pieczarki - 22435 przepisów (strona:286/1496)

Sałatki i dania z makaronem – zobacz 10 przepisów 41

obiady, kolacje i propozycje na imprezę. Zainspiruj się i znajdź odpowiednie danie dla siebie! Poniżej znajdziesz 10 przepisów na dania i sałatki z makaronem, a wśród nich: makaron z pieczarkami i tofu, domowa zupka chińska z makaronem ryżowym, sałatka z makaronem ryżowym, makaron z ajvarem, spaghetti z warzywnym sosem. Zobacz również przepisy na szybkie kolacje na ciepło – https://viagusto.pl(...)zdjęcie lub nazwę danego przepisu. Przepis na makaron konjac w sosie curry ZERO | GYMBEAM Niskokaloryczne danie z makaronem konjac! Zobacz przepis na makaron zero w sosie curry z pieczarkami i tofu. Szczególnie polecam przygotować… ZOBACZ PRZEPIS PROSTA sałatka z makaronem ryżowym i ogórkiem świeżym i koperkiem Niezwykła sałatka z makaronem w kształcie ryżu! Składają się na nią świeże ogórki

Via Gusto
Zapiekany brokuł z serem, boczkiem i pieczarkami 32

Brokuł zapiekany z dodatkiem pieczarek, boczku oraz sera typu śródziemnomorskiego. Idealny dodatek do mięsnego obiadu, sprawdzi się też jako kolacja. Składniki: pół dużego brokuła, 5-6 pieczarek, plastry boczny wędzonego parzonego - 50 g, pół opakowania sera typu śródziemnomorskiego a'la feta - u mnie z czosnkiem i pietruszką, ale może być naturalny (pokrojony w kostkę) sól, grubomielony pieprz, łyżeczka oliwy Przygotowanie(...)Brokuł dzielimy na różyczki. Do garnka wlewamy wodę, solimy - doprowadzamy do wrzenia. Zmieszamy ogień, wrzucamy brokuł na 5 minut. Po tym czasie go odcedzamy. Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plastry, podsmażamy przez 2-3 minuty na oliwie. Boczek kroimy w paski. Do naczynia żaroodpornego przekładamy brokuł, pieczarki, boczek oraz ser, posypujemy pieprzem. Wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarka

Lena Gotuje
Udka w sosie bałkańskim 50

mięsa: 1 łyżka oleju po 1 płaskiej łyżeczce: soli, słodkiej papryki mielonej, ostrej papryki mielonej, czosnku granulowanego, ziół prowansalskich Dodatkowo: 2 cebule (u mnie czerwona i biała) kilka pieczarek (ok 10 sztuk) 3 papryki w różnych kolorach 2 pomidory lub 1 puszka pomidorów z puszki 3/4 szklanki bulionu 1 łyżka koncentratu pomidorowego 2 łyżki słodkiej śmietanki(...)pietruszki       *** Mięso kroimy w średniej wielkości kawałki *** *** Przekładamy do miski, polewamy olejem, posypujemy przyprawami *** *** Mieszamy i odkładamy całość do zamarynowania na około 1 godzinę *** *** W międzyczasie pieczarki kroimy w plasterki, cebulę w piórka, pomidory w kostkę, a papryki w paseczki *** *** Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju i podsmażamy na nim mięso na rumiano *** *** Podsmażone mięso zdejmujemy

Blog z Apetytem
Zapiekanka z kurczakiem i ziemniakami 205

bezproblemowo. Nawet po odgrzaniu zachowuje swój cudowny smak. Zapraszam na przepis! ZAPIEKANKA Z KURCZAKIEM I ZIEMNIAKAMI – PRZEPIS Składniki 500 g fileta z kurczaka 400 g ziemniaków 250 g pieczarek 1 cebula 1 łyżka majonezu 3 łyżki jogurtu naturalnego 3 łyżki ketchupu 2 ząbki czosnku 150 g tartej mozzarelli 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka przyprawy gyros 1 mała marchewka(...)dolą pieprzem, słodką papryką, przyprawą gyros. Przekładamy na patelnię z odrobiną tłuszczu i podsmażamy na złoty kolor. Cebulę kroimy w kosteczkę, przekładamy na patelnię z odrobiną masła i podsmażamy. Pieczarki kroimy w plastry i wykładamy na patelnię z cebulą. Całość razem dusimy do momentu, aż pieczarki zmniejszą swoją objętość. Pod koniec doprawiamy solą oraz pieprzem. Jogurt naturalny mieszamy z majonezem

