pieczona papryka - 6246 przepisów (strona:193/417)

Tarta cebulowo serowa 199

Spód:200 g mąki pszennej100 g chłodnego masła1 łyżeczka ziół prowansalskichszczypta soliokoło 30-50 ml zimnej wodyFarsz:3 cebule80 g startego żółtego sera2 jajka100 ml śmietany 30-36%sól, pieprz, papryka, zioła prowansalskieolej rzepakowy do smażenia1. Masło posiekać z mąką, ziołami i solą aż zrobią się okruszki. Dodajemy po trochu wodę i wyrabiamy szybko aż ciasto zrobi się jednolite. Zawijamy(...)pieczenia lub suchym grochem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 15 min aż brzegi zaczną zmieniać kolor. Następnie zdjąć papier i kulki/groch i dopiekać kolejne 10 minut. 2. Cebulę obrać i pokroić. Na patelnię wlać 3-4 łyżki oleju i na gorącym smażyć cebulę aż się zeszkli. Następnie zmniejszamy gaz i cebulę doprawiamy solą, pieprzem, papryką i ziołami

UgotujmyTo.pl
Kebab w chlebku pita 199

łyżeczka suszonego tymianku 1/2 szklanki oleju ryżowego Farsz: 500 g piersi z kurczaka sól pieprz przyprawa do kurczaka  papryka ostra mielona 4-5 łyżek oleju ryżowego 1 czerwona papryka 1 cebula biała 1 cebulka czerwona groszek konserwowy marchew konserwowa sałata lodowa Sos czosnkowy: 2 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego  2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę Wykonanie(...)piernika wyłożonej  papierem do pieczenia i odstawiam do wyrośnięcia. Piekarnik nagrzewam do 250°C i wstawiam chlebki na 5-7 min. Upieczone wyjmuję i przekładam na deseczkę. Opłukaną i osuszoną pierś z kurczaka kroję w paski, przekładam do salaterki. Przyprawy mieszam z olejem, zalewam paski mięsa, mieszam i odstawiam by się nieco zamarynowało. Paprykę kroję w kostkę, cebulę biała

Bea(u)ty kitchen
Kurczak po grecku, kuskus z warzywami i tzatziki - przepis Jamie Oliver 263

miski wsyp kuskus, zalej wrzątkiem całość, posól i przykryj na 4 minuty.Na dużym arkuszu papieru do pieczenia obtocz kurczaka w soli, pieprzu, oregano, zielu angielskim i drobno startej skórce cytrynowej.Przykryj mięso papierem i rozbij wałkiem do ciasta na grubość 1,5 cm.Smaż kurczaka na złoto na patelni z 2 łyżkami oliwy z oliwek, aż będzie gotowy w środku(...)Przełóż ogórka do miski i dolej jogurtu i sok z 1/2 cytryny, dopraw szczyptą pieprzu, wsyp drobno posiekaną miętę i wymieszaj całość.Włóż do malaksera (może być również blender) papryki, dymki oraz koperek i wszystko drobno posiekaj.Posiekane warzywa rozsyp na dużej tacy lub desce.Do warzyw dodaj groszek zielony (jeśli używasz mrożonego, najpierw kilka minut blanszuj go we wrzątku) skrop całość

Kredowe Menu
Kurczak po marokańsku 419

ulotki supermarketu na to unikalne danie. Kurczak po marokańsku to super przepis dla wszystkich zapracowanych, którzy poszukują ciekawych smaków. Przygotowanie zajmuje tylko kilka minut plus czas na marynowanie i pieczenie i naprawdę warto spróbować. Wiem, że najlepszy kurczak po marokańsku jest podawany w Maroku ale jak to mówią…. jak się nie ma co się lubi, to się lubi(...)kurczaka1 cebula1 czerwona papryka2 ząbki czosnku2 łyżeczki koncentratu pomidorowego300 ml bulionu z kurczakapo 1 łyżeczce: mielonego kminu, cynamonu i paprykiskórka otarta z jednej limonki3 łyżeczki oliwy Przygotowanie:1. Paprykę opłukać, usunąć nasiona i pokroić w kostkę. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Czosnek obrać i drobniutko posiekać. Pałki opłukać, osuszyć i zrobić na każdej po 3 nacięcia.2. Wszystkie

