pieczarki z serem - 4000 przepisów (strona:114/267)

SAŁATKA WARSTWOWA Z RYŻEM I PIECZARKAMI 176

sycąca sałatka z ryżem doskonale sprawdzi się podczas świątecznego dnia, takiego jak dziś   SKŁADNIKI: 40 dag pieczarek, 1 torebka ugotowanego ryżu, 1 duży por, ½ puszki groszku konserwowego, 10 dag sera żółtego w kawałku, 3 jajka ugotowane na twardo, sól, pieprz, ketchup, majonez WYKONANIE: Pieczarki obieramy, gotujemy 2 0 min w osolonej wodzie. Po wystudzeniu drobno kroimy. Pora (białą(...)przezroczystej misce, smarujemy ketchupem, układamy groszek. Jajka ścieramy na tarce o grubych oczkach, układamy na groszku, smarujemy warstwą majonezu, następnie układamy warstwę pieczarek, posypujemy solą i pieprzem, układamy pora, smarujemy warstwą majonezu, na wierzch ścieramy ser żółty. Sałatkę podajemy z chlebem i wędliną

słodki bratek
Tarta z kurczakiem i pieczarkami 180

kurczaka i pieczarek. Składniki: 200 g mąki pszennej ok. 2/3 szklanki zimnej wody szczypta soli 100 g masła filet z piersi kurczaka 300 g pieczarek cebula 2 jajka 150 g śmietany 18% 200 g żółtego sera zioła prowansalskie ok 4 łyżki oleju sól, pieprz Sposób przygotowania: Na początek przesiewamy mąkę na stolnicę i dodajemy do tego sól i masło. Masło(...)wcześniej przygotowanym farszem. Następnie w misce musimy roztrzepać jajka ze śmietaną i zalać nasza tartę. Wierzch posypujemy startym serem. Wkładamy ponownie do piekarnika na ok 30 minut. Tarta jest gotowa, gdy jaja będą całkowicie ścięte. Artykuł Tarta z kurczakiem i pieczarkami pochodzi z serwisu Przepisy kulinarne, śniadania, obiady, kolacje - FoodMagazine.pl

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Pieczone warzywa z Fetą 166

Składniki (na 1 porcję) - 1/2 bakłażana (ok. 112 g), - 1/2 cukinii (ok. 112 g), - 5 pieczarek (100 g), - 1/3 opakowania sera typu Feta (ok. 90 g), - mała cebula czerwona (ok. 70 g), - łyżka oliwy z oliwek (ok. 10 g), - łyżeczka octu balsamicznego (ok. 5 g), - pół łyżeczki miodu (ok. 6 g), - przyprawy: sól, zioła prowansalskie. Sposób przygotowania 1. Bakłażana, cukinię

Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
QUASEDILLA Z CHORIZO 187

rozgrzaną patelnie. Smażymy bez użycia tłuszczu z każdej strony po kilkanaście sekund- do roztopienia się sera. Jako farszu możesz użyć ulubionych składników takich jak papryka, pieczarki, szynka czy salami ale zawsze musi być ser - jest spoiwem placka. Placki kroimy na 3 trójkąty i podajemy z ulubionym sosem lub ketchupem

KuchcikoweLove
Zapiekanka ryżowa z warzywami 125

Składniki: * 1,5 szklanki ryżu * marchewka z groszkiem (mrożona) 45 dag * 2 cebule * 40 dag pieczarek * łyżka masła * czubata łyżka przyprawy typu vegeta * szklanka kremówki * 15 dag tartego żółtego sera * 2 jajka * tłuszcz do smarowania formy Sposób przygotowania : Ryż gotujemy na sypko. Mieszankę przygotowujemy(...)przepisu na opakowaniu. Cebule kroimy w kostkę i podsmażamy na łyżce masła. Gdy się zeszkli, dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki. Podsmażamy do czasu aż pieczarki odparują nadmiar wody. Kremówkę mieszamy z jajkami, serem. Doprawiamy vegetą. Naczynie żaroodporne smarujemy tłuszczem. Ryż, warzywa mieszamy razem. Całość zalewamy sosem. Zapiekamy 30 minut w temperaturze 180 stopni

Pobite gary Barbary
Pizza omletowa – wiejska z boczkiem 103

kiedyś wypróbujcie, bo warto. Składniki: 6 jajek 50 ml mleka ( będzie bardziej delikatne ) Sól Pieprz chili mielone 100 gram boczku wędzonego Ok 5 cm pora Kilka pieczarek marynowanych Ok 3 kawałków marynowanej papryki Ser typu mozzarella lub gouda Olej Wykonanie: Jajka roztrzepujemy  z mlekiem i przyprawiamy solą, pieprzem i chili. Na rozgrzanej patelni z niewielką ilością oleju smażymy omleta(...)omleta, przekładamy ( zsuwamy ) go na blaszkę ( foremkę )do zapiekania. Na drugiej patelni podsmażamy pokrojony boczek razem z posiekanym porem. Wykładamy na omleta. Pieczarki i paprykę kroimy na mniejsze kawałki i również układamy na omlecie. Całość posypujemy startym serem i zapiekamy w piekarniku aż ser się rozpuści. Kroimy jak pizzę. SMACZNEGO

