pieczenia - 22046 przepisów (strona:617/1470)

Ciastka pieguski 204

Domowa wersja popularnych ciasteczek :) Recepturę znalazłam w Przyślij przepis . Polecam! Składniki: 2 szklanki mąki pszennej 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia 1 kostka masła 1 cukier waniliowy 3/4 szklanki cukru pudru 1 jajko + dodatki (u mnie: suszona żurawina, czekolada mleczna i deserowa pokrojona w kosteczkę, posiekane orzeszki ziemne) Sposób przygotowania: 1. Miękkie masło ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym(...)masę. 2. Dodajemy jajko, chwilkę zmiksować, a potem dodajemy porcjami mąkę i dodatki. 3. Na blaszkę wyłożoną papierem wykładamy małe porcje ciasta, pamiętając o robieniu dużych odstępów. 4. Ciastka pieczemy ok 15 minut w 180 st.C (do ładnego zrumienienia). Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Kruche ciasto z serem, truskawkami i rabarbarem 203

Wszystkim bardzo posmakowało. Można nazwać je sezonowym, bo każde owoce będą tu pasować :) Składniki: Ciasto kruche: 350 g mąki pszennej 3 żółtka 1/2 kostki masła 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szklanki cukru pudru 2 łyżki kwaśnej śmietany szczypta soli 1/2 opakowania cukru waniliowego Ser: 500 g sera białego gotowego do serników 3 jajka 1/3 szklanki cukru 1 łyżka(...)gładko - można to zrobić łyżką. Wykładamy na kruche ciasto. 3. Truskawki i obrany i pokrojony rabarbar wykładamy na ser. 4. Składniki kruszonki łączymy i posypujemy ciasto. 5. Całość pieczemy w 180 st. C przez ok. 1 godzinę. Jeśli kruszonka szybko się rumieni, należy ciasto przykryć folią aluminiową. U mnie nie było takiej potrzeby. Smacznego!!! Źródło: Domowa kuchnia Aniki

Kuchnia domowa Ani
Muffinki czekoladowe z wiśniami 147

czubate łyżki dżemu wiśniowego 2/3 szklanki wydrylowanych wiśni (świeżych lub z syropu) 1/2 szklanki cukru szczypta soli 2 jajka 1 niepełna szklanka mąki 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Sposób wykonania: 1. Masło roztopić w garnku, dodać pokrojoną w kostkę czekoladę i mieszać(...)rozpuszczenia. Dodać cukier, dżem, jajka, sól, dokładnie wymieszać. 2. Dodać mąkę z proszkiem, wymieszać, a na końcu wsypać wiśnie. 3. Ciasto przelać do foremek do ok 3/4 wysokości. Piec 20-25 minut w 180 st. C. 4. Po upieczeniu i wystudzeniu można je polać roztopioną czekoladą lub polewą i udekorować np. wiśniami. Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Ciasto z brzoskwiniami i pianką 179

pewnością go zrobię! Polecam! Składniki: Ciasto: 3/4 kostki margaryny 3/4 szklanki cukru 3 łyżki wody 3 jajka 2 i 1/2 szklanki mąki 2 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 cukier waniliowy aromat cytrynowy + brzoskwinie - świeże pozbawione skórki lub z zalewy Pianka: 5 białek 1/2 szklanki cukru 1/2 szklanki oleju 1 budyń śmietankowy 1 budyń malinowy Sposób przygotowania(...)minut. 4. W międzyczasie białka ubijamy z cukrem, a potem dodajemy budynie i olej, Miksujemy. 5. Ciasto wyjmujemy z piekarnika, wykładamy na nie piankę i całość pieczemy jeszcze 20-30 minut do zrumienienia się pianki. Źródło: Ciasta, ciastka, ciasteczka

