pieczarki - 22435 przepisów (strona:310/1496)

Sałatka z wędzoną kiełbaską w towarzystwie kolorowych warzyw 91

Sałatka z kiełbasą w towarzystwie warzyw, przyjemnie chrupiącej prażonej cebuli i marynowanych pieczarek z pewnością w mgnieniu oka rozejdzie się ze stołu na każdej imprezie i równie szybko zniknie z talerza w postaci drugiego śniadania. Składniki: 400g kiełbasy morlińskiej z piersi kurczaka Morliny 1 puszka kukurydzy konserwowej 1 mały słoik marynowanych pieczarek 250g konserwowej papryki 220g konserwowych ogórków 200g pekińskiej(...)czerwona cebula 4 łyżki prażonej cebuli 3 łyżki posiekanego szczypiorku 6 łyżek majonezu 5 łyżek ketchupu sól pieprz Wykonanie: 1. Kiełbasę pokroić w małą kostkę. 2. Kukurydzę i pieczarki odsączyć z zalew. 3. Ogórki i paprykę pokroić w kostkę, a kapustę pekińską poszatkować. 4. Cebulę drobno posiekać. 5. W salaterce sałatkę układać warstwowo: 1/2 kapusty pekińskiej, 1/2 konserwowej papryki

Szalona Kuchnia Eweliny
Kurczak z pieczarkami w delikatnym sosie pomidorowym 127

Pierś z kurczaka z pieczarkami w sosie pomidorowym.  Bardzo szybki i smaczny pomysł na obiad.  Pierś z kurczaka w formie kotletów już nam się trochę ujadła, jeśli już kupuję ten rodzaj mięsa staram się urozmaicić jego podanie. Tym razem po powrocie z pracy zrobiłam kurczaka w lekkim sosie pomidorowym. Dodatkiem do tego był ryż w formie risotto(...)zielonym groszkiem i marchewką. Składniki: *50 dkg piersi z kurczaka *15-20 dkg pieczarek  *1 cebula * 2-3 łyżki gęstego koncentratu pomidorowego * 1/2 szklanki śmietanki 30% *sól, papryka ostra i słodka, pieprz * 3 łyżki masła * natka pietruszki Pierś z kurczaka pokroiłam w kostkę i obsmażyłam z każdej strony na patelni z rozpuszczonym masłem. Pieczarki pokroiłam w plasterki, cebulę

Pieprzyć z Fantazją
Schab z pieczarkami i papryką w sosie pomidorowym 78

samego przepisu, to wyszedł z tego całkiem sympatyczny obiad. Mięsożerni zadowoleni no, nie było innej opcji. Składniki: 500 g schabu 1 duża czerwona papryka 250 g pieczarek 1 duża cebula 2 ząbki czosnku puszka pomidorów w kawałkach 100 ml passaty pomidorowej pół szklanki wody pół łyżeczki wędzonej mielonej papryki 2 liście laurowe 1 łyżeczka poszatkowanej natki pietruszki sól pieprz olej(...)zrumienienia, ściągamy z patelni. Na tą samą patelnię wrzucamy pokrojoną w kostkę cebulę i rozdrobniony czosnek, smażymy chwilę. Następnie dodajemy do tego liście laurowe i pokrojone w plasterki pieczarki, smażymy do redukcji wody z pieczarek. Kiedy cała woda z pieczarek wyparuje, dodajemy pokrojoną w paski paprykę, smażymy chwilę. Do całości dodajemy usmażony schab, pomidory, passatę i wodę, gotujemy pod przykryciem

Kardamonovy
Pieczeń z polędwiczką 180

Polędwiczka wieprzowa obtoczona mięsem mielonym z pieczarkami i zawinięta w boczku. Mięso jest aromatyczne, soczyste i bardzo smaczne. Idealnie sprawdza się na świątecznym, uroczystym obiedzie. Szczególnie jeżeli chcemy zaskoczyć gości i podać im coś wyjątkowego. 1 polędwiczka wieprzowa 500 g mięsa mielonego z łopatki wieprzowej 200 g pieczarek 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 jajko 1 bułka kajzerka mleko(...)sól pieprz czarny 300 g boczku wędzonego 1 łyżka miodu płynnego masło i olej do smażenia Polędwiczkę oprószyć solą i pieprzem. Czerstwą bułkę namoczyć w mleku, aż zmięknie. Oczyszczone pieczarki drobno pokroić lub zetrzeć na tarce jarzynowej. Usmażyć na patelni z niewielką ilością masła. Przestudzić i dodać do zmielonego mięsa. Cebulę pokroić w drobną kostkę i zeszklić na oleju. Mięso

