OMLET Z SZYNKĄ I POREM (z piekarnika)

OMLET Z SZYNKĄ I POREM (z piekarnika)

OMLET Z SZYNKĄ I POREM (z piekarnika)

Przepis na : śniadanie

Omlet, czyli potrawa w formie placka z roztrzepanych jajek z różnymi dodatkami to jedno z najsmaczniejszych i pożywnych propozycji śniadaniowych. Do tego jest bardzo prosty oraz szybki w przygotowaniu i za każdym razem można go wykonać w innej wersji. Na ogół omlet przygotowuje się smażąc na patelni, jednak ja swój postanowiłam upiec w piekarniku, dzięki temu był mniej tłusty.  Omlet sam w sobie jest raczej mdły w smaku, dlatego postawiłam na wyrazisty dodatek w postaci pora, który wcześniej podsmażył... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia MagdaLeny

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Autor

Kuchnia MagdaLenyKuchnia MagdaLeny

Uwielbiam eksperymentować w kuchni, która zamienia się w małe laboratorium...a ja mieszam, próbuję, przyprawiam, miksuję, zmieniając popularne przepisy lub tworząc własne autorskie.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

śniadania, ciasto, tarta, szynka, obiad, omlet, zupa, ciasteczka, tort, deser, placki, torty, bez pieczenia, desery, ciasta bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, pieczona szynka, szybkie ciasto bez pieczenia, szybkie ciasto, szybki obiad

Inne przepisy z Kuchnia MagdaLeny