pieczona pierś - 1883 przepisów (strona:64/126)

Sałatka z kurczakiem, jajkiem, pomidorami i kukurydzą 263

addToShoppingList1';listonic_content='rukola pierś z kurczaka + papryka słodka, ząbek czosnku i sól jajko pomidorki koktajlowe kukurydza garść liści bazylii 4-5 łyżek oliwy z oliwek łyżeczka soku z cytryny sól i pieprz do do smaku'; document.write(" "); Krok 1 Kurczaka nacieramy solą, papryką i przeciśniętym przez praskę ząbkiem czosnku. Odstawiamy na około godzinę. Następnie pieczemy w temperaturze 200 stopni

Kuchnia Bazylii
Tarta jaglana ze szpinakiem i kurczakiem 171

firmy Kupiec 150 gotowanej piersi kurczaka 400g mrożonego szpinaku jajko 100g sera feta (półtłusta) sól, pieprz, czosnek, oraz nasze ulubione przyprawy do szpinaku odrobina kurkumy dla koloru ciasta Sposób przygotowania: Kasze gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu, studzimy do kaszy dodajemy jajko, sól, pieprz, kurkumę, mieszamy rozsmarowujemy ciasto równomiernie w formie wyłożonej papierem do pieczenia wstawiamy do piekarnika na około

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Tarta na jaglanym spodzie 150

gotowanej/podsmażonej z przyprawami piersi z kurczaka 100g czerwonej papryki/zielonych oliwek 100g koncentratu 50g mozzarelli light Sposób przygotowania: Kaszę gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu (ważne żeby się nie rozgotowała, może być nawet lekko twardawa), studzimy do kaszy dodajemy jajko, sól i dokładnie mieszamy tak przygotowaną masę rozsmarowujemy równomiernie w tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia  wstawiamy do piekarnika nagrzanego

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
dania z kaczki 149

kaczka podwędzana pieczona kaczka faszerowana kaczka faszerowana z orzechami kaczka z mango kaczka z grilla   kaczka po pekińsku kacze nogi w pomarańczach nogi z kaczki w żubrowej trawie   kacze nogi z konfiturą z włoskich orzechów kacze nogi na dziko noga z kaczki z brzoskwiniami udka kacze konfitowane pierogi z kaczką z wiśniami pierś kaczki w soku jabłkowym

królestwo garów
Dynia piżmowa faszerowana mięsem i kaszą jaglaną 185

kilograma karkówki , 1 średnia pierś z kurczaka , pól szklanki kaszy jaglanej , pół suchej bułki , mleko do namoczenia bułki , sól , pieprz - do smaku, 1/2 łyżeczki suszonego tymianku , 1 łyżeczka mielonego imbiru , 1 łyżeczka słodkiej papryki , duża szczypta ostrej papryki , 3 łyżki posiekanej niezbyt drobno natki pietruszki , 1 średnia marchew , odrobina oleju do posmarowania dyni przed pieczeniem. Mięso zmielić maszynką ze średnim

Codzienna kuchnia niecodzienna
Pęczakowe kaszotto z warzywami 331

różnymi postaciami (gotowane, pieczone, smażone, pure). Tymczasem w porównaniu z nimi kasze są skarbnicą wartości odżywczych, zwłaszcza pęczak - całe ziarna jęczmienia pozbawione łuski, który jest kilkukrotnie bogatszy w m.in. wapń, żelazo,błonnik i białko niż kasze rozdrobnione. Składniki: kasza pęczak, 1 szklanka cukinia marchewka pieczarki, 5 sztuk kawałek kapusty białej papryczka chilli pojedyncza pierś z kurczaka olej przyprawy (curry

Taste Of My Day
Filet z kurczaka z kozim serem w cieście francuskim. 162

oliwa Wykonanie: Filety z piersi kurczaka rozklepać, posolić i oprószyć świeżo zmielonym pieprzem. Każdy posmarować kozim serem, rozłożyć liście świeżego szpinaku i rozłożyć suszone włoskie pomidory. Zwinąć jak de volaille. Rulony rozłożyć na cieście francuskim. Ciasto naciąć i na wierzchu zrobić z ponacinanego ciasta plecionkę. Posmarować rozbełtanym jajkiem. Położyć na lekko wysmarowaną oliwą blachę. Piec 40 min. w temperaturze

Kulinarny karnet Christophera
Wytrawne kruche babeczki (z pieczarkami, z łososiem i mascarpone i z indykiem) 378

pieprz ser żółty do posypania babeczek farsz z łososiem i mascarpone: 1 opakowanie sera mascarpone 1 opakowanie wędzonego łososia kilka kaparów pieprz farsz z indykiem (wystarczy zrobić z ½ porcji): ½ piersi z indyka puszka kukurydzy puszka czerwonej fasolki natka pietruszki 1 łyżka majonezu 4 łyżki ketchupu sól pieprz oregano tymianek ostra czerwona papryka słodka czerwona papryka Wykonanie: Przygotować ciasto: Mąkę przesiać(...)zagnieść ciasto. Ciasto owinąć folią spożywczą i włożyć na 30 minut do lodówki. Z ciasta formować niewielkie kulki i wylepiać nimi foremki na babeczki. Ciasto w foremkach nakłuć widelcem. Piec w  temperaturze 180 o C przez 25 - 30 minut do momentu aż babeczki się zarumienią. Babeczki ostudzić. Farsz z pieczarek: Pieczarki obrać i pokroić w plastry, cebulę pokroić

