pieczona papryka - 6246 przepisów (strona:181/417)

Roladki z piersi kurczaka z cukinią i pomidorami 208

miodem.  Roladki posmarować łyżką soku z miodem, następnie posolić, doprawić pieprzem cytrynowym i wędzoną papryką. Każdą roladkę zawinąć w folię aluminiową - nie za mocno, stworzyć luźne sakiewki. Sakiewki ułożyć w naczyniu żaroodpornym i zapiekać około 30 minut w 180 stopniach. Pod koniec pieczenia otworzyć sakiewki, aby mięso lekko się zarumieniło. Smacznego

na moim stole...
Spring rolls - szybki obiad na letnie dni 183

zdrowe, dzięki warzywnej zawartości. Wyglądają bardzo niepozornie, ale są szalenie sycące. Nie trzeba nic piec, smażyć ani gotować. Idealne na lato! Czego potrzebujemy? (porcja dla jednej osoby - 6 rollsów) (to tylko propozycja, można włożyć zupełnie inne warzywa) - makaron ryżowy - 2 marchewki - ćwierć papryki - połowa awokado - kilka liści sałaty - natka pietruszki - natka selera - ser feta - papier ryżowy - jeśli go nie masz

two broke sisters
Burgery z kaszy jaglanej i marchewki 162

opcjonalnie) - 1 łyżeczka czosnku granulowanego, 1 łyżka bazylii suszonej, 1 łyżka papryki słodkiej, 1 łyżeczka papryki ostrej - sól, pieprz do smaku Cebulę pokrój w drobną kostkę. Wszystkie składniki wymieszaj ze sobą. Spróbuj czy jest wystarczająco doprawione, ewentualnie dopraw jeszcze. Blaszkę wyłóż papierem do pieczenia. Mokrymi rękoma uformuj kotlety i połóż na blasze. Piecz ok. 20 minut w rozgrzanym

Corner With Recipes
Kurczak po hiszpańsku 171

pomidory w kostkę. Na tym samym tłuszczu zeszkliłem cebulę, dodałem paprykę, bulion, pomidory, wino i paprykę w proszku. Włożyłem udka kurczaka i szynkę, brytfankę przykryłem, dusiłem ok. 30 minut. Zdjąłem pokrywę i wstawiłem do rozgrzanego piekarnika do temperatury 220 stopni C, ustawionego na pieczenie z góry. Zapiekałem ok. 20 minut

R'n'G Kitchen
Roladki z kurczaka z serem feta i suszonymi pomidorami 317

części tak by można było zwinąć z nich roladki. Obsypujemy obficie solą, pieprzem i papryką. 2. Na środek każdego z kawałków fileta układamy suszone pomidory, ser feta pokrojony w słupki i szczypiorek. Zwijamy w roladki, układamy obok siebie w naczyniu żaroodpornym.  3. Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez 30 minut

Szefowa kuchni
Kalarepa zapiekana 151

wraz z cebulą do momentu , kiedy nie będzie już surowe. Doprawić solą , pieprzem, majerankiem i papryką. Napełniać kalarepy przygotowanym farszem mięsnym i układać w naczyniu żaroodpornym . Podlać bulionem warzywnym i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C na około 20 minut. (czas pieczenia zależy od wielkości kalarepy) Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach i na koniec pieczenia posypać

O kuchni z uczuciem
PAN KARMELE-ON I CHIPSY Z JARMUŻU 181

oliwek dobrej jakości sól, pieprz do smaku ulubione dodatki (u mnie słodka i ostra papryka mielona) Piekarnik rozgrzewam do 150 stopni. Jarmuż płuczę, suszę i wrzucam do dużej miski. Oliwę łączę z przyprawami i mieszam wraz z jarmużem. Na dużej blasze do pieczenia rozkładam papier i rozrzucam jarmuż tak, aby najlepiej nie nachodził na siebie. Piekę jakieś 3-5 minut

