pieczeń wieprzowa - 4361 przepisów (strona:102/291)

Pasztet wieprzowy z pistacjami 177

ziela angielskiego 1 liść laurowy(większy) 5 ziarenek pieprzu czarnego 1 bułka czerstwa ( nie dmuchana) 2 jajka sól, pieprz, gałka muszkatołowa 40 g pistacji Ale -raj Przygotowanie: Boczek, mięso wieprzowe, karczek pokroić w średniej wielkości kostkę. Obrać warzywa. Do garnka przełożyć mięso, warzywa, dodać ziele, liść laurowy, pieprz i zalać zimną wodą ponad dwa centymetry nad mięsem. Na wolnym ogniu(...)robotem z końcówką do ucierania około 4-5 minut). Na końcu dodać pistacje oraz ubite na sztywno białka. Ponownie ale tym razem delikatnie wymieszać. Przełożyć do prostokątnej aluminiowej foremki. Piec w 180 stopniach 1 godzinę. Bardzo dziękuję za każdy pozostawiony komentarz. Jeśli przygotowałaś/eś coś z przepisu znalezionego na moim blogu, zrób zdjęcie i prześlij je na mój adres

Ala piecze i gotuje
Szynka pieczona w marynacie klasycznej (gotowej) 187

kanapkę.  1 kg szynki wieprzowej  marynata klasyczna Dodatkowo: woda do podlewania mięsa Szynkę (może być inny rodzaj mięsa) umyć, osuszyć i włożyć do worka z marynatą. Całość wstawić do lodówki - na około 24 godziny. (U mnie przeleżała 48 h.) Po tym czasie mięso (z marynatą) przełożyć do naczynia żaroodpornego. Piec (w rozgrzanym piekarniku) około 2 godzin(...)stopniach. (W międzyczasie podlewać wodą i uważać, aby sos się nie przypalił.) Mięso prze zamarynowaniem można pokroić w plastry. Wtedy czas marynowania i pieczenia należy skrócić

Di gotuje
Zupa pomidorowa 76

Domowa zupa pomidorowa z passaty na żeberkach wieprzowych. Dziś proponujemy sprawdzony przepis krok po kroku na pomidorową bez śmietany. Zupa pomidorowa jak u Mamy zawsze będzie nam się kojarzyć z domem i rodzinnym obiadem. To bez wątpienia doskonała zupa na każdą porę roku. Latem możemy ją przygotować ze świeżych lub pieczonych pomidorów. Jesienią i zimą z przetworów. Dlatego zawsze będzie(...)znajdziesz tradycyjny przepis, który możesz dostosować do własnych upodobań smakowych i podać z innym niż proponowany przez nas dodatek oraz zabielić jogurtem lub śmietaną. Zupa pomidorowa Składniki żeberka wieprzowe paski: 300 g marchew: 1 szt. pietruszka: 1 szt. kawałek selera liść laurowy: 1 szt. kilka kulek czarnego pieprzu passata pomidorowa: 500 ml cukier: 1 płaska łyżeczka sól i pieprz

Kuchnia Na Wypasie
Pieczeń wieprzowa z sosem pieczarkowym 183

Danie dobrze komponuje się z frytkami i miksem sałat z sosem winegret. Porcja dla 4 osób. SKŁADNIKI 700-800 g mięsa wieprzowego pieczeniowego 80-100 g margaryny 3 ząbki czosnku 3-4 liście laurowe 4 kulki ziela angielskiego przyprawy: sól, pieprz, słodka papryka, majeranek 200 g pieczarek 1-2 łyżki mąki pszennej (np. Wrocławska) WYKONANIE Mięso umyć i pokroić(...)nieco tłuszczu z pieczeni i doprowadzić do wrzenia. Do małego garnuszka nalać nieco wody, wsypać mąkę i dobrze wymieszać, żeby nie było grudek. Przelać powoli do pieczarek mieszając. Doprawić do smaku solą, pieprzem i majerankiem (jeżeli konsystencja sosu jest za rzadka, to rozrobić jeszcze nieco mąki, jeżeli za gęsta, to do sosu dolać wody). Pieczeń podawać polaną

