pieczone udka - 2203 przepisów (strona:91/147)

Kapsalon z szarpanym kurczakiem 257

miał okazji go widzieć zapraszam tutaj: KAPSALON Tym razem przygotowałam kapsalon z szarpanym kurczakiem. Smakuje naprawdę bardzo wyśmienicie, dlatego zachęcam Was do przygotowania go w swoim domu. Zapieczone udka z kurczaka z dodatkiem przypraw są bardzo aromatyczne i soczyste. Takie mięso idealnie pasuje do pozostałych składników. Co do frytek, możecie przygotować je sami, bądź kupić gotowe frytki i zapiec(...)szczypta cukru sól pieprz gałązka koperku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Udka z kurczaka umyć i zdjąć z nich skórę. Wszystkie przyprawy wymieszać ze sobą, dodać oliwę, przeciśnięty przez praskę czosnek. Następnie dokładnie nimi natrzeć kurczaka. Mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego. Całość wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piec 50-60 minut, grzanie góra-dół. Gotowe mięso oddzielić

Przepiski.pl
Małe tęsknoty, czyli rosół z jałowcem i smarowidło z kurczaka 75

rosołu. Pachniało w całym domu. Palona cebula z takiego pieca jest zupełnie inną paloną cebulą niż z gazowego palnika, nie mniej jednak Gosia zadbała, żeby była w naszym garnku. Ja nie mogłam się powstrzymać i dodałam do rosołu suszone ziarna jałowca . Klimat. Niedzielny rosół z jałowcem Składniki: 4 udka z kurczaka* 6 marchwi 5 korzeni pietruszek seler 2 "spalone cebulki

Gary Bez dna
Udka z kurczaka na sposób włoski 95

bazylii sól, pieprz Przygotowanie Pomidory przekładamy do miski. Dodajemy bulion, udka, posiekaną cebulę i czosnek, pokrojony seler naciowy, pokrojone w kostkę ziemniaki, pokrojony w kostkę boczek, suszone zioła, sól i pieprz. Składniki mieszamy, przekładamy do naczynia żaroodpornego. Zapiekamy 60-65 min w temperaturze 200°C . Kilkanaście minut przed końcem pieczenia posypujemy startą mozzarellą. Podajemy z posiekanymi, świeżymi ziołami

R'n'G Kitchen
Kaczka w jabłkach 159

niż inny drób. Kaczkę około 1,8 kg (tuszka) pieczemy około 2 godzin w temp 170- 180 stopni. Czasami warto też ten czas wydłużyć. Kaczkę trzeba też co jakiś czas podlewać wytapiającym się tłuszczem wtedy jest soczysta i mięciutka, a nie sucha i twarda.  Dzisiaj prezentuje Wam kacze udka w jabłkach, przygotowałam je w naczyniu żeliwnym, dzięki czemu kaczka

SMYKWKUCHNI
Zapiekanka ryżowa z udkami kurczaka 261

wsypać ryż. Następnie na to ułożyć brokuły i odcedzoną kukurydzę. Udka z kurczaka umyć, osuszyć i natrzeć solą, pieprzem oraz słodką paprykę. Przygotowane kawałki mięsa ułożyć na samym wierzchu. Całość zalać gorącą zalewą. Jeżeli nie daliście rady wlać od razu całej zalewy to można ją dolać do dania podczas pieczenia. Zapiekać bez przykrycia około 60-70 minut w  180ºC

Ugotować
Udka kurczaka w porterze 178

wyjac kosc ,powoli odcinajac plat miesa od kosci wewnetrzna strone udek posolic,oproszyc pieprzem i oblozyc ziolami kazda tak przygotowana nozke zlozyc na pol,ulozyc w naczyniu ,nastepnie zalac Porterem.Naczynie przykryc folia spozywcza i umiescic w lodowce na 2 doby nozki wyjac z marynaty i ulozyc na blaszce do pieczenia skora do gory wlozyc do nagrzanego piekarnika i piec

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Kurczak po koreańsku 42

kurczaka po koreańsku lepiej użyć mięsa z udek kurczaka, ponieważ jest bardziej soczyste i delikatne, niż filet. Podać można go z ryżem lub makaronem ryżowym i warzywami.  Polecam również inne pyszne potrawy z kurczakiem  Pilaw z kurczakiem   Makaron ze szpinakiem i kurczakiem Lawasz z kurczakiem i warzywami  Pieczony kurczak z jabłkami Pieczony kurczak faszerowany

Obiad gotowy
Krokiety z mięsem. Taaakie pyszne! 273

szklanki wody gazowanej - 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia - przyprawy: sól, zioła prowanasalskie - 2 jajka rozmiar L - 1/4 szklanki oleju W/w składniki ucieramy na gładką, lejącą się masę, odstawiamy na godzinę do lodówki. Naleśniki smażymy na patelni non stick.  FARSZ DO KROKIETÓW - 350 - 400 g ugotowanego mięsa (np. udka kurczaka, antrykot wołowy, kaczka) - 2 ugotowane marchewki małe - 1 ugotowana

