pieczona pierś - 1883 przepisów (strona:68/126)

Wyniki Konkursu z Folwark 141

Łączymy jedno z drugim i miksujemy razem jeszcze przez 2-3 minuty. 2. Maszynkę przecieramy pedzelkiem zanurzonym w oleju po czym podłączamy do sieci i nagrzewamy. Wylewamy ciasto i pieczemy przez ok 4-5 minut (po 2 można zwolnić zatrzask,żeby uszło trochę pary ;)) 3. Wszystkie składniki twarożkowe porządnie miksujemy. 4. Zimne już oponki przecinamy na pół "po linii szwa(...)smarujemy twarożkiem. Składamy razem i przyozdabiamy. Najprostszy przepis na świecie zrealizowany, smacznego oraz dla Dagmary za Kapsalon Składniki: foremki aluminiowe 6-8 średnich ziemniaków olej do smażenia 1 pojedyncza pierś kurczaka 1 łyżka przyprawy kebab shoarma (lub kebab-gyros) 10 dag żółtego sera 1/2 kapusty pekińskiej 1 pomidor 1 ogórek świeży sos czosnkowy Folwark http://folwark.com.pl/produkty/sos-czosnkowy-m/ Sposób przygotowania

Z Kuchni Do Kuchni
Indyk z marynacie miodowo-musztardowej 189

patelnie grillową. Szybko, prosto i pysznie. Na słodko i na ostro jednocześnie. Dobrze komponuje się z brązowym ryżem i lekką sałatką. Składniki (4 porcje): 500 g filetów z piersi   indyka  2 łyżki miodu 1,5 łyżki musztardy francuskiej 1 łyżka oleju rzepakowego 2 łyżeczki ostrej papryki 1 łyżeczka pieprzu ziołowego szczypta chili sól, pieprz 1. Filety umyć, osuszyć(...)szerokie plastry. 2. Przygotować marynatę. Miód, musztardę i olej wymieszać, dodać przyprawy. 3. Mięso zamarynować i odstawić na kilka godzin do lodówki. 4. Piekarnik rozgrzać do 190 stopni. 5. Piec bez przykrycia ok. 20-25 minut, tak żeby mięso pozostało miękkie i soczyste.  1 porcja   (140 g) zawiera: 170 kcal; 23,7 g białka

Powiedz dietom nie
Szaszłyki z piekarnika 205

piersi kurczaka 12 małych plastrów boczku 1 papryka zielona 1 papryka żółta 1,5 cebuli fioletowej 6 szt. pieczarek 2,5 łyżki przyprawy do szaszłyków 1 łyżka oleju Przepis: Pierś kurczaka płuczemy, osuszamy i kroimy w kostkę. Następnie do mięsa dodajemy dwie łyżki przyprawy do szaszłyków i łyżkę oleju. Całość dokładnie mieszamy i odstawiamy na ok. 30 minut do lodówki(...)myjemy, wydrążamy środki i kroimy w większą kostkę. Podobnie postępujemy z pieczarkami i cebulą. Następnie przygotowane składniki nadziewamy na patyczki w dowolnej kolejności. Piekarnik nagrzewamy do 180 C i pieczemy szaszłyki na kratce przez ok. 25-30 minut.  Doskonale smakują w towarzystwie ryżu lub świeżego pieczywa. Polecam podawać szaszłyki z sosem czosnkowym

Emcia Pichci
z awokado i kurczakiem czarny ryz 146

szklanka ryżu 1 awokado 2-3 ząbki czosnku 1 łyżka cukru pudru sok z polowy cytryny ziarna słonecznika,dyni ,co kto lubi sól ,pieprz do smaku opcjonalnie 1 pierś z kurczaka Wykonanie Ugotować ryż na sypko 1 szklanka ryżu czarnego na 2 szklanki wody. Pokroić kurczaka w kostk ę, podsmażyć z każdej strony i odstawić. P osiekany czosnek, sól,pieprz(...)cytryny i cukier dokładnie wymieszać .Obrane awokado pokroić w kostkę. Na ugotowany ryż ,wyłożyć kostki awokado i wszystko polać powstałym sosem. Posypać ziarnami . W drugiej wersji z z pieczonymi kawałkami kurczaka