UgotujmyTo.pl
Pieczone pierogi z mięsno-serowym nadzieniem 205

pieczarki, ser żółty i mozzarellę ścieramy na tarce. 5. Przygotowujemy farsz. W garnku podsmażamy cebulę. Kiedy się zeszkli, dodajemy mięso mielone, które posypujemy przyprawami: solą, pieprzem, papryką słodką, papryką ostrą, gyrosem i czosnkiem. Podsmażamy aż mięso przestanie być surowe, dodajemy pieczarki. Całość dusimy do momentu aż woda wyparuje, po czym odstawiamy w chłodne miejsce, Po wystygnięciu mieszamy z przygotowanymi(...)serami. 6. Schłodzone ciasto rozwałkowujemy niezbyt cienko na blacie. Wykrawamy kółka dowolnej wielkości. Na środek każdego kółka wykładamy farsz i sklejamy tak jak pierogi. Układamy na blaszce do pieczenia, smarujemy rozmąconym jajkiem, posypujemy pieprzem. Pieczemy 20-25 minut w temperaturze 200 stopni

Szefowa kuchni
Szaszłyki z kurczaka w majonezie i cebuli 273

Pierś z kurczaka jest bardzo chudym mięsem dlatego też pieczenie jej np. na grillu jest troszkę trudne gdyż mięso szybko robi się suche. Szaszłyki te zostały wykombinowane z myślą o grillowaniu jednak pogoda nie dopisała i wylądowały w piekarniku. Ostateczny rezultat przerósł moje oczekiwania - koniecznie spróbujcie! Szaszłyki z kurczaka Składniki pierś z kurczaka (lepsze by były filetowane udka(...)mogłam dostać ;-( ) 2 - 3 łyżki majonezu duży ząbek czosnku jedna spora cebula sól, pieprz, papryka słodka Do dzieła!!! Pierś kroimy w dość grubą kostkę. Majonez mieszamy z przyprawami i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Na dnie naczynia układamy cebule pokrojoną w grube talarki a na niej układamy kurczaka wymieszanego w marynacie. Odstawiamy na klika godzin a najlepiej na noc. Kawałki kurczaka

sierotka maRysia w kuchni
Lekkie obiady - polecam na lato 218

pieczonych buraków z jabłkiem - dobra zarówno na ciepło, jak i na zimno Pieczone w piekarniku warzywa a'la frytki, z ziołowym sosem Zapiekane pomidory faszerowane kaszą owsianą Najprostszy chłodnik z botwinką Polenta - kukurydziany przysmak na wiele sposobów Sałatka z kaszy orkiszowej z kiszoną cytryną, papryką, pomidorami i cukinią Pikantne ziemniaki zapiekane w mleku Zupa marchewkowa z sokiem grejpfrutowym

Codzienna kuchnia niecodzienna
pyszna wątróbka kurczaka z grilla:Airfryer hd9240/30 165

Składniki: wątróbki z kurczaka 50 dag, cebula 4 średnie, papryka czerwona 1 większa, boczek parzony 20 dag, olej rzepakowy 1/2 szklanki, mąka pszenna 3 łyżki, papryka słodka mielona 1 łyżeczka, pieprz czarny mielony 3/4 łyżeczki, kucharek 1 łyżeczka, curry 3/4 łyżeczki pyszne wątróbki z grilla przygotowałam w urządzeniu do testowania z Platformy Ambasadorskiej Philips "strona jest TUTAJ" otrzymałam do testowania(...)grubsze plastry, paprykę pokroić na kawałki, chudy boczek parzony pokroić na grubsze kawałki, mąkę wymieszać z przyprawami na szpikulce nadziewać wątróbki, cebule, papryki, boczek, pędzelkiem posmarować olejem z każdej strony i z każdej strony obsypać mąką Airfryer hd9240/30 ustawić na 200 C i po nagrzaniu /jest sygnał/ do kosza włożyć szpikulce 20 cm długości, piec 10-12 minut, w połowie