Kuchnia domowa Ani
Kruche ciasto z brzoskwiniami 193

Zapraszam Was dziś na zaskakująco pyszne ciasto z brzoskwiniami. Jest rewelacyjne! Składniki: Ciasto (24x28cm): 2,5 szklanki mąki 4 żółtka 1 kostka masła 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2-3 łyżki cukru pudru Brzoskwinie: 4 duże brzoskwinie 1 łyżka cukru 1/2 opakowania galaretki (np. brzoskwiniowej lub morelowej) Pianka: 4 białka 4 łyżki cukru szczypta soli Sposób przygotowania: 1. Ciasto(...)piekarniku 10-15 minut. 5. Ubić białka z solą i cukrem na sztywno. 6. Na podpieczone ciasto wyłożyć brzoskwinie, potem pianę i zetrzeć zamrożone ciasto na wierzch. Całość piec w 170-180 st. C przez 30-40 minut do zrumienienia wierzchu. Smacznego!!! Źródło: Agata gotuje

Kuchnia domowa Ani
Ciasto kubusiowe 196

Shreka ( KLIK ). Zmieniłam tylko sok i galaretki. Zapraszam :) Składniki: Biszkopt (blaszka 24x36cm): 4 jajka 2 łyżki mąki ziemniaczanej 3/4 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki oleju Masa pomarańczowa: 1 duża butelka soku typu Kubuś (marchewka-jabłko(...)brzoskwinia) 3 budynie waniliowe / śmietankowe Masa śmietanowa: 500 ml śmietanki 30% 1 galaretka pomarańczowa Dodatkowo: 2 opakowania delicji 2 galaretki brzoskwiniowe Sposób wykonania: 1. Z podanych składników robimy biszkopt, pieczemy w 180 st. C do suchego patyczka. Studzimy. 2. Większą część soku zagotowujemy, w pozostałej części rozpuszczamy budyń. Wlewamy do gotującego się soku, gotujemy i mieszamy, aż masa zgęstnieje. Gorącą

Kuchnia domowa Ani
Przepisy na słodkości 2209

zdjęciu: Oczy Carycy CIASTA I TORTY Apple bread Babka drożdżowa Babka kajmakowa Babka kawowa  Babka pomarańczowa na białkach  Babka z makiem na białkach Bananowiec bez pieczenia Biszkopt z brzoskwiniami, galaretką i bitą śmietaną Biszkopt z masą budyniowo-galaretkową z owocami  Brazylianka Brownie piernikowe  Chlebek bananowy Chlebek watykański - ciasto szczęścia Ciasto 3Bit Ciasto balowe Ciasto Bounty

Kuchnia domowa Ani
Muffinki kawowe 162

Składniki: Suche: 2 szklanki mąki 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 0,5 łyżeczki sody 1 cukier waniliowy 2/3 szklanki cukru 2 łyżki kawy cappuccino (proszku) 1 łyżka kawy rozpuszczalnej (proszku) Mokre: 1 szklanka mleka pół szklanki oleju(...)jajko Sposób wykonania: 1. Mieszamy osobno składniki mokre i suche. 2. Łączymy składniki razem, mieszając łyżką do momentu połączenia. 3. Foremki napełniamy ciastem do 2/3 ich wysokości. 4. Pieczemy 15-20 minut w 180 st. C. 5. Przed podaniem posypać cukrem pudrem. Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Szarlotka tatrzańska 167

jesienny wypiek z szarą renetą i cynamonem. Polecam! Składniki: 25 dag mąki tortowej 25 dag mąki krupczatki 250 g margaryny / masła 100 g cukru pudru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 żółtka 2 łyżki kwaśnej śmietany Nadzienie: 2 kg jabłek (szarej renety) 2-3 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki cynamonu 1 cukier waniliowy Sposób wykonania: 1. Mąki, cukier(...)cienkie plasterki (np. na szatkownicy). Dodajemy cukier puder, cukier waniliowy i cynamon, delikatnie mieszamy. 3. Jabłka wykładamy na schłodzone ciasto, docisnąć, wierzch posypać tartym ciastem z zamrażarki. 4. Całość piec w 170 st. C przez około 1 godzinę. 5. Gotowe ostudzone ciasto posypać cukrem pudrem. Smacznego!!! Źródło: Arabeska waniliowa

