pieczywo - 17769 przepisów (strona:330/1185)

HUMMUS DYNIOWY- REWELACJA 161

Doprawić do smaku solą, ewentualnie papryką lub chili (wyostrzy smak). Podawać z dobrą oliwą (polecam z pestek dyni, nadaje super orzechowy posmak), posypane wędzoną papryką. Idealne jako dodatek do pieczywa lub jako dip do warzyw (pychota!). Smacznego

Smaczne Zdrowe
Chleb żytni razowy z ziarnami słonecznika 310

chlebki :) Ja sama wciągnęłam się na maksa i jak przychodzi weekend, to piekę kilka różnych bochenków i bułeczek, co starcza nam na prawie cały tydzień. Ogromną zaletą wszelakiego domowego pieczywa, jest to, że zachowuje swoją świeżość przez długi czas, a o smaku nie będę wspominać, bo to rzecz oczywista :) Nawet mój mąż ostatnio mi powiedział „Kochanie nawet nie wiesz

Delicious Titbits
Domowe ciabaty z ziołami i dodatkami 130

Najlepsze pieczywo, to to własnego wypieku! Żadne inne tak nie smakuje :) Sam fakt, że to my je robimy, od samego początku łączymy i własnoręcznie mieszamy wszystkie składniki, wyrabiamy, patrzymy jak wyrasta, daje całą masę satysfakcji. A zapach jaki unosi się podczas pieczenia i możliwość konsumpcji świeżutkiego, jeszcze ciepłego wypieku jest niezastąpione :) Dlatego dzisiaj przygotujemy domowe ciabaty z ziołami i dodatkami

Taste Of My Day
Bezglutenowy chleb pumpernikiel z miodem i przyprawami (bez glutenu, mleka i jajek) 202

łuski gryki. Aromat kminku, kolendry i miodu pasuje idealnie. Temu wypiekowi nikt nie potrafi się oprzeć. Nawet część rodziny, która nie jest na diecie i omija z daleka bezglutenowe pieczywo, skusiła się na więcej niż kilka kanapek ;) Składniki: mąka gryczana mąka kukurydziana skrobia kukurydziana 1 szklanka 1 szklanka 1 szklanka karob mielony 2 łyżeczki błonnik gryczany siemię lniane mielone

głodny alergik
CHLEB ZIARNO PRZY ZIARNIE, ORKISZOWO-ŻYTNI, NA ZAKWASIE, BEZ DODATKU DROŻDŻY 336

orkiszowej, ja piekę na obydwu tych mąkach po połowie. Do wypieku używam także dwóch rodzajów zakwasu, żytniego i orkiszowego (tak piekę praktycznie wszystkie moje chleby). Każdy z nich nadaje pieczywu niepowtarzalny smak. Można poeksperymentować z zakwasami i dodawać sam żytni, sam orkiszowy lub tak jak ja jeden i drugi po połowie. Różnice smakowe są zauważalne, niemniej wszystkie są bardzo smaczne

Smaczne Zdrowe
Kaszubski chleb na podmłodzie 199

Oto kolejna, tym razem październikowa odsłona wspólnego pieczenia,  organizowana przez Amber z bloga  Kuchennymi drzwiami . Amber zaproponowała nam upieczenie chleba kaszubskiego z przepisu

Kulinarne przygody Gatity
Chlebek owsiany bez wyrabiania 1133

pory nie miałam odwagi zabrać się za upieczenia chleba . Mój początek z pieczywem okazał się fiaskiem. Zaczęłam od wysokiej poprzeczki tzn. od chleba na zakwasie i niestety po 5 dniach zakwas został wylany , bo nie wiedziałam jaką konsystencję i zapach powinien posiadać . Tak było do czasu , kiedy na grupie na fb " Proste i pyszne ciasta na co dzień

Słodkości i nie tylko
Chleb życia bez mąki 364

cholesterolu. Bogaty w ziarna, pełen witamin, składników mineralnych jest sycący, niezwykle zdrowy i bardzo smaczny. Do tego robi się go prosto i nie wymaga wielkiej wiedzy z zakresu przygotowania pieczywa. Źródło. Chleb upiekłam w ramach dzisiejszej akcji World Bread Day. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
GUACAMOLE WG MARTY GRYCAN 217

Dodać ser oraz zmiażdżone ząbki czosnku i całość dokładnie rozdusić (można blenderem) na gładką masę. Doprawić solą i odrobiną soku z limetki (by nie ciemniało). Podawać jako dodatek do pieczywa. Smacznego

Smaczne Zdrowe
Pszenny chleb na zakwasie ze słonecznikiem 207

upieczeniu solidnie posmarować wodą za pomocą pędzelka. To mój pierwszy chlebek na zakwasie jaki upiekłam. Można do nie go użyć młodego zakwasu. Często go piekę bo bardzo lubie pieczywo ze słonecznikiem. Zamiast słonecznika można dodać też inne ulubione ziarna

Monia miesza i gotuje
Razowy chleb na zakwasie z ziarnami pszenicy 196

Nie samymi pierniczkami człowiek żyje. Teraz więc przyszła pora na wytrawny wypiek, czyli chleb. W Święta bez chleba ani rusz, a już największa radość

Kulinarne przygody Gatity
Chleb pszenny na zakwasie z Vermont (Vermont Sourdough) 188

W Nowy Rok wchodzę ze świeżo upieczonym chlebem ! Czego i Wam życzę ! Dom pachnący chlebem od samego rana to jest to

Kulinarne przygody Gatity
Żytni chleb radzieckiego żołnierza, czyli styczniowa piekarnia 197

Oto efekty pierwszej w tym roku odsłony wspólnego blogowego pieczenia, przepyszny  chleb żytni. Tym razem  Amber   zaprosiła nas do wspólnego

Kulinarne przygody Gatity
Chleb wieloziarnisty na zakwasie 190

Dawno nie było na blogu przepisu na chleb, pora więc to nadrobić, tym bardziej, ze chleb piekę co najmniej raz w tygodniu i zawsze staram się

Kulinarne przygody Gatity
Bułeczki pszenno-orkiszowe z parmezanem i oregano 205

    Z cyklu  Wypiekanie na śniadanie  w tym tygodniu  Małgosia  wspólnie z  Pauliną  wybrały dla nas bardzo aromatyczny 

Kulinarne przygody Gatity

Proponowane wyszukiwania