pieczenia - 22046 przepisów (strona:651/1470)

Ciasteczka miodowo-korzenne 202

ciasto wyjąć z lodówki i rozwałkować na grubość 3-4 mm posypując delikatnie mąką. Wycinać ciasteczka i stempelkiem odbijać wzór. Ciasteczka przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym  na 200 Normal 0 21 MicrosoftInternetExplorer4 ° C przez 10-12 minut lub do momentu, aż brzegi będą rumiane. Studzimy na kratce. Przechowujemy w słoiku

Delicious Titbits
KIESZONKOWA OWSIANKA Z OWOCAMI, PŁATKAMI JAGLANYMI, ORZECHAMI... I CYNAMONEM 586

ciastka na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Ja na jedno ciacho wykładałam kopiastą łyżeczkę ciasta. Wyrównać łyżeczką powierzchnię, obręcz zdjąć i formować następne. Mnie wyszło (chyba) ok.28 sztuk. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180*C, termoobieg ok.25 minut. Muszą się lekko przyrumienić.           wersja z rodzynkami Można zajadać jeszcze ciepłe, prosto z blaszki, takie

Smaczne Zdrowe
Drożdżowe Rogaliki z Nutellą 323

uformować na kształt rogalika. Z drugą kulką ciasta postąpić tak samo.  Zwinięte rogaliki ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Posmarować wierzch rogalików resztą rozbełtanego jajka.  Piec w piekarniku góra - dół 220 st. C , lub z termoobiegiem 200 st. C przez 15 minut.  Życzę smacznego

Anielska Kuchnia Ani
Kruche rogaliki z makowym nadzieniem 239

cynamon. Na koniec dodać ubite na sztywno białka. Delikatnie wymieszać. Masę nakładać na wydzielone trójkąty. Zwijać do środka tworząc rogaliki. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec około 15 minut w temp. 190st. Ostudzić i polukrować. Źródło: Moje wypieki

Z miłości do słodkości
Makowa gwiazda z ciasta francuskiego 382

lewej w lewo :)  Analogicznie zawijamy wszystkie trójkąty. Pozostałą część białka mieszamy z żółtkiem. Smarujemy gwiazdkę z wierzchu rozmąconym jajkiem. Przenosimy papier z ciastem na blachę do pieczenia. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni ( z termoobiegiem) przez 15-17 minut, aż ciasto się zarumieni. Pozostawiamy ciasto do całkowitego wystudzenia. Delikatnie z pomocą łopatki przenosimy ciasto na talerz/półmisek

Moje Kuchenne Rewelacje
Roladki z ciasta filo z żurawiną i twarożkiem 176

twarożek wymieszany ze skórką pomarańczową. Posypujemy go żurawiną. Zwijamy jak roladę po czym kroimy ostrym nożem na 10-12 części. Układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy około 35 minut w 180 stopniach. Odstawiamy do wystudzenia. W tym czasie rozpuszczamy kuwerturę. Każde ciasto polewamy małą łyżeczką czekolady. Smacznego :) function load(url, callback) { var xhr; if(typeof XMLHttpRequest

Mienta blog
Babeczki kakaowe z morelami i kokosem 172

morelami i kokosem :) Składniki ; 1 szklanka mąki tortowej 1 szklanka cukru 1 cukier wanilinowy Dr. Oetkera 6 jajek 3 łyżki kakao gorzkiego  1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Dr. Oetkera 1 łyżka kwaśnej śmietany  1,5 szklanki moreli suszonych Skworcu 2 łyżki kokosu w kostkach Skworcu 1 krem Waniliowy Dr .Oetkera. 1,5 szklanki mleka do kremu(...)dodać mąkę , kakao i proszek , wymieszać. Dodać 1 łyżkę śmietany i pokrojone w kostkę morele . Na końcu pokruszyć kosteczki kokosu i wszystko razem wymieszać. Nakładać po łyżce do papilotek. Piec w temperaturze 180 st do suchego patyczka . Wierzch udekorować kremem waniliowym Dr. Oetkera przygotowanym według przepisu na opakowaniu . Smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
Raffaello 691

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Zapraszam wszystkich miłośników kokosu na pyszne ciasto bez pieczenia o nazwie Raffaello. Ciasto łączy w sobie słone krakersy i masę budyniowo – kokosową. Jest bardzo delikatne, rozpływające się w ustach. Najlepiej smakuje na drugi dzień po zrobieniu. Post Raffaello pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje

Marta Gotuje
Rurki z bitą śmietaną 378

Foremki do rurek natłuszczamy masłem. Każdy pasek nawijamy na foremkę nakładając na poprzednią część. Obtaczamy z jednej strony w cukrze. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczeniaPieczemy ok. 15 min w rozgrzanym piekarniku do 200 stopni. Śmietankę ubijamy na sztywno pod koniec ubijania dodajemy cukier puder do smaku. Przekładamy do rękawa cukierniczego i nadziewamy gotowe ostudzone rurki

Pudełko rozmaitości
329. 161

kochany tatuś ma urodziny, wczoraj upiekłam mu tort(ostatnimi czasami to ja przejęłam pałeczkę pieczenia w domu i jak to mama ostatnio stwierdziła "ja już zapomniałam jak się piecze") A co upiekłam? Tort przełożony kremem z mascarpone, dżemem śliwkowym(miał być wiśniowy -,-) i malinami ( a czym nasączyłam biszkopt, żeby nie było tak grzecznie? wódką cytrynową :P ) Zgadniecie które

More food, love and dreams
432. Kasza z piekarnika. 181

dopiero wieczorem, by za chwilę iść ze znajomymi(przez las >.<) na cmentarz. Przepis:   40g kaszy manny 20g mąki jajko średni banan cynamon 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia ew.coś do osłody ok.2 porządne łyżki ricotty do nadziania (ok.80-100g) Piekarnik nagrzewamy do 180stopni(...)banana miksujemy(tak.ok.80g) i mieszamy z pozostałymi składnikami. Na dno (wysmarowanego czymś lub wyłożonego papierem) naczynka nakładamy 1/3 części ciasta, na środku kładziemy ricottę i przykrywamy resztą ciasta. Pieczemy ok. 30-40min. Podajemy z resztą banana

More food, love and dreams
461. Kokosowe z bananem? 147

proszku do pieczenia małe jajko szczypta soli cukier do smaku  Mokre składniki mieszamy ze sobą w jednej miseczce, suche przesiewamy do drugiej. Łączymy ze sobą obie miseczki, pieczemy w nagrzanej gofrownicy(najlepiej czymś lekko natłuszczoną)  do zarumienienia gofrów

More food, love and dreams
487. Owsianka, goście i domowy chleb. 146

Niee, wcale jej prawie nie wywaliłam.. xd Dzisiaj to ja przyjmuję gości. Tak więc, wpadam na chwilę i dalej idę ładnie się uśmiechać xd/ A przy okazji świąt piekę pierwszy raz w życiu chleb. Co prawda (JESZCZE!) nie na zakwasie. Ale i tak smakuje genialnie. I to nie jest tylko moja opinia. :) (pszenno-pełnoziasrnisty chleb z suszoną żurawiną(...)swojej okazałości(a był ogromny) , ale zanim dorwałam się do aparatu to z wielkiego "bochena" zostało tylko tyle. :P  Oficjalnie stwierdzam, że chyba włączyłam mi się "faza" na pieczenie chleba

More food, love and dreams
491. Obłędnie kokosowy. 243

sera jak na sernik ( użyłam emilki) jajko łyżka mąki kokosowej* łyżka wiórek kokosowych + do posypania  ew. suszona kostka kokosowa  coś do posłodzenia szczypta soli, proszku do pieczenia  Wieczorem można dodać wiórki(...)serka, aby się z nimi "przegryzł" Jajko miksuje z mąką. Dodaje resztę składników, chwilę miksuję i ew. dodaję suszoną kostkę kokosa. Przelewam do natłuszczonego naczynka, posypuje wiórkami i piekę w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez ok.30-40. *lub mąki ziemniaczanej/budyniu, a w zamian dać więcej wiórek kokosowych Ps. U góry znajdziecie zakładkę z linkami odsyłającymi was do wybranych przepisów

More food, love and dreams
495. Potrójnie kokosowe scones. 199

pieczenia szczypta soli coś do posłodzenia Suche składniki łączymy i zagniatamy z masłem. Dodajemy jajko roztrzepane z mleczkiem/lub samo mleczko.. Formujemy bułeczki dowolnego kształtu, spłaszczamy i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok.15 min.  *jeżeli macie w lodówce jakieś roztrzepane jajko które wam po czymś zostało możecie dać pół na pół z mleczkiem, ja właśnie

More food, love and dreams