Passions hobbies life
Kotlety mielone z papryką 138

Kotlety mielone z papryką to urozmaicona wersja tradycyjnych kotletów mielonych. Przecież nie zawsze musimy ograniczać się do klasyki. Danie to jest idealną propozycją na rodzinny, niedzielny

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pieczone gołąbki z mięsem mielonym i ryżem 90

Gołąbki pieczone w piekarniku z pikantnym pomidorowym sosie na bazie pomidorów z puszki i bulionu. W swoim wnętrzu skrywają mięso mielone, szklistą cebulką i biały ryż. Wyszły takie pyszne, że następnym razem z pewnością przygotuję je z podwójnej, a nawet potrójnej porcji. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Gołąbki z piekarnika w pikantnym pomidorowym sosie 5 od 2 osób Autor: Paweł Clad(...)Danie: Główne Kuchnia: Polska Trudność: Łatwe Ilość 10 sztuk Przygotowanie 30 min. Pieczenie 30 min. Kalorie 110 kcal Najlepsze gołąbki z mieloną wieprzowiną i ryżem, w białej kapuście, polane pikantnym pomidorowym sosem. Tradycyjny przepis na gołąbki. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: GOŁĄBKI 400 g mięsa mielonego wieprzowego z łopatki 100 g ryżu długiego (1 torebeczka) 2 niewielkie żółte cebule

ProstePesto.pl
Paprykowe kiełbaski w cieście francuskim 114

pozwala na przygotowanie potraw zarówno na słono, jak i na słodko. Dzisiaj proponuję pieczone kiełbaski, które nadają się zaróno do podania na ciepło, jak i do zapakowania "na wynos" w wersji ostudzonej. Składniki (4 porcje) -opakowanie ciasta francuskiego -8 paprykowych kiełbasek (np. frankfurterki lub półsurowe wieprzowe) -2-3 łyżki musztardy -żółty tarty ser Przygotowanie Ciasto francuskie posmarować musztardą i pociąc

Zielona Kuchnia
Jak otworzyć kokosa 128

kokosowy Kokosowy deser z kaszy manny Kokosowe ciasto z jabłkami Kokosowe ciasto z truskawkami Pieczone jabłka Kokosowa owsianka z mango Bananowy jogurt z domowym musli Tajska zupa z kurczakiem i mlekiem kokosowym Zupa tajska z kurczakiem Zupa dyniowa z marchewką Curry z kurczakiem Pulpeciki wołowo-wieprzowe w sosie azjatyckim Kurczak w mleku kokosowym Curry z ciecierzycą i kurczakiem

Kulinarne przygody Gatity
Szynka wieprzowa (kulka) peklowana, pieczona w piekarniku 173

Dzisiaj mam dla Was nowy przepis na szynkę peklowaną, pieczoną    w piekarniku. Udało mi się kupić ładną, zgrabną szynkę kulkę o wadze 1,30 kg. Pomyślałam, że doskonale sprawdzi się w moim przepisie jako domowa wędlina.              Składniki: 1,3 kg szynki wieprzowej 4 ząbki czosnku 1 łyżeczka majeranku 4 kulki ziela

Kuchnia u Krysi
Perliczka w pomarańczowej marynacie 137

perliczkę obrócić, posmarować glazurą. Polewać jeszcze sosem i 10 minut przed końcem pieczenia jeszcze raz posmarować glazurą. Perliczka przed krojeniem musi odpocząć około 10 minut. Perliczka w pomarańczowej marynacie jest niezwykle soczysta, słodko-kwaśna z niezwykle świeżą nutą imbiru. Podobne przepisy Dymne polędwiczki wieprzowe z karmelizowanym sosem... Klasyczny pasztet mięsny z pistacjami i żurawiną... Inny tatar z łososia

Pociąg Do Kuchni
Pulpety bałkańskie z sałatką 212

doda, tam się odejmie i nagle powstaje smakowity posiłek. A że nigdy (poza pieczeniem ciast) nie słucham do końca przepisu, efekt końcowy jest zawsze niespodzianką. Wczoraj przygotowałam, a dziś prezentuję Wam pulpety bałkańskie z serem feta podane z sałatką. Potrzebne nam: - 50 dag mięsa mielonego wieprzowego (w oryginalnym przepisie wołowe, ale niestety, nie miałam pod ręką.) - 1 jajko

