placki - 22990 przepisów (strona:742/1533)

Ciasto czeskie 135

dodajemy masło, odstawiamy garnek z palnika i mieszamy aż masło całkowicie się rozpuści, a krem połączy. Na koniec dodajemy olejek migdałowy i mieszamy. Gorącym kremem przekładamy miodowe placki. Ciasto posypujemy cukrem pudrem i odstawiamy do zmięknięcia

kulinarne odsłony pati
Bardzo szybka tarta z gruszkami lub jabłkami 117

proszkiem do pieczenia umieszczamy w malakserze. Kiedy się scali dodajemy jogurt naturalny i dalej mieszamy. Całość wysypujemy na stolnicę i zagniatamy ciasto w kulę. Rozwałkowujemy  na cienki placek i wylepiamy formę na tartę wcześniej wysmarowaną tłuszczem. Spód nakłuwamy widelcem wykładamy owoce pocięte w małe kawałki. Wykładamy na ciasto ( moje gruszki nie były zbyt soczyste więc nie namoczyły ciasta

AZgotuj!
Domowa pizza jak z najlepszej włoskiej pizzerii 242

spód wychodzi chrupiący. Otrzymujemy efekt jak z włoskiej pizzerii. W zestawie oprócz kamienia otrzymujemy drewnianą łopatkę do pizzy. Dzięki niej z łatwością położymy placek na kamieniu i wyjmiemy upieczony z piekarnika, bez zagrożenia poparzeniem.   Łatwość użytkowania   Dodatkowo istotne granit jest higieniczny, bez porów których mogą gromadzić się

kuron.com.pl
Bezglutynowe i bezcukrowe ajerkuchy- choć na słodko ;) (Naleśniki bezglutenowe) 146

miano2 to by sie niyftorzi3 mōgli4 wadzić5– dlo jednych ajerkuchy to sōm yno take rubsze6 placki, dlo inkszych7 cojsik choby8 racuchy, a dlo [...] Artykuł Bezglutynowe i bezcukrowe ajerkuchy- choć na słodko ;) (Naleśniki bezglutenowe) pochodzi z serwisu Chop w kuchni

Chop w kuchni
Bardzo puszyste pancakes na maślance 153

równomiernie rośnie. Czekamy, aż pancakes podrosną i uniosą się, a na wierzchu utworzą się małe kratery po pęcherzykach powietrza i masa już będzie już widocznie lekko ścięta. Wtedy placki przewracamy ostrożnie łopatką i dosmażamy na drugiej stronie przez ok. 3-4 minuty.   Podajemy od razu, z ulubionymi dodatkami. SKŁADNIKI proporcje na 16 dużych sztuk (po ok. 140ml ciasta

Karo in the Kitchen
Zebra - dlaczego wychodzi zakalec? 196

Zebra to ciężkie ciasto do upieczenia. Mi często wychodzi zakalec, zaczęłam się zastanawiać dlaczego. Tutaj podzielę się z Wami moimi przemyśleniami.  pixabay.com Domowa zebra to jeden z najsmaczniejszych placków, pod warunkiem, że się upiecze. Często mam problem z tym plackiem, wyjdzie 1 upieczony na 10 zakalców. Dlaczego tak jest?  Prawdopodobne przyczyny zakalca: Normal 0 21 false false false

Jak u mamy
Jogurtowe podpłomyki – prosty zamiennik chleba 103

podpłomyki miłością wielką. Rzadko kupuje chleb, a czasami do niektórych potraw aż prosi się dodać coś mącznego do przegryzania. Wtedy zagniatam szybko mąkę z wodą i smażę chwilę takie placki na suchej patelni. Jeszcze lepsza wersja powstaje na jogurcie naturalnym. Poniżej przepis na jogurtowe Read More Artykuł Jogurtowe podpłomyki – prosty zamiennik chleba pochodzi z serwisu flymetothespoon - blog kulinarny

Flymetothespoon
CIASTECZKA GĘSIE ŁAPKI 136

jednolite. Ciasto formujemy w kulę, zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na około 30 min. Po tym czasie, ciasto rozwałkujemy na stolnicy oprószonej mąką na duży cienki placek i wycinamy kółka za pomocą szklanki (średnica około 7 cm). Następnie każde kółko składamy na pół i jeszcze raz na pół. Ciasteczka układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia

Kuchnia MagdaLeny
CIASTECZKA GĘSIE ŁAPKI 136

jednolite. Ciasto formujemy w kulę, zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na około 30 min. Po tym czasie, ciasto rozwałkujemy na stolnicy oprószonej mąką na duży cienki placek i wycinamy kółka za pomocą szklanki (średnica około 7 cm). Następnie każde kółko składamy na pół i jeszcze raz na pół. Ciasteczka układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia

Kuchnia MagdaLeny
Krokiety z nadzieniem kiełbasiano , paprykowo , pieczarkowym 157

miodowej dodatkowo : 2 jajka 2 szklanki bułki tartej W misce rozrabiamy ciasto jak na naleśniki , tylko sporo rzadsze , oczywiście z mąki , soli i wody , nic więcej Smażymy cieniutkie, naleśnikowe placki , jak najcieńsze się da Odstawiamy do wystygnięcia . Pieczarki , cebulę , kiełbasę siekamy i podsmażamy na złoto razem z wyciśniętym praską czosnkiem , solą do smaku . Po usmażeniu i ostudzeniu , przepuszczamy przez

Ogrodnik w podróży
Placuszki kokosowe 94

z miodem i owocami Placuszki: 2 jajka 200 serka naturalnego 40 g mąki kokosowej Do podania: miód i owoce Jajka miksujemy. Dodajemy serek i dokładnie mieszamy

Kucharzyca
Bułeczki czosnkowe 147

pokrój w kostkę, mniej więcej 3 cm x 3 cm. Formę na ciasto, np. keksówkę wysmaruj oliwą. Gdy ciasto wyrośnie odrywaj z niego niewielkie ilości formuj z niego okrągły placek, na środku układaj kostkę sera i zaklejaj tworząc okrągłe bułeczki. Postępuj tak, aż do wykończenia ciasta. Bułeczki czosnkowe układaj na blasze, tak aby ściśle przylegały do siebie. Na koniec

365 dni dookoła kuchni
Placki owsiane z jabłkiem 139

  Próbowaliście kiedyś topinamburu? Jeśli nie, to musicie koniecznie nadrobić zaległości. Ta przez lata niemal zapomniana bulwa staje się ostatnio coraz popularniejsza i świetnie, bo ma

Cynamonowe szczęście
Wiosenne pizzeriny ze szpinakiem, jajkiem i zieleniną. 181

się ze szpinakiem. Ewentualnie przyprawiamy do smaku solą. Farsz studzimy. 3. Formowanie pizzerin: Wyrośnięte ciasto dzielimy na około 12 części. każdą część formujemy na okrągłą bułkę, spłaszczamy, rozwałkujemy na placek, formujemy brzegi i na środek kładziemy nadzienie. 4. Pieczenie: Blaszki smarujemy cieniutko masłem lub margaryną, układamy drożdżowe pizzeriny, zachowujemy odstępy, bo znacznie urosną i od razu pieczemy w temperaturze

Izabelawkuchni

Proponowane wyszukiwania