polecam coś słodkiego, do tego kubek ciepłego mleka i dobry film :) Składniki: 4 szklanki mąki pszennej 50 g cukru pudru szczypta soli 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody starta skórka z 2 pomarańczy świeży sok z 2 pomarańczy ok 1/4 szklanki 50 g masła 2 jajka 1 szklanka mleka 200 g mieszanki keksowej(...)będzie miało lepka konsystencję łączymy z mieszanką keksową oraz z tarta skórką pomarańczową. Jeżeli jest taka potrzeba możemy delikatnie podsypać mąką. Formujemy w kształt chleba i nacinamy nożem. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku na 180 C przez 40-50 minut, sprawdzając wykałaczką czy jest upieczone :) Smacznego
Niezły Młyneksię frytki jeśli posiadasz frytownicę wielofunkcyjną, wystarczy, że do osuszonych kawałków miąższu ziemniaka dodasz ok. 1 łyżeczkę oleju, wymieszasz i nastawisz na smażenie Sos pomidorowy ze świeżych pomidorów z pieczoną cebulą Ciśnienie: Niskie Czas Gotowania: 15 min Otwieranie Garnka: Szybkie Ziemniaki faszerowane Ciśnienie: Wysokie Czas Gotowania: 18 min Otwieranie Garnka: Szybkie Porcji: 4 lub wedle uznania JEŚLI POWYŻSZE(...)WSKAZÓWKI NIC CI NIE MÓWIĄ, ZAPRASZAM TUTAJ Składniki 2 łyżki sosu pomidorowego z pieczoną cebulą lub więcej 4 ziemniaki o wielkości 230 g - 240 g/szt, nie obieraj, każdy wyszoruj szczoteczką do warzyw. Wybierz ziemniaki takie, aby po położeniu nie przechylały się na boki (inaczej jajko będzie z nich wypływać). sznurek bawełniany spożywczy (do obwiązywania ziemniaków
Szybko Szybkowarwyjęciu z lodówki odrywać małe kawałki, nadając im kształt podkowy. Każdy rogalik posmarować białkiem i posypać cukrem. Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piec w piekarniku nagrzanym do 180st ok 15 minut
Walijskie Pichceniegarść posiekanych krówek Wykonanie: Piekarnik rozgrzej do 180C (z termoobiegiem). Przygotuj tortownicę. W malakserze zmiksuj precelki z masłem i cukrem na gładką masę. Przełóż do tortownicy, wyrównaj wierzch i piecz 10 minut. Wyjmij z piekarnika aby spód trochę przestygł. W międzyczasie zmiksuj serki z cukrem i śmietaną na gładką masę. Dodaj wanilię i jajka po jednym. Na koniec dodaj masło(...)orzechowe i dokładnie zmiksuj. Przelej do formy na przestudzony spód i wyrównaj powierzchnię. Piecz przez 15 minut w temp 180C(z termoobiegiem) a następnie zmniejsz temperaturę do 100C i piecz jeszcze 2 godziny. Po tym czasie sernik powinien być suchy z wierzchu i już zwarty. W razie czego zostaw go jeszcze na chwilę. Następnie wyłącz piekarnik, wyjmij sernik i nożem
Kulinarna rozmowakitchen . Przygotowałam ją na blaszce o wymiarach 25x45 cm, ale można ją zastąpić tortownicami (3x22cm). Jedną część pizzy zrobiłam z salami, a drugą z gorgonzolą i ananasem. Zapraszam do pieczenia! Składniki na spód pizzy: 1 1/3 szklanki ciepłej (NIE gorącej!) wody 1/4 szklanki odtłuszczonego mleka w proszku 1/2 łyżeczki soli 1 łyżka cukru 1 opakowanie drożdży instant 4 szklanki(...)Posypujemy tartą mozzarellą i dodatkami (ja na jedną część dałam plastry salami, a na drugą kawałki ananasa i gorgonzolę). Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 245 stopni Celsjusza i pieczemy ok. 20 minut - aż ser zacznie bulgotać, a krawędź ładnie się zarumieni. Gotowe
My Culinary Artwarkocza i zamykamy z marginesem na wianek. Tak przygotowane drożdżówki wykładamy na papier do pieczenia, posypujemy, lekko uklepując kruszonką i smarujemy rozbełtanym jajkiem. Pieczemy w 170 stopniach piekarnik góra dół przez 20 minut z czego ostatnie dwie minuty na termoobiegu, by góra bardziej zbrązowiała
BaRepascebuli. Blaszkę do pieczenia delikatnie nasmarowałem oliwą, aby mięso do niej nie przywierało i umieściłem na niej szaszłyki. Piekarnik nagrzałem do temperatury 160 stopni z włączonym termoobiegiem i piekłem w nim szaszłyki przez 45 minut. W razie nadmiernego przypiekania się cebuli należy przełożyć szaszłyki na drugą stronę. W międzyczasie przygotowałem sos tzatziki. Można oczywiście przygotować go na bazie jogurtu
