zdrowe), posmarowany masłem- najlepiej domowym- i dżemem truskawkowym. Chleb ten dobrze się kroi zaraz po wyjęciu go z piekarnika, wtedy w domu unosi się cudowny zapach pysznego, domowego pieczywa. Kiedyś nie znosiłam zabawy z ciastem drożdżowym i nigdy bym nie pomyślała, że tak nagle coś mi się odmieni i zacznę piec domowy chleb . Teraz piekę go praktycznie kilka razy
Zrób to smacznieMakaron z hummusem Pasta z ciecierzycy, czyi hummus… Tę wspaniałą pastę pochodzącą z krajów Bliskiego Wschodu najczęściej pałaszuje się ze świeżymi warzywami lub pieczywem, ale dzisiaj chciałbym pokazać Wam w jaki niecodzienny sposób można wykorzystać ją do przygotowania obiadu… Przepis na makaron z hummusem , to mój sprawdzony patent na proste danie, którego przygotowanie zajmuje dosłownie kilkanaście minut. Sprawdzić
Blendmanoscypek, który po podgrzaniu jest przyjemnie mięciutki i oddaje całości przyjemnie słonego posmaku. Takie zapiekane warzywa to wspaniałe danie całoroczne. Może stanowić samodzielny posiłek (np podane z kromką świeżego pieczywa), lub warzywny dodatek do obiadu. 1 duża lub 2 małe cukinie 1 papryka czerwona 1 papryka żółta 2 czerwone cebule ok. 10 pieczarek oscypek 1-2 łyżki oleju suszony tymianek
Smaki Na Talerzuskładają się z ziaren oraz ostatnio dodane na bloga kruche ciasteczka cebulowe . Możesz również pokroić świeże warzywa w słupki i je zatapiać w hummusie lub rozsmarować go na świeżym pieczywie… Możliwości jest naprawdę wiele, a hummus z suszonymi pomidorami smakuje wyśmienicie niemalże ze wszystkim. Jeśli tak jak ja jesteś fanem past, to koniecznie musisz sprawdzić moją książkę
BlendmanProsta i bardzo smaczna sałatka. Bardzo wyrazista w smaku. Można podać ze świeżym i chrupiącym pieczywem lub jako dodatek do mięs. Sprawdzi się na różnych imprezach, ale nie tylko. Potrzebujemy: 50 dag ziemniaków 1 średnia cebula 4 ząbki czosnku 3 kopiaste łyżki jogurtu naturalnego typu greckiego 1 łyżka majonezu sól do smaku pieprz kolorowy mielony do smaku oregano suszone
Izabelawkuchnizmiksować i połączyć z oliwą. Robiąc tapenadę do wyboru mamy czarne bądź zielone oliwki. Najczęściej spotkać można tapenadę przygotowaną z czarnych oliwek np. kalamata. Tapenadę zazwyczaj podaje się na pieczywie lub dodaje jako dodatku do dań rybnych. Smakuje pysznie na tostach, grillowanej bagietce oraz krakersach. Poniżej znajdziecie przepis na tapenadę z oliwek kalamata. Koniecznie przygotujcie ją w domu. Znajdziesz mnie
MeCooksmiseczki, dodajemy por, ½ łyżeczki masła, ricottę mieszamy. Dosypujemy odrobinę bułki tartej, by wchłonęła ewentualny nadmiar wody i doprawiamy (teraz możemy dodać posiekane listki z ½ gałązki rozmarynu), mieszamy. Podajemy z pieczywem. Smacznego! Artykuł Kurkowa pasta śniadaniowa – pasta z kurek pochodzi z serwisu Be Fit Be Strong
Be Fit Be Strongmąkę, wlewamy wlewamy wodę i mieszamy do uzyskania złotawej jednolitej konsystencji. Przygotowaną zasmażkę przelewamy do kapusty i gotujemy jeszcze chwilę, aż kapusta lekko zgęstnieje. Kapustę po węgiersku podajemy z pieczywem. Smacznego. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Młoda kapusta po węgiersku pochodzi z serwisu Olcia Gotuje
Olcia gotuje!się Światowy Dzień Pieczenia? Piekarnik to bardzo ważny sprzęt przy wyposażeniu kuchni, w końcu przecież pieczenia to jedna z prostszych i efektownych technik obróbki termicznej dań. Możemy piec ciasta, pieczywo, ale też dania mięsne, zapiekanki itd Pomyślałam sobie, że dzisiejszy dzień to dobra okazja by pokazać Wam moje ostatnie nowości jeśli chodzi o książki kucharskie. Muszę przyznać, że jestem nimi
Dorota Smakujeznudziło. Nie no, nie ma opcji. Wracając jednak do samego przepisu, naprawdę starałam się nie przedobrzyć. Nawet za bardzo nie kusiły mnie jakieś dziwne przyprawy, sery czy ciemne pieczywa. Nie zmienia to jednak faktu, że na bloga wjadą kiedyś przepisy na zapiekanki zupełnie od czapy. Dziś jednak klasyka. Mam nadzieję, że dzisiejszym przepisem sprawiłam Wam trochę radości. Mnie tego typu
Kardamonovywpadł mi w oko przepis Alicji . Przy okazji chciałam też przetestować japońską metodę pieczenia chleba, czyli tangzhong. Metoda ta polega na przygotowaniu specjalnego zaczynu, który wpływa na dłuższą świeżość pieczywa. Chleb i bułki są też bardziej puszyste. Drożdżowe bułeczki z pesto z czosnkiem niedźwiedzim pięknie urosły i faktycznie wyszły bardzo puchate. Są idealne czy to na grilla
Kulinarne przygody Gatitychleba: Pasta z makreli i jajek – pyszny przepis na smarowidło do kanapek Awanturka – pasta do chleba z sardynkami w 10 minut Pasta kanapkowa ze śledziem – pyszny dodatek do pieczywa Szybka pasta z tuńczyka i serka wiejskiego Domowy paprykarz (98 kcal) Artykuł Paprykarz z trzech składników – przepis na najprostszy domowy paprykarz pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl
e-PrzepisyKulinarneSkładniki: 1 filet z kurczaka 1 kubeczek twarożku grani sól, pieprz szczypiorek rzodkiewka ogórek ulubione pieczywo Przygotowanie: Fileta ugotować w osolonej wodzie, ostudzić i pokroić w kawałki. Kurczaka i twarożek … Czytaj dalej Kanapki z pastą z kurczaka
czarrna od kuchniminut przed końcem wrzuć kawałki cytryny, zamieszaj i gotuj, aż sos zgęstnieje a warzywa będą miękkie. I już na sam koniec nałóż na talerz i zjadaj z pieczywem lub tak jak ja, ze smażoną na oliwie piersią z kurczaka. Ach bym zapomniał, przed konsumpcją polej odrobiną oliwy z oliwek oczywiście wiesz skąd 😉 Sałatki Świata to cel mojej kolejnej podróży kulinarnej
RafalCook