Żeberka w marynacie miodowo – musztardowej – przepis

Żeberka w marynacie miodowo – musztardowej – przepis

Żeberka w marynacie miodowo – musztardowej – przepis

Składniki: 3 łyżki miodu 3 łyżki musztardy 3 – 4 łyżki oliwy z drugiego tłoczenia 1 łyżka majeranku 1 łyżka kminku 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka ostrej papryki 4 owoce jałowca 2 szalotki 1 ząbek czosnku 1 – 1.5 kg żeberek wieprzowych Przygotowanie: Szalotkę i czosnek bardzo drobno siekamy. Łączymy ze sobą wszystkie składniki marynaty i dokładnie nacieramy mięso. Odstawiamy na co najmniej godzinę, a najlepiej na cała noc. Żeberka układamy na blasze, przykrywamy folia aluminiową i pieczemy w temperatur... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kate's Kitchen

Autor

Kate's KitchenKate's Kitchen

O mnie

Dietetyk, doradca żywieniowy, biolog. Jestem pasjonatką kuchni i dobrego zdrowego jedzenia. Uwielbiam podróże i sport.

Ciągle poszerzam swoją wiedzę w oparciu o studia oraz dodatkowe kursy specjalistyczne z zakresu dietetyki, suplementacji oraz coachingu.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mięso, żeberka, papryka, marynaty, grill, surówka, kasza, mięsa pieczone, żeberka na słodko, żeberka z grilla

Inne przepisy z Kate's Kitchen

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.