pieczarki - 22435 przepisów (strona:314/1496)

Gulasz kozacki 133

Gulasz kozacki Gęsty, pożywny i aromatyczny gulasz wieprzowy z pieczarkami, cebulą i pomidorami podlewany piwem. Kruche i miękkie mięso z szynki lub łopatki duszone w pysznym sosie. Jeżeli nie chcemy używać alkoholu możemy zamiennie dodać więcej bulionu. Gulasz podajemy z kaszą, ziemniaczkami lub kluskami i ulubioną surówką.     Składniki: 1 kg mięsa wieprzowego: szynki lub łopatki 20 dkg pieczarek(...)mielony pieprz, sodka mielona papryka, papryka ostra, majeranek, ziele angielskie- 3kulki, liść laurowy 1 łyżka mąki olej do smażenia 1 łyżeczka masła 1 łyżka posiekanej natki pietruszki     *** Pieczarki myjemy, kroimy w plasterki i podsmażamy na maśle, aż puszczą sok *** *** Mięso myjemy, osuszamy i kroimy w dużą kostkę *** *** Mięso polewamy niewielką ilością oleju, mieszamy i nacieramy przyprawami *** *** Cebulę kroimy

Blog z Apetytem
Drożdżowe grzebienie z pieczarkami i serem 59

Przerobiona wersja pasztecików z pieczarkami , to samo ciasto ale farsz z dodatkiem sera żółtego, uformowane na kształt dużego grzebienia. Można nie bawić się w formowanie grzebieni, a tylko zrobić w formie małych pasztecików lub bułeczek - nie jest ważna forma, tylko pyszny farsz. Z tych proporcji zrobiłam osiem ogromnych grzebieni, wielkości połowy talerza obiadowego. Zniknęły w mgnieniu oka. Polecam :) Składniki: Ciasto(...)drożdżowe: 2 szklanki mąki 30 g drożdży świeżych 3 łyżki stopionego masła (45g) 2 jajka 4 łyżki mleka 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka soli Farsz: 500 g pieczarek 3 cebule 200 g sera żółtego startego na tarce pieprz, sól olej Dodatkowo: jajko Przygotowanie: Drożdże rozpuścić w letnim mleku z łyżeczką cukru. Mąkę z solą umieścić w misie, dodać jajko, stopione

Kocham..lubię..gotuję..
pyszne hot dogi z kiełbaskami, pieczarkami... 111

Składniki: bułki hot dogi 4 sztuki, kiełbaski cienkie, krótkie wieprzowe 8 sztuk, olej rzepakowy 5 łyżek, pieczarki 30 dag, ogórek zielony 1 większy, cebula 2 sztuki, sałata zielona 8 liści, pieprz mielony 1/2 łyżeczki, majonez, keczup - ile potrzeba Małe kiełbaski wieprzowe lekko ponacinać i na gorącym oleju zrumienić, odłożyć na talerz. Do patelni po kiełbaskach wsypać pokrojone drobniej pieczarki(...)tarce w cieniutkie plastry lub pokroić, cebulę obraną pokroić cienko w piórka. Gotowe bułki hot dogi rozciąć wzdłuż nie przecinając jednej strony, położyć w foremce, na bułki nałożyć kiełbaskę, pieczarki, plastry sera żółtego, piekarnik nagrzany na 180C, termoobieg i zapiec bułki około 15-20 minut. Do lekko wystudzonych bułek nałożyć liście sałaty, cebule, ogórki i złożyć bułki, dodać majonez, keczup

W Mojej Kuchni Lubię
Z nachosami i mięsem mielonym 126

pieprz do smaku 1 łyżeczka mielonego czosnku Skworcu 1 łyżeczka papryka mieloną Skworcu 1 łyżeczka majeranku Skworcu Olej rzepakowy do smażenia 200 ml przecieru pomidorowego  Pozostałe:  6 pieczarek  1 cebula  3 garście szpinaku świeżego  2 pomidory  10 dag sera żółtego  1 papryka czerwona  80 g nachosow -tortilla 1 pęczek szczypiorku(...)łyżki jogurtu naturalnego  2 łyżki ketchupu pikantnego  Sól i pieprz do smaku  Przygotowanie :  Mięso doprawiam,smażę, dodaję przecier.Duszę mięso do zredukowania sosu. Studzę. Pieczarki myję, kroję w kostkę. Na patelni rozgrzewam odrobinę oleju ,dodaję pieczarki,doprawiam solą i pieprzem. Smażę studzę. Szpinak myję i drobno siekamy. Ser tre na tarce o grubych oczkach. Pomidory

