pieczona papryka - 6246 przepisów (strona:171/417)

zapiekanka z porem, kurczakiem i boczkiem 158

pokroić na plasterki i podsmażyć na maśle. Fileta z kurczaka pokroić w kostkę, oprószyć solą i papryką, usmażyć. Boczek pokroić w kostkę i podsmażyć. Mozzarellę pokroić w plasterki, cebulę także, pomidorki na połówki, pepperoni na plasterki usuwając nasionka.  Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, na dnie rozwałkować ciasto. Posmarować ketchupem, rozłożyć połowę mozzarelli a następnie resztę dodatków. Na wierzchu ułożyć

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
szaszłyki z kurczaka 151

kostki i natrzeć mieszanką przypraw, odstawić do lodówki na pół godziny. Kiełbaski pokroić na grube plastry, paprykę na kwadraty. Pieczarki obgotować w osolonym wrzątku (można także nadziewać surowe, ja takich nie lubię). Na patyczki do szaszłyków nadziewać wszystkie składniki w dowolnej kolejności. Piec w piekarniku w 200*C około 15-20 minut lub na grillu z obu stron przez kwadrans

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym i kalafiorem 280

majonezem dodajemy przyprawy i ser. W naczyniu żaroodpornym układamy 2 warstwy: makaron, mięso, pieczarki z papryką, kalafior, kukurydzę i posypujemy startą mozzarellą zalewamy połową sosu i układamy ponownie 2 warstwę składników i na samą górę nakładamy trochę makaronu.  Zalewamy resztą sosu. Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 200 st przez 30 min. Po15 minutach nakładamy starkowany ser i dalej pieczemy

Pan i Pani Smith w kuchni
Grzanki z pieczarkami, ogórkiem kiszonym i serem 191

zakwasie - 2 małe pieczarki - 1 ogórek kiszony - ser, wedle uznania - oliwa - sól, pieprz do smaku, bazylia, papryka słodka, pieprz ziołowy, czosnek granulowany Pieczarki, ogórka i ser pokroić w kostkę. Kromki chleba skropić oliwą, przyprawić. Położyć kostki pieczarki, ogórka i sera. Ponownie przyprawić. Piec w 200 stopniach, 5-10 minut.  Przepis brał udział w akcji Kuchnia 24/7

Corner With Recipes
Pieczone warzywa i kurczak w rozmarynie 175

smaku, papryka ostra, bazylia,papryka słodka itd. Kurczaka pokrój w kostkę, natrzyj solą ,pieprzem i rozmarynem. Paprykę i oliwki pokrój w kostkę, marchewkę, pora w plasterki. Przełóż warzywa do naczynia żaroodpornego, dodaj oliwki. Skrop olejem, dopraw i wymieszaj. Ułóż na górze kurczaka. Piecz w 200 stopniach ok. 30 minut pod przykryciem i 20 minut bez przykrycia. W tym czasie ugotuj

Corner With Recipes
Zapiekanka z ziemniaków i warzyw 131

osolonej wodzie przez 8 minut. Odcedzić. Paprykę pokroić. W naczyniu żaroodpornym ułożyć ziemniaki, kalafior i paprykę. W osobnym naczyniu wymieszać 200 ml wody z śmietaną 30%, bulionem i przyprawami. Polać sosem warzywa, ser żółty porwać na kawałki i ułożyć na warzywach. Piec w 150 stopniach przez 25 minut potem dodać termoobieg lub zwiększyć temperaturę do 180 stopni i piec kolejne

Moja Galeria Smaku
Papryka faszerowana po grecku 146

czosnek przecisnąłem przez praskę i wymieszałem z oliwą. Posmarowałem środki papryk (część czosnkowej oliwy pozostawiłem). Połówki papryk wyłożyłem plasterkami cebuli , a następnie przykryłem plasterkami fety. Na wierzchu ułożyłem pomidorki koktajlowe oraz oliwki. Posypałem tymiankiem i pieprzem , skropiłem resztą oliwy. Zawinąłem w folię , piekłem w piekarniku około 30 minut

R'n'G Kitchen
Ryba duszona z warzywami i sosem sojowym 221

wysmarować cienko masełkiem z ziołami. Wszystkie kromki połączyć i całą bagietkę zawinąć w folię aluminiową. Piec w piekarniku rozgrzanym do 160°C przez ok. 10-15minut.      Ja do warzyw dodałam jeszcze zalegające w lodówce resztki warzyw - po małym kawałku cukinii, papryki czerwonej i pora. Posypałam lekko mrożonym koperkiem

