pieczone udka - 2203 przepisów (strona:92/147)

Klopsiki z kaczki w orientalnym stylu 92

mięsem zmielić także cebulę i czosnek. Mielone udka kaczki doprawić chili, słodką papryką, kurkumą, imbirem, rozgniecioną w moździerzu kolendrą oraz Vegetą Natur. Dobrze wymieszać, następnie wbić jajko, wsypać bułkę tartą i ponownie wyrobić masę. Formować kulki wielkości orzecha włoskiego, odkładać je na dużą blachę z piekarnika wyłożoną papierem do pieczenia. Piekarnik rozgrzać do 200 o C ( z termoobiegiem ), wsunąć blachę

niecodziennikpary
KURCZAK Z PIECZARKAMI I CEBULKĄ 129

suche udka,które podzieliłam na dwie połówki. Udka wstawić do lodówki,najlepiej na całą noc. Po tym czasie mięso włożyć do naczynia żaroodpornego.Obłożyć je obranymi pieczarkami,które wcześniej posypałam solą pikantną i pokrojoną w plastry cebulą. Wstawić do piekarnika na 180 st.C na ok 60 min. W trakcie pieczenia mięsko obracać. Na 15 min przed końcem można zwiększyć temperaturę

Niespełnione zdolności kulinarne
Udka zapiekane z ryżem i warzywami 144

osób: 0,5 kg wyluzowanych udek z kurczaka (bez skóry i kości) 1 szklanka surowego ryżu (200 g) 2,5 szklanki wody 1,5 marchewki 1 mała czerwona cebula 2 łyżki masła, np. klarowanego 1 łyżka oliwy z oliwek sól, pieprz papryka ostra Najlepiej kilka godzin przed pieczeniem mięso umyć, osuszyć, pokroić na mniejsze części, przyprawić solą oraz pieprzem

Ugotować
dania z kaczki 160

zapiekanka ziemniaczana w kaczce   kaczka podwędzana pieczona kaczka faszerowana kaczka faszerowana z orzechami kaczka z mango kaczka z grilla   kaczka po pekińsku kacze nogi w pomarańczach nogi z kaczki w żubrowej trawie   kacze nogi z konfiturą z włoskich orzechów kacze nogi na dziko noga z kaczki z brzoskwiniami udka kacze konfitowane pierogi z kaczką z wiśniami

królestwo garów
Zupa z pieczonej botwinki 146

bulionu warzywnego lub drobiowego (u mnie na udkach drobiowych) - 2 spore pęczki botwinki - marchew z bulionu - 1-2 ząbki czosnku - sok z 1 cytryny - sól - cukier - pieprz - koperek - natka pietruszki Botwinkę z buraczkami bardzo dokładnie myjemy. Buraczki odcinamy od liści, układamy na folii aluminiowej wyłożonej w formie, zawijamy i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 190 ° C przez 60 minut(...)część trzemy na tarce - dodajemy do garnka. Czosnek przeciskamy przez praskę, dodajemy pokrojoną ugotowaną marchew. Doprawiamy solą, cukrem, świeżo zmielonym pieprzem. Posypujemy posiekanym koperkiem i natką pietruszki. Zupa z pieczonej botwinki, to istny koncentrat smaku. Sposób przygotowania (pieczenie) nadaje jej bardzo intensywnej barwy i aromatu. Podałam z jajkiem ugotowanym na twardo, bez innych dodatków. Oczywiście, jak kto lubi, mile

mojewypiekiinietylko
Rolada z trzech rodzajów mięsa : indyka, kurczaka i wieprzowiny w pieczarkach 134

przez folię. Przyprawiamy zieloną czubrycą i solą. Z udek usuwamy kości i przyprawiamy czerwoną czubrycą i solą. Układamy na filecie. Zwijamy w roladę, Obkładamy szynką szwarcwaldzką i zabezpieczamy sznurkiem. Pieczarki kroimy na połowę i w plasterki. Podsmażamy razem z pokrojoną cebulą. Do rolady dokładamy podsmażone pieczarki, ewentualnie podlewamy niewielką ilością bulionu. Pieczemy w piekarniku pod przykryciem około 1 godziny

Smaki Ewy
Nóżki kurczaka z czarnym pieprzem i nutą cytryny 169

osuszyć papierowym ręcznikiem. Każdy kawałek mięsa dwukrotnie ponacinać (udka nacinać od strony skóry), posolić. Mięso natrzeć marynatą, odstawić na minimum godzinę. Piekarnik rozgrzać do 180°C (najlepiej z funkcją nawiewu i grzaniem górnym). Cytrynę pokroić na plasterki, rozłożyć na blasze lub w naczyniu do zapiekania. Kawałki kurczaka wyłożyć na plasterki cytryny. Piec na środkowej półce piekarnika około 40 minut

