Ta sałatka króluje na większości imprez w moim domu. Ma bardzo dużo zwolenników mimo że, jest w niej dosyć sporo czosnku. Można ją zrobić wcześniej bo
Ala piecze i gotujeWięcej inspiracji na na domowe wyroby – kiełbasy, wędliny oraz potrawy z grilla, ogniska i wędzarni znajdziecie na stronie DobraKiełbasa.pl . To miejsce dla wszystkich miłośników mięsa. Przyrządzanie kurczaka pieczonego w masie solnej zaczęliśmy od przygotowania paleniska. Przygotowanie porządnego żaru, ale warto po to by potem już tylko włożyć pakunki z kurczakiem i czekać na wspaniałą ucztę. SKŁADNIKI(...)Ścieramy skórkę z cytryny. Wszystko mieszamy w naczyniu dodając sól morską, pieprz i masło. Kurczaki myjemy, czyścimy i suszymy. Cytryny kroimy na plasterki. Oddzielamy rękoma skórę od mięsa na piersi, grzbiecie i na udach. Pod skórą dokładnie rozprowadzamy nadzienie oraz wkładamy kawałki cytryny. Do środka kurczaków wkładamy wyciśnięte cytryny i zioła. Ciasto: Jedną część soli mieszamy z dwoma częściami mąki
OstryKęsWięcej inspiracji na na domowe wyroby – kiełbasy, wędliny oraz potrawy z grilla, ogniska i wędzarni znajdziecie na stronie DobraKiełbasa.pl . To miejsce dla wszystkich miłośników mięsa. Przyrządzanie kurczaka pieczonego w masie solnej zaczęliśmy od przygotowania paleniska. Przygotowanie porządnego żaru, ale warto po to by potem już tylko włożyć pakunki z kurczakiem i czekać na wspaniałą ucztę. SKŁADNIKI(...)Ścieramy skórkę z cytryny. Wszystko mieszamy w naczyniu dodając sól morską, pieprz i masło. Kurczaki myjemy, czyścimy i suszymy. Cytryny kroimy na plasterki. Oddzielamy rękoma skórę od mięsa na piersi, grzbiecie i na udach. Pod skórą dokładnie rozprowadzamy nadzienie oraz wkładamy kawałki cytryny. Do środka kurczaków wkładamy wyciśnięte cytryny i zioła. Ciasto: Jedną część soli mieszamy z dwoma częściami mąki
OstryKęsłyżka masła roztopionego ok. 500 g piersi z kurczaka Sałata lodowa Ogórek zielony Przyprawa kebab-gyros PRZYGOTOWANIE: Do miski daj sól, sos ostry, czosnek przeciśnij przez praskę, roztopione masło. Pokrój w kawałki różyczki kalafiora/brokuł. Dodaj do miski i wymieszaj wszystko. Nagrzej piekarniki - 220 stopni. Na blachę wyłóż papier do pieczenia. Z miski wysyp kalafior/brokuł na blachę
Misz-masz by Domitłuszczu z patelni i ułóż w nim piersi. Wstaw do nagrzanego piekarnika na kwadrans . Tłuszcz z patelni odlej w garnuszek — możesz go później wykorzystać. W tym czasie przygotuj sos. Miskę z pomarańczami odcedź przez sito z płynu, zbierając cały sok na użytej do smażenia kaczki patelni. W czasie gdy kaczka będzie się piec, sos zredukuj, aż stanie się gęsty
Food Squareprosta. 4 ziemniaki i dwie polędwiczki z piersi kurczaka lub indyka, szklanka passaty. Ziemniaki i mięso kroimy na cienkie plastry. Szkło żaroodporne lub formę wykładamy ziemniakami, następnie układamy warstwę mięsa i znowu ziemniaków i tak dwa razy (lub więcej). Ostatnia warstwa należy do ziemniaków, na które wylewamy passatę i posypujemy dowolnym serem. Pieczemy ok. 40-50 minut
Kucharzycakoktajlowe (kilka sztuk) sałata rzymska Filet z piersi posypać majerankiem, solą i pieprzem. Natrzeć oliwą, Odstawić na 1h. Paprykę pokroić na mniejsze kawałki. Rozgrzać patelnię grillową (lub zwykłą), smażyć filet razem z papryką przez 4 minuty. Odwrócić na kolejne 4 minuty. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Przenieść filet z papryką do piekarnika. Piec jeszcze przez 10 minut. Wyjąć i odstawić