Wyprawy kulinarneformujemy bułki, nacinamy wg upodobania i posypujemy, uklepując lekko siemieniem lnianym. Wykładamy na papier do pieczenia, zostawiamy na 10-15 minut, spryskujemy delikatnie wodą, lub mlekiem i pieczemy w 200 stopniach 20 minut. Pychota
BaRepasodrobiną margaryny i oprószyć bułką tartą. Ciasto wykładamy w foremki do połowy ich wysokości ( w czasie pieczenia powinno podwoić swoją objętość), posypujemy kruszonką i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Piec 20 minut, następnie zmniejszyć temperaturę do 160 stopni C i jeszcze przez 20 minut. Upieczone ciasto wyjąć z piekarnika i wystudzić
Kuchcik gotujePowoli dodawać cukier cały czas ubijając. Kiedy beza będzie już lśniła dodać ocet i maizenę i wymieszać (można robotem przez chwilę). Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Wyłożyć na papier ubite białka i uformować w okrąg(...)średnicy ok 20 cm. Zrobić lekki wgłębienie na górze. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Wstawić bezę i natychmiast zmniejszyć temperaturę do 150 stopni. Piec przez 90 - 100 minut. Wyłączyć piekarnik, uchylić drzwiczki i wystudzić. Upieczoną bezę można schować do puszki. Udekorować bezpośrednio przed podaniem. Śmietanę ubić na sztywno. Pod koniec dodać
Sto kolorów kuchnicałokształt dania. Preferuję jajka mocno ścięte (uraz pojajkowy :-)), ale Ty oczywiście zrób jajecznicę wysmażoną w stopniu takim, jak lubisz. Sos pomidorowy ze świeżych pomidorów z pieczoną cebulą Ciśnienie: Niskie Czas Gotowania: 15 min Otwieranie Garnka: Szybkie Porcji: ok. 15 łyżek JEŚLI POWYŻSZE WSKAZÓWKI NIC CI NIE MÓWIĄ, ZAPRASZAM TUTAJ Składniki 5 jajek, rozmąć widelcem(...)innej, pokrój w małą kostkę świeża szałwia lub inne świeże zioło (tymianek, bazylia, pietruszka), nie żałuj, posiekaj drobno 1 - 1 i 1/2 łyżki sosu pomidorowego z pieczoną cebulką na 1 jajko, przygotuj sos wg przepisu Sos pomidorowy ze świeżych pomidorów z pieczoną cebulą masło do smażenia sól, czarny pieprz Przygotowanie podsmaż suszoną szynkę na suchej patelni
Szybko SzybkowarCiasto rozwałkować na 4 mm, pokroić w paski radełkiem lub nożem. 4. Posmarować paluszki rozmieszanym jajkiem, posypać wedle uznania. 5. Paluszki ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec do zrumienienia w 170 - 180 st. C. Smacznego
Kuchnia domowa AniSkładniki (wyszło mi 8 dużych i 6 małych muffinek): Suche składniki: 2 szklanki mąki 3 czubate łyżki kakao 1/2 szklanki cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia Mokre składniki: 1 jajko 1/3 szklanki oleju/oliwy z oliwek 1/2 szklanka mleka 1 opakowanie budyniu waniliowego Przygotowanie: Nagrzewamy(...)piekarnik do 180'C. W jednej misce łączymy suche składniki. Jajko, mleko i olej łączymy w innej misce i dodajemy je do suchych składników. Ciasto przekładamy do papilotek i pieczemy ok. 14-15 minut. (te mniejsze potrzebowały zaledwie 6 minut ;)) Wyciągamy z piekarnika i czekamy, aż ostygną. Budyń gotujemy wg wskazówek na opakowaniu. Do mojego dodałam dodatkowo 1 łyżeczkę cukru
Kitchens Alphabetczosnku, rozmarynem, solą i świeżo mielonym pieprzem. Składniki marynaty wymieszać i dokładnie natrzeć nim kurczaka (także wewnątrz). Kurczaka pozostawić w lodówce na noc (a najlepiej na cała dobę). Przed pieczeniem kurczaka nabijamy na butelkę(...)piwa wypełnioną w 1/4. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni C i wkładamy kurczaka. Po około 15 minutach gdy skórka się już lekko zarumieni podlewamy 4-5 łyżkami wody i pieczemy prze kolejne 1,5h, podlewając mięso co około 10 minut wytworzonym sosem. Resztę masła roztopić i wymieszać z miodem. Mieszaniną wysmarować dokładnie kurczaka na około 20 minut przed planowanym wyciągnięciem
Pyry na Gaz