Even Better Food
PASTA Z PIECZONYM KURCZAKIEM I PIECZARKAMI ORZECH 141

wszystkiego. Dziś zapraszam na pastę z pieczonym kurczakiem, jajkami oraz pieczarkami marynowanymi ORZECH http://www.orzech.com.pl/pl/produkt/pieczarka-marynowana-315-ml . Pastę tą robi się bardzo szybko. Ja bardzo lubię podawać ją z pieczywem na śniadanie czy np. na krakersach jako przystawka.  Zapraszam również do odwiedzenia strony ORZECH http://www.orzech.com.pl/pl  . SKŁADNIKI: 1 upieczone udko z kurczaka bez skóry 3 jajka ugotowane

Gotowanie Patki
Pizza z pieczarkami i kurczakiem na Dzień Pizzy 182

Dawno nie piekłam pizzy, bo jak się już ją upiecze to można jeść, jeść....jeść, a przecież wiecie że u nas ostatnio dietetycznie. Biorąc pod uwagę kilka ostatnich słów pizza którą upiekłam była na cieniutkim spodzie i z małą ilością sera (dokładnie mozzarelli). Pieczarki, duszone udko kurczaka i mozzarella na odrobinie przetartej pasty pomidorowo-paprykowej. Przejrzałam kilka nowych przepisów

Gotuj Sam!
CEBULOWE UDKA 160

ciemny 1łyżka   SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:    Udka dokładnie myję. Skórę ściągnąć do połowy. Nacieram mięso przyprawami. Polewam sosem sojowym ciemnym. Nacieram mięso ale i skórę. Cebulę obieram i kroję w plastry. Cebulę kroję w plastry. Kładę na mięso i pod skórę. Mięso nakłuwam mięso. Zawijam mięso w folię aluminiowej. Piekę 50 min w 180 stopniach

Gotowanie Patki
Zrolowane udko z piekarnika 124

staropolski szczypta chili w płatkach 2 łyżki oliwy Udka umyć, i wyluzować od kości . Zwinąć w ruloniki i spiąć wykałaczkami. W naczyniu przygotować marynatę z przypraw, oliwy, octu i sosu sojowego. Namoczyć i otoczyć porządnie w marynacie i odstawić na 2-3 godziny. Przełożyć do brytfanki , podlać wodą, ok 3/4 szkl . Piec ok 1 godziny w temp

Gotowanie jest łatwe
Domowy GYROS od podstaw 358

łyżeczka soli himalajskiej Przygotowanie: 1/ Mięso z trybowanego udka bez skóry tniemy na paski - przekładamy do miski. Dodajemy przyprawy i dokładnie mieszamy, dolewamy trochę oleju i ponownie mieszamy. Odstawiamy do przegryzienia się kilka godzin bądź pomijamy. 2/ Do piekarnika ustawionego na 160 stopni wkładamy pocięty gyros na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Trzymamy gyros tak ok. 30 minut a następnie

Kuchnia PROzdrowotna
Kurczak w cieście francuskim 192

375g) - upieczone mięso z kurczaka (1 pierś + udko) - 3 małe kolorowe papryki - 250g pieczarek brązowych (są bardziej aromatyczne niż białe) - olej rzepakowy - młode liście pora - 4 ząbki czosnku - 4 plastry sera żółtego - uprażone płatki migdałowe - 1 jajko do posmarowania   Umyte i wydrążone papryki pokroiłam na kawałki, skropiłam olejem i upiekłam (pieczona papryka jest bardzo aromatyczna), gdy przestygły zdjęłam

mojewypiekiinietylko
Pasztet pieczony 151

mięsa drobiowego np. udek 2 spore marchewki 2 pietruszki mały kawałek selera 4 listki laurowe 8 ziarenek ziela angielskiego 2 czerstwe bułki kajzerki 5 jajek 1/2 łyżeczki mielonego imbiru 1/2 łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej sól, pieprz Jedną z najbardziej tradycyjnych potraw wielkanocnych jest dla mnie pasztet pieczony, który w świąteczny poranek można sobie zaserwować razem z ćwikłą

Świat Domowej Kuchni
Kurczak w limonkowej marynacie ze szparagami 135

Kurczak w limonkowej marynacie ze szparagami to idealna propozycja na obiad, kiedy jest ciepło. Świeże szparagi z sosem beszamelowym oraz kurczak o smaku cytrusów to idealne

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Domowy kebab 145

mamy uda z kością należy kostki wyciąć. Udka rozbijamy tłuczkiem do mięsa, większe kawałki kroimy na połowę. Przyprawę do kebaba wymieszać z olejem. Każdy kawałek mięsa obtoczyć obficie w marynacie i przełożyć do pojemnika ,zamknąć i pozostawić najlepiej na noc lub minimum 1-2 godziny. Po tym czasie na blaszce do pieczenia ułożyć koło siebie dwie połówki ziemniaka, wbijamy pionowo

