Udka zapiekane pod musztardową pierzynką

Udka zapiekane pod musztardową pierzynką

Udka zapiekane pod musztardową pierzynką

Udka zapiekane pod musztardową pierzynką to pomysł na szybki, weekendowy obiad. Mięso przygotowane w poniższy sposób będzie soczyste i bardzo smaczne. Jeżeli lubicie dania przygotowywane w piekarniku to zachęcam do wypróbowania poniższego przepisu.  Składniki na porcję dla 3-4 osób: 0,5 kg wyluzowanych udek z kurczaka 1 białko z dużego jajka 2 łyżeczki musztardy, np. dijon 2 łyżki otrębów żytnich ewentualnie 2 łyżki masła, np. klarowanego sól, pieprz Wyluzowane udka umyć, osuszyć, pokroić na mniejsze części i... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ugotować

Warto przeczytać

Dieta cebulowa

Dieta cebulowa, trwa zwykle od 2 do 3 tygodni, jest dietą odchudzającą przeznaczoną dla osób dorosłych. Podstawą diety są warzywa cebulowe. Cebula, por, szczypior oraz czosnek.

Czytaj dalej...

Autor

Mariola MoskalMariola Moskal

Dwudziestopięciolatka, która uwielbia zapach drożdżowego ciasta i ... kawy! Próbuje zdrowo się odżywiać i prowadzić aktywny tryb życia :)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mięso, udka , drobiowe, mięso na obiad, ryż, obiad, kurczak, bez pieczenia, udka z kurczaka, dania dietetyczne, obiad na szybko, dietetyczne , szybki obiad, dietetycznie, pomysł na obiad, mięso dietetycznie, mięsa pieczone, dietetyczny obiad, dania z kurczakiem, obiad dla 2 osób, zapiekany kurczak, pieczone udka, dietetyczny kurczak, kurczak pieczony, kurczak z ryżem, dania bez mięsa

Inne przepisy z Ugotować

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.