Gotowanie Patki
Strogonow 146

będziecie zawiedzeni tym, co powstanie. Ilość porcji: 5 Czas przygotowania: 60 minut Składniki na Strogonowa: 1000 g polędwicy lub udźca wołowego 3 cebule 4 ząbki czosnku 500 g pieczarek 3 ogórki kiszone 4 łyżki musztardy 2 łyżki koncentratu pomidorowego 3 liście laurowe 6 ziaren ziela angielskiego 200 ml wytrawnego czerwonego wina 250 - 300 ml śmietany 30% świeżo mielony pieprz(...)patelni z niewielką ilością tłuszczu. Wołowinę smażyć partiami, aby się smażyła, a nie dusiła. Cebulę obrać i pokroić w pióra, podsmażyć, po czym dodać czosnek i pokrojone w ćwiartki pieczarki. Pieczarki smażyć tylko do ich przyrumienienia. Cebulę z pieczarkami przełożyć do głębokiej patelni lub większego garnka, dodać podsmażoną wołowinę, liście laurowe, ziele angielski, wino, musztardę, koncentrat i pokrojone w cienkie

Gotuj w domu
Zrazy wołowe z twarożkiem i pieczarkami 62

Zrazy trochę inne niż tradycyjnie ;) Składniki na 1 zraza Plaster wołowiny 1 plaster Twrożek 1 łyżka Boczek parzony 1 plasterek Pieczarka 2 pieczarki Por kilka plasterków Sól Pieprz Tymianek Dodatkowo Oliwa z oliwek Marchew 2 mar The post Zrazy wołowe z twarożkiem i pieczarkami appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Filet kurczaka z pieczarkami i migdałami w sosie śmietanowym 117

Filet kurczaka z pieczarkami i migdałami w sosie śmietanowym to moja propozycja na niedzielny obiad. To co? Skusicie się na soczystego kurczaka w kremowym sosie śmietanowym z chrupiącymi i prażonymi migdałami? :) Filet kurczaka z piecza The post Filet kurczaka z pieczarkami i migdałami w sosie śmietanowym appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Zapiekanki z szynką i pieczarkami 110

Dziś małe wspomnienie z czasów szkolnych. Czy ktoś pamięta klasyczne zapiekanki z szynką kupowane w budkach w mieście? Zrumienione na chrupko, pełne pieczarek, szynki i roztopionego sera. Składniki (4 porcje) -2 półbagietki  -4 plasterki szynki -250 g pieczarek -200 g tartego żółtego sera -4 łyżki keczupu -1 łyżka oleju do smażenia -sól Przygotowanie -Bułki rozkroić wzdłóż i posmarować keczupem(...)Pieczarki pokroić w plasterki lub półplasterki, delikatnie oprószyć solą i podsmażyć na patelni. Szynkę pokroić w małe kawałki. Na bułkach układać szynkę i pieczarki, posypać tartym żółtym serem. Zapiec kilka minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni. Smacznego

Zielona Kuchnia
Pieczarki faszerowane mięsem mielonym 65

Pieczarki faszerowane mięsem mielonym – idealnie nadają się na przekąskę, a nawet jako pyszny obiad :) Niestety nie są one wdzięcznym modelem do zdjęć, ale mam nadzieję, że mimo wszystko się na nie skusicie :) Pieczarki faszerowan The post Pieczarki faszerowane mięsem mielonym appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Chrupiące pieczarki panierowane 103

Chrupiące pieczarki panierowane, z dodatkiem parmezanu i ziół, to obowiązkowa przekąska na imprezę, czy zwykły wieczór z przyjaciółmi. Więcej przepisów na imprezowe przekąski znajdziecie tutaj: Przekąski na imprezę ; Sałatki na Sylwestra ; Przekąski The post Chrupiące pieczarki panierowane appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Klopsiki w sosie pieczarkowym 66

łyżki kaszy manny 1 jajko  1 cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki sól pieprz olej rzepakowy (przepis na około 15 sztuk) sos: 500 g pieczarek 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżki śmietany 12% 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżeczka rozmarynu 3/4 szklanki wody lub bulionu sól pieprz olej rzepakowy Mięso wrzucamy do miski. Dodajemy(...)odstawiamy na 15 minut. Po tym czasie z mięsa formujemy kulki, które obsmażamy na oleju na złoty kolor z wszystkich stron. Klopsiki wykładamy z patelni (nie myjemy jej). Pieczarki dokładnie myjemy i kroimy w cienkie plasterki, wrzucamy na tę samą patelnię, smażymy tak długo, aż wyparuje z nich cała woda. Dodajemy cebulę pokrojoną w kostkę i rozdrobniony czosnek, smażymy wszystko