w mojej kuchni
Szaszłyki z kurczaka i brukselki 200

brukselka w takim wydaniu jak najbardziej mi odpowiada, chyba jest lepsze od zwyczajnie gotowanej, wierzch robi się chrupiący po prostu wielkie MNIAM ! :) Składniki (na 3 szaszłyki): pierś z kurczaka 300g mrożonej brukselki sól, pieprz, tymianek oliwa z oliwek Sposób przygotowania: Kurczaka kroimy w kostkę przyprawiamy solą, pieprzem i spora ilością tymianku brukselkę gotujemy w osolonej wodzie, aż się rozmrozi(...)może się rozgotować!) nabijamy na drewniane patyczki kolejno kurczaka, brukselkę, kurczaka itd. smarujemy obie strony szaszłyka (ja użyłam silikonowego pędzelka) oliwą z oliwek wkładamy szaszłyki do żaroodpornego naczynia pieczemy w temperaturze około 180 stopni, aż kurczak i brukselka ładnie się zbrązowi (około 30 minut) SMACZNEGO

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Kurczak po turecku z ryżem. 232

Kurczak po turecku z ryżem. 2 piersi z kurczaka lub 1 cały kurczak 1 pomarańcza 2 jabłka 1 cebula 1 garść rodzynek 1 garść orzechów włoskich 1 łyżka maggi 1 łyżeczka curry 1 łyżeczka papryki sól, pieprz olej Mięso podzielić na mniejsze części ,oprószyć solą ,pieprzem ,papryką i curry ,ułożyć w żaroodpornym naczyniu wysmarowanym olejem. Mięso obłożyć kawałkami cebuli(...)owoców ,posypać rodzynkami i orzechami. Skropić maggi i piec w piekarniku pod przykryciem lub dusić na kuchence do miękkości. Jeżeli macie ochotę na dodanie jeszcze innych owoców np. śliwek ,gruszek ,to nie bronię. Do tak urozmaiconego smakowo kurczaka ,dla zrównoważenia jego owocowej słodkości ,serwuję kontrastowy smakowo ryż z kiszonym ogórkiem . Duet naprawdę interesujący . Ryż z ogórkiem kiszonym. 1 szklanka ryżu

Kulinarny karnet Christophera
Empanada z kurczakiem 336

przysmakiem argentyńskim o tej samej nazwie. Empanadas argentyńskie to pierożki które swym kształtem przypominają nasze brazylijskie pasteis ale w przeciwieństwie do pasteis nie są smażone na głębokim tłuszcze lecz pieczone w piekarniku. No dobrze wracając do naszej empanada i do czego to przyrównać. To coś pomiędzy francuskim quiche a polską pizzą, tylko oczywiście pyszniejsze. Można ją jeść na zimno(...)kurczakiem  można i z sardynkami. Dzisiaj zaprezentujemy empanada z kurczakiem: Farsz:  Jako pierwszy przygotujemy farsz gdyż ten zajmie nam trochę więcej czasu. Składniki: 1) 0,5 kg piersi kurczaka pokrojonego w małe kawałki 2) 1 cebula pokrojona w kostkę 3) 1 pomidor pokrojony w kostkę 4) 1 papryka również w kostkę 5) garść posiekanej świeżej kolendry 6) szczypta

Smaki Brazylii
DIETETYCZNE KOTLETY Z KURCZAKA 3782

PRZYGOTOWANIE :  Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w dużą kostkę.  Paprykę ( bez gniazd nasiennych ) i cebulę kroimy w małą kostkę.  Marchewkę ścieramy na tarce jarzynowej. Do miski przekładamy wszystkie składniki, wbijamy jajka, wsypujemy mąkę, dodajemy jogurt i  doprawiamy do smaku. Dokładnie mieszamy. Pozostawiamy mięso na 15 minut aby się przegryzło.  Teflonowa patelnie o nieprzywieranym(...)dnie, smarujemy lekko oliwą i nakładamy średniej wielkości placki. Pieczemy na złoto, na małym ogniu,  z jednej i drugiej strony. Podajemy z surówką i ulubionymi dodatkami.           Kotlety są bardzo smaczne i  soczyste, pyszne zjadane na ciepło lub zimno, polecam