Kuchnia domowa Ani
Drożdżówki z budyniem i marmoladą różaną 148

. Odstawić na 20-30 minut. 5. Jak kule się napuszą, zrobić wgłębienie snem szklanki, do środka dodać najpierw budyń, na na budyń łyżeczkę marmolady. Boki posmarować jajkiem. 6. Piec 20 minut w 200 st.C. Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Pierniczki wegańskie 165

Zawinąć ciasto w folię i wstawić do lodówki na 30 minut. 2. Ciasto rozwałkować i wycinać foremką ciasteczka. Ułożyć wycięte ciasteczka na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piec w temperaturze 180 stopni około 10 minut. Studzić na kratce. Polewamy lukrem.   Smacznego Post Pierniczki wegańskie pojawił się poraz pierwszy w UgotujmyTo.pl

UgotujmyTo.pl
Buchty z marmoladą 142

uzyskać. Z podzielonego ciasta formułujemy kule, w każdej z nich robimy wgłębienie,   dodajemy marmoladę i ciasto zlepiamy. Buchty układamy   jedną koło drugiej do wysmarowanej tłuszczem formy do pieczenia. Układamy stroną zlepioną do dołu. Buchty przykrywamy ściereczką(...)pozostawiamy w ciepłe miejsce na kolejne 15 min. Masło topimy, studzimy i smarujemy nim buchty, co zapewni im kruchość. Wyrośnięte buchty wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 175 ° C i pieczemy ok. 40 min. Przestudzone buchty posypujemy cukrem pudrem. Smacznego

Moniki Smakołyki
Babeczki piernikowe - renifery (bez glutenu, mleka i jaj) 271

zmiksować za pomocą blendera na gładką masę. Jabłko obrać, wykroić gniazdo nasienne i zmiksować razem z batatem. Dodać cukier, olej, przyprawy i mąkę wymieszaną z sodą (lub proszkiem do pieczenia). Ilość mąki uzależniona jest od wielkości i stopnia wilgotności batata i jabłka, dosypywać mąkę aż do uzyskania(...)dość gęstej konsystencji (jak gęsta śmietana lub jogurt grecki ;). Jeśli wyjdzie zbyt gęste dodać trochę mleka sojowego lub wody gazowanej. Dodać żurawinę, wymieszać. Nakładać łyżką do papierowych foremek i piec w nagrzanym do 190 stopni piekarniku aż do lekkiego przyrumienienia

głodny alergik
Piernik herbaciany ( szybki ) 357

lodówki. Po tym czasie ciasto rozwałkować, podsypując mąką, na prostokąt wielkości blaszki ( używam takiej, która jest na wyposażeniu piekarnika ). Ciasto przełożyć na wyłożoną papierem do pieczenia blachę i piec w 180 stopniach C przez 20 minut. Upieczony blat piernikowy, przekroić na trzy równe części. Pozostawić do całkowitego wystygnięcia. Piernikowe blaty przełożyć powidłami śliwkowymi. Czekoladę rozpuścić, dodając olej roślinny

kolorowotorcikowo
Sernik z wiśniami p. Joanna Łyga – danie konkursowe 357

cukier waniliowy 1/2 szkl cukru " document.write(" "); Sposób przygotowania Krok 1 Tortownica o wym. 25 cm Krok 2 Herbatniki zmielić , dodać margarynę i miód wymieszać. Spód tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia . Przełożyć masę herbatnikową i dobrze ubić tłuczkiem lub łyżką . Krok 3 Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli. Ser śmietankowy zmielić(...)dodać serek mascarpone , żółtka , budyń waniliowy , cukier i cukier wanilinowy , wszystko wymieszać mikserem. Na końcu dodać pianę i delikatnie wymieszać łyżką. Masę serową wyłożyć na spód herbatnikowy i wyrównać. Piec w temp 180 st około 50 minut Krok 4 Do garnka przełożyć wiśnie , dodać 1 szkl wody, 1 /2 szkl cukru i cukier wanilinowy , gotować około 10 minut , następnie wsypać

CoolinarniePL