pieczarki - 22978 przepisów (strona:301/1532)

Pieczona dynia z szałwią, pieczarkami z fetą i pomidorami 118

Upiecz to! Pieczona dynia z szałwią i pieczarkami z dodatkiem fety i pomidorów Dynia, pieczarki, pomidory stanowią prawdziwe jesienną kombinację. Dodatek fety sprawia, że potrawa zyskuje odpowiedni smak i aromat. Takie pieczone warzywa możemy zjeść na gorąco, lub jako sałatka na zimno. Świeża rukola i sos musztardowy stanowią świetne dopełnienie smakowe całego dania. Nie zawsze jednak mamy w domu zielone(...)waste! Składniki PIECZONE WARZYWA 700 g dyni obranej i pokrojonej w kostkę lub plastry 1 czerwona cebula pokrojona na duże kawałki 4 ząbki czosnku, obrane i posiekane 300 g pieczarek, przepołowionych 4 łyżki oliwy z oliwek sól 15 listków szałwii 200 g sera feta, pokruszonego 350 g pomidorków koktajlowych SOS 2 łyżki oliwy z oliwek sok z 1/2 cytryny

Tajemnice Smaku
Gulasz wieprzowy 154

Niezwykle aromatyczny gulasz z łopatki wieprzowej z papryką i pieczarkami to idealny pomysł na danie obiadowe. Mięso rozpływające się w ustach w lekkim sosie pomidorowym z przyprawami. To gulasz, do którego z powodzeniem dodasz tartą marchew (2 sztuki) oraz 1/2 cukinii. Gulasz możesz smażyć zarówno na oleju, jak i smalcu. Podawaj go z kaszą gryczaną i posiekanymi ogórkami kiszonymi(...)Zapraszam po mój sprawdzony przepis na gulasz wieprzowy, aromatyczny i rozpływający się w ustach. Gulasz wieprzowy SKŁADNIKI: 800 g łopatki wieprzowej 1 czerwona papryka 1 żółta papryka 4 duże pieczarki 3 średnie cebule 3 ząbki czosnku 2 łyżki koncentratu pomidorowego 2 szklanki bulionu (500 ml) sól, pieprz, słodka papryka 2 liście laurowe, 3 kulki ziela angielskiego 5 łyżek oleju PRZYGOTOWANIE

Zasmakuj Kuchni
Szynka pieczona w kapuście z warzywami 188

Danie jednogarnkowe: delikatne mięso szynki zapiekane w kapuście z cukinią, cebulą, pieczarkami, grzybami i marchewką. Jesienne i rozgrzewające. Duża porcja, szybkie w przygotowaniu i smaczne! Składniki: 1500 g mięsa z szynki, 450 g pieczarek, 250 g grzybów (waga po wcześniejszym obgotowaniu), duża marchewka, kawałek cukinii, 2 cebule, duża marchewka, 80 g przecieru pomidorowego, sól, pieprz, łyżeczka słodkiej papryki, łyżeczka przyprawy(...)grubości. Czosnek przeciskamy przez praskę, dodajemy do przypraw oraz oleju - mieszamy. Tak przygotowaną marynatą nacieramy mięso. Kapustę szatkujemy (nie musi być zbyt drobno), cebulę kroimy w piórka, pieczarki i marchew w grubsze plastry,  cukinię w kostkę, grzyby jeśli są duże na mniejsze kawałki. Kapustkę sparzyć wrzątkiem, dokładnie odsączamy, dodajemy przecier pomidorowy, doprawiamy dużą szczyptą pieprzu.   Na dno dużego

Lena Gotuje
Jesienny bowl z ryżem, tofu, pieczarkami i marchewką 77

każdej strony czuję już jesienny klimat. To mój ulubiony czas w roku, więc nic dziwnego, że w mojej kuchni zaczynają pojawiać się potrawy takie jak ta. Kolorowy ryż, pieczarki z tymiankiem, pikantne, chrupiące tofu i surówka z marchwi, natki pietruszki i sezamu to naprawdę udane połączenie. Świetnie sprawdzi się także w lunchboxie do pracy. 200 g ryżu 3 kolory Sonko(...)pieczarek Łyżka masła klarowanego 2 łyżki soku z cytryny świeży tymianek 200 g wędzonego tofu 2 łyżki oliwy Łyżeczka wędzonej pikantnej papryki 0/5 łyżeczki kminu rzymskiego 0/5 łyżeczki mielonej kolendry Spora szczypta świeżo mielonego pieprzu 2 marchewki 2 łyżki posiekanej natki pietruszki Łyżka sezamu Łyżka oliwy Łyżka soku z cytryny Sól i pieprz do smaku Ryż gotujemy zgodnie z instrukcją