Mama Gotuje
Kotlety drobiowe z pieczarkami i serem 450

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Kotlety drobiowe zapiekane z pieczarkami, cebulą i żółtym serem. To pyszna odmiana zwykłych kotletów schabowych. Podałam je z 

Marta Gotuje
Pożywna zapiekanka z kurczakiem i ziemniaczanym puree 384

wymieszać z groszkiem. Piersi pokroić w cieńkie paseczki, doprawić solą i pieprzem, usmażyć. Cebulę pociąć w pióra, usmażyć i wymieszać z kurczakiem. Do ziemniaków dodać sól, pieprz, gałkę, śmietankę i dobrze ugnieść. Na dno naczynia żaroodpornego wyłożyć kurczaka z cebulą, posypać groszkiem i marchewką. Kolejną warstwą jest puree, które należy posypać startym żółtym serem. Piec przez około 20 minut

cooklife
Rolki z kurczaka ze szpinakiem i sosem z boczniaków. 284

pieprz czarny Wykonanie. Piersi z kurczaka rozbić przez folię, doprawić. Ząbek czosnku i cebulę drobno pokroić w kostkę. Przesmażyć na patelni, dodać liście szpinaku, chwilę przesmażyć  wszystko razem. Doprawić  przyprawą do dań Kucharek i pieprzem. Przestudzić, całość posiekać i farsz położyć na filetach z kurczaka. Zwinąć w ruloniki i każdy rulonik w folię do pieczenia. Piec w piekarniku

Kulinarny karnet Christophera
Chipsy z dyni 127

papryka mielona ostra Dynię umyć, przekroić na połowę, a następnie na ćwiartki, obrać ze skóry. Przy pomocy obieraczki do warzyw pociąć dynię na plasterki. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, ułożyć na nim ciasno dyniowe chipsy, skropić je oliwą,  posypać solą. Połowę porcji możemy posypać ziołami, drugą część mieloną papryką.  Chipsy wypiekać w piekarniku(...)stopni (najlepiej z termoobiegiem) przez około 50- 60 minut  - aż się zarumienią i będą chrupkie - uważając, by ich nie przypalić. Biję się w piersi -  miejscami troszkę mi się spiekły, ale generalnie wyszły fajne, chociaż moje dzieci jakoś nie specjalnie doceniły tą dyniową odsłonę chipsów

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
ZAPIEKANKA Z KURCZAKIEM NA PUREE ZIEMNIACZANO-KUKURYDZIANYM 195

gotują się ziemniaki, miksujemy kukurydzę z mlekiem, obsmażamy filety, kroimy pomidory i mozzarellę na plastry, a na końcu do kukurydzy dodajemy rozgniecione ziemniaki - bach! do pieca i gotowe!  Ta zapiekanka to naprawdę niezła wyżerka dla całej Rodziny, także nie zastanawiajcie się, tylko bierzcie się do roboty! :)  (cyt. za Pascalem) SKŁADNIKI NA PUREE: 500 g kukurydzy(...)ugotowanych ziemniaków) 80 g masła 125 ml śmietany kremówki 30% pieprz cayenne sól 1/2 pęczka bazylii, umytej, posiekanej (dałam tylko na wierzch) SKŁADNIKI NA ZAPIEKANKĘ Z KURCZAKIEM: 4 piersi kurczaka, umyte, osuszone 2 łyżki oliwy z oliwek 40 g masła sól pieprz 1  łyżeczka  słodkiej mielonej  papryki  (dodałam,  choć  nie było w przepisie

Słodko-Słony Świat Ilony
PIERŚ KURCZAKA NADZIEWANA SEREM I BOTWINKĄ 134

PRZYGOTOWANIE :  Piersi z kurczaka lekko rozbijamy, lub nacinamy wzdłuż. Doprawiamy je do smaku z każdej strony przyprawami i czosnkiem. Liście botwinki myjemy i odcinamy ogonki.  Na kotlety układamy kilka listków botwinki, na to po plastrze sera goudy i zwijamy roladki. Spinamy je wykałaczkami i podpiekamy na oleju kilka minut z każdej strony, następnie pieczemy w piekarniku lub halogenie

Kulinarne Fantazje Marioli
Pierś z indyka w boczku 121

kostk ę piersi i posiekany czosnek. Formę smarujemy masłem i obsypujemy bułką, po bokach oraz spód układamy cieniutkie plastry bekonu. Wlewamy farsz mięsny, przykrywamy bekonem, który ułożyliśmy po bokach, rozprowadzamy równomiernie jedn a łyżk a kwaśnej śmietany i posypujemy 5 dkg. tartym serem. Formę wstawić do piekarnika, nagrzanego go do 200 st. C i pieczemy przez 40 minut. Smacznego. Podoba

Smaczne Potrawy
Duszony łosoś z koperkiem 168

cytrynowo-miodowa pierś z kurczaka , ten łosoś to również danie w 30 minut. Składniki: filet z łososia (ok. 200 g) sok z 1 cytryny koperek - ilość wedle uznania sól pieprz  Piecyk nastawić na 180 stopni C Łososia skropić sokiem z cytryny, posypać siekanym koperkiem Doprawić odrobiną soli i pieprzu Zawinąć w folię aluminiową i piec w piekarniku rozgrzanym przez

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com