Zupa pieczarkowa z klopsikami – pomysł na jednogarnkowy obiad

Zupa pieczarkowa z klopsikami – pomysł na jednogarnkowy obiad

Zupa pieczarkowa z klopsikami – pomysł na jednogarnkowy obiad

Pieczarki zyskują na smaku jeżeli są podsmażone. Zawsze dodaje do nich cebulkę, czosnek oraz rozmaryn. Takie połącznie może być składnikiem wielu dań np. sosów, risotta, makaronów. Ja zrobiłam zupę pieczarkową z wołowymi klopsikami i użyłam do tego tylko jednego garnka by oszczędzić sobie zmywania. Składniki: 600g pieczarek 3 małe cebulki 4 ząbki czosnku 3 ziemniaki marchewka łyżka oliwy z oliwek 100ml śmietany 30% czerstwa bułka 100ml mleka 300g mięsa wołowego sól, pieprz, rozmaryn, gałka muszkatołowa, 2 liście l... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu wysmienity

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.