Przepiski.pl
FASZEROWANE PIECZARKI 44

Faszerowane pieczarki idealnie sprawdzą się jako przekąska na imprezie, ale także jako lekka kolacja. Odkąd pierwszy raz spróbowaliśmy ich u znajomych, zauroczyły nas swym smakiem totalnie   Długo nosiłam się z zamiarem ich przygotowania samodzielnie, ale odkąd się zdecydowałam były już u nas kilkukrotnie i to w krótkim czasie😊 Warto spróbować, tym bardziej, że nie są czasochłonne. Kilka minut(...)mamy gotowe pyszne danie👌😋 Wisienką na torcie jest dodatek sosu czosnkowego. Składniki: - 500g średnich pieczarek - ok. 100g startej mozzarelli - ok. 80-100g cienkich plastrów boczku lub szynki wędzonej (u mnie szwarcwaldzka) - mała cebulka - świeżo mielony pieprz (opcjonalnie) Pieczarki umyć, osuszyć. Usunąć korzonki, naciąć na krzyż, ja nacinałam górę i dół. Ułożyć na blaszce, najlepiej wyłożonej papierem do pieczenia

Smaczne Zdrowe
Zapiekanka z kurczakiem, ziemniakami, pieczarkami 39

Danie jednogarnkowe z dużą ilością masy serowo - jajecznej z pysznymi warzywami: brokułem, pieczarkami, ziemniakami, cebulą do tego niewielki dodatek mięsa z filetu z kurczaka, a na wierzchu pomidor z serem camembert i świeży szczypiorek. Pyszne, łatwe do zrobienia danie dla całej rodziny! Składniki: 1 średni brokuł, 4 duże pieczarki, 5 mniejszych ziemniaków, pół czerwonej cebuli, duży pomidor, 1 pojedynczy filet(...)sól, pieprz, łyżeczka czosnku w proszku, łyżeczka suszonego oregano, łyżeczka suszonej bazylii, szczypiorek   Przygotowanie: Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni na grzanie góra -dół. Ziemniaki obieramy kroimy na pół. Pieczarki oczyszczamy kroimy na 4 części, Brokuł dzielimy na różyczki. Filet z kurczaka kroimy w kostkę ok 2 x 2 cm Ser ścieramy na grubych oczkach, dodajemy jajka, jogurt, czosnek, oregano

Lena Gotuje
pyszne kotlety ziemniaczano-pieczarkowe... 39

Składniki: pieczarki 1 kg, cebula 1 sztuka duża, olej rzepakowy 1/2 szklanki, ziemniaki ugotowane 1 kg, tarta bułka 3/4 szklanki, mąka ziemniaczana 2 łyżki, sól 2 łyżeczki, pieprz mielony 1.5 łyżeczki, jajka 1 sztuka "L", olej rzepakowy do smażenia - ile potrzeba, sałata zielona 1 główka duża, jogurt naturalny 200 gram śmietana 12% 100 gram cukier 2-3 łyżki, sól(...)łyżeczka, pieprz mielony 1 łyżeczka, ocet winny 2 łyżeczki Pieczarki świeże obrać z łupinki i drobno posiekać, na oleju podsmażyć cebulę drobno pokrojoną, wsypać pieczarki i smażyć do odparowania płynu co jakiś czas zamieszać. Ugotowane ziemniaki lub z dnia poprzedniego przecisnąć przez praskę do ziemniaków lub zmielić w maszynce do mięsa. Ziemniaki, pieczarki, jajko, sól, pieprz mielony, tartą bułkę, mąkę

