pieczenia - 22046 przepisów (strona:654/1470)

Zapiekanka brokułowa 641

miski, dodać podsmażoną cebulę z wędliną, kukurydzę,  sól i pieprz. Wszystko wymieszać.Na końcu dodać brokuły i delikatnie wymieszać. Przełożyć do naczynia ( u mnie blaszka wyłożona papierem do pieczenia) Wszystko wyrównać(...)zetrzeć na tarce,połowę  wymieszać ze śmietaną  solą i pieprzem.Dokładnie wymieszać. Wyłożyć na wierzch zapiekanki i dokładnie rozsmarować . Na wierzch posypać resztą sera i ziołami  Piec pod przykryciem w 190 st C przez około

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Ciasto Adwokat bez pieczenia 17912

post Ciasto Adwokat bez pieczenia appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Babeczki z wróżbami 400

Składniki: pół szklanki oleju (120 g) pół szklanki wody (100-110 ml) pół szklanki cukru (180g) pół kostki drożdży (50g) 3 szklanki mąki (480 g) 5 żółtek folia do pieczenia kruszonka (pół szklanki cukru, pół szklanki mąki i olej) cukier puder do posypania (ewentualnie)  Drożdże rozkruszamy do ciepłej wody, dodajemy pół szklanki mąki i łyżkę cukru. Odstawiamy(...)upieczeniu. Wróżby napisane na małych karteczkach zwijamy i pakujemy szczelnie w srebrną folię do wypieków. Zawiniątka delikatnie wpychamy w wyrośnięte babeczki. Na wierzch posypujemy kruszonkę, zaklejając otwór z wróżbą. Pieczemy w 160 stopniach około 30 minut

prawdziwe jedzenie
Bombki choinkowe 451

nabierze lekko różowego koloru. Używając łyżeczki formować nieduże kulki. Na blasze wyłożonej papierem układać kulki w odstępach ok 3 cm od siebie. Piec przez 12-15 minut w temperaturze 180°C (160°C termoobieg). W połowie pieczenie przełożyć blachę na drugą stronę. Kulki powinny być lekko brązowe. Ostudzić na blasze. Smacznego

Złote przepisy
Szarlotka jaglana :-) 231

mieszamy w dużej misce. Całość przez chwilę miksujemy z jajkiem, cukrem, olejkiem, cynamonem.Na koniec dodajemy orzechy i rodzynki. Formę na ciasto wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy masę. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni przez ok. 70 minut do momentu aż nabierze złocistego koloru.  Uwaga!!! Zanim wyciągniesz z formy poczekaj aż dobrze wystygnie w innym przypadku

pieprzny smaczek
Naleśniki z serem i sosem truskawkowo - aroniowym 176

stopni. Formę do pieczenia lekko nasmarować tłuszczem roślinnym.  Na każdy naleśnik nałożyć na środek masę serową, boki założyć na nadzienie , a następnie zwinąć naleśnik w rulonik. Piec ok. 15-20 minut aż zrobią się lekko chrupiące. Polać cztery talerze przygotowanym sosem owocowym, ułożyć na każdym po 2 naleśniki. Oprószyć cukrem pudrem i podawać na gorąco

pieprzny smaczek
Smak raju 190

czekolady  Sposób przyrządzenia:   Białka ubić na sztywną pianę, dodać wiórka, mleko. Dokładnie wymieszać. Piekarnik nagrzać do 150 stopni. Formę wyłożyć papierem do pieczenia, wylać masę. Piec ok. 20-25 minut.  Po wystygnięciu pokroić w dużą kostkę. Na każdą porcję położyć wcześniej pokrojone mango. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Polać ciasto

pieprzny smaczek
Tort bezowy z kremem orzechowym ala Ferrero Rocher i powdłami 570

miksujemy. Przygotowujemy 3 osobne kawałki papieru do pieczenia. Na każdym odrysowujemy 23 cm okręgi i wykładamy na nie gotową masę bezową. W taki sposób otrzymamy 3 identyczne blaty. Pieczemy przez 75 minut w piekarniku nagrzanym do 150 stopni z termoobiegiem (wszystkie blaty jednocześnie). Gotowe blaty wyjmujemy z piekarnika i studzimy. Przygotowujemy krem. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, odstawiamy