Kulinarne Fantazje Marioli
Kurczak z warzywami zawijany w ciasto francuskie 229

się składa bo możecie wyczarować fajną przekąskę. Ja do tego zawijasa stosuję sos paprykowy mojej mamy, ale równie dobrze można ciasto francuskie posmarować np kutchupem. Składniki: Arkusz ciasta francuskiego pierś z kurczaka cebula przyprawa gyros garść czarnych oliwek garść rukoli pół papryki ok 20dag żółtego sera sos do posmarowania np ketchup, sos paprykowy Przygotowanie: Kurczaka myję, kroję w drobną kostkę(...)rozgrzanej patelni (olej rzepakowy), posypując go przyprawą gyros. Pod koniec smażenia dodać do kurczaka pokrojona w piórka cebulę i chwile dusić. Arkusz ciasta wykładam do formy z papierem do pieczenia. Ciasto smaruję delikatnie sosem, zachowując wolną przestrzeń do sklejenia. Na sos wykładam ser, paprykę, pokrojone na połówki oliwki, oraz pokrojoną w paseczki paprykę. Na to wszystko wykładamy lekko przestudzonego kurczaka

ChilliJemy
Stromboli- zwijana pizza 243

zagniatamy do uzyskania jednolitego ciasta. Odstawiamy w ciepłe miejsce na 30 minut. Pieczarki, wędzonego kurczaka i czerwoną paprykę kroimy w kosteczkę. Ser ścieramy na tarce o średnich oczkach. Pierś z kurczaka kroimy w drobna kosteczkę, przyprawiamy przyprawą do kurczaka i smażymy na patelni. Gdy ciasto już podrośnie, wyjmujemy je na blat, rozwałkowujemy na duży placek. Po bokach nacinamy(...)zostawiamy pusty. Środek smarujemy keczupem, sypiemy oregano, układamy wędlinę, paprykę, pieczarki, dwa rodzaje kurczaka i starty ser. Wszystko zawijamy przeplatając paski ciasta. Całość smarujemy mlekiem i sypiemy ziarnami sezamu. Pieczemy przez 20 minut w temperaturze

VioletoweKucharzenie
Kurczak faszerowany pieczarkami 1344

uszkodzić skóry kurczaka. Jak to zrobić można obejrzeć na youtube filmiki pod nazwą luzowanie lub trybowanie kurczaka. Ja robię tak jak na tym filmiku klik . Kurczaka położyć na blacie piersiami do dołu. Naciąć go w wzdłuż. Następnie naciąć nóżki i wykroić kości. wyciąć mostek i szyję.  Kurczaka nacieramy na zewnątrz i wewnątrz przyprawami wymieszanymi z oliwą.  Farsz: podsmażymy(...)pieczarkami. Gdy trochę ostygną dodajemy bułkę tartą. Zimnym farsz nakładamy w rozłożonego kurczaka.  Zwijamy go i obwiązujemy nitką lub sznurkiem. Skóra musi być naciągnięta na całego kurczaka. Pieczemy 10 minut w 200 stopniach, później 50 minut w 180 stopniach

Aga w kuchni
Rollsy z kurczakiem 156

najprostszej wg mnie niczego nie brakuje;) ciasto francuskie 2-3 pojedyncze piersi kurczaka papryka mielona słodka szczypta papryki ostrej sól, pieprz ziarna sezamu Umytą i osuszoną ręcznikiem papierowym pierś kurczaka kroimy na cienkie płaty. W razie potrzeby lekko je rozbijamy, by nadać im jednakową grubość. Doprawiamy słodką i ostrą papryką, solą oraz pieprzem. Płat ciasta francuskiego rozwijamy. Rozkładamy(...)roladę. Kroimy na około 1,5 cm plastry. Na talerzyk wsypujemy sezam. Każdy z rollsów wkładamy jedną stroną do sezamu, po czym układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy około 30-35 minut (do zezłocenia) w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Podajemy z sosem czosnkowym

Smaki Na Talerzu

Proponowane wyszukiwania