W poszukiwaniu inspiracji
Pulled pork – szarpana wieprzowina 82

długo pieczona. Mięso, które po upieczeniu jest wyjątkowo delikatne i miękkie. Świetnie pasuje do kanapek, wszelkiego rodzaju tortilli czy pit. Pasuje idealnie na ciepło jak i na zimno. Można pokroić je na grube plastry, polać powstałym podczas pieczenia sosem i podać z ulubionymi dodatkami jak ziemniaki czy kasza. Samo przygotowanie jej nie zajmie Wam dużo czasu, podczas pieczenia(...)wrócicie do tego przepisu. Upieczona w ten sposób wieprzowina będzie idealnym daniem na uroczysty obiad. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Pulled pork – szarpana wieprzowina Składniki 2,5 kg łopatki wieprzowej Składniki na marynatę: 1 łyżeczka chilli (opcjonalnie) 1 łyżka słodkiej papryki 1 łyżka kminu rzymskiego mielonego 1 łyżka soli 6 płaskich łyżek brązowego cukru 1 średnia cebula pokrojona na kawałki

To co lubię - gotuję i polecam
Pasztet z migdałami 57

jest dowolny. Ważne jest jedynie, żeby część mięsa, która wyląduje w pasztecie była tłusta. Dlatego do pasztetu drobiowego często dodaje się np. podgardle. Ja postanowiłam połączyć kurczaka z łopatką wieprzową. Zrezygnowałam z boczków i innych wątróbek. I to chyba w sumie tyle. Jak pamiętacie, nie jestem wielką fanką mięsa. Nie wyobrażam sobie jednak świąt bez pasztetu, który pochłaniam najczęściej(...)pieczenia smarujemy olejem, można dodatkowo wyłożyć ją papierem do pieczenia. Wykładamy na nią wyrobione mięso, wyrównujemy i pieczemy godzinę w 200 stopniach. Taka ilość mięsa zmieściła mi się do formy o wymiarach: dł. 39 cm, szer. 11 cm, wys. 7 cm. Podobne przepisy: Pasztet z żurawiną Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami Pasztet ze śliwkami Pasztet wieprzowy Artykuł

Kardamonovy
Na Świątecznym stole-Wielkanocne menu 156

jajeczka czekoladowe lub czekoladkę... Śniadanie Wielkanocne: W centrum potraw oczywiście Święconka, pyszny barszcz biały z chrzanem, jajka faszerowane  na ciepło(zapiekane) i zimno z pastami (przepis podany wcześniej), pieczona biała kiełbasa z jabłkiem i cebulką, jajka w sosie wiosennym ( przepis podany wcześniej), jajka po szkocku (przepis podany wcześniej), pasztet świąteczny zapiekany, kiełbaska swojska biała, wędzona na gorąco(...)zasmażana,   rolady wieprzowe(przepis podany wcześniej), grillowana pierś kurczaka w sosie cytrynowym(przepis podany wcześniej),, medaliony w sosie serowym z zielonym pieprzu(przepis podany wcześniej), karkówka gyros(przepis podany wcześniej), sznycle z piersi kurczaka (przepis podany wcześniej), i jak znam życie jeszcze jakieś mięsko znajdę to się pochwalę... do tych pyszności kluseczki śląskie, ziemniaki pieczone i gotowane, ryż. Ciasta

Kuchnia Beaty
Pulpety pieczone w sosie serowym 430

Pulpety tym razem pieczone w sosie serowym. Danie bardzo syte, smaczne i szybkie w wykonaniu. Podałam je z ziemniakami, ale również można podać z kaszą, ryżem lub makaronem. Na blogu znajdziecie również przepisy na pulpety w sosie koperkowym , pulpety w sosie pomidorowym czy pulpety w kremowym sosie pieczarkowym Składniki: 500 g mięsa mielonego wieprzowego 1 cebula 1 jajko 1 ząbek(...)uformować kulki, obtoczyć w mące. Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć delikatnie  pulpety z każdej strony. Po obsmażeniu ułożyć je w naczyniu do zapiekania. Delikatnie skropić olejem i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 10 minut. Śmietanę wymieszać ze startym serem, mlekiem , płatkami chilli i solą. Wlać na pulpety i ponownie zapiekać około 15-20 minut. pulpety

O kuchni z uczuciem