Kuchnia Prezydentowej
Polędwiczki wieprzowe faszerowane musem drobiowym 206

połowie musu drobiowego, rozsmarowujemy równomiernie. Z umytych papryczek odkrajamy „czapeczki”, usuwamy gniazda nasienne i nadziewamy mozarellą. Papryki układamy naprzemiennie kolorami wzdłuż krawędzi dłuższego boku rozbitej polędwiczki i ciasno zwijamy roladę. Każdą owijamy plastrami prosciutto, następnie obwiązujemy bawełnianą nicią. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, skrapiamy olejem lub oliwą do smażenia. Kładziemy polędwiczki, też lekko skrapiamy olejem, posypujemy rozmarynem i wstawiamy

mojewypiekiinietylko
Schab duszony w czerwonym winie 191

schabu bez kości 1 szklanka czerwonego wytrawnego wina sól pieprz papryka mielona słodka papryka mielona ostra  chili  Wykonanie: Mięso myję, osuszam papierowym ręcznikiem, nacieram solą z każdej strony. Posypuję świeżo zmielonym pieprzem oraz pozostałymi przyprawami. Wkładam do rękawa do pieczenia, wlewam wino i wstawiam na kilka godzin do lodówki, co jakiś czas obracając.  Potem folię lekko nakłuwam

Bea(u)ty kitchen
Udka z kurczaka faszerowane pieczarkami 384

pieprzem. 2. Udka nacinam nożem, usuwam kości, pozostawiając tylko najdłuższą kość na podudziu. Mięso oprószam majerankiem, papryką, solą i pieprzem. W lukę po usuniętych kościach wkładam farsz pieczarkowy. Skórę dokładnie spinam wykałaczkami. 3. Udka układam w naczyniu żaroodpornym. Skrapiam odrobiną oleju, przykrywam. Piekę około 1,5 godziny w temperaturze 180 stopni

Tradycyjna kuchnia Kasi
Kurczak marynowany w occie balsamicznym 156

miodu    sól, pieprz Przygotowanie:    Wszystkie składniki na marynatę (ocet balsamiczny, słodką paprykę, paprykę chilli, zioła prowansalskie, 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę, miód) połączyć. Kurczaka posolić i popieprzyć, natrzeć marynatą. Wstawić do lodówki na około 5 godzin. Kurczaka piec w torebce do pieczeniu  w temperaturze 180C przez około godziny. Po tym czasie torebkę rozciąć

Amatorka kuchenna
Pasta z tuńczyka, pieczonej papryki i awokado 157

Mamą pieczemy w piekarniku kurczaka na niedzielny obiad czy mięso do chleba, zawsze przy okazji wkładam na osobną blaszkę porcje warzyw. Są to z reguły ziemniaki, buraki,papryki i cukinie, z których można zrobić pyszne pasty i sałatki, jednocześnie oszczędzając energię. Zapraszam po przepis. Składniki: 1 dojrzałe awokado 1 czerwona papryka 2 jajka 150 g tuńczyka w oleju

Gosia gotuje
Placki ziemniaczane po węgiersku 158

bulionem, dodać pokrojoną w słupki marchewkę, pietruszkę i dusić do miękkości mięsa. Następnie dodać resztę papryki,zagęstnić(łyżka mąki+ woda, można użyć fiksu do gulaszu jak kto woli). SKŁADNIKI NA PLACKI: Ziemniaki zetrzeć z cebulą   mąka   jajko   sól, pieprz Wszystko wymieszać, piec złociste placki. Placki polać gulaszem, można dodać trochę sosu czosnkowego. SMACZNEGO

Kuchnia Beaty
Pizza familijna 307

formułujemy placek (wałkiem lub ręcznie), smarujemy koncentratem sosem do pizzy,nakładamy pozostałe składniki: cebulę, ogórka kiszonego, salami, paprykę, pomidory i oliwki, całość posypujemy najpierw przyprawą do pizzy, a potem tartym żółtym serem.6. Pizzę wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 st. C i pieczemy 15-20 minut.Pizza najlepiej smakuje z sosem czosnkowym!Smacznego

Kuchnia domowa Ani

Proponowane wyszukiwania