pieczarki - 22435 przepisów (strona:309/1496)

Karp w migdałach i grzybach / Carp in almonds and mushrooms 68

Scroll down for recipe in English. Składniki: 1 duży patroszony karp (bez głowy) 60 g. suszonych grzybów 500 g. pieczarek 4 duże cebule 250 g. migdałów 100 g. masła 4 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka listków tymianku 3-4 plastry cytryny sól, pieprz Grzyby zalej wodą i mocz przez 8 godzin. Karpia wymocz w zimnej wodzie kilka razy, oczyść(...)solą i pieprzem. Wstaw do lodówki na 2 godziny. Grzyby gotuj w wodzie, w której się moczyły 20 minut. Odcedź, połowę pozostaw całych, a połowę zmiksuj w malakserze Połowę pieczarek pokrój w grube plastry, drugą połowę zetrzyj na dużych oczkach tarki. Dwie cebule pokrój w piórka, a dwie posiekaj w kostkę. Połowę migdałów zmiksuj w malakserze, a połowę posiekaj nożem

Delicious Place
Siekane kotleciki z piersi kurczaka i pieczarek 175

obróbki. Łatwo jest je wysuszyć. Jednak w tych kotlecikach nic takiego się nie dzieje. Kotlety są soczyste i przede wszystkim pyszne! Składniki: * 50 dkg mięsa z piersi kurczaka * 6 pieczarek * 10 dkg sera żółtego * 1-2 łyżki posiekanej natki pietruszki *2 jajka * 1 łyżka mąki ziemniaczanej * sól, pieprz ziołowy i naturalny * olej do smażenia Na tarce o dużych oczkach starłam(...)pieczarki i ser żółty. Pierś z kurczaka pokroiłam w kostkę i połączyłam z pieczarkami i serem. W kubeczku rozbełtałam jajka z mąka ziemniaczaną. Dodałam do miski z mięsem, pieczarkami i serem. Dołożyłam natkę pietruszki. Doprawiłam solą, pieprzem ziołowym i czarnym. Wymieszałam dokładnie.  Łyżką nakładałam placuszki na gorący olej na patelni. Smażyłam z obu stron na złoty kolor. Świetnie

Pieprzyć z Fantazją
Klopsiki ziemniaczane z pieczarkami 72

przygotować coś na następny dzień. Robię z nich często kopytka ( kopytka ) lub podsmażam na patelni z sadzonym jajkiem. Dzisiaj jednak zrobiłam z ugotowanych ziemniaków pyszne kotlety z dodatkiem pieczarek i żółtego sera. Takie danie możemy podać z dowolnym sosem i surówką! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 800 g ziemniaków ugotowanych 200 g pieczarek 1 średnia cebula 2 ząbki czosnku 1 jajko(...)panierowania olej do smażenia 100 g żółtego sera np. gouda (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: 1. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju, dodać obraną i pokrojoną w kostkę cebulę, zeszklić. Pieczarki oczyścić, zetrzeć na patelnię na tarce o dużych oczkach. Podsmażyć do odparowania płynu. Doprawić solą i pieprzem, dodać obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek. Całość przestudzić. 2. Ugotowane ziemniaki zmielić

Danka Pichci
Krokiety z farszem pieczarkowym 105

Krokiety z pieczarkami i kapustą kiszoną są jedną z dwunastu potraw, które pojawiają się u mnie na stole wigilijnym. Lubię je robić także czasem bez okazji, ponieważ moje dzieci je uwielbiają. Jest to trochę pracochłonne danie, ale bardzo smaczne i polecam każdemu spróbować! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 2 jajka 1 i 1/2 szklanki mąki 3/4 szklanki mleka 1/2 szklanki wody(...)szczypta soli 1 łyżka oleju Farsz: 300 g pieczarek 200 g kapusty kiszonej 1 cebula 2 łyżki masła lub margaryny sól, pieprz Dodatkowo: 2 jajka bułka tarta do panierki olej do smażenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: 1. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na tłuszczu. 2. Pieczarki umyć i zmielić w maszynce do mięsa o grubych oczkach, dodać do cebuli

Danka Pichci
Kotlety jajeczne z pieczarkami 87

Przygotowuje się je nieraz szybciej niż te z mięsem. Należą do nich na przykład krokiety brokułowo-ziemniaczane ( przepis ), a ostatnio zrobiłam pyszne i proste w przygotowaniu kotlety jajeczne z pieczarkami. Smakują zarówno na ciepło, jak i na zimno. Można podawać z ulubioną surówką i sosem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 6 jajek 200 g pieczarek 50 g żółtego sera 1 łyżka(...)tarce o dużych oczkach. 2. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę. Na patelni rozgrzać masło, dodać cebulę i zeszklić. Następnie na patelnię dodać oczyszczone, pokrojone w drobną kostkę pieczarki. Smażyć do odparowania płynu. Doprawić solą i pieprzem. Odstawić do przestudzenia. 3. Do miseczki z jajkami zetrzeć na tarce ser. Dodać przestudzone pieczarki. Wbić surowe jajko. Dodać mąkę. Wymieszać na jednolitą

