placki - 22990 przepisów (strona:747/1533)

Faworki drożdżowe 148

ciepłe miejsce na ok. 1h. Po tym czasie wyrośnięte ciasto podziel na kilka części. Każdą z nich rozwałkuj na blacie oprószonym mąką. Rozwałkowane ciasto powinno być cienkie. Każdy placek pokrój w prostokąty o długości ok 7 cm i szerokości ok. 3 – 4 cm (oczywiście wielkość możesz sobie ustalić dowolnie). Każdy prostokąt natnij na środku i przełóż jeden koniec przez

365 dni dookoła kuchni
Pierogi z łososiem i brokułem 126

zagniatamy ciasto, do momentu, aż będzie ono jednolite i gładkie i będzie odchodziło nam od dłoni. 3.  Ciasto dzielimy na dwie lub więcej części, wałkujemy każdy na cienki placek. Szklanką lub kubkiem wycinamy koła, łyżeczką nakładamy porcje farszu i zlepiamy pieroga. 4. W dużym garnku zagotowujemy wodę z dodatkiem soli. Do gotującej wrzucamy partiami pierogi, jak wypłynął

kruche babeczki
Placuszki bananowe na mleku kokosowym 90

Zainspirowana przepisem z kuchni tajskiej pewnego dnia postanowiłam przygotować placki bananowe na mleku kokosowym, a że jestem wielką fanką mleka kokosowego... to musiałam je zrobić! Ani trochę nie zawiodłam się, są pyszne najlepiej smakują polane miodem lub syropem klonowym. Spróbujcie koniecznie

Z Hrabiną w kuchni
Buraczana tarta z białą czekoladą 107

przygotowany spód i wstawiamy do lodówki na ok. 2 godziny. ~ jeśli samodzielnie wyciskacie sok z buraków, to wiórki możecie wykorzystać do zrobienia klasycznego ciasta z buraka -> przepis tutaj lub placki -> przepis tutaj lub dobrze odciśnięte z nadmiaru soku (w przypadku wolnoobrotowej wyciskarki nie jest to konieczne) dodać do spodu odejmując dodaną część, od części herbatników Pamiętajcie, aby nie marnować

Kucharzyca
KETO PYZY Z MIĘSEM (LCHF, bez glutenu) 265

przestudzić. Zimny ser rozdrobnić widelcem. Dodać jajko, sól i łupiny babki a następnie całość dobrze wymieszać do uzyskania gęstej i ścisłej konsystencji. Z ciasta polecam formować na dłoni łyżką placki a w ich zgłębieniu umieszczać 1 łyżeczkę farszu. Brzegi ciasta delikatnie zwijać do środka i zlepiać na gładko w kuleczkę. Zagotować wodę z niewielką ilością soli. Do wrzątku wrzucać

Ola la LCHF
Pieczone ziemniaki 124

Jest ono podstawą wielu dań, bez których większość z nas nie wyobraża sobie dobrego obiadu. Pieczone ziemniaki Najczęściej ziemniaki wykorzystujemy w formie puree. Dość często robimy także z nich placki ziemniaczane, kluski śląskie czy kopytka. Po sobie samej widzę, iż znacznie rzadziej sięgamy po ziemniaki pieczone. Nie mówię tutaj już nawet o ziemniakach z ogniska tylko o ziemniakach pieczonych

mecooks
Kruche Roladki Z Marmoladą I Dżemem - 4 Składniki 147

lodówki na 30 minut lub do zamrażalki na 10 minut. 2. Po tym czasie ciasto dzielimy na dwie części, jedną chowamy do lodówki a z drugiej wałkujemy cienkie placki, a następnie wykrawamy prostokąty o  długości 8-10 cm. 3. Na każdy prostokąt nakładamy marmoladę, zwijamy i układamy na blaszce do pieczenia. Ciastka pieczemy w 180 stop. przez

Gotowanie...to proste !
Szegediner (gulasz segedyński) – test garnka próżniowego Vacuum Pot Happycall 104

bulionu więcej. Doprawić solą i pieprzem. Gotowy gulasz podawać z kleksem śmietany. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Gulasz z łopatki i fasoli w sosie pomidorowym → Placek po węgiersku → Leczo z kiełbasą i cukinią → Lane kluski z boczkiem i gotowaną kiszoną kapustą z kminkiem → Pierogi z kapustą kiszoną, kminkiem i boczkiem