Mienta blog
Faszerowane pieczarki, nadzienie z mięsa i kaszy 125

Mięso mielone wrzucić do miski, dodać jajko, majeranek, chili, doprawić do smaku solą i pieprzem. Na patelni roztopić masło i obsmażyć cebulkę na zloty kolor. Następnie dodać drobno pokrojone pieczarki i smażyć aż pieczarki się przesmażą. Lekko wszystko przestudzić i dodać do mięsa. Mozzarellę pokroić w drobną kostkę i wrzucić do mięsa. Kapelusze pieczarek umyć, osuszyć i obsypać solą

Kuchnia Pokoleń
Pieczarki nadiewane z grilla 129

dużych pieczarek 200 g tofu wędzone 70 g kukurydzy z puszki 1/2 papryki czerwonej natka pietruszki 180 g pasty z suszonych pomidorów 5 pomidorów suszonych 2 piersi z kaczki 1 bakłażan bagietka pszenna olej rzepakowy sól, pieprz, suszone pomidory przyprawa, majeranek mieszanka ziołowa przyprawy, czosnek granulowany   Pierś z kaczki nacinam na krzyż od strony skóry. Posypuję solą, pieprzem ,majerankiem(...)smażę z każdej strony. Farsz: Część tofu zgrillowane kroję w kostkę małą, dodaję paprykę pokrojoną, natkę pietruszki, kukurydzę odsączoną z zalewy, sól, pieprz,zioła, pokrojone suszone pomidory. Ze środka pieczarek wycinam ogonki. Kroję je i dodaję do farszu. Pieczarki smaruję pastą z suszonych pomidorów, środek kapelusza. Nadziewam farszem. Układam na grillu i grilluję około 12 minut.  Bakłażan kroję wzdłuż

wesoła kuchnia
Wege grill – Z czym to się je? 147

Należy ułożyć je na folii aluminiowej, posypać przyprawami (np. bazylia, majeranek, tymianek) i polać delikatnie oliwą z oliwek, po czym zawinąć i zapiekać na grillu przez około 20 minut. Pieczarki z grilla Wegetariański grill? Nawet nie myśl o przyrządzeniu go bez pieczarek! Można po prostu położyć je w całości na folii aluminiowej, dolać wody, dodać przypraw i poddusić. Innym rozwiązaniem(...)jest nadzianie ich na patyczki do szaszłyków razem z innymi warzywami. Chcesz spróbować czegoś innego? Wybierz duże pieczarki do faszerowania i wypełnij je farszem warzywnym . Taki przysmak z grilla kusi smakiem i aromatem. Cukinia To warzywo, które można wykorzystać na grillu na mnóstwo sposobów. Pierwszym z nich jest pokrojenie cukinii na krążki, włożenie ich do miski, przyprawienie ziołami i pieprzem

ProstePesto.pl
Schab w sosie pieczeniowym z pieczarkami 122

Schab w sosie pieczeniowym z pieczarkami Świetny pomysł na obiad. Schab pieczony w sosie własnym, mięciutkie, delikatne mięso w aromatycznym sosie. Danie podany z pieczarkami, wszystko przyrządzisz prosto i co najważniejsze smacznie. 8 porcji 60 minut   Składniki: ·        1 kg schabu ·        2 cebule(...)łyżki papryki słodkiej ·        Sól ·        Pieprz ·        1 kg pieczarek ·        1 łyżka mąki pszennej Sposób przygotowania: 1.    Mięso myjemy, osuszamy, przekładamy do miski. Cebulę oraz czosnek obieramy, cebulę kroimy w krążki a czosnek drobno siekamy, przekładamy

Kulinarna Chwila
Makaron z kurczakiem i cukinią + film 106

porcje 300 g ugotowanego makaronu 500 g piersi z kurczaka 3 łyżki przyprawy do kurczaka 1 średnia cukinia 1 czerwona papryka 1 duża cebula 5-6 średnich pieczarek olej do smażenia 250 g serka mascarpone 150 g żółtego sera startego na tarce o dużych oczkach czarny pieprz sól przepis Oczyszczoną i umytą pierś z kurczaka kroimy w kostkę po czym(...)przekładamy do miski, łączymy z przyprawą do kurczaka dokładnie mieszając a następnie odstawiamy na 10 minut. Obraną cebulę i oczyszczone pieczarki kroimy w półplasterki. Umytą cukinię razem ze skórką oraz czerwoną paprykę kroimy w niewielką kostkę. Do dużego garnka z niewielką ilością rozgrzanego oleju wrzucamy pokrojoną cebulę oraz pieczarki i wszystko chwilę podsmażamy od czasu do czasu mieszając. Następnie dodajemy