Mania Gotowania
Ciasteczka miodowo-korzenne 196

ciasto wyjąć z lodówki i rozwałkować na grubość 3-4 mm posypując delikatnie mąką. Wycinać ciasteczka i stempelkiem odbijać wzór. Ciasteczka przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym  na 200 Normal 0 21 MicrosoftInternetExplorer4 ° C przez 10-12 minut lub do momentu, aż brzegi będą rumiane. Studzimy na kratce. Przechowujemy w słoiku

Delicious Titbits
KIESZONKOWA OWSIANKA Z OWOCAMI, PŁATKAMI JAGLANYMI, ORZECHAMI... I CYNAMONEM 581

ciastka na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Ja na jedno ciacho wykładałam kopiastą łyżeczkę ciasta. Wyrównać łyżeczką powierzchnię, obręcz zdjąć i formować następne. Mnie wyszło (chyba) ok.28 sztuk. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180*C, termoobieg ok.25 minut. Muszą się lekko przyrumienić.           wersja z rodzynkami Można zajadać jeszcze ciepłe, prosto z blaszki, takie

Smaczne Zdrowe
Drożdżowe Rogaliki z Nutellą 317

uformować na kształt rogalika. Z drugą kulką ciasta postąpić tak samo.  Zwinięte rogaliki ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Posmarować wierzch rogalików resztą rozbełtanego jajka.  Piec w piekarniku góra - dół 220 st. C , lub z termoobiegiem 200 st. C przez 15 minut.  Życzę smacznego

Anielska Kuchnia Ani
Kruche rogaliki z makowym nadzieniem 232

cynamon. Na koniec dodać ubite na sztywno białka. Delikatnie wymieszać. Masę nakładać na wydzielone trójkąty. Zwijać do środka tworząc rogaliki. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec około 15 minut w temp. 190st. Ostudzić i polukrować. Źródło: Moje wypieki

Z miłości do słodkości
Makowa gwiazda z ciasta francuskiego 376

lewej w lewo :)  Analogicznie zawijamy wszystkie trójkąty. Pozostałą część białka mieszamy z żółtkiem. Smarujemy gwiazdkę z wierzchu rozmąconym jajkiem. Przenosimy papier z ciastem na blachę do pieczenia. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni ( z termoobiegiem) przez 15-17 minut, aż ciasto się zarumieni. Pozostawiamy ciasto do całkowitego wystudzenia. Delikatnie z pomocą łopatki przenosimy ciasto na talerz/półmisek

Moje Kuchenne Rewelacje
Roladki z ciasta filo z żurawiną i twarożkiem 171

twarożek wymieszany ze skórką pomarańczową. Posypujemy go żurawiną. Zwijamy jak roladę po czym kroimy ostrym nożem na 10-12 części. Układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy około 35 minut w 180 stopniach. Odstawiamy do wystudzenia. W tym czasie rozpuszczamy kuwerturę. Każde ciasto polewamy małą łyżeczką czekolady. Smacznego :) function load(url, callback) { var xhr; if(typeof XMLHttpRequest

Mienta blog
Babeczki kakaowe z morelami i kokosem 167

morelami i kokosem :) Składniki ; 1 szklanka mąki tortowej 1 szklanka cukru 1 cukier wanilinowy Dr. Oetkera 6 jajek 3 łyżki kakao gorzkiego  1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Dr. Oetkera 1 łyżka kwaśnej śmietany  1,5 szklanki moreli suszonych Skworcu 2 łyżki kokosu w kostkach Skworcu 1 krem Waniliowy Dr .Oetkera. 1,5 szklanki mleka do kremu(...)dodać mąkę , kakao i proszek , wymieszać. Dodać 1 łyżkę śmietany i pokrojone w kostkę morele . Na końcu pokruszyć kosteczki kokosu i wszystko razem wymieszać. Nakładać po łyżce do papilotek. Piec w temperaturze 180 st do suchego patyczka . Wierzch udekorować kremem waniliowym Dr. Oetkera przygotowanym według przepisu na opakowaniu . Smacznego

Sama słodycz i szczypta chili