pieczona papryka - 6246 przepisów (strona:185/417)

Zapiekanka makaronowa z mięsem 410

dodać mięso mielone i smażyć aż ściemnieje. Na koniec doprawić solą, pieprzem słodką papryką, ostrą papryką i majerankiem. Gotowe mięso wymieszać z makaronem i przełożyć do naczynia żaroodpornego. Śmietanę wymieszać z puszką pomidorów, doprawić solą i pieprzem. Polać zapiekankę tak, aby sos przykrył makaron. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C . Po wyjęciu zapiekanki na gorącą ułożyć paski sera

O kuchni z uczuciem
Karkówka w musztardzie 108

umyć i osuszyć. Czosnek przecisnąć przez praskę, dodać soli i natrzeć mięso. Oprószyć majerankiem, słodką papryką i pieprzem. Posmarować musztardą. Mięso przełożyć do naczynia, przykryć i wstawić do lodówki na kilka godzin, najlepiej na całą noc. Piekarnik nagrzewamy do 200°C, wkładamy mięso i pieczemy przez 1 godzinę. Po tym czasie odkrywamy i pieczemy jeszcze ok 30 minut

magiczna kuchnia Kasi
Coelho ensopado czyli gulasz z królika po brazylijsku 207

się na naszym brazylijsko - polskim stole po raz pierwszy. Pierwszą część przygotowaliśmy w formie pieczonej (niestety był tak dobry, że znikł z naszego stołu zanim pomyśleliśmy że wypadałoby zrobić zdjęcia na nasz blog) a drugą porcję przeznaczyliśmy na gulasz. Składniki: pół kilo królika papryka zielona cebula kolendra świeża  kumin 2 łyżki 2 ząbki czosnku szczypta soli 2 kostki

Smaki Brazylii
TORTILLA Z WARZYWAMI I KAWAŁKAMI INDYKA 176

sosy i dipy.  Meksykanie znają przynajmniej kilkanaście zastosowań tortilli, którą zawijają, nadziewają, smażą, pieką, łamią, grillują, maczają w sosach.  Wszystko to dzięki Aztekom, którzy dawno temu połączyli mąkę kukurydzaną z wodą. Składniki: pierś z indyka pomidory czerwona cebula czerwona i biała świeża papryka kiszony ogórek kapusta pekińska żółty ser czerwona pasta curry czosnek oliwa z chili sól,pieprz

potrawyregionalne
kurczak pieczony w marchewce 140

kurczaka: 2 łyżki majonezu 2 łyżki oleju 1 łyżka miodu 2 łyżeczki słodkiej papryki ostra papryka (według uznania) sól pieprz 3 ząbki czosnku Składniki marynaty wymieszać i natrzeć kurczaka. Odstawić do lodówki na na godzinę. Mięso ułożyć w naczyniu żaroodpornym i wstawić do piekarnika. Piec w 200*C około godziny, podlewając wytapiającym się tłuszczem.. Marchewkę, seler i pietruszkę zetrzeć

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Cynamonowe żeberka z rękawa 155

papryki 3 łyżki oleju sól, pieprz 1 łyżka mąki Sposób przygotowania: 1. Miód, cynamon, czosnek, paprykę, sól, pieprz i olej dokładnie ze sobą mieszamy. Powstałą marynata nacieramy dokładnie żeberka i odstawiamy je na godzinę do lodówki. Po tym czasie żeberka układamy w rękawie do pieczenia, polewamy pozostałą marynatą i szczelnie zamykamy rękaw z obu stron. Igłą robimy kilka nakłuć

Na Ciasteczkowych Papierach
Feta marynowana w oleju rzepakowym 166

dlatego gości na moim stole  co dzień . Urzywam   go do pieczenia , smażenia ,sałatek. Składniki ser feta olej rzepakowy 5-6 ząbków czosnku kilka gałązek koperku 2-3 ziarna ziela angielskiego 10 ziaren pieprzu  1/2 łyżeczki ziaren gorczycy 1/2 strąka papryki czerwonej i żółtej  kilka listków bazylii  Wykonanie  - Fetę pokroić w plastry