Kardamonovy
Zapiekana cukinia z kaszą jaglaną i pieczarkami 115

kiedy mamy jej naprawdę sporo warto odmienić smak i podanie tego warzywa podając ją właśnie w taki sposób. Składniki: * 2 średniej wielkości cukinie * 10 dkg kaszy jaglanej * 8-10 pieczarek * 10-15 dkg startego żółtego sera * przyprawy: sól, oregano,  papryka słodka i ostra albo gotowa mieszanka przypraw pomidory z chilli i oregano oraz sól smakowa węgierska * natka z pietruszki(...)oliwek * ketchup * 1 łyżka masła Cukinie przecięłam na pół i wydrążyłam środek pozostawiając do 1 cm miąższu po brzegach. Kaszę jaglaną ugotowałam na sypko zgodnie z przepisem na opakowaniu. Pieczarki starłam na tarce o dużych oczkach i usmażyłam na patelni z dodatkiem masła. Z pieczarek odsączyłam sok i wymieszałam je z kaszą jaglaną. Przyprawiłam do smaku. Akurat miałam bardzo fajne

Pieprzyć z Fantazją
Makaron z cukinią- pyszny obiad bez mięsa 136

smaczny i jeżeli ktoś jeszcze nie robił takiego makaronu, to polecam wypróbować przepis. Do przygotowania makaronu będziemy potrzebowali: 500 g makaronu wstążki lub innego 500 g cukinii 500 g pieczarek około 100 g cebuli 300 g pomidorków koktajlowych (mogą być duże) 2 ząbki czosnku duży pęczek natki pietruszki do smaku: sól pieprz bazylia świeża lub suszona olej do smażenia żółty(...)adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Link do filmiku z przepisem na: Makaron z cukinią i pieczarkami Przygotowanie: Dokładnie umytą cukinię kroję w cienkie półplasterki, cukinię możemy również pokroić w kostkę lub plasterki. Jeżeli mamy cukinię z dużymi gniazdami nasiennymi, to najlepiej jest je usunąć. Umyte pieczarki kroję w półplasterki i dodaję do cukinii. Cebulę kroję w drobną kostkę. Czosnek drobniutko kroję. Umytą

Uwaga Babcia Gotuje
Kiełbasiane szaszłyki z pomidorem i pieczarką 84

fanów grillowanej kiełbaski, która w połączeniu ze świeżymi, kolorowymi, chrupiącymi warzywami smakuje rewelacyjnie. To ciekawy pomysł na bardzo popularną grillową przekąskę. Składniki: 400g kiełbasy 6 pomidorków cherry 12 małych pieczarek 3 czerwone cebule przyprawa do grilla Wykonanie: 1. Kiełbasę pokroić na 24 grubszych plasterków i oprószyć przyprawą do grilla. 2. Pomidorki umyć i pokroić na połówki. 3. Cebulę obrać(...)pokroić na 24 plastry. 4. Pieczarki oczyścić, umyć i odciąć nóżki. 5. Składniki nabijać na patyki do szaszłyków według kolejności: kiełbasa, czerwona cebula, połówki pomidorka, czerwona cebula, pieczarka, kiełbasa, czerwona cebula, pieczarka, kiełbasa, czerwona cebula, połówka pomidorka i kiełbasa. 6. Gotowe szaszłyki posypać przyprawą do grilla i grillować na grillu ze wszystkich stron aż będą upieczone. Szaszłyki również można upiec

Szalona Kuchnia Eweliny
Wątróbka drobiowa z pieczarkami w śmietanie 98

Cześć! Trochę inne wydanie wątróbki niż tradycyjne.  Polecam, to jest bardzo smaczne! Składniki: * 1 kg wątróbki drobiowej * 20 dkg pieczarek * 1 duża cebula * 1/2 szklanki śmietanki 30% * 2-3 liście laurowe * 6 ziarenek ziela angielskiego * sól, pieprz czarny i ziołowy * mleko do moczenia wątróbki ok. 0,5 l * 3 łyżki masła Wątróbkę oczyściłam ze zbędnych błonek, żółci. Opłukałam(...)namoczyłam na kilka godzin w mleku. Na patelni rozpuściłam masło i dodałam pokrojoną w piórka cebulę. Przemieszałam i dodałam pokrojone pieczarki. Wszystko chwilkę smażyłam.  Odsunęłam na patelni cebulę i pieczarki i w to miejsce wyłożyłam odsączoną z mleka wątróbkę. Dorzuciłam ziele ie liść laurowy. Przesmażyłam z każdej strony wątróbkę i wymieszałam z wcześniej odsuniętą na patelni cebulą i pieczarkami

Pieprzyć z Fantazją