pieczeń wieprzowa - 4361 przepisów (strona:106/291)

Długo duszona wołowina z pieczarkami 174

Długo duszona wołowina z pieczarkami wyszła przepyszna. Nie spodziewałem się, że długie, powolne duszenie wołowiny nada jej taki wyjątkowy smak. Odpowiednio doprawiona z pieczarkami i marchewką

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pomidory z mozzarellą i pesto 172

Pomidory z mozzarellą i pesto to błyskawiczna przystawka, która świetnie sprawdzi się na każdą okazję. Delikatna i bardzo aromatyczna. Składniki oraz szybki przepis są poniżej…

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Biała kiełbasa ze śliwkami i rozmarynem 105

składzie samo mięso i przyprawy. Taka właśnie jest kiełbasa biała wieprzowa NATURRINO (link) Najczęściejbiała kiełbasa kojarzy się właśnie ze świętami Wielkiejnocy. Natomiast ja przygotowuję ją okrągły rok, również na Boże Narodzenie. Biała kiełbasa ze śliwkami i rozmarynem kapitalnie sprawdzi się jako alternatywa dla długo pieczonych mięs lub jako danie uzupełniające świąteczny stół.   Wraz

kuron.com.pl
Wieprzowina w ketchupie z ziołami dalmatyńskimi 126

było to około 1 łyżki ). Na ziemniaki wyłożyć zamarynowane w ketchupie mięso wieprzowe. Marchew obrać, opłukać, osuszyć i pokroić w plasterki, a następnie włożyć do naczynia z daniem. Naczynie nakryć pokrywką. Piekarnik nagrzać do temperatury 180 stopni i do gorącego włożyć naczynie żaroodporne z wieprzowiną. Potrawę piec godzinę na funkcji grzania góra-dół, a następnie zdjąć pokrywkę i zapiekać około

WSZYSTKO SMACZNE
świeżonka 124

jest to świeżonka :) i przepis jest bardzo prosty... Świeże ( nie mrożone) mięso wieprzowe, usmażone na patelni i potem podduszone razem z cebulą... Kupiłem szynkę... ale w opakowaniu i po otwarciu okazało się, że nie wygląda tak jak chciałem... powycinałem te kawałki, które nie nadawały się do pieczeni i tak uzyskałem mięso na świeżonkę :) Mięso smażymy krótko na mocno rozgrzanym

chleba naszego
Polędwiczka w musztardzie 125

nadzieję, że przypadnie Wam do gustu. POLĘDWICZKA W MUSZTARDZIE Składniki: - 1 polędwiczki wieprzowe - 1 łyżka musztardy francuskiej - 1 łyżka musztardy meksykańskiej - 1 łyżka musztardy sarepskiej - olej Przygotowanie: Musztardy mieszamy razem, nacieramy polędwiczki, pozostawiamy do marynowania na około 1 godzinę. Następnie zawijamy je w folię aluminiową i pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 45 minut. Voila! Smacznego i do napisania

Życie zamknięte w smaku
Boczek z dzika z turówką wonną (z zubrówką) 90

dzika (około kilograma), sól, pieprz, 4 łyżeczki turówki wonnej, smalec gęsi lub wieprzowy Mięso umyć, osuszyć. Oprószyć solą, pieprzem i turówką. Zwinąć i odstawić w chłodne miejsce na 24 godziny. Można boczek związać aby się nie rozwijał, w moim przypadku nie było to potrzebne. Formę do pieczenia wysmarować tłuszczem, ułożyć zwinięty boczek z dzika, posmarować tłuszczem i wstawić

królestwo garów
Polędwiczki wieprzowe w sosie musztardowo- miodowym 212

Składniki: - polędwica wieprzowa - 2 łyżki miodu - 2 łyżki musztardy delikatesowej - 1 ząbek czosnku - świeży rozmaryn listki - przyprawa musztardowa Kotanyj - oliwa z oliwek 5 łyżek       Przygotowujemy marynatę z w/w składników, mięso marynujemy około 6 godzin (w lodówce), pieczemy w temp 180 stopni C przez około 50 minut.   Delikatność i kruchość polędwiczek, w przepysznej glazurze z marynaty. Polecam

SMYKWKUCHNI
Pulled pork – szarpana wieprzowina 119

być cierpliwym (szczególnie, gdy podczas pieczenia cudowny zapach przypraw unosi się w całym mieszkaniu!). Po przygotowaniu porządnego kawałka mięsa może nam ono starczyć nawet na tydzień. Świetnie sprawdza się w burgerach, kanapkach, tortillach, czy po prostu jako część obiadu. Spróbujcie, a na pewno się nie zawiedziecie! Składniki: – 1,5-2 kg łopatki wieprzowej (ja biorę bez kości) Składniki(...)ręcznikiem i nacieramy pozostałą, wcześniej przygotowaną przyprawą. Tak przygotowane mięso przekładamy do brytfanny lub na blachę. Piekarnik nagrzewamy na 110 stopni. Pieczemy około 6-8h bez termoobiegu (na każde pół kilograma mięsa należy przeznaczyć ok. 2h pieczenia). Po upieczeniu mięso przykrywamy folią aluminiową i zostawiamy „do odpoczęcia”. Później rwiemy mięso na kawałki za pomocą widelców

Be Fit Be Strong
Szynka pieczona w niskiej temperaturze-na kanapki 1229

domowe wędliny,był już schab pieczony w niskiej temperaturze i okazał się genialny(znajdziecie go  tutaj ),a teraz kolej na szynkę-przepis jest o tyle inny ,że nie peklujemy go przez kilka dni tylko 24 godz w marynacie-szyneczka wyszła mokra i niezwykle soczysta-pychotka.... polecam gorąco.... Składniki: szynka wieprzowa(najlepiej taka kulka )ok 1-1,2kg 4 łyżki(...)macie to nic nie szkodzi)   w najgrubszym miejscu  mięsa tak aby końcówka znalazła się w nieco głębiej niż środek szynki ,nie przykrywałam jej   pokrywką. Piekłam 3 godz ,aż osiągnęła 68 stopni na termometrze jak nie macie termometru to spokojnie pieczcie tyle samo -jeśli szynka ma 1-1,2 kg,jeśli więcej to dodajcie jeszcze

