Drobiowe pałki w miodowej marynacie podane na sosie żurawinowym

Drobiowe pałki w miodowej marynacie podane na sosie żurawinowym

Drobiowe pałki w miodowej marynacie podane na sosie żurawinowym

Przepis na : obiad

Jeżeli lubicie dodatek owoców do obiadu czy też mięsa to ten przepis jest dla Was. Delikatny kwaskowy smak pomarańczy idealnie komponuje się ze słodkością miodu dzięki czemu mięso jest bardzo delikatne, niezwykle aromatyczne i fajnie chrupiące. Danie jest bardzo oryginalne dzięki połączeniu kilku nut smakowych. Serdecznie polecam ;)  Składniki: 8 pałek kurczaka 3 łyżki miodu  pieprz do oprószenia  sól do oprószenia  2 łyżeczki słodkiej papryki 2 łyżki oliwy z oliwek pół pomarańczy  Wykon... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Krakowskie smaki Ani

Warto przeczytać

Który miód jest najlepszy? Lecznicze właściwości miodu.

Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.

Czytaj dalej...

Odchudzający specjał z grejpfruta i pomarańczy!

Szybki koktajl odchudzający z pomarańczy i grejpfrutów.

Czytaj dalej...

Suszone pomarańcze na choinkę

Suszona pomarańcza na choinkę to prosty dodatek, który doda naszemu drzewku trochę tropikalnych klimatów.

Czytaj dalej...

Autor

Krakowskie smaki Ani

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mięso, pomarańcze, sosy, papryka, wiśnia, żurawina, obiad, marynaty, pałki kurczaka, kurczak, drobiowe, kurczak w miodzie, mięsa pieczone, kurczak z papryką , dania z kurczakiem, chrupiący kurczak, kurczak w marynacie, sos do kurczaka, kurczak pieczony, gotowany kurczak

Inne przepisy z Krakowskie smaki Ani

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.