kate’s Kitchen. Swańska sól: ½ kg grubej soli ½ szklanki suszonych nasion kolendry 100-150 g czosnku ½ szklanki suszonej ostrej papryczki 1/3 szklanki kozieradki

Kate's Kitchen
Czebureki – smażone pierogi z nadzieniem ruskim i suszonymi pomidorami 635

pierogi są sycące i zwykle wystarcza zjedzenie ich 1-2 sztuk. Farsz to jak zwykle u mnie, czyszczenie lodówki, więc końcówka ziemniaków, które to wahałam się czy zużyć na placki czy też do innych celów. Wygrały inne cele Jak dla mnie, to pierogi mogłyby być nieco zbyt ciężkie z mięsnym nadzieniem, za to ziemniaczane, z pierogów ruskich, z małą

Mieszam w Garnku
Placuszki z wiśniami i sosem jogurtowym. 141

Na podwieczorek polecam przygotować placuszki z wiśniami. Bardzo mięciutkie i bardzo pyszne. Pięknie pachną wiśniami, a końcu mamy na nie sezon, więc warto je przygotować. Z

Izabelawkuchni
Dietetyczna babka ziemniaczana (z cukinią) 169

niektórych domach do babki ziemniaczanej dodaje się również skwarki lub podsmażoną kiełbasę, jednak w moim domu rodzinnym od zawsze pomijaliśmy ten etap i właśnie taka babka smakuje mi najbardziej. Placek ziemniaczany najlepiej smakuje na gorąco z zimną maślanką, chociaż można go również podawać po odsmażeniu następnego dnia. Babka tradycyjna, w porównaniu do tej odchudzonej jest dużo bardziej zbita

Feel Eat
Maślane bułeczki z dżemem 124

drożdży mąkę, roztopione masło, cukier puder i jajko. Mieszam wszystko, wyrabiam ciasto i odstawiam ciasto do wyrośnięcia na około 1 godzinę. Po tym czasie wykładam ciasto na stolnicę, rozwałkowuję placek i wykrawam dużą szklanką lub miseczką takie większe kółka. Na środek każdego placuszka układam 1 łyżeczkę dżemu, zawijam kieszonkę, dokładnie sklejam by powstała bułeczka. Układam bułeczki na blasze łączeniem

MojaQchnia.pl
Gryczane ciasto ze śliwkami. Przepis dla Helenki 176

Puszysty, słodki, pachnący wakacjami placek ze śliwkami. Okazuje się, że i ciasto może być pełne składników odżywczych, zamiast tuczących, pustych kalorii. Mąka gryczana i orkiszowa pełnoziarnista zastąpiły tradycyjną białą, a ksylitol cukier. Bardzo proste do przygotowania i super smaczne. Informacja dla sceptyków - ciasto nie ma absolutnie gryczanego posmaku! Moja niespełna 10-letnia wnuczka Helenka świetnie radzi sobie w kuchni

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Maślane ciasto ze śliwkami – proste i pyszne! 253

Maślane ciasto ze śliwkami – proste i pyszne! Łatwe, szybkie i przepyszne maślane ciasto ze śliwkami. Przepis na ten fenomenalny placek pochodzi z bloga Passionfruit.     Składniki: 4 jajka 2/3 szklanki cukru 200g masła (z czego 50g użyjemy do kruszonki) 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 16g cukru waniliowego

Blog z Apetytem
Jagodzianki, te najlepsze 132

Przykrywamy folią i odstawiamy na noc do lodówki. Następnego dnia jagody mieszamy z cukrem i mąką ziemniaczaną. Ciasto dzielimy na 9 równych części. Każdą z nich rozwałkowujemy na cieniutki placek o średnicy około 15 cm. Na środek każdego nakładamy 3 łyżki jagód. Jagody zakrywamy ciastem i dokładnie zlepiamy od spodu. Zawinięte jagodzianki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia

Mienta blog
9 pomysłów na cukinię – proste przepisy 963

ściągi. Wybrałam najsmaczniejsze przepisy z cukinią z bloga Korzystajcie, dzielcie się i zostawcie opinię! Smacznego! Pikantne leczo z cukinią Risotto z krewetkami i cukinią Makaron z łososiem i cukinią Placki z cukinii z piekarnika Cukinie faszerowane mięsem mielonym Zielona, warzywna zapiekanka z mięsem mielonym Chipsy z cukinii Makaron z cukinii z boczkiem i kaparami Zupa krem z cukinii

Kuchnia Bazylii
Pełnoziarniste jogurtowe placuszki z czekoladą 163

wlać łyżkę oleju, zmniejszyć ogień, łyżką wykładać placuszki. Smażyć kilka minut, aż na powierzchni pojawią się pękające bąbelki. Po wyłożeniu porcji ciasta można również przykryć patelnię pokrywką i smażyć placki przez kilka minut. Odwrócić na drugą stronę, smażyć do zarumienienia. Wyłożyć na papierowy ręcznik, żeby osączyć z nadmiaru tłuszczu. Podawać z sezonowymi owocami, jogurtem, miodem, dżemem - wg uznania. Smacznego

Obiad gotowy
Smażone cukinie z dressingiem z maślanki. Przepis krok po kroku. 146

pomocą przyszła kaukaska inspiracja.   Cukiniowy wysyp   Teraz przeżywamy cukiniowy wysyp. Szukamy ciekawych pomysłów na wykorzystanie, tego bajecznego warzywa. Na szczęście wariacji jest multum: placki, leczo (link) , przetwory, czy właśnie smażone cukinie. Kiedyś nawet udało mi się popełnić gofry z cukinii(link) oraz ciasta. To pokazuje właśnie, jak uniwersalne jest

kuron.com.pl
jogurtowiec malinowy - lekkie ciasto bez pieczenia 245

Dobra gospodyni lubi domowe ciasta, a takie proste, szybkie i z owocami letnimi najbardziej. Takich przepisów książka kucharska dobrej gospodyni ma najwięcej. Inne przepisy na słodkości od dobrej gospodyni: PLACEK ZE ŚLIWKAMI (na oleju) BABECZKI Z OWOCAMI PROSTE CIASTO Z OWOCAMI CIASTO Z RABARBAREM I KRUSZONKĄ SZARLOTKA - JABŁECZNIK

dobra gospodyni dom wesołym czyni
Langosze 173

ilość łuszczu w garnku lub wysokiej patelni. Wyrośnięte ciasto przekładamy na oprószony mąką blat. Chwilę zagniatamy. Dzielimy na 10 mniejszych kawałków. Każdy z nich spłaszczamy oprószoną mąką dłonią tworząc placek o grubości około 0,5 cm. Langosze smażymy pojedynczo na głębokim tłuszczu z obu stron na złoto-brązowy kolor. Gotowe układamy na ręczniku papierowym, żeby pozbyć się nadmiaru tłuszczu

PatiGotuje