Eli Gotowanie
Współpraca z firmą Rafex. I cały dom pachnie przyprawami... 178

mnóstwo wspaniałych przypraw: przyprawa z curry do kurczaka przyprawa do kawy i herbaty przyprawa do pieczenia chleba przyprawa do dziczyzny cebula prażona przyprawa do żurku TANDOORI MASALA PRZYPRAWA HARISA KURKUMA sól ziołowa przyprawa do ryb cytrynowa czubryca żółta czubryca biała marynata staropolska przyprawa arabska papryka ostra wędzona AMERICAN CHICKEN CHILLI GRYS przyprawa do śledzi po królewsku

Słodkie okruszki
Placuszki z polenty 145

sztuk): - 200 g polenty instant - 1 l wody - sól, pieprz do smaku - bazylia, papryka słodka, ostra - olej rzepakowy do smażenia Polentę wrzuć do garnka, zalej wodą i podgrzej ok. 4-5 minut, mieszając co chwilę. Dopraw i spróbuj. Blachę wyłóż pergaminem do pieczenia i lekko wysmaruj olejem. Uformuj okrągłe placki na blasze i odstaw do stężenia (ok. 1h). Podsmażaj placuszki

Corner With Recipes
Wołowina w sosie paprykowo-śmietanowym z pikantnym makaronem 138

naczynia żaroodpornego. Do tego samego garnka wrzucamy teraz paseczki papryki i dusimy kilka minut. Następnie paprykę przyprawiamy solą i pieprzem, dodajemy śmietankę i chwilę dusimy. Sos paprykowy przekładamy do naczynia żaroodpornego gdzie jest wołowina i wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 150 stopni i pieczemy ok. 20 min. W między czasie gotujemy makaron w osolonej wodzie. Gotowy makaron odcedzamy

Kuchenne Wariacje
Szynka pieczona w rękawie 96

zmielone w moździerzu) 1 łyżeczka majeranku 1/2 łyżeczki mielonej ostrej papryki 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki 1/2 łyżeczki czarnego pieprzu (zmielone w moździerzu) 1 łyżeczka soli Marynatą dokładnie nacieramy szynkę i chowamy na noc do lodówki. A następnego dnia przekładamy do foliowego rękawa do pieczenia, zawiązujemy z obu stron i pieczemy w 200 stopniach godzinę na każdy kilogram szynki. Piekarnik

Marder&Marder Manufacture
Sum pieczony w warzywach z sosem porowym 198

ryby, każdą porcję układamy na kawałku folii aluminiowej na wierzch dajemy pokrojoną w paski paprykę oraz pora,skrapiamy delikatnie oliwą-choć możemy z tej czynności zrezygnować. Wkładamy na 1 godzinę do lodówki aby ryba naszła przyprawami. Po czym wkładamy do piekarnika i pieczemy 25-30 minut w temp 180*c. Przygotowujemy sos: : Por myjemy kroimy w pół krążki podduszamy(...)solimy doprawiamy sokiem z cytryny oraz pieprzem,wlewamy bulion i gotujemy, gdy por zmięknie wlewamy śmietankę i gotujemy do chwili aż sos zgęstnie mieszając od czasu do czasu.  Pieczonego suma wykładamy na talerz polewamy sosem,dekorujemy dowolnie. Podajemy

Wanilia i Kardamon
Hawajska (for) Margherita, kebab-gyros i wiejska przyjemność, czyli kolejne święto pizzy pod naszym dachem ;) 144

ogórek kiszony, cebula, kiełbasa, odrobina chili mielonego, zioła prowansalskie pizza Gyros - mięso mielone, papryka żółta, papryka czerwona, cebula, chili pizza hawajska - posiekana polędwica, kawałki ananasa z syropu (nie zakupiliśmy świeżego niestety), bazylia, zioła prowansalskie. Gotowe pizze odstawiamy na jakiś czas do ponownego wyrośnięcia ciasta. Pieczemy w temperaturze 215 stopni - 8 minut na dolnym ruszcie, kolejne 4-5 na środkowym. Muszę

Kuchnia po mojemu
Drobiowe pałki w miodowej marynacie podane na sosie żurawinowym 175

łyżki oliwy z oliwek pół pomarańczy  Wykonanie:  Miód wymieszać z oliwą, solą, papryką, pieprzem oraz sokiem wyciśniętym z pomarańczy. Do gotowej marynaty dodać umyte i osuszone mięso, dokładnie wymieszać. Marynować w lodówce przez całą noc. Zamarynowane mięso wyłożyć na blaszkę i piec w 180 stopniach przez około godzinę.  Sos:   150 g żurawiny  50 g wiśni

Krakowskie smaki Ani