Danka Pichci
Naleśniki z porem i pieczarkami 18796

Robimy je na różne sposoby: na słodko z owocami czy serem lub wytrawne. Moje dzisiejsze naleśniki można zaliczyć do tej drugiej grupy. Farsz do nich przygotowałam z pora i pieczarek. Sprawdzą się one jako danie obiadowe na piątek i nie tylko. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: Ciasto: 200 g mąki pszennej 250 ml mleka 200 ml wody 2 jajka szczypta soli(...)łyżki oleju olej do smażenia Farsz: 300 g pora (biała i jasnozielona część) 200 g pieczarek 200 g żółtego sera tartego 3 łyżki śmietany 18% sól, pieprz do smaku 2 łyżki masła (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: 1. Pora umyć, pokroić w półtalarki. Pieczarki oczyścić, pokroić w paski. Na patelni rozgrzać masło, dodać pora i podsmażyć 2-3 minuty. Następnie dodać

Danka Pichci
KAPUSTA KISZONA Z PIECZARKAMI- IDEALNY FARSZ DO PASZTECIKÓW, KROKIETÓW LUB PIEROGÓW 97

Dziś przepis na farsz idealny do pierogów, krokietów czy pasztecików. Kapusta kiszona z pieczarkami, bo o niej mowa jest doskonała nie tylko jako farsz, ale również jako samodzielne danie. Nie wyobrażam sobie świąt bez barszczu, a do niego obowiązkowo muszą być krokiety i paszteciki. Co roku korzystam z tego przepisu, dlatego też postanowiłam podzielić się nim także z Wami. Zapraszam(...)Składniki: * pół kg kapusty kiszonej (użyłam kapusty kwaszonej z marchewką  Orzech ) * 250 g pieczarek * 1 nie duża cebula * 3 liście laurowe (użyłam  Skworcu ) * 4-5 ziarenek ziela angielskiego (użyłam  Skworcu ) * sól i pieprz do smaku * pół łyżeczki kminku (użyłam  Skworcu ) * 1 łyżka masła Wykonanie: Kapustę kiszoną odcisnąć z soku, drobno pokroić, przełożyć do garnka. Całość zalać

Zrób to smacznie
Przepyszne śledzie po węgiersku – sałatka śledziowa 149

Witam serdecznie, tym razem chciałabym zaproponować przepis na pyszne śledzie po węgiersku z papryką i pieczarkami. Śledzie są bardzo smaczne, polecam wypróbować przepis. Do przygotowania śledzi będziemy potrzebowali: 600 g solonych filetów śledziowych a’la matias 300 g papryki czerwonej 150 g ogórków konserwowych 200 g cebuli 250 g pieczarek około 100 g koncentratu pomidorowego około 7 łyżek ketchupu pikantnego(...)papierowym. Śledzie przekrawam wzdłuż na pół i kroję na mniejsze kawałki Przygotowanie sosu: Cebulę kroję w piórka, umytą paprykę oczyszczam z gniazd nasiennych i kroję w cienkie paseczki. Umyte pieczarki kroję w półplasterki, ogórki kroję w półplasterki. Natkę pietruszki drobno siekam. Teraz na rozgrzanym oleju na patelni smażę cebulę przez kilka minut, tak żeby się zeszkliła. Następnie dodaję paprykę, pieczarki

Uwaga Babcia Gotuje
Pyszne łazanki z kapustą kiszoną i boczkiem. PRZEPIS 105

tradycyjnej kuchni polskiej można znaleźć przepis na pyszny makaron. Mowa oczywiście o łazankach. Najbardziej lubimy je w wersji z boczkiem, pieczarkami i kapustą kiszoną. Idealne na codzienny obiad. Przepis na łazanki Składniki: 500 gramów makaronu łazanki, 400 gramów boczku, 400 gramów pieczarek, 2 duże cebule, 400-500 gramów kapusty kiszonej, sól, pieprz, olej. Zrób tak: makaron ugotuj i odstaw. Kapustę(...)odrobinę. W dużym garnku przesmaż pokrojony w małą kostkę boczek, gdy wytopi się trochę tłuszczu (jeśli boczek jest chudy, wlej trochę oleju), dodaj posiekaną cebulę i pokrojone w plasterki pieczarki, wszystko przesmaż, dodaj ugotowaną kapustę, wymieszaj, dodaj makaron, dopraw solą i pieprzem, delikatnie, ale dokładnie wymieszaj, garnek przykryj i odstaw na kilka chwil, aby łazanki trochę się przegryzły, a składniki

Kulinarna Polska

Proponowane wyszukiwania