SMYKWKUCHNI
Kurczak tikka 122

zdjąć skórę i nakłuć widelcem w paru miejscach każde udko. Cebulę pokroić w kostkę i wraz z wszystkimi przyprawami i jogurtem  zmiksować blenderem. Najlepiej stopniowo dodawać jogurt miksując. Powstałą pastą bardzo dokładnie wysmarować mięso, przykryć i odstawić w chłodne miejsce na całą noc. Przełożyć całość do naczynia żaroodpornego i piec w 180 stopniach C około 1 godzinę

O kuchni z uczuciem
wolno pieczone nóżki z kurczaka w whiskey 150

Zabawne, nigdy nie przepadałam za udkami z kurczaka, a coraz częściej pojawiają się na blogu. Staram się odczarować to z pozoru nudne danie i zdaje się, że z dobrym skutkiem, skoro sama coraz częściej po nie sięgam :) Tym razem  całe nóżki w dosyć nietypowej marynacie. Pieczone w nietypowej temperaturze.  Zapraszam! Składniki: - 2 nogi z kurczaka

Cook&Love
Kurczak po prowansalsku pieczony na puszce piwa 158

piekarnika. Pieczemy przez ok. 2 godziny. W trakcie pieczenia kilkukrotnie polewamy kurczaka pozostałą marynatą (średnio co 20 minut). Piwo parując nawilża mięso od środka i sprawia że jest soczyste i bardzo miękkie. Jeśli nie jesteście pewni, czy Wasz kurczak jest już upieczony nakłujcie nożem lub wykałaczką miejsce między udkiem a korpusem. Jeśli wypłynie przezroczysty sok, bez domieszki krwi – kurczak jest

MyCookBook.pl
Kurczak po prowansalsku na puszce piwa 95

piekarnika. Pieczemy przez ok. 2 godziny. W trakcie pieczenia kilkukrotnie polewamy kurczaka pozostałą marynatą (średnio co 20 minut). Piwo parując nawilża mięso od środka i sprawia że jest soczyste i bardzo miękkie. Jeśli nie jesteście pewni, czy Wasz kurczak jest już upieczony nakłujcie nożem lub wykałaczką miejsce między udkiem a korpusem. Jeśli wypłynie przezroczysty sok, bez domieszki krwi – kurczak jest

MyCookBook.pl
Kurczak z selerem naciowym, imbirem i cytryną 211

Składniki: trzy udka kurczaka dwie cebule sześć ząbków czosnku cztery listki laurowe dwie łodygi selera naciowego sól, pieprz szczypta lubczyku, rozmarynu, chilli, imbiru kilka gałązek tymianku dwa plasterki cytryny kilka kropel sosu sojowego Przygotowanie: Kurczaka umyć i osuszyć. Położyć na blachę do pieczenia, posypać przyprawami (bejcować kilka godzin). Dodać rozgnieciony nożem cały (nie obierać) czosnek, cebulę pokrojoną na ćwiartki

Gaździnka warzy
NASZE WIELKANOCNE MENU 326

potrawy.  Wszystkie wielkanocne pomysły znajdziecie TUTAJ . Oszukane przepiórcze udka, czyli przekąski z kurczaka i paluszków.  PRZEPIS Sałatka "Grzybowa polana" PRZEPIS Jajeczny pasztet wielkanocny PRZEPIS Wielkanocna zupa chrzanowa z jajkiem, boczkiem i kiełbasą PRZEPIS Rolada ziemniaczana z mielonym mięsem PRZEPIS Kijowskie kotleciki ziemniaczane (nadziewane mięsem mielonym i pieczarkami) PRZEPISY Pieczeń bawarska PRZEPIS Kotlety a'la zrazy PRZEPIS Kotlety

Przepisy Aleksandry
Domowa szynka parzona 157

Domowa szynka parzona to pyszna, zdrowa wędlina na kanapki na śniadanie i kolację. Domowa wędlina charakteryzuje się tym, że zawsze wiemy z jakich składników jest zrobiona

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Samsa – uzbeckie pierożki z mięsem 108

Bardzo lubię te pyszne pieczone pierożki z nadzieniem, które można dowolnie modyfikować wg własnych upodobań. Samsa jest bardzo popularnym smakołykiem kuchni środkowoazjatyckiej. Kiedy byłam mała i mieszkałam w Turkmenistanie, bardzo często wracając do domu ze szkoły, odwiedzałam z koleżanką małe bistro, w którym piekli najpyszniejsze pierożki na świecie Ten przepis jest banalnie prosty, a samsa wychodzi tak pyszna(...)zimnej wody – 1 jajko – 1 łyżeczka octu 8% – 1 łyżeczka soli – około 100g masła Nadzienie: – 500g dowolnego mięsa, nie suchego (u mnie filety z udek kurczaka) – 1 duża cebula – sól, pieprz, papryka ostra, papryka słodka wędzona wg smaku Do nadzienia można dodać ziemniaki lub dynię, pokrojone w drobną kostkę i zieleninę wg smaku

Smaki Armine
Udka miodowo-musztardowe 75

Kurczak w Polsce jest chyba najbardziej popularnym mięsem. Stosunkowo tani, łatwy i szybki w zrobieniu, w zasadzie ciężko go popsuć. A że nasz blog bazuje właśnie

