20dkg mięsa mielonego 1 puszka krojonych pomidorów 1 torebka podgotowanego ryżu 2 ząbki czosnku 1/2 papryczki chili ( jeżeli ktoś woli bardziej ostre to cała) 4 duże pieczarki 2 łyżki tartego żółtego sera tymianek bazyli suszona lub świeża S&P Drobno kroimy: cebulę, czosnek i chili. Paprykę również kroimy w kostkę. Nastawiamy wodę na ryż, solimy. Rozgrzewamy olej(...)koniec czosnek a następnie pieczarki. Smażymy. Dodajemy pokrojone pomidory. Wszystko solimy, pieprzymy i szczyptę cukru. Doprawiamy tymiankiem i bazylią. Dusimy. Na koniec dodajemy podgotowany ryż i wszystko starannie mieszamy. Paprykom odcinamy góry, aby zrobić pokrywki. Wyjmujemy z środka nasiona, delikatnie solimy. Piekarnik nastawiamy na 180C. Papryki nadziewamy przygotowanym farszem, na górę dodajemy ser żółty i przykrywamy odciętymi pokrywkami. Całe
http://szpilkinamiotle.blogspot.com/naszej diety. Zapiekanka z rybą może nam smakować w połączeniu z pieczarkami, cebulką... SKŁADNIKI: 3 duże filety z pangi ( może być inna ryba) 1/2 kg pieczarek 3 duże cebule 20 dag. sera żółtego do starcia. 0,25 l śmietany - kwaśnej 1 jajko WYKONANIE:Rybę kroimy na małe kawałki , przyprawiamy, obtaczamy w mące i smażymy. Układamy w naczyniu żaroodpornym, u mnie(...)duża).Na rybkę wykładamy pieczarki wcześniej drobno skrojone i podsmażone tak, żeby woda odparowała. Pieczarki lekko doprawić do smaku. Na pieczarki układamy uduszoną cebulkę. Na to wszystko, śmietana rozbita z jajkiem. Zapiekamy 30 minut. Po tym czasie posypujemy startym serem i pieczemy jeszcze ok 10 min.Podajemy z dowolną surówką. SMACZNEGO
W kuchennym oknie Ewyzrobiłam z dwóch. Składniki: - opakowanie ciasta francuskiego (375g)- upieczone mięso z kurczaka (1 pierś + udko)- 3 małe kolorowe papryki- 250g pieczarek brązowych (są bardziej aromatyczne niż białe)- olej rzepakowy- młode liście pora- 4 ząbki czosnku- 4 plastry sera żółtego- uprażone płatki migdałowe- 1 jajko do posmarowania Umyte i wydrążone papryki pokroiłam na kawałki, skropiłam olejem i upiekłam (pieczona(...)mieszając ze sobą – pieczarki i por. Płaty ciasta francuskiego posmarowałam rozkłóconym jajkiem. Na każdy (przypominam, że robiłam z podwójnej porcji) nałożyłam – plasterki sera żółtego, kurczaka, upieczone papryki, por i na wierzch pieczarki. Nadzienie zawinęłam w ciasto, końcówki podwinęłam. Przełożyłam na blaszkę wyłożoną papierem (można wykorzystać papier, w który było zawinięte ciasto francuskie) miejscem zawinięcia do spodu. Ponacinałam, posmarowałam
mojewypiekiinietylkolodowej * 3-4 pomidory rzymskie * ogórek zielony * czerwona papryka * 500g mielonego mięsa * łyżka oliwy * 300g pieczarek * łyżka masła * 3 czerwone cebule * mały koncentrat pomidorow y * sól , pieprz do smaku * 200g sera żółtego * puszka kukurydzy * puszka czerwonej fasoli * sos czosnkowy Przygotowanie : Mięso przesmażyć z przyprawami i cebulą pokrojoną w kostkę na łyżce(...)oliwy. Dodać koncentrat i wystudzić mięso. Pieczarki pokroić w pl asterki, przesmażyć na maśle i wystudzić. W misce układać warstwami sałatę lodową,ogórek, pomidory, paprykę, mięso, pieczarki, kukury dzę i fasolę oraz starty ser. Całość polać sosem czosnkowym i schłodzić
Magiczne Życie Martysposób, może stać się ciekawym i oryginalnym daniem , a także miłym urozmaiceniem w każdej kuchni . składniki na 4 porcje 4 kotlety schabowe 20 dag pieczarek 1 duża cebula 4 grube plastry sera żółtego 3 łyżki oleju do smażenia 4 łyżki masła 2 jajka łyżka mąki bułka tarta do panierowania sól i pieprz przepis Mięso myjemy ,osuszamy i rozbijamy(...)roztrzepanych jajkach i bułce tartej . Smażymy na oleju na małym ogniu na złocisty kolor . W zagłębienia usmażonych kotletów , nakładamy farsz z pieczarek i cebuli , formując niewielkie kopczyki . Następnie każdą porcję nakrywamy plastrem żółtego sera . Układamy sznycle na brytfance wysmarowanej tłuszczem i zapiekamy do chwili , aż ser się rozpuści