Moja Galeria Smakunaszym stole obiadowym, razem z tą piersią z kurczaka i z tą sałatką, pojawiły się ziemniaki. Jednym słowem - są przepyszne. U nas podane z sosem czosnkowym. Mój Poślubiony jadł je nawet na zimno. Jedyny minus tych ziemniaków, to to, że niestety trzeba przeznaczyć na ich przygotowanie ponad godzinę. 'nacinane ziemniaki z pieca' Składniki (dla 2 osób): - 4 ziemniaki - oliwa
CookYourselfzbyt grube bo będą pękać przy zwijaniu) Piersi kroimy w kostkę, przyprawiamy i smażymy. Dodajemy warzywa i smażymy do miękkości, doprawiamy do smaku. Sos przygotowujemy wg. przepisu na opakowaniu. Ścieramy ser na grubych oczkach. Na każdy usmażony naleśnik kładziemy farsz i zwijamy. Kładziemy w naczyniu do zapiekania. Zalewamy sosem i posypujemy serem. Pieczemy w piekarniku nagrzanym
IMPRESJA SMAKUryżowym. Staramy się dotrzeć we wszystkie „zakamarki”. Piersi składamy nadając kształt owalny i zawijamy w folię, na której przyprawialiśmy mięso. Aby podczas dalszej obróbki zachować ładny kształt, dodatkowo - użyłam siatki wędliniarskiej, którą dostałam od zaprzyjaźnionego rzeźnika. Tak przygotowaną szynkę wkładamy na noc do lodówki. Na drugi dzień przekładamy ją do woreczka do pieczenia, usuwamy z niego powietrze i szczelnie zamykamy
mojewypiekiinietylkoświeży rozmaryn pieprz sól Wykonanie. Umytą, osuszoną pierś pokroić na małe kawałki i ułożyć w płaskim naczyniu. Na marynatę wymieszać harissę z olejem sezamowym i pieprzem. Mięso włożyć do marynaty, dodać rozmaryn i marynować 1 h. Szalotki obrać i pokroić ukośnie w 05-1 cm kawałki Nabić na patyczki mięso i szalotki. Piec na dobrze rozgrzanej patelni grillowej 5 minut
Kulinarny karnet Christopheraprzyprawę. Wszystkie składniki na nadzienie wymieszałam razem. Piersi z kurczaka przekroiłam na pól, żeby powstały dwa płaskie filety. Następnie nałożyłam nadzienie na każdą połowę i zawinęłam - tworząc roladę. Kiedy ułożyłam wszystkie 'roladki' na lekko wysmarowanym olejem naczyniu żaroodpornym; posypałam jeszcze raz wszystkie filety bazylią. Wstawiłam do nagrzanego piekarnika(180C) i przykryłam folią, piekłam przez ok.25-30min. Wszystkim smakowało, więc chyba mogę
Chocolate Stop Temptingjaki upiekłam, ale dzisiaj biję się w piersi, to nie był mój najlepszy sernik! Wzięłam trochę zmodyfikowałam ten mój przepis i dzisiaj z czystym sumieniem mogę powiedzieć, że na Wielkanoc 2014 upiekłam idealny sernik nowojorski (New York Cheesecake). Sernik nowojorski to klasyczny sernik, jest bardzo prosty do przygotowania Sernik nie popękał podczas pieczenia jak to lubią serniki i tylko delikatnie
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniędzieła! Mus z dyni: 250 g dyni kilka liści świeżej bazylii 1 żółta papryczka chilli Chipsy z jarmużu: kilka listków jarmużu bez nerwu głównego Zupa (4 porcje): 1 duża pierś z kurczaka 1/2 łyżki zielonej pasty curry 1 marchewka 1 pietruszka 2 liście limonki kafir 1 duży ząbek czosnku 1 dymka w całości 2 łyżki oleju arachidowego 5 cm imbiru(...)łyżki sosu rybnego Dodatkowo: ryż jaśminowy CZAS PRZYGOTOWANIA: 100 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŚREDNI MUS Z DYNI: Dynię obieramy ze skórki, pestki wyrzucamy. Zawijamy w folię aluminiową i pieczemy 60 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Po tym czasie wyciągamy z folii, wrzucamy do misy blendera wraz z jedną papryczką bez pestek(!), kilkoma listkami świeżej bazylii i miksujemy
