pieczona papryka - 6246 przepisów (strona:177/417)

Sałatka drobiowo pistacjowa z grillowanymi warzywami 187

Cezar , caprese , gyros , Waldorf … i nie tylko. Drób i warzywa, w każdej postaci – pieczone, gotowane czy grillowane, to idealne połączenie – właśnie w sałatce. Sałatka drobiowo pistacjowa z grillowanymi warzywami.     Składniki: - 2 ugotowane lub upieczone piersi z kurczaka - 2 bakłażany - 2 papryki (czerwona i żółta) - 1 cebula różowa - 1 puszka czerwonej fasoli - 2 ząbki czosnku (dałam

mojewypiekiinietylko
Pstrąg łososiowy z chermoulą 177

pieprzem oraz solą. Obkładamy rybę świeżymi ziołami oraz pokrojoną w plastry cytryną i skrapiamy całość oliwą. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 220 stopni przez około 10 minut. Składniki do chermouli: - 2 łyżeczki nasion kminku - 2 łyżeczki kolendry - 2 ząbki czosnku - 1 łyżeczka słodkiej papryka - skórka i sok z 1/2 cytryny - 50 mililitrów oliwy - duża garść liści świeżej kolendry Przygotowanie chermouli

Życie zamknięte w smaku
Kotlety mielone po meksykańsku 219

krople Tabasco 1/2 łyżeczki przyprawy chilii sól 1. Fasolę i kukurydzę odsączamy z zalewy. Paprykę kroimy w kostkę, szczypior siekamy. 2. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy ze sobą w misce. Formujemy kotlety dowolnej wielkości. 3. Kotlety układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 25 minut

Szefowa kuchni
kurczak z rękawa z marchewką i cebulą z indyjską nutą garam masala... 160

Składniki: kurczak 1,50 kg, garam masala Royal Brand 2 łyżki, papryka ostra mielona Royal Brand 1 łyżeczka, kucharek 2 łyzeczki, sok z cytryny 1 łyżeczka, olej rzepakowy 1/4 szklanki, marchew 6 sztuk, cebula 6 sztuk, rękaw do pieczenia kurczaka umyć, usunąć kuperek, przyprawy wymieszać z olejem i dobrze natrzeć kurczaka, schować do lodówki na całą noc - do odpowiedniej wielkości

W Mojej Kuchni Lubię
Ogłoszenie wyników pierwszego konkursu KW :) 145

stron. Przełożyć do naczynia żaroodpornego. Zmniejszyć ogień i na tę samą patelnię wrzucić cebulę, czosnek i papryki. Smażyć, aż cebula się zeszkli. Wlać mleko kokosowe, doprawić płatkami chili i odrobiną soli. Gotować 5 minut. Powstałym sosem polać kurczaka. Naczynie włożyć do piekarnika i piec przez 15 minut. Podawać z ryżem. Ja dodatkowo udekorowałam potrawę nitkami chili

Kuchenne Wariacje
Kurczak w cieście francuskim z gotowanymi warzywami 147

ugotowaniu dodajemy odrobinę soli oraz bazylię. Kurczaka drobno kroimy, obtaczamy w mące, soli, pieprzu i ostrej papryce. Smażymy na nieduzym ogniu. Dodajemy cebulkę i dusimy. Dodajemy koncentrat pomidorowy i resztę przypraw. Przekładamy kurczaka na podzielony na 6 części płat ciasta francuskiego i sklejamy. Pieczemy w 180 stopniach przez ok 20 minut. Smacznego

ChilliJemy
Podpłomyk z bobem i fasolką szparagową 195

odchodziło całkowicie od palców. Rozwałkować na placuszki o średnicy ok 20-30 cm. Piec w piekarniku nagrzanym do 250 stopni- najlepiej na kamieniach do pizzy.  W między czasie można przygotować sos jogurtowy. my dodaliśmy czosnek i przyprawy prowansalskie i czerwoną paprykę. Upieczone placki posmarować sosem i nałożyć warzywa. Na koniec posypać tartym serem kozim. Smacznego