Smakowite Daniaciepło gotowa. Składniki na ciasto naleśnikowe: 1/2 litra mleka 1 jajko mąka pszenna (ponad szklankę) szczypta soli olej Farsz 10 średniej wielkości pieczarek 1 szklanka mrożonego szpinaku 1 mała cebula 2 ząbki czosnku sól, pieprz smalec Dodatkowo: ser żółty zioła prowansalskie Przygotowanie farszu: Cebulę kroimy w kostkę, czosnek w drobną kostkę. Smażymy na niewielkiej ilości smalcu. Dodajemy pieczarki starte
tojestpyszne.blogspot.comJednocześnie wykorzystujemy mięso z rosołu na które często nie mamy pomysłu. Składniki: 3 udka z rosołu 1 torebka ryżu 1/2 puszki zielonego groszku 1 cebula 10 pieczarek olej sól pieprz 15 dag sera żółtego (edamski, lub gouda) 1 kulka mozarelli pietruszka – opcjonalnie Ryż gotuję w osolonej wodzie. Na patelni z odrobiną oleju smażę cebulę pokrojoną w kostkę, dodaję obrane(...)pokrojone w plastry pieczarki. Gdy pieczarki już dochodzą dodaję pokrojone mięso z rosołu (u mnie były to 3 udka). Doprawiam solą i pieprzem. Do dużej miski przekładam ryż, zawartość patelni, groszek zielony, garść startego na tarce żółtego sera i pół kulki mozzarelli drobno posiekanej. Wszystko mieszam. Przekładam do żaroodpornego naczynia. Posypuję startym żółtym serem i układam plastry pozostałej mozzarelli. Zapiekam
MojaQchnia.plbardzo prosty w przygotowaniu, robi się go szybko i naprawdę warto. Spróbujcie. Wianek z dodatkami 1 ciasto francuskie 1 ogórek zielony 1 pomidor 30 dag pieczarek 1 puszka tuńczyka 1 papryka konserwowa 40 dag sera żółtego natka pietruszki 1 laska kiełbasy zwyczajnej lub grube plastry szynki Z ciasta francuskiego wycinać trójkąty o dwóch bokach ok. 26 cm i jednym (podstawa(...)Zetrzeć ser żółty, większą połową posypać po cieście na około (zdjęcie). Kłaść warstwami pokrojone w kostkę: ogórek, pomidor, paprykę, kiełbasę zwyczajną (lub szynkę) oraz pieczarki (wcześniej usmażone). Na koniec dać tuńczyka. Posypać jeszcze raz warstwą sera żółtego. Końce trójkątów przylepić do podstawy (zdjęcie). Posypać poszatkowaną natką pietruszki. Piec w piekarniku w 180 st. przez ok. 20 minut. Po upieczeniu posypać
Gotuję Testujęugotowane na twardo Kilka marynowanych pieczarek 2 plastry mozzarelli Sól Pieprz czarny chili ( w oliwie lub suszone mielone ) Majonez Wykonanie: Tuńczyka porządnie odsączamy na sitku. Papryki, jajka, ser, kroimy w drobną kostkę. Pieczarki kroimy w plasterki. Siekamy koperek i szczypiorek. Dodajemy majonej, całość doprawiamy solą, pieprzem i oczywiście chili. Z chili należy postępować dość ostrożnie, bo gdy dodamy zbyt dużo
Smaki Ewysosem. Koniecznie musicie spróbować! Jeżeli nie macie makaronu typu gnocchi, to możecie zastąpić go muszelkami. SKŁADNIKI 1 duża cebula 360 g pieczarek 450 g mrożonego zielonego groszku 80 g masła 200 g śmietany 30% 50 g żółtego sera 300 g makaronu gnocchi (można zastąpić muszelkami) sól, świeżo mielony pieprz WYKONANIE Groszek odmrozić. Cebulę obrać i pokroić w bardzo drobną kostkę(...)czym wyciągnąć sitkiem i przełożyć do pieczarek. W tej samej wodzie ugotować makaron, również nieco krócej niż podane na opakowaniu. Ugotowany przecedzić i dodać do pieczarek i groszku. Następnie wlać śmietankę, zetrzeć ser, wymieszać i doprawić solą i pieprzem. Całość krótko gotować, aż sos odpowiednio zgęstnieje, a makaron i groszek nie będą twarde. Jeżeli sos będzie za gęsty, to można