W Mojej Kuchni Lubię
Pierś z indyka z pieczarkami i ricottą. 129

zmiękną doprawiamy solą i pieprzem. Kiedy woda z pieczarek wyparuje dodajemy ricottę, posypujemy papryką i dokładnie ze sobą mieszamy ściągamy z ognia i przekładamy farsz na piersi z indyka - zawijamy (można związać nitką żeby nam się nie rozpadły). Przekładamy Do naczynia żaroodpornego wysmarowanego oliwą i pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez 40 minut. Podajemy z ziemniaczkami/sałatką

Moje-pitraszenie
Wytrawny sernik dyniowy 105

chudego twarogu 90g dyni białko jajka przyprawy: czarnuszka, pieprz ziołowy, curry, słodka papryka, chili 50g jogurtu naturalnego WYKONANIE: dynię trzemy na tarce na małych oczkach startą dynię blendujemy z białkiem, jogurtem i twarogiem do całości dodajemy przyprawy- całość mieszamy przekładamy do naczynia do zapiekania- pieczemy 30 min w 180 stopniach

healthy dreams
Kurczak duszony z warzywami w sosie pomidorowym 143

duet idealny, z którego można stworzyć mnóstwo wariacji smakowych. Tym razem zamiast wersji pieczonej, przygotowałam duszoną. Mięsko wyszło delikatne i soczyste. Składniki na 4-5 porcji 1 kg podudzi/udek z kurczaka (mogą być tez bez kości) 1 duża marchewka 35 dag ziemniaków 1 duża czerwona papryka 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 średnia cukinia 200 g pieczarek puszka pomidorów

Fabryka pomysłów
Kotlety jaglano-kalafiorowe z chili 165

dodamy do nich kaszę jaglaną, niepotrzebne nam już jajko do sklejenia całości podczas pieczenia. A dodatek kaszy sprawia, że nie musimy kotletów solić :) Jalapeno trochę podrasowuje smak tych kotletów i wzbogaca wygląd kotletów. Jeśli ktoś nie przepada za tego typu ostrością, może dodać słodką czerwoną paprykę. Składniki : 200 ml kaszy jaglanej ok. 300 g ugotowanego kalafiora jalapeno lub inna papryczka

Weekendy w domu i ogrodzie
Szaszłyki z polędwiczek wieprzowych 248

tutaj, bo mięso jest miękkie, kruche i nie wymaga długiego pieczenia czy grillowania. Aromat białego wina niewątpliwie dodaje im wyjątkowości i smaku. Polecam spróbować. :-) 400g polędwiczek wieprzowych 12 pieczarek średniej wielkości 8 pomidorków koktajlowych  2 czerwone cebule  250ml białego wina sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra 1 łyżka oleju 1. Polędwiczki myjemy, oczyszczamy z błonek, kroimy na kawałki

Szefowa kuchni
Sałatka grecka 403

prosto z krzaczka (w moim przypadku własnego). Pasuje do wszystkiego: na biwaku do pieczonej kiełbaski, na przyjęciu do wędlin, z grzanką na lekką kolację . Zawiera sporo cennych witamin i jest bardzo prosta w przygotowaniu. Jej podstawowe składniki to słony ser typu „feta”, czarne oliwki, pomidory, papryka, świeży ogórek i czerwona cebula. Wszystko połączone sosem winegret z oregano. Ja przygotowałam

Wiem co jem
Sałatka z młodych ziemniaków i boczku 226

boczku surowego pęczek szczypiorku mała cebulaSos 2 łyżki jogurtu 2 łyżeczki musztardy papryka ostra, sól, pieprz Przygotowanie Ziemniaki obieramy i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Studzimy i kroimy w dość dużą kostkę. Boczek kroimy w cienkie paseczki, układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy ok 20 min w temp 180 C. Szczypiorek i cebulę siekamy. Fasolkę płuczemy

e-PrzepisyKulinarne

Proponowane wyszukiwania