czasu (lub ochoty) na długie siedzenie w kuchni, a chcemy przygotować coś smacznego na przegryzkę. MINI ZAPIEKANKI – PRZEPIS Składniki (na 24 sztuki) 1 płat ciasta francuskiego 350 g pieczarek 1 cebula 6 plastrów szynki 100 g żółtego sera ketchup sól pieprz szczypiorek Przygotowanie 1. Cebulę obrać i pokroić w kosteczkę. Podsmażyć na odrobinie tłuszczu. 2. Do duszącej się cebuli(...)dodać drobno pokrojone pieczarki. Całość smażyć, aż woda odparuje z pieczarek. Pod koniec doprawić solą oraz pieprzem. 3. Ser żółty zetrzeć na tarce, szynkę pokroić w kostkę. 4. Płat ciasta francuskiego rozwinąć i pokroić na kwadraciki. Każdy z nich posmarować odrobiną ketchupu. 5. Następnie na każdy kawałek wyłożyć porcję pieczarek z cebulą i posypać serem oraz szynką. 6. Tak przygotowane
Alle Dobre!dania. Poniżej zaprezentuję Wam pyszny przepis na zupę gyros, która z pewnością Wam posmakuje. Jest bardzo szybka, łatwa i sycąca. Zapraszam! PRZEPIS NA ZUPĘ GYROS Składniki 300 g pieczarek 500 g fileta z kurczaka 1 papryka czerwona 1 papryka zielona 1 papryka żółta 2 czerwone cebule 1 mała puszka kukurydzy 700 ml wody 3 łyżki ketchupu pikantnego 2 ząbki czosnku(...)obieramy i kroimy w piórka. Przekładamy na większą patelnię i dusimy na odrobinie masła. Dodajemy do niej przeciśnięty przez praskę czosnek. Do duszącej się cebuli wykładamy pokrojone w plasterki pieczarki. Całość podsmażamy do momentu, aż pieczarki zmniejszą swoją objętość. Papryki myjemy, oczyszczamy z gniazd nasiennych i kroimy w słupki. Przekładamy na patelnię z duszącymi się pieczarkami. Do garnka przekładamy podsmażone
Alle Dobre!Przepis na pełnoziarniste paszteciki okazał się na tyle uniwersalny, że spokojnie można z niego zrobić kulebiak z kapustą i pieczarkami, który pomimo zastosowania mąki pełnoziarnistej jest mięciutki i smaczny. Składniki: Ciasto drożdżowe: 250 g mąki pszennej typ 550 250 g mąki pszennej typ 1850 270 ml mleka opakowanie suchych drożdży 1 łyżeczka soli(...)łyżeczka cukru 30 ml oleju rzepakowego Farsz i dodatki: 1 łyżka oleju rzepakowego 500 g kapusty kiszonej 1 marchew 300 g pieczarek 1 cebula 1 ząbek czosnku 500 ml bulionu 1 liść laurowy 1 łyżeczka lubczyku szczypta soli i pieprzu czarny sezam do posypania 3 łyżki mleka
Mango Papajajednak przygotować dzień wcześniej, by smaki się przegryzły. Następnego dnia śledzie po węgiersku będą smakowały najlepiej. Do przygotowania śledzi po węgiersku potrzebne nam będą śledzie w oleju, papryka, pieczarki, cebula oraz przyprawy. Połączenie tych wszystkich składników z dodatkiem sosu na bazie koncentratu pomidorowego smakuje naprawdę świetnie. Chcecie się przekonać? Zapraszam na przepis! Poniżej zaprezentuję Wam w kilku krokach jak przygotować(...)która z pewnością zachwyci podniebienia Waszych gości. PRZEPIS NA ŚLEDZIE PO WĘGIERSKU (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki 5 płatów śledziowych w oleju 1 duża cebula 1 papryka czerwona 250 g pieczarek 1 łyżeczka papryki słodkiej 1 łyżeczka cukru 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego 2 łyżki oliwy 4 łyżki octu 1/3 łyżeczki papryki ostrej sól pieprz Wykonanie Filety śledziowe umieścić w misce
Przepiski.plSkładniki: makaron nitki 1 opakowanie małe, pieczarki 50 dag, cebula 1 sztuka większa, olej rzepakowy 5 łyżek, tarta bułka 3/4 szklanki, jajka 1 sztuka "L", pieprz mielony 1 łyżeczka, kucharek 1 łyżka, papryka słodka 1 łyżeczka, olej rzepakowy - ile potrzeba Makaron najlepiej ugotować wieczorem w nie osolonej wodzie , odcedzić i przykryty zostawić w lodówce na następny dzień. Pieczarki obrane pokroić(...)małe kawałeczki, na patelni z olejem podsmażyć cebulę, dodać pieczarki - NIE SOLIĆ - podsmażać do odparowania płynu mieszać co jakiś czas, wystudzić. Do makaronu dodać pieczarki, pieprz mielony, paprykę słodką, kucharka, tartą bułkę, jajko i dokładnie ręką wyrobić na kleistą masę. Na patelni rozgrzać olej rzepakowy, kłaść kotlety nie za grube, lekko je widelcem spłaszczyć, na rumiano smażyć z każdej strony
W Mojej Kuchni LubięUpiecz to! Pieczona dynia z szałwią i pieczarkami z dodatkiem fety i pomidorów Dynia, pieczarki, pomidory stanowią prawdziwe jesienną kombinację. Dodatek fety sprawia, że potrawa zyskuje odpowiedni smak i aromat. Takie pieczone warzywa możemy zjeść na gorąco, lub jako sałatka na zimno. Świeża rukola i sos musztardowy stanowią świetne dopełnienie smakowe całego dania. Nie zawsze jednak mamy w domu zielone(...)waste! Składniki PIECZONE WARZYWA 700 g dyni obranej i pokrojonej w kostkę lub plastry 1 czerwona cebula pokrojona na duże kawałki 4 ząbki czosnku, obrane i posiekane 300 g pieczarek, przepołowionych 4 łyżki oliwy z oliwek sól 15 listków szałwii 200 g sera feta, pokruszonego 350 g pomidorków koktajlowych SOS 2 łyżki oliwy z oliwek sok z 1/2 cytryny
Tajemnice SmakuNiezwykle aromatyczny gulasz z łopatki wieprzowej z papryką i pieczarkami to idealny pomysł na danie obiadowe. Mięso rozpływające się w ustach w lekkim sosie pomidorowym z przyprawami. To gulasz, do którego z powodzeniem dodasz tartą marchew (2 sztuki) oraz 1/2 cukinii. Gulasz możesz smażyć zarówno na oleju, jak i smalcu. Podawaj go z kaszą gryczaną i posiekanymi ogórkami kiszonymi(...)Zapraszam po mój sprawdzony przepis na gulasz wieprzowy, aromatyczny i rozpływający się w ustach. Gulasz wieprzowy SKŁADNIKI: 800 g łopatki wieprzowej 1 czerwona papryka 1 żółta papryka 4 duże pieczarki 3 średnie cebule 3 ząbki czosnku 2 łyżki koncentratu pomidorowego 2 szklanki bulionu (500 ml) sól, pieprz, słodka papryka 2 liście laurowe, 3 kulki ziela angielskiego 5 łyżek oleju PRZYGOTOWANIE
Zasmakuj Kuchni