Passions hobbies lifełyżeczki soli 3/4 szklanki letniej wody 20 g świeżych drożdży 3 łyżki oleju Nadzienie babeczek: 300 g fileta z piersi kurczaka Przyprawa do gyrosa 10 pieczarek 1 pomidor 150 g żółtego sera 3 łyżki keczupu Oregano Olej do smażenia W misie miksera umieszczamy mąkę, sól, cukier, olej. Drożdże rozpuszczamy w letniej wodzie. Wlewamy do misy. Miksujemy hakiem do powstania jednolitego(...)umieszczamy w foremkach na babeczki. Środek smarujemy keczupem, obsypujemy oregano. Farsz: Filet z piersi kurczaka kroimy w kosteczkę, przyprawiamy przyprawą do gyrosa. Pieczarki kroimy w plasterki. Razem z kurczakiem smażymy na rozgrzanej patelni. Pomidora kroimy w kosteczkę. Ser ścieramy na tarce o średnich oczkach. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą. Przygotowanym farszem napełniamy babeczki. Foremki wstawiamy do nagrzanego
VioletoweKucharzenieSkładniki: bagietki, 500g pieczarek, dwie średnie lub jedna duża cebula, ser żółty (ja kupuję już starty, ale można oczywiście samemu zetrzeć), kiełbasa ( w zależności jaką kto lubi ), sól, pieprz, olej, ketchup. Przygotowanie: Pokroić kiełbasę w kostkę i podsmażyć na patelni. Pokroić cebulkę i pieczarki w kostkę, również podsmażyć -w czasie(...)smażenia lekko posolić i popieprzyć. Usmażoną kiełbasę, pieczarki i cebulkę wymieszać razem. Bagietki przekroić wzdłuż, położyć na nie gotowy farsz, posypać serem żółtym. Włożyć do piekarnika rozgrzanego do ok.200stopni. Gdy ser się roztopi zapiekanki są gotowe. Smacznego
W kuchni u MonikiPRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 30 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 16 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 3-5 Składniki: 250 g makaronu penne, duża laska kiełbasy wiejskiej, 20 dag pieczarek, duża cebula, większa papryka czerwona, 20 dag tartego sera żółtego, sól, papryka słodka, papryka ostra, łyżka oleju. Przygotowanie: Makaron gotuję według przepisu na opakowaniu. Kiełbasę kroję w półplastry, pieczarki w plasterki, cebulę w ćwierćplastry(...)paski. Na oleju podsmażam kiełbasę z papryką i cebulą. Kiedy lekko się zarumienią dodaję pieczarki i przyprawy. Smażę do momentu wyparowania wody z pieczarek. Całość mieszam z makaronem. W blaszce układam warstwę makaronu, posypuję 2/3 sera, układam kolejną warstwę i posypuję pozostałym serem. Zapiekam w 180 stopniach 12-15 minut (termoobieg
JejKuchniaciepłej (letniej) wody 2 łyżki oleju 1/2 łyżeczki soli (lub ciut więcej, mało solę) Dodatki: Kilka plastrów salami lub szynki ½ małej czerwonej cebuli Kilka pieczarek 1 łyżka oleju 5 dag startego sera żółtego Sos pomidorowy: 70 ml przecieru pomidorowego (passata pomidorowa) – kilka łyżek sól, pieprz do smaku bazylia i oregano do smaku Przygotowanie: W miseczce rozkruszyć drożdże, dodać(...)sosem (podgrzać go w rondelku z przyprawami do momentu zredukowania nadmiaru wody, czyli gdy lekko zgęstnieje) i ułożyć na nim ulubione dodatki np. podsmażone pieczarki, pokrojone w plasterki salami i cebulę pokrojoną w piórka. Posypać serem żółtym. Ponownie postawić patelnię na palniku. Przykryć pokrywką i smażyć na średnim ogniu ok. 5 minut. Pizza z patelni na proszku do pieczenia: Inspiracja
Fabryka pomysłówPulpety zapiekane w sosie pomidorowym to kolejna propozycja obiadowa. :-) Smaczna i pożywna, można podawać je z kaszą, makaronem lub ziemniakami. Sami decydujemy o gęstości sosu i
Szefowa kuchni