W Mojej Kuchni Lubię
Szybka tarta z ciasta francuskiego na słono z warzywami i serem 104

smaku sól oraz świeżo zmielony pieprz czarny dodatkowo oliwa lub masło do wysmarowania formy * Jakie warzywa do tarty? Do mojej tarty użyłam pomidorków, które posypała pokrojoną w kostkę, pieczarki, paprykę czerwoną, małą cebulką oraz posiekanym szczypiorkiem. Możesz też użyć: pora, szpinaku, groszku lub papryki konserwowej). Pieczarki możesz zetrzeć na grubych oczkach tarki lub pokroić na cienkie plastry. Inne dodatki(...)wystarczy przekroić je na pół. Cebulkę obieram z łupinek i kroję w drobną kostkę. Paprykę myję, przekrawam na pół i usuwam gniazda nasienne. Nastepnie kroję na mniejsze kawałki. Pieczarki myję i kroję w pionowe paski. Z większych kapeluszy pieczarek usuwam skórkę. Na tartę wylewam zrobiony na początku jednolity sos. Następnie równomiernie układam i zatapiam pokrojone warzywa. Wierzch posypuję pozostałą połową

Ania gotuje
Jak długo piec boczek w piekarniku 43

mięsnego, aby sprawdzić wewnętrzną temperaturę boczku. Po osiągnięciu temperatury około 70-75 stopni Celsjusza, boczek będzie gotowy do podania. Przepisy na dania z boczkiem Boczek z jajkiem sadzonym i pieczarkami: Składniki: plastry boczku, jajko sadzone, pieczarki, cebula, sól, pieprz, zioła prowansalskie. Obsmaż plastry boczku na suchej patelni, usmaż jajko sadzone. Na tej samej patelni zeszklij pokrojoną cebulę i dodaj pieczarki(...)Dopraw solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Podawaj boczek z jajkiem sadzonym i pieczarkami. Boczek z grilla w marynacie miodowo-musztardowej: Składniki: plastry boczku, miód, musztarda, czosnek, sól, pieprz, świeże zioła (np. tymianek, rozmaryn). Wymieszaj miód, musztardę, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz świeże zioła. Zamarynuj plastry boczku w tej mieszance na kilka godzin. Następnie grilluj boczek na grillu przez kilka minut

Podstawy Gotowania
jak smażyć boczek 43

ognia. Jeśli natomiast smażenie trwa zbyt długo i boczek wytapia zbyt dużo tłuszczu, zwiększ intensywność ognia. Przepisy na dania z wykorzystaniem smażonego boczku Smażony boczek z jajkiem sadzonym i pieczarkami: Składniki: Plastry boczku Jajko Pieczarki Sól, pieprz Instrukcje: a) Smaż boczek na patelni na chrupko i odłóż na talerz. b) Na tej samej patelni, usmaż jajko sadzone. c) Pokrój pieczarki(...)plastry i smaż na patelni, aż zmiękną. d) Podawaj smażony boczek z jajkiem sadzonym i pieczarkami. Sałatka z boczkiem i awokado: Składniki: Plastry boczku Awokado Mieszanka sałat Pomidor Czerwona cebula Sos winegret (oliwa z oliwek, ocet balsamiczny, musztarda, sól, pieprz) Instrukcje: a) Smaż boczek na patelni na chrupko i odcedź z nadmiaru tłuszczu. b) Pokrój awokado, pomidory i czerwoną cebulę

Podstawy Gotowania
Zapiekanka obiadowa z brokułem 44

łatwe przepisu, zapiekanka brokułowa z kurczakiem będzie dla Was idealnym wyborem! ZAPIEKANKA OBIADOWA Z BROKUŁEM – PRZEPIS Składniki 400 g fileta z kurczaka 1 mały brokuł 250 g pieczarek 160 g makaronu kokardki 1 cebula 1/2 puszki kukurydzy 150 g tartej mozzarelli 2 łyżki jogurtu naturalnego 2 łyżki ketchupu 1 łyżka majonezu 2 ząbki czosnku sól pieprz 1 łyżeczka papryki(...)kroimy w kosteczkę, doprawiamy solą, pieprzem, papryką słodką i czosnkiem granulowanym. Podsmażamy na odrobinie oliwy na złoty kolor. Cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy na odrobinie oliwy na złoty kolor. Pieczarki kroimy w plasterki, dodajemy do duszącej się cebuli. Całość podsmażamy do momentu, aż pieczarki zmniejszą swoją objętość. Pod koniec doprawiamy solą i pieprzem. W garnku zagotowujemy wodę z odrobiną soli