Swojskie jedzonko
Szynka domowa 31

wędlin, tylko piec samą szynkę, schab, polędwicę, boczek czy karkówkę. Nie bójcie się tłuszczu zwierzęcego w boczku czy karkówce. Badania udowadniają, że teorię miażdżycy z powodu nadmiaru cholesterolu wymyślono w celu zdyskredytowania tłuszczów zwierzęcych i wprowadzenia do diety tańszych olejów roślinnych i margaryn. Ale o tym napiszę osobno, bo człowiek całe życie się uczy! Składniki: ? szynka wieprzowa(...)gotować szynkę 2,5 godziny. ? Pozostawić szynkę w wywarze do wystygnięcia. ? Sok jabłkowy, miód i pieprz dokładnie wymieszać lekko podgrzewając. ? Szynkę polać marynatą i ułożyć w formie do pieczenia. ? Piec w temp. 200 st.C przez 30 minut, podlewająć marynatą. ? Kroić po wystudzeniu i zdjęciu sznurka

To co kocham
Szynka domowa 112

Jeśli znudzi się na zimno, to po podgrzaniu idealnie nadaje się na obiad jako sztuka mięsa w dowolnym sosie. Postanowiłam nie kupować już wędlin, tylko piec samą szynkę, schab, polędwicę, boczek czy karkówkę. Nie bójcie się tłuszczu zwierzęcego w boczku czy karkówce. Badania udowadniają, że teorię miażdżycy z powodu nadmiaru cholesterolu wymyślono(...)zdyskredytowania tłuszczów zwierzęcych i wprowadzenia do diety tańszych olejów roślinnych i margaryn. Ale o tym napiszę osobno, bo człowiek całe życie się uczy! Składniki: • szynka wieprzowa ok. 1,5 kg • 2 cebule • po 8 ziaren jałowca i ziela angielskiego • 5 liści laurowych • 1 łyżka soli Marynata • 3/4 szklanki soku jabłkowego • 3 łyżki miodu

To co kocham
Menu na tydzień: Obiady za 10 zł 168

jednak poświęcony czas i zawracanie głowy. Można pójść na skróty i stosują prosty trick przyrządzić bardzo aromatycznego i pysznego kurczaka. Chwyt polega na tym, żeby w końcowej fazie pieczenia potraktować upieczone już mięso najprostszą na świecie glazurą. Zobacz przepis Wtorek: Najprostsze i najlepsze hamburgery Przepisów na burgery jest na świecie tysiąc i jeden i w każdym przeczytacie, że jest(...)kuskusem Przepisów na kebaby na naszym blogu jest pod sufit, ale dobrego kebsa nigdy za wiele. Oryginalna nazwa tego kebaba brzmi: pincho moruno i powinien być robiony z polędwiczki wieprzowej, ale my zrobiliśmy go z polędwiczki z indyka. Sedno smaku tkwi nie w mięsie, ale w przyprawach i jak pokazuje ten, przepis, wcale nie trzeba tony przypraw, wystarczy ich naprawdę

Niedzielny kucharz
Muffinki z orzechami laskowymi 134

Ostatnio razem z Oleje Świata przygotowaliśmy gulasz wieprzowy z dynią. Dzisiaj coś na słodko z wykorzystaniem drugiego produktu tej firmy tzn. oleju z orzechów laskowych , który użyliśmy w naszych muffinkach z orzechami laskowymi i czekoladowym kremem Olej ten powstaje z wysokiej jakości orzechów laskowych i charakteryzuje się wyjątkowym, delikatnym smakiem oraz subtelnym orzechowym aromatem. Dodatkowo mamy wrażenie, że jeszcze można(...)mąki pszennej tortowej - 100g musu z jabłek - 70g drobnego cukru trzcinowego - 50g mielonych orzechów laskowych - 40g oleju laskowego Oleje Świata - 100ml wody - 1/2 łyżeczki sody - 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia - 1/3 łyżeczki soli Krem: - 240g śmietanki 30% - 200g czekolady mlecznej - 10g posiekanej kandyzowanej skórki z pomarańczy Posypka: - 20g posiekanych orzechów laskowych Składniki na 12 sztuk muffinek. Zaczynamy od suchych

Kuchenne Wariacje
Kotlety pieczone nadziane pieczarkami i serem 127

Bardzo lubię kotlety pieczone. Same korzyści od przyrządzania takich kotletów, nie uważacie? Mniej pracy przy robieniu, mniej sprzątania i co nie mało ważne- mniej kalorii Dziś zrobiłam kotleciki nadziewane pieczarkami i serem, wyszły pyszne. Spróbujcie koniecznie Składniki na 10 sztuk: – 1kg mięsa mielonego (u mnie wołowo-wieprzowe) – 350g pieczarek – 100g twardego sera żółtego (u mnie gouda(...)dłoni, nakładać porcję farszu, na środek wykładać słupek sera, oklejać dokładnie mięsem nadzienie i formować podłużne kotleciki. Kotlety przygotowane w ten sposób wyłożyć na blachę wyścieloną papierem do pieczenia lub matą silikonową. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 25 minut. Smacznego Kotlety pieczone nadziane pieczarkami i serem Kotlety pieczone nadziane pieczarkami i serem Kotlety pieczone nadziane

Smaki Armine