Wigilia: Pierogi z kapustą i boczniakami

Wigilia: Pierogi z kapustą i boczniakami

Wigilia: Pierogi z kapustą i boczniakami

Pierogi jak najbardziej tradycyjne, choć zamiast suszonych grzybów w farszu są świeże boczniaki. Pierogi z boczniakami zawierają jeszcze jedną nowość: ciasto jest trochę nietypowe, bo jest to ciasto na klasyczne pierogi chińskie. Czas : Godzina Poziom trudności : Średnie Liczba porcji : 6 Nie udało ci się ususzyć-kupić-dostać suszonych grzybów?A może nie lubisz zapachu grzybowego suszu? Nie każdy lubi. A może po prostu masz ochotę na odmianę? No to idelanie się składa, bo nasze pierogi z boczniakami to coś w sa... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niedzielny kucharz

Autor

Agnieszka Jablonska-TwarógAgnieszka Jablonska-Twaróg

Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pierogi, pierogi przepis, ciasto, kapustą, grzyby, ciasto na pierogi, placki, kapusta kiszona, sushi, pierogi z mięsem, mięso, pierogi z kapusta i grzybami

Inne przepisy z Niedzielny kucharz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.