MarciochaKucharzy
Zapiekana fasolka szparagowa 196

tarce lub drobno siekamy i dodajemy do marynaty. W naczyniu żaroodpornym układamy fasolkę szparagową, cebulę i paprykę. Całość zalewamy marynatą i mieszamy. Można odstawić naczynie na 20 minut, aby przyprawy dobrze przegryzły się z warzywami. Następnie wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 180 stopni. Pieczemy ok. 20 minut od czasu do czasu mieszając. Taką zapiekaną fasolkę można jeść jako przekąskę

My Chcemy Jeść
Przekąska – Kasza jaglana zapiekana w portobello 171

mieszamy, aż wszystkie składniki dokładnie się połączą. Zawartość przekładamy do miski. Dodajemy pokrojone w małą kostkę papryki, posiekany szczypior oraz kolendrę. Wbijamy całe jajko – łyżką łączymy składniki. Do farszu ścieramy na tarce jarzynowej żółty ser – ponownie mieszamy. Blaszkę wykładamy matą lub papierem do pieczenia. Kapelusze (zewnątrz i wewnątrz) smarujemy oliwą używając pędzelka, układamy na blaszce, oprószamy solą himalajską i faszerujemy

mojewypiekiinietylko
Wiejska zapiekanka z mięsa mielonego – cottage pie 282

faliste wzory. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190°C z termoobiegiem (200°C bez termoobiegu) i pieczemy ok. 25-35 minut. Przed pokrojeniem wiejska zapiekanka z mięsa mielonego musi odstać ok. 5 minut, aby sos przestał wrzeć. Wierzch można ozdobić słodką lub ostrą papryką w proszku i świeżymi ziołami. PS: Zapiekanka nie należy do potraw, które łatwo sfotografować, na przyszłość

Poezja smaku
Pasztet z selera z suszonymi śliwkami 175

wszystko dokładnie wymieszaj.  Teraz czas na przyprawy! Do pasztetu dodaj gałkę muszkatołową, majeranek, czubrycę, słodką paprykę, kozieradkę, przyprawę do mięsa mielonego oraz czosnek. Dokładnie wszystko wymieszaj i w razie potrzeby popieprz i posól do smaku. Pasztet przełóż do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Górę ozdób listami laurowymi i zielem angielskim. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 ° C na godzinę

Food Square
Ziemniaczki pieczone z boczkiem 154

oliwek 200 g boczku wędzonego Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy na pół. Obsypujemy ostrą czerwoną papryką oraz ziołami prowansalskimi. Dokładnie mieszamy. Połówki ziemniaków układamy na folii aluminiowej, skrapiamy oliwą z oliwek, na górze układamy pokrojony w kostkę wędzony boczek. Szczelnie zamykamy folię. Pieczemy w nagrzanym do 190*C piekarniku przez 40 minut

VioletoweKucharzenie
Domowy fast food 167

frytki, nigdy nie są złe, zatem polecam. Składniki: 1 kg ziemniaków Irys 0,6 kg pieczeni wołowej 1 główka kapusty pekińskiej kilka pomidorków koktajlowych olej rzepakowy do smażenia frytek Marynata do mięsa: 2-3  łyżki sosu walchester 2 łyżki oliwy 1 łyżeczka papryki ostrej w proszku 1 łyżka soku z cytryny 1/2 łyżeczki kuminu  1/2 łyżeczki sproszkowanej

Gosia gotuje
Bułki kukurydziane z papryką. 132

oleju i wody na tyle, by ciasto zrobiło się elastyczne; w ostatnim etapie dosypujemy startą paprykę.  Formujemy kulę, oklepujemy ją olejem i pod przykryciem odkładamy na 1h w ciepłe miejsce. Po tym czasie formujemy bułki w kształcie dysków, układamy na papierze do pieczenia, smarujemy z wierzchu roztrzepanym jajkiem lub mlekiem. Pieczemy w 200 stopniach około 20 minut

BaRepas