W kuchni Karmel-itki
Brokułowy pasztet z ciecierzycy 134

przyprawione. Przełożyć do wysmarowanej oliwkę i wysypanej tarta bułką foremki. - piec w 180 stopniach przez 30-35 minut (w silikonowych foremkach max. 30 min)  SMACZNEGO! Zobacz tez przepis na pasztet pieczarkowy <klik> Zobacz tez przepis na faszerowana pęczakiem paprykę <klik

Pora na pora i pomidora
Pulpety w sosie pomidorowym 157

będą pasować do makaronu, pieczonych ziemniaków lub tak jak w moim przypadku do pieczonej marchewki ;) Życzę udanej słonecznej soboty ;) Składniki: 500g mięsa mielonego z indyka/kurczaka 3-4 łyżki sera chudego Emilka sól, pieprz (na oko;) ) 1 łyżeczka oregano 2 łyżeczki słodkiej papryki 0,5-1 łyżeczka ostrej papryki sos : 1 słoik koncentratu +1 szklanka wrzątku + przyprawy

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Pikantne żeberka 149

rozgniecione ząbki czosnku słodka papryka w proszku pół łyżeczki ziół prowansalskich szczypta ostrej papryki szczypta ziaren kminku sól i pieprz Wszystkie składniki marynaty dokładnie wymieszać. Żeberka umyć, podzielić na kawałki, osuszyć. Maczać poszczególne części mięsa w marynacie, umieścić w rękawie do pieczenia, szczelnie zamknąć, usuwając nadmiar powietrza. Włożyć do lodówki na 2 godziny. Można również przygotować mięso dzień wcześniej

Czerwień i błękit
Pieczeń do chleba 122

łyżeczki maspolanki 2 łyżki oleju Sposób przygotowania: 1. Mięso umyć i osuszyć. 2. Natrzeć papryką, solą, pieprzem i maspolanką. Odstawić na co najmniej 2h do lodówki. 3. Natarte przyprawami mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego, na dnie którego dodać olej. 4. Przygotowane mięso piec pod przykryciem w 170 st. C (termoobieg) przez około 1,5h. 5. Po tym czasie zdjąć pokrywę

A Ty Smakuj Mnie
Klops z kaszy bulgur w sosie z cieciorki 124

mięsa dodać posiekana paprykę, czosnek i przyprawy wraz z połową rozbitego jajka, wymieszać. W wyłożonej papryką foremce układać warstwami kaszę i mięso, które powinno stanowić ostatnia warstwę. Nakryć folią aluminiową, wstawić foremkę w większą formę z wodą sięgającą do połowy formy z klopsem. Piec w nagrzanym do 180 C piekarniku. Po ostudzeniu wstawić do lodówki. Wszystkie warzywa kroimy w kostkę

MarciochaKucharzy
Tarta ze szparagami i wędzonym boczkiem 105

wraz z serem, następnie dodajemy uprażony boczek. Całość mieszamy doprawiając solą, pieprzem i ostrą papryką. Ciasto francuskie ułożyć  do  prostokątnej formy.  Na tak przygotowany spód wlać farsz a następnie ułożyć szparagi. P Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200°C (z termoobiegiem) i pieczemy 25-30 minut.  Smacznego

MarciochaKucharzy
Zapiekanka ryżowa z udkami kurczaka 264

brokuły i odcedzoną kukurydzę. Udka z kurczaka umyć, osuszyć i natrzeć solą, pieprzem oraz słodką paprykę. Przygotowane kawałki mięsa ułożyć na samym wierzchu. Całość zalać gorącą zalewą. Jeżeli nie daliście rady wlać od razu całej zalewy to można ją dolać do dania podczas pieczenia. Zapiekać bez przykrycia około 60-70 minut w  180ºC  (tj. piec tak długo

Ugotować
Marynata miodowo- musztardowa 223

łyżeczki naturalnego miodu  4 łyżeczki musztardy  pół łyżeczki ostrej papryki szczypta słodkiej papryki sól do smaku  pieprz do smaku  Wykonanie: Wszystkie składniki dokładnie wymieszać i natrzeć nią oczyszczone i osuszone nogi z kurczaka. Mięso marynować w lodówce przez dzień. Podczas pieczenia co jakiś czas mięso polewać marynatą.  Smacznego

Krakowskie smaki Ani