https:KKuchniaMniam
Wegański obiad nie tylko dla wegan – szybko i zdrowo 121

znacznego zmniejszenia się objętości liści szpinaku. Doprawiamy przyprawami i możemy podawać na makaronie lub po prostu możemy dodać makaron do patelni i całość wymieszać. 4. Kasza gryczana z pieczarkami – czas przygotowania około 15 minut Kaszę należy przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Pieczarki oczyścić, obrać i pokroić w kostkę. Cebulę również kroimy w kostkę i na niewielkiej ilości oleju(...)podsmażamy na patelni. Następnie należy dodać pieczarki i smażyć całość przez kilka minut (8-10). Ugotowaną kaszę łączymy z pieczarkami, przyprawiamy i opcjonalnie możemy dodać zielony groszek konserwowy lub świeżą paprykę pokrojoną w drobną kostkę. Zielona, posiekana natka pietruszki (lub suszona) nie jest konieczna, jednak jej obecność w daniu znacznie podnosi jego walory smakowe. Każde z tych dań należy przygotować

sierotka maRysia w kuchni
Pizza z patelni 109

szczypta sól szczypta proszek do pieczenia - 1 łyżeczka Sos i dodatki: koncentrat pomidorowy - 170 g oregano suszone - 2 łyżki kiełbasa cienka - 1 pętko cebula - 1 szt tłuszcz do smażenia pieczarki - 450 g sól i pieprz ser żółty - 200 g keczup do polania Przygotowanie: Ciasto: Wszystkie składniki połączyć, wymieszać, zagnieść ciasto. Wyrabiać ciasto ze 3 minuty, podzielić na 3 równe części(...)rozwałkować na placki.  Dostosowując wielkość i kształt do patelni. Kiełbasę pokroić w talarki, podsmażyć na patelni. Pieczarki opłukać, pokroić w pół plastry. Cebulę obrać, pokroić w piórka. Usmażyć cebulę na tłuszczu, dodać pieczarki, podsmażyć razem z solą i pieprzem, przez kilka minut. Patenię rozgrzać, wysmarować tłuszczem,  położyć placek, smażyć na wolnym ogniu do zrumienienia spodu, przewrócić ciasto

Kuchnia Danusi
Rożki mięsne do barszczu 23943

Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki na 12 sztuk: 12 rożków waflowych 250g fileta z kurczaka 250g mięsa drobiowego z rosołu 200g pieczarek 1 cebula 2 ząbki czosnku Sól, pieprz do smaku Tłuszcz do smażenia- olej rzepakowy Dodatkowo do panierowania: 2 jajka Bułka tarta Sposób przygotowania: Na łyżce oleju podsmażamy posiekaną drobno cebulę(...)następnie dorzucamy pokrojone pieczarki. Podsmażamy do momentu zredukowania nadmiaru wody z grzybów. Mięso drobiowe rosołowe oraz świeżą pierś kurczaka mielimy w maszynce do mięsa. Łączymy z przestudzonymi pieczarkami, przeciśniętym przez praskę czosnkiem oraz pieczarkami. Farszem napełniamy waflowe rożki, a następnie panierujemy je w rozbełtanym jajku (z drobiną soli i pieprzu) i bułce tartej. Smażymy na złoty kolor z każdej strony

Kuchnia w czekoladzie
Musztardowe Udka 99

Musztardowe Udka Udka w aromatycznym sosie musztardowym z pieczarkami mogą gościć na naszym świątecznym stole. Składniki: ·        5 udek z kurczaka ·        6 łyżeczek płynnego miodu ·        180 g musztardy francuskiej ·        3 łyżki musztardy sarepskiej(...)Papryka ostra ·        Sól ·        Cebula ·        ½ kg pieczarek ·        5 ogórków konserwowych ·        2 łyżki musztardy sarepskiej ·        ½ szklanki śmietany 18 % ·        Olej

Kulinarna Chwila
Rolada serowa 399

parapetówce u koleżanki. Wiedziałam, że muszę zdobyć na nią przepis i zrobić w domu. Udało się. SKŁADNIKI: 35 dag sera żółtego 3 duże łyżki majonezu 2 jajka 25 dag pieczarek (ok. 13 sztuk) 1 pierś z kurczaka ( ok. 400g) 3 małe cebule łyżka masła do smażenia sól pieprz czosnek niedźwiedzi przyprawa do gyrosa przyprawa do grilla WYKONANIE: 1. Pierś(...)kurczaka pokrój w plastry i rozbij tłuczkiem, posyp przyprawami i odstaw; 2. Cebulkę obierz, pokrój w piórka i zeszklij na łyżce masła; 3. Pieczarki wypłukaj, zetrzyj na tarce i dodaj do cebulki, dopraw solą i pieprzem. Smaż do wyparowania całej wody. 4. Ser zetrzyj na tarce, dodaj majonez i jajka. Przypraw solą i pieprzem. Wymieszaj; 5. Blaszkę wyłóż papierem, rozsmaruj