Marder&Marder Manufacture
Królik pieczony w winie 363

zdrowe – ma bardzo mało tłuszczu i, podobnie jak drób, zaliczane jest do mięs jasnych. Tuszkę królika bardzo łatwo się oporządza – kilka ruchów nożem i po sprawie. Wolno pieczony w niskiej temperaturze królik ma delikatne mięso, które bez problemów odchodzi od kości – wręcz rozpada się na kawałki. Dzięki rękawowi nie wysycha i jest wyjątkowo soczyste. Kwas zawarty(...)pieczenia listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content=''; document.write(" "); Zaczynamy od podziału tuszki. Jeśli ma podroby – wycinamy je. Możemy pozbyć się także błon tłuszczu – jeśli są. Mięso myjemy i osuszamy. Tuszkę można dzielić na kilka lub wiele części. Najlepiej zobaczyć jak to się robi na poniższym filmie od allrecipes. Cała filozofia to obcięcie udek (skoków), podzielenie tułowia

Poezja smaku
Pasztet bez pieczenia (z jabłkiem) 134

pasztetu z duszonym jabłkiem. Poniższy pasztet nie wymaga pieczenia i jest błyskawiczny do przygotowania. Dodatkowo jest bardzo smaczny i idealnie kremowy. Nie pomijajcie jabłka, ponieważ dodaje pasztetowi lekkiej słodkości.   Składniki na 2 duże kokilki: 300 ml wody + 2 łyżeczki domowej wegety 0,3 kg wątróbki drobiowej 0,3 kg udek z kurczaka (waga bez kości i skóry

Ugotować
Pałki i skrzydełka kurczaka w chrupiącej pikantnej panierce 134

łyżeczki kolendry łyżeczka mielonego chilli olej Sposób przygotowania: Udka i skrzydełka kurczaka umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Blaszkę z piekarnika lekko przetrzeć olejem. W głębokim talerzu wymieszać mąkę, kmin, pieprz, sól, kolendrę (ziarna zmielić w moździerzu), chilli. Kawałki mięsa obtoczyć dokładnie w mieszance, ułożyć na blaszce i skropić olejem. Piec w 200 stopniach ok. 40-50 minut (w zależności

Na Ciasteczkowych Papierach
Kurczak pieczony ze śliwkami 124

łyżką gorczycy. Nadzienie umieścić we wnętrzu kurczaka. Związać udka nicią kuchenną. Przełożyć kurczaka do naczynia do zapiekania. Bulion i wino wlać na dno naczynia. Dodać przekrojone na pół czosnek. W misce wymieszać miód, sos sojowy, oliwę. Doprawić solą i pieprzem i polać marynatą kurczaka. Kurczaka przykryć folią aluminiową i piec przez 1 h. Po godzinie zdjąć folię i piec kolejna

Moja Galeria Smaku
Kurczak w cieście 341

zaś zostawiam z przepisem. Składniki (5-6 osób) 10 udek z kurczaka (ok. 1 kg) 2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki pieprzu 2 łyżki mąki pszennej olej do smażenia w głębokim tłuszczu (ilość w zależności od garnka) ciasto 230g mąki pszennej 1 łyżeczka soli 1 jajko 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szklanka wody ziemniaczki 800-900g ziemniaków obranych

W kuchni wieczorem
Kurczak pieczony w glazurze 266

Kurczak pieczony w glazurze... Rumiany, soczysty kurczak, pieczony wraz z warzywami. Zamarynowany w mieszance przypraw, oleju, musztardy i sosu sojowego. Oblany słodko-pikantną glazurą. Pyszny na ciepło i na zimno do kanapek. Polecam!   Składniki: 1 kurczak o wadze około 1,5 - 1,7 kg; 3 duże ząbki czosnku; 1 płaska łyżeczka soli; Pieprz. Warzywa: 2 średnie marchewki(...)Kurczaka piec pod przykryciem w piekarniku nagrzanym do 180 stopni (grzałka górna i dolna, 3 półka) przez 1,5 godziny, przy czym po godzinie pieczenia (jak skórka będzie już przyrumieniona) kurczaka ostrożnie przewrócić na drugą stronę i posmarować pozostałą częścią glazury . Pozostałe 30 minut kurczaka piec bez przykrycia, żeby skóra się zarumieniła. SMACZNEGO! Uwagi do przepisu: Ja piekłam kurczaka

Gospodyni Miejska
Pikantny kurczak 131

Składniki: 3 szt. udka kurczaka 1 op. marynaty płynnej pikantnej Prymat 2 łyżki oleju 0,5 kg ziemniaków 2 papryki 1 bakłażan Przepis: Kurczaka dokładnie obtaczamy w marynacie i odstawiamy do lodówki na ok. 2 godziny. Po tym czasie  piekarnik nagrzewamy do 180C i pieczemy kurczaka w brytfance wysmarowanej olejem przez 45 minut pod przykryciem. 10 minut przed końcem

Emcia Pichci

Proponowane wyszukiwania