Alle Dobre!
Smażone pieczarki 29

tylko przyjdzie do głowy. Dobór ziół – dowolny. Bawcie się.  I jeszcze jedno, kolejność smażenia warzyw pozostawiam Wam. Niektórzy smażą najpierw cebulę z czosnkiem, potem dodają pieczarki. Ja robię odwrotnie. A jakoś tak. Składniki: 500 g pieczarek 2 cebule 2 ząbki czosnku pół pęczka natki pietruszki sól pieprz olej rzepakowy   Pieczarki dokładnie myjemy i kroimy w plasterki. Wrzucamy(...)pokrojoną w kostkę cebulę i rozdrobniony czosnek, smażymy na wolnym ogniu do zrumienienia grzybów i cebuli. Doprawiamy solą i dużą ilością świeżo mielonego pieprzu. Posypujemy natką.  Artykuł Smażone pieczarki pochodzi z serwisu Kardamonowy

Kardamonovy
Makaron z kurczakiem, grzybami i orzechami 30

sosu. Makaron gotujemy al dente, odcedzamy, wrzucamy do sosu, mieszamy. Podajemy z rozdrobnionymi orzechami i poszatkowaną natką pietruszki. Polecam całość posypać jeszcze świeżo mielonym pieprzem. Podobne przepisy: Makaron z pieczarkami Muszle makaronowe z pieczarkami na beszamelu Łazanki z włoską kapustą i pieczarkami Łazanki z kapustą i pieczarkami Artykuł Makaron z kurczakiem, grzybami i orzechami pochodzi z serwisu Kardamonowy

Kardamonovy
Potrawka z kurczakiem i pieczarkami 33

zagrodowego, więc (mam nadzieję) wyszło trochę bardziej zdrowo. Pyszna, w miarę lekka potrawa. Po zjedzeniu jej nie czułam się jak foka. Składniki: 2 ugotowane podudzia z kurczaka 250 g pieczarek 1 gałązka rozmarynu 2 szklanki rosołu 1 czubata łyżka masła 1 czubata łyżka mąki pszennej 2 łyżki śmietany 18% 1 łyżka soku z cytryny szczypta cukru sól pieprz olej rzepakowy(...)przepis na 3-4 porcje)   Pieczarki myjemy, kroimy w mniejsze kawałki, smażymy na oleju do zrumienienia, pod koniec smażenia dodajemy listki rozmarynu. Masło rozpuszczamy w garnku, dodajemy mąkę, dokładnie mieszamy, chwilę smażymy. Dolewamy zimny rosół, znowu dokładnie mieszamy, zagotowujemy. Do sosu wrzucamy pieczarki, mięso z podudzi, sok z cytryny, śmietanę, cukier, sól i świeżo mielony pieprz, chwilę gotujemy

Kardamonovy
Klopsiki w sosie pieczarkowym 21

wieprzowej 3 łyżki kaszy manny 1 jajko 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki sól pieprz olej rzepakowy (przepis na około 15 sztuk) sos: 500 g pieczarek 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżki śmietany 12% 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżeczka rozmarynu 3/4 szklanki wody lub bulionu sól pieprz olej rzepakowy Mięso wrzucamy do miski. Dodajemy(...)odstawiamy na 15 minut. Po tym czasie z mięsa formujemy kulki, które obsmażamy na oleju na złoty kolor z wszystkich stron. Klopsiki wykładamy z patelni (nie myjemy jej). Pieczarki dokładnie myjemy i kroimy w cienkie plasterki, wrzucamy na tę samą patelnię, smażymy tak długo, aż wyparuje z nich cała woda. Dodajemy cebulę pokrojoną w kostkę i rozdrobniony czosnek, smażymy wszystko

Kardamonovy