Smakowite Dania
PIZZERINKI Z MIĘSEM Z ROSOŁU 108

Młyny Szczepanki ) * 220 ml mleka * 30 g świeżych drożdży * pół łyżeczki soli * 1 łyżeczka cukru * 4 łyżki oleju Dodatki: * 2 udka z kurczaka wyjęte z rosołu * 5-6 pieczarek * 4 łyżki kukurydzy konserwowej * 300 g startego sera typu mozzarella * 3 łyżki koncentratu pomidorowego * 4 łyżki ketchupu * pół łyżeczki suszonej bazylii  Wykonanie: Drożdże pokruszyć do miski, wlać ciepłe mleko, wymieszać(...)Dodać wszystkie pozostałe składniki, dobrze wyrobić ciasto. Miskę zakryć ścierką, odstawić do wyrośnięcia, aby ciasto podwoiło swoją objętość. W między czasie mięso obrać od kości, pokroić w mniejsze kawałki, pieczarki w paski, kukurydzę osuszyć z zalewy. Koncentrat pomidorowy wymieszać w miseczce z ketchupem i bazylią (można doprawić solą i czosnkiem). Powracamy do ciasta. Na stolnicę podsypaną mąką przełożyć ciasto

Zrób to smacznie
Zapiekanka z ziemniakami i kiełbasą 97

ZAPIEKANKA Z ZIEMNIAKAMI I KIEŁBASĄ – PRZEPIS Składniki 500 g ulubionej kiełbasy 1 kilogram ziemniaków 2 cebule 200 g żółtego sera 100 g śmietany 3 jajka około 400 g pieczarek Przygotowanie 1. Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w plastry. Następnie zalewamy wodą dodając 1 łyżkę soli. Ziemniaki doprowadzamy do wrzenia i gotujemy jeszcze przez około(...)były zbyt miękkie. 2. Pieczarki kroimy w kosteczkę i dusimy na łyżce masła. 3. Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach. Połowę sera mieszamy z jajkami i śmietaną. Doprawiamy solą oraz pieprzem. 4. Naczynie żaroodporne smarujemy tłuszczem i na dnie układamy połowę ziemniaków. 5. Cebulę kroimy w drobną kostkę i przekładamy na ziemniaki. Na cebulę wykładamy pieczarki. 6. Na pieczarkach

Alle Dobre!
Zapiekanka makaronowa z pieczonymi warzywami 136

cudownego smaku, tego przypieczenia, aromatu. Oj ciężko to opisać, najlepiej spróbować Składniki (na 4 porcje): 300g makaronu – użyłam penne ale kokardki też będą dobre 1 średni brokuł 400g pieczarek 1 czerwona papryka 1 duża cebula oliwa do skropienia sól i pieprz do doprawienia Na sos serowy: 1 opakowanie serka wiejskiego 3 łyżki kwaśnej śmietany 12% 1/2 szklanki tartego parmezanu(...)Dużą blachę do pieczenia wykładamy papierem.   Brokuły myjemy, strzepujemy nadmiar wody i dzielimy na różyczki wielkości kęsa. Paprykę myjemy, przekrawamy, usuwamy gniazdo nasienne, kroimy w dużą kostkę. Pieczarki oczyszczamy z brudu – używam do tego ręcznika papierowego. Możemy też obrać, ale jak mam ładne pieczarki to tego nie robię. Duże pieczarki kroimy na ćwiartki, małe na pół. Cebulę obieramy

Smaczna Strona
Sos grzybowo-cebulowy 105

pełne śmieciowych składników; i po trzecie, zapakowane nie zbliżają się nawet do smaku sosu zrobionego od zera! Aby uzyskać sos grzybowy o dużej głębi smaku, oto kilka wskazówek: pieczarki i cebula powinny być dobrze wysmażone, a wręcz najlepiej gdyby się skarmelizowały, bo wtedy nabiorą dodatkowej słodyczy i aromatu. Dodanie wina i jego zredukowanie nadaje również dodatkowego waloru smakowego. Ja dodaję(...)również kostkę warzywną lub suszone warzywa żeby dodatkowo wzbogacić smak. To świetny sos do wielu potraw, od makaronu po pieczone warzywa czy nawet hamburgery albo pizzę. Pieczarki kroimy w dowolne kawałki i podsmażamy z olejem. Dodajemy posiekaną cebulę i czosnek, a po chwili mieszania również zioła. Zalewamy winem i redukujemy (smażymy do odparowania wody). Nerkowce (wcześniej namoczone w gorącej wodzie

rabarbarowo