pieczone udka - 2203 przepisów (strona:96/147)

Kurczak w curry na ostro 139

Wykonanie     Udka kroję na pół i dokładnie myję , jak już mięsko mam umyte to posypuje mięso wszystkimi przyprawami , doprawiam do smaku solą i pieprzem , i dodaje pęczek szczypioru posiekanego i dodaje do kurczaka i wszystko bardzo dokładnie mieszam , nakrywam folią aluminiową i odstawiam na całą noc do lodówki .  Następnego dnia piekę w piekarniku w 170 stopniach

Mój Smak
UDKA KURCZAKA Z GRUSZKAMI 169

ziół świeżych : tymianku , estragonu rozmarynu ******************************************************************************** Udka wkładamy do miski nacieramy solą i pieprzem , zalewamy sokiem z 1 cytryny ,mieszamy z częścią ziół. Marynujemy pod przykryciem w lodówce około 30 minut.W tym czasie nagrzewamy piekarnik.Gruszki układamy w głębokim naczyniu żaroodpornym , na nich układamy mięso , polewamy marynatą , winem , posypujemy resztą przypraw . Na czynie nakrywamy folią aluminiową . Pieczemy 1 godzinę , od czasu

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Rosół z domowym makaronem 125

PYSZNY ROSÓŁ SKŁADNIKI: mięso (drobiowe-udko, część skrzydła indyka, wołowe-kawałeczek rostbeefu, wieprzowe-kawałek szynki lub schabu) 4 marchewki 2 pietruszki kawałek selera por  1 cebula Vegeta, liść laurowy, 4 ziarnka ziela angielskiego, 10 ziarenek pieprzu SPOSÓB WYKONANIA: Mięso płuczemy. Wszystkie warzywa myjemy i obieramy. Cebulę umyć przypiec nad płomieniem palnika gazu pieca. Do 3 litrowego garnka wkładamy mięso

Kuchnia Beaty
Galantyna z kurczaka 177

zsuwałam ku górze. Nadcięłam udka i skrzydełka, aby wyjąć z nich kości. Na koniec sprawdziłam, czy nie zostały małe kostki. Całego kurczaka posypałam solą i pieprzem. Do środka włożyłam wcześniej przygotowane nadzionko. Aby zachować ładny kształt kurczaka obwiązałam go nićmi. Galantynę ułożyłam na brytfannie i wstawiłam do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni. Piekłam ok. 1 godziny co jakiś czas

Salonik smaków
Dziś dla odmiany obiadek -mięsko pieczone 119

pałek oczyści-mogą być udka 2 cebule pokroić w kostkę 1 małe opakowanie pomidorów koktajlowych ok 20dag 2 kopiate łyżki majeranku 1 łyżka papryki ostrej 1 łyżka papryki słodkiej 4łyżki oleju 1 łyżka cukru ,1 łyżka miodu .1/2 opakowania żurawiny ,troszkę szpinak sól,pieprz przygotować marynatę i mięso nasmarować zostawić na 24 godziny potem pieczemy w piekarniku w pojemniku żaroodpornym

Moje Wyroby
Sałatka warstwowa z kurczakiem 221

Sałatka warstwowa z kurczakiem to bardzo ciekawa propozycja sałatki na każdą okazję. Przygotowanie jej nie zajmuje zbyt wiele czasu, a łączy w sobie smak kurczaka, świeżych

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pieczone udka kurczaka z ziemniakami 126

sól Sposób wykonania: Udka kurczaka myjemy i osuszamy. Czosnek szatkujemy w drobną kostkę i nacieramy nim mięso.  Olej łączymy z papryką ostrą i słodką, solą i ziołami.  Kurczaka wkładamy do żaroodpornego naczynia, polewamy marynatą i odstawiamy na kilka godzin (np. na noc) do lodówki. Mięso wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180°C i pieczemy około 1 godziny. Ziemniaki

Qchnia po prostu
Pasztet drobiowo- warzywny z kminkiem 136

indyka mięso z trzech udek kurczaka oraz dwóch skrzydełek cebula 5 suszonych podgrzybków kminek sól pieprz Warzywa i oddzielone mięso mielimy w maszynie do mielenia, dwukrotnie (lub blenderujemy całość dokładnie, jak ja). Doprawiamy obficie solą, pieprzem i kminkiem. Dokładnie mieszamy całość. Teraz pasztet przekładamy do foremki (keksówka o długości 30 cm), wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego

Mango Papaja
Kurczak pieczony po toskańsku – wiązanie kurczaka 227

kurczaki lata świetlne temu. Ten z dzisiejszego przepisu jest bardzo prosty, pyszny, zdecydowany i soczysty – nawet przy odgrzewaniu, na drugi dzień. W towarzystwie białego wina, oliwy i ziół ten pieczony po toskańsku kurczak to stuprocentowa włoska uczta! Jeśli korzystacie ze świeżych ziół – rozmarynu i tymianku – piekarnik rozgrzewamy od razu, zaczynając pracę, do 200⁰C. Jeśli używacie ziół suszonych trzeba(...)winie i bulionie – naszykowanego kurczaka razem z sosem zostawcie na godzinę na blacie, dopiero po tym czasie wstawcie go do nagrzanego piekarnika. Szykujemy sobie grubą, głęboką blaszkę do pieczenia. Oczyszczamy kurczaka z resztek odstających kości, skrawków tłuszczu. Odcinamy mu szyję, myjemy kurczaka w środku. Osuszamy całego dokładnie papierowymi ręcznikami. Obieramy cebule, nie odcinamy im piętek. Kroimy cebule na ósemki. Piętka