Tajskie smakizimę Przepis na kociołek Sałatka z pieca Boeuf Stroganow Sałatka z brokułem i fetą Francuska zupa cebulowa Schab gotowany soczysty Pasta z makreli wędzonej Pasta jajeczna ze szczypiorkiem Ryba w sosie jogurtowym Krewetki po tajsku w mleczku Bruschetta caprese Rolada z indyka Lasagne bolognese Cannelloni Zupa bułgarska Sałatka z kurczakiem Pasztet domowy Pierś z kaczki Lasagne ze szpinakiem Pierś
Biały fartuszekpracy :) SKŁADNIKI (344 kcal) 100 g piersi z kurczaka 50 g mozzarelli (u mnie w małych kulkach) mała garść mieszanki sałat mała garść szpinaku 100 g pomidorków koktajlowych garść czarnych oliwek 1 łyżeczka pikantnej oliwy (lub zwykła +pieprz/chili) sól, pieprz, słodka papryka PRZYGOTOWANIE Kurczaka doprawiamy solą, pieprzem i papryką i grillujemy lub pieczemy w rękawie. Studzimy i kroimy w kostkę
Moje Kuchenne Rewelacjenogi i skrzydełka żeby przylegały do piersi, żeby się nie wysuszyła za bardzo. Boczek jeśli mamy w kawałku kroimy w cienkie plastry (możemy go włożyć do zamrażalki na chwilę żeby łatwiej się nam go kroiło) i od strony pleców obkładamy dokładnie perliczkę. Obwiązujemy ją dokładnie tak żeby boczek nam nie spadł podczas pieczenia. Odstawiamy na min 2h do lodówki
Piekielna Kuchnia Patipokojową. Piekarnik nagrzać do 210 stopni. Piersi kurczaka pokroić w kostkę i usmażyć na niewielkiej ilości oleju. Z podanych składników zrobić sos, mieszając wszystko ze sobą. Do naczynia żaroodpornego wsypać pół paczki warzyw, na nie wyłożyć pół kurczaka polać wszystko połową sosu z serem, przykryć pozostałymi warzywami, kurczakiem zalać wszystko resztką sosu. Piec około 30 minut. Uwaga! Przed wyjęciem
Pychotkaaasera żółtego, kilka kawałków pokrojonej piersi z kurczaka i jedną malutką pieczarkę. Solimy i pieprzymy. 2. Trzy posmarowane rogi zlepiamy ze sobą na górze, delikatnie możemy również zlepić boki, żeby ser nam nie uciekł. 3. Do tak przygotowanej koperty wsypujemy po odrobinie cebulki zapiekanej. Całość smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy sezamem. Pieczemy w nagrzanym do 200st C piekarniku
Kuchnia w czekoladziekoperku pieprz Kamis sól Kamis Wykonanie: Piersi z kurczaka kroimy w kosteczkę większą.Doprawiamy solą i pieprzem.Marynata:cebule i 2 ząbki czosnku siekamy,łaczymy zpołową jogurtu oraz chili.Tą marynatą zalewamy kurczaka,dobrze mieszamy i odstawiamy na 2 godz do lodówki.Po tym czasei kurczaka osączamy z marynaty,nabijamy na patyczki szaszłykowe,pieczemy ok.20 minut wpiekarniku o tem.170
Z Majeczką w kuchniprzepis na sałatkę z przepysznym pieczonym kurczakiem, pomarańczą i ukochaną przeze mnie rukolą. Serdecznie zapraszam! CYKL DIETA NISKOKALORYCZNA ;-) Składniki na sałatkę: - rukola - kiełki lucerny - kapary - zielony ogórek - pomarańcz sos do sałatki: sok z 1/4 pomarańczy, łyżeczka zalewy z kaparów, oliwa z oliwek, sól Wszystkie składniki mieszamy ze sobą. Przepis na kurczaka: - pierś z kurczaka - świeży imbir - czosnek
SMYKWKUCHNI