Oryginalny smak
Ciasteczka walentynkowe. 147

wysiekać nożem. Zrobić kopczyk i wbić jajko i żółtko. Zagnieść gładkie ciasto. Podzielić na dwie, lub trzy części, żeby łatwiej się wałkowało. Stolnice podsypać mąką i rozwałkować ciasto na placek. Foremką  wykroić serce, następnie mniejszą foremką w środku wykroić mniejsze serce. Część serc zrobić w całości, bez wykrawania środków. Gotowe serca układać na blaszce, wyłożonej papierem do pieczenia

Agusiowe smakołyki
SMAŻONE PIEROŻKI SEROWE 97

jajko – 2 szt * pieprz SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: CIASTO: Składniki ciasta mieszamy, zagniatamy, odstawiamy na ok. 30 minut. W misce mieszamy składniki nadzienia. Ciasto rozwałkowujemy na cienki placek, wykrawamy krążki, nakładamy nadzienie, brzegi lekko zwilżamy wodą, składamy pierożki na pół i zlepiamy je tworząc ozdobną falbankę. Pierożki smażymy na dobrze rozgrzanej oliwie na rumiano. Zajadamy gorące

Ostra na Słodko
Pierożki serowe a'la Rafaello 151

cukier puder 3 łyżki + do oprószenia ciasteczek Ser ricotta wymieszać z żółtkami, wiórkami i cukrem. Zimne ciasto podzielić na 2-3 części i rozwałkować podsypując lekko mąką na cienki placek. Szklanką wyciąć kółka ( lepimy stroną, która nie przywierała do blatu ) nakładamy od pół łyżeczki do jednej (w zależności od grubości ciasta ) farsz. Lepimy pierożki. Układamy na blaszce wyłożonej pergaminem

Kuchnia Paulettes
Quiche z jaglanymi pulpecikami owiniętymi cukinią i orzechami 119

Quiche to wywodząca się z kuchni francuskiej wytrawna tarta ze słonego, kruchego placka wypełniona masą serowo - jajeczną. W mojej wersji z nadzieniem w postaci jaglanych pulpecików owiniętych plastrami cukinii. Składniki: Ciasto kruche słone: 200g mąki pszennej 50g mąki orkiszowej 125g masła extra 1 całe jajko 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki soli bułka tarta do oprószenia formy masło

Szalona Kuchnia Eweliny
Ciasteczka serowe z jabłkiem 122

ósemki. Masło wyjmij wcześniej z lodówki, by było miękkie – zagnieć je z twarogiem, cukrem i mąką. Gotowe ciasto wstaw do lodówki na pół godziny. Następnie rozwałkuj na cienki placek (o grubości ok. 3-5 mm) i powycinaj kółka (foremką lub szklanką) . Na każde kółko połóż kawałek jabłka, złóż na pół (formując półksiężyc) lekko przyciskając palcami po bokach

Kulinarne S.O.S.
Cruffiny 85

objętości.Wyrośnięte ciasto podzielić na 6 równych części. Z każdej uformować wałek i rozwałkować w maszynce do makaronu jak najcieniej do wymiarów około 80 x 14 cm. Wierzch rozwałkowanego placka posmarować dokładnie roztopionym masłem wymieszanym z cynamonem i cukrem. Następnie ciasto ciasno zwinąć w rulon i rozciągnąć na boki. Rulon przeciąć wzdłuż na 2 równe części. Zwinąć w ślimaka

Moje domowe kucharzenie
Środa: Błyskawiczna pizza z figami i trzema serami 92

tylko tyle żeby ciasto nie zawierało suchych fragmentów mąki. Krok 2 Podziel ciasto na dwie części, uformuj w kule. Podsyp mąką blat i rozwałkuj jedną część ciasta na cienki placek (grubość zależy od Twoich preferencji, generalnie ciasto może być bardzo cienkie). Posmaruj wierzch dwoma łyżkami oliwy. Wyłóż na ciasto pokrojone w paski figi. Na nich połóż plastry mozzarelli, przerwy

Niedzielny kucharz

Proponowane wyszukiwania