Karo in the Kitchen
PASZTET DROBIOWY Z PISTACJAMI 273

rosołu, po ostudzeniu obieramy udka od kości.. Bułkę moczymy w rosole, odciskamy. Przez maszynkę do mięsa trzykrotnie przepuszczamy mięso, bułkę i warzywa oraz połowę obranych pistacji. Gotową masę doprawiamy do smaku solą i pieprzem.Dolewamy szklankę bulionu w którym gotowaliśmy mięso i warzywa.Resztę pistacji siekamy, dodajemy do masy mięsnej, dobrze mieszamy. Przekładamy do foremek. Pieczemy w piekarniku w temp

Z Majeczką w kuchni
Szparagi zawijane w kurczaku 163

minut + 30 minut pieczenia Składniki: 4 nogi od kurczaka 12 zielonych szparagów Ok. 50 g masła Świeżo mielony pieprz, świeżo mielona sól Nogi od kurczaka myjemy dokładnie pod bieżącą wodą. Następnie luzujemy je tzn. ostrym nożem nacinamy mięso wzdłuż kości jednocześnie obierając z niej. Robimy tak z całą nogą, a kości usuwamy zarówno z udka, jak i z pałki. Robimy

Kolizje Smaków
Świąteczny pasztet mięsny 153

jemy.... Składniki: 2 udka 1\2 kg boczku 1\2 kg karczku 30 dag wątróbki drobiowej przyprawy 5 jajek 5 łyżek bułki tartej Wykonanie: Wszystkie mięsne składniki ugotować z przyprawami, ostudzić, a następnie zmielić, razem z przyprawami. Dodać do masy mięsnej, 1\2 szkl. rosołu i pozostałe składniki, wymieszać i przełożyć do wysmarowanych foremek. Piec w 200 stopniach

Anioły w kuchni
„Zapiekanka Ogrodnika ” pyszna i prosta 122

Zapiekanka Ogrodnika ” pyszna i prosta Zapiekanka Ogrodnika , to przepis ratunkowy Moi chłopcy uwielbiają zapiekanki , szczególnie starszy syn, jest ich wielkim fanem i dobrze , bo są proste ,pieką się same , a dodatkowo co zostanie z obiadu , świetnie nada się na kolację – jednym daniem , załatwiamy sprawę dwóch posiłków Ten konkretny przepis powstał , z tego co akurat miałam pod ręką(...)wielokrotnie powtarzam Polecam , zdrowy , smaczny i prosty obiad , który możecie przygotować wcześniej , a w razie potrzeby podgrzać i gotowe Składniki : 1 opakowanie mięsa mielonego , drobiowego- np z udek ( 400 g ) kawałek dyni piżmowej ( około 1/2 ) 4 ziemniaki 1 mała cukinia 1 puszka , czerwonej fasolki 2 cebule 1 szklanka passaty lub koncentrat pomidorowy z wodą 1 łyżeczka cukru czosnek granulowany

Ogrodnik w podróży
Miodowo-tymiankowe udka z kurczaka 201

Chyba nie tylko mnie zestawienie smaku miodu i tymianku bardzo odpowiada. Ogólnie drób i mięsa nacierane miodem nabierają specyficznego smaku .Nie teraz to wymyślono- konserwowanie lub

Buniabaje w kuchni
Poniedziałek: Pęczotto z groszkiem, fasolką i boczniakami 144

dania ma swój smak i aromat, które idealnej odnajdują się w pęczaku. Wykorzystaliśmy przepis Davida Travisa . Szukasz więcej przepisów – sprawdź całe menu na tydzień! Składniki: Szklanka pęczaku 4 udka kurczaka bez kości Szklanka groszku Szklanka zielonej fasolki 250 g boczniaków lub pieczarek Szklanka białego wina (najlepiej kwiatowego, np. Rieslinga) 1 szalotka lub mała, drobno posiekana cebula 1 drobno posiekany(...)oliwy 2 łyżki masła 1/2 szklanki tartego parmezanu Sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Krok 1 Rozgrzej piekarnik do 240 stopni. Mięso posól, popieprz i wstaw do gorącego piekarnika. Piecz przez 30 minut. Krok 2 W szerokim rondlu rozgrzej 2 łyżki oliwy, wsyp na nią posiekaną cebulę i czosnek. Jeśli używasz szalotki smaż 1-2 minuty, jeśli zwykłej cebuli, która

Niedzielny kucharz

Proponowane wyszukiwania