Po słodkim wstępie, czas na karnawałową przystawkę z egzotycznym akcentem. Przed Państwem danie z odległych zakątków Azji, pełne ciepłych nut, rozgrzewających aromatów i satysfakcjonującej pikanterii. Krewetki w gorącym sosie Sambal to pyszna propozycja ze Słonecznej Kuchni, która ogrzeje przewiane, zimowe wnętrza i rozpieści podniebienia gęstym, wyrazistym sosem. Sos Sambal to pikantny dodatek kuchni indonezyjskiej, łączący w sobie ostrość chili i imbiru z karmelową łagodnością trzcinowego cukru i świeżym ... czytaj dalej...
Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!
Czytaj dalej...Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.
Czytaj dalej...Uwielbiam gotować i eksperymentować z nowymi smakami. Jestem zwolenniczką naturalnych produktów, ziół i kwiatów oraz dzikich owoców (np: dzika róża, czarny bez) na talerzach, pasjonuję się również fotografią kulinarną :) Jestem absolwentką Slawistyki na UŁ, miłośniczką zwierząt, natury i rękodzieła. A kiedyś...będę miała własny ogród :)