Andzia Pichci
DOMOWY KEBAB DROBIOWY + FILMIK 138

surówka  PRZYGOTOWANIE :  Mięso z udek należy wyfiletować.  W miseczce mieszamy wszystkie przyprawy z olejem. Następnie wlewamy do mięsa i nacieramy. Mięso odkładamy na 1 godzinę do lodówki.  Mięso nabijamy na stojak do kebaba, skórą do góry. Na czubek wbijamy 1 cebulę lub pół.  Mięso nakrywamy folia aluminiową i pieczemy w piekarniku, góra/dół

Kulinarne Fantazje Marioli
Kurczak z ryżem zdrowe danie w mniej niż 10 minut. 150

treningu Mamy 10 minut zaczynamy. Składniki: 4 udka z kurczaka 2 łyżki masła klarowanego 2 szklanki ryżu jaśminowego 2 cebule 4 ząbki czosnku 2 ½ szklanki rosołu 1 szklanka wody 1 łyżka wędzonej papryki 1 łyżka kminku 1 łyżka czosnku granulowanego 1 łyżka cebuli 1 łyżka tymianku sól i pieprz rękaw do pieczenia. Przygotowanie: Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni. Cebule

PaleoLife
PASZTET DROBIOWY W BOCZKU 177

wyjmujemy z rosołu, po ostudzeniu obieramy udka od kości.   Bułkę moczymy w rosole, odciskamy. Przez maszynkę do mięsa trzykrotnie przepuszczamy mięso,bułkę i warzywa. Gotową masę doprawiamy do smaku solą i pieprzem.Dolewamy szklankę bulionu w którym gotowaliśmy mięso i warzywa.Dno i boki foremki wykładamy plastrami boczku, mięso  przekładamy do foremek. Pieczemy w piekarniku w temp

Z Majeczką w kuchni
Cytrynowy kurczak w białym winie 132

oliwy z oliwek Sposób przyrządzenia 1. Umyte udka z kurczaka natrzyj solą i pieprzem. ułóż w naczyniu żaroodpornym. 2. Dodaj obrane ząbki czosnku w całości i cząstki cytryny ze skórką. 3. Całość polej 3 łyżkami oliwy z oliwek, dodaj tymianek ( listki) i wymieszaj ( najlepiej rękoma). 4. Całość zalej białym winem. 5. Piecz w 180*C przez 45min przykryte folią aluminiową

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Bakłażany faszerowane makaronem 109

oliwek do skropienia bakłażana 1 ugotowane udko z kurczaka 2 łyżki oleju (do smażenia) szczypiorek sól     Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Bakłażany myjemy, kroimy wzdłuż. Za pomocą nożyka do jarzyn nacinamy je wzdłuż, od strony miąższu, uważając by nie naciąć skóry. Następnie skrapiamy oliwą, oprószamy solą i pieczemy około 30 min w temperaturze

R'n'G Kitchen
Kurczak faszerowany rukolą 147

kurczaka lub wyluzowane z kości i skóry udka dokładnie rozbijamy tłuczkiem, doprawiamy z obu stron solą, pieprzem i oregano. Na patelni rozgrzewamy 1 łyżkę oliwy, dodajemy rozdrobniony czosnek, szklimy, dodajemy pokrojoną rukolę, chwilkę dusimy aż rukola straci surowość, studzimy. Na rozbite mięso układamy rukolę i dokładnie zwijamy w roladę. Papier do pieczenia smarujemy oliwą obsypujemy oregano, układamy mięso, w papier

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Thai Sesame chicken/ Tajski kurczak z sezamem 176

ząbek czosnku 1 kawałki kurczaka (zrobiłam z udek) sezam 1 łyżeczka soku z limonki posiekane chilli i szczypiorek, jako dekoracja. Wykonanie:  Nastawić piekarnik na 200°. W misce pomieszać sojowy, rybny i ostrygowy sos, miód, olej sezamowy, sok z limonki i czosnek. Kawałki kurczaka zamoczyć w sosie. Włożyć kurczaka do piekarnika i piec 50 min, aż kurczak będzie dobrze upieczony

Smaki Przyprawy i Kolory
Kurczak w kokosowej panierce 123

wierzch na każdą porcję mięsa.Tak zrobione udka przełożyć do miski z resztą marynaty. Przykryć folią i pozostawić w lodówce na 24 godziny. Kurczaka wyjąć z marynaty, nie ściągać jej nadmiaru ( dzięki temu panierka lepiej się przyklei) i obtoczyć w  zmielobych wiórkach kokosowych połączonych z bułką tartą. Ułożyć na siatce i piec w piekarniku z termoobiegiem nastawionym

Gosia gotuje

Proponowane wyszukiwania