Prosty przepis na
Omlet z awokado i pieczarkami 94

słodko ;) Wytrawny omlet z ulubionymi dodatkami jest jednym z moich ulubionych dań, od jakich lubię zaczynać dzień. Szczególnie jesienią cenię sobie takie rozgrzewające, sycące śniadania. Polecam :) szklanka małych pieczarek łyżka soku z limonki łyżeczka masła klarowanego sól i pieprz do smaku natka pietruszki 2 jajka łyżeczka masła klarowanego pół awokado spora szczypta soli łyżeczka soku z limonki Obrane pieczarki skrapiamy(...)nią jajka i smażymy na małym ogniu pod przykryciem, aż góra się zetnie. Omleta przekładamy na talerz. Smarujemy rozgniecionym awokado, wymieszanym z sokiem z limonki i doprawionym solą. Dodajemy pieczarki i od razu podajemy. Smacznego :) Artykuł Omlet z awokado i pieczarkami pochodzi z serwisu Mienta blog

Mienta blog
Klopsy w sosie pieczarkowo-brokułowym 126

ziemniakami, kaszą, ryżem, kluskami, z pieczywem.....  Jak, kto chce. Klopsy z mielonej wieprzowiny, w sosie z pieczarkami i brokułami. 1 kg karkówki 1 jajko 2 łyżki bułki tartej 1 ząbek czosnku pół opakowania serka Almette ze szczypiorkiem i cebulką Vegeta, sól, pieprz 2 kostki rosołowe drobiowe np. KNORR lub KUCHAREK 30 dag pieczarek pół główki niewielkiego brokuła 2 łyżki(...)jednolitą masę, po czym formować klopsy (10-11 sztuk). W większym naczyniu zagotować około 1 litr wody z kostkami bulionowymi. Klopsy wrzucać na wrzątek, gotować pod przykryciem 60 minut. Pieczarki obrać, pokroić, krótko przesmażyć na niewielkiej ilości oleju. Ugotowane klopsy wyjąć łyżką cedzakową na talerz. Do garnka wrzucić przesmażone pieczarki i brokuła podzielonego na małe różyczki. Gotować około 10 minut

Praktyczna pl
Placki ziemniaczane z serem i pieczarkami 130

Uwielbiam, bardzo bardzo bardzo lubię placki ziemniaczane. A wersja z serem i pieczarkami naprawdę jest świetna, spróbujcie sami! Składniki: 5-6 dużych ziemniaków 1 jajko 1 mała cebulka 2-3 łyżki mąki sól, pieprz 20 dag pieczarek masło klarowane tarty żółty ser siekany szczypiorek Sposób wykonania: 1. Robimy placki: obrane ziemniaki zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, dodać drobniutko posiekaną(...)cebulkę, jajko, mąkę (ostrożnie, żeby nie za dużo bo placki nie będą rumiane!), doprawić solą i i pieprzem, wymieszać. Usmażyć na rozgrzanym oleju. 2. Pieczarki pokroić w plasterki, poddusić na maśle klarowanym, dodać troszkę soli i pieprzu. 3. Na placki nałożyć podduszone pieczarki, posypać siekanym koperkiem i tartym żółtym serem. Podpiec w piekarniku do momentu, aż ser się rozpuści. Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Naleśnikowe krokiety z mięsem i pieczarkami 117

samodzielne danie z dodatkami typu ziemniaki, sos i surówka. Tanie i proste w przygotowaniu urozmaicą każdy obiad. Składniki (4 porcje) -4  naleśniki -300 g mielonego mięsa -200 g pieczarek -1/2 cebuli -1 jajko -bułka tarta do panierowania -sól, pieprz -olej do smażenia Przygotowanie Przygotować naleśniki. Pieczarki pokroić, cebulę posiekać. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oliwy. Zeszklić cebulę. Dodać(...)pieczarki i podsmażyć do odparowania wydobywającego się z pieczarek soku. Na patelnię dołożyć mięso i całość razem smażyć do ścięcia. Doprawić solą i pieprzem. Delikatnie ostudzić i zmielić 2 krotnie w maszynce do mielenia mięsa lub blenderem. Przygotowane naleśniki posmarować farszem. Zagiąć brzegi i zwinąć w ruloniki. Panierować w jajku i bułce tartej i smażyć na złoty kolor na rozgrzanym

Zielona Kuchnia

Proponowane wyszukiwania