Smaki Ewy
Kruche babeczki na słono (z farszem mięsno-serowym) 530

oleju. 2. Dodać mielone mięso, posypać solą, pieprzem, papryką. Smażyć do zarumienienia. 3. Dodać starte na tarce pieczarki, smażyć do wyparowania wody. Doprawić do smaku, pozostawić do wystudzenia.4. Do wystudzonych składników dodać kukurydzę, starty na tarce żółty ser, pokrojoną zieloną pietruszkę. Wymieszać wraz z majonezem. 5. Farszem napełnić babeczki

Szefowa kuchni
Krem z pieczarek smażonych w porach na bulionie drobiowym z serowymi grzankami. 185

przepis na krem z pieczarek, mówisz i masz. Czytelnik nasz Pan! Czego potrzebujemy: -bulion drobiowy, rosół z niedzielnego obiadu 1.5 litra -10 dużych pieczarek -por część biała i zielona -masło, duża łyżka -natka pietruszki -pół kostki sera topionego -łyżeczka sosu sojowego -kromka chleba czerstwego(...)mleko, kilka łyżek -parmezan starty Na maśle szklimy posiekany drobno por. Dodajemy posiekane pieczarki, pieprzymy do smaku.   Podlewamy małą łyżeczką sosu sojowego. Gdy pieczarki delikatnie zbrązowieją, zalewamy je bulionem. Gotujemy 15 minut.   Dodajemy ser topiony i miksujemy wszystko. Ja już nie używam soli, jednak możecie doprawić nią wg uznania. Pokrojony w kostkę chleb podlewamy mlekiem, obtaczamy w parmezanie

BaRepas
Faszerowane pieczarki z kabanosami 184

smak i wspaniały aromat, najlepiej smakuje na gorąco po wyjęciu z pieca, prosty pomysł na imprezową przekąskę czy szybką kolację. Składniki: ½ kg świeżych pieczarek 2 długie  podsuszane kabanosy Tradycyjne Jadło ½ czerwonej papryki 10 dag sera żółtego 2 cebule dymki ze szczypiorem 1 łyżka oleju użyłam  o smaku bazylii i suszonych pomidorów Sól morska do smaku Pieprz do smaku(...)patelni rozgrzewam olej wrzucam posiekane składniki, podsmażam chwilę około 2-3 minuty, dodaję kabanosy, doprawiam do smaku ziołami włoskimi i pieprzem . Odłożone kapelusze pieczarek solę nakładam do środka farsz, posypuję wierzch drobno startym serem żółtym, zapiekam 20 minut w nagrzanym do 190*c piekarniku. Podaję gorace

Wanilia i Kardamon
Zapiekane muszle z pieczarkami 403

świętach i czas na coś innego niż uszka, sałatka jarzynowa czy bigos. Muszle z pieczarkami to idealne danie na przełamanie świątecznych smaków :) Potrzebujemy: 300 g piecza rek (mogą być też inne grzyby) makaron muszle (w moim naczyniu żaroodpornym zmieściło się 15 szt) 150 g sera feta 1/2 pęczka natki pietruszki 300 ml przecieru pomidorowego (nie koncentrat) 1 mała cebula

Kolejny blog o gotowaniu
Gryczane naleśniki zapiekane z białą kaszą i grzybami pod serową kołderką 157

proszek do pieczenia – 1 szczypta– sól – 1 szczypta– olej – 50 mlFarsz:- kasza gryczana biała – 1 woreczek– pieczarki – 150 g– cebula – 1 szt– ser gorgonzola – 50 g– sól – do smaku– pieprz kolorowy ( Kamis ) – do smaku– ser żółty do posypania – 100 g– masło(...)Farsz: Kaszę gotujemy w osolonej wodzie. Cebulę drobno siekamy. Pieczarki myjemy , kroimy w drobne kosteczki. Podsmażamy razem z cebulą na odrobinie rozgrzanego oleju. Dodajemy ugotowaną i odsączoną kaszę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem – wg. uznania. Przygotowany farsz układamy przez środek naleśników. Dodajemy odrobinę gorgonzoli ( lub innego ulubionego sera pleśniowego). Zwijamy delikatnie ruloniki. Układamy w naczyniu żaroodpornym. Posypujemy startym

Ostra na Słodko
Paszteciki krucho- drożdżowe z nadzieniem pizza gyros 153

cukru 4 łyżki mleka sól do smaku 1 jajko papier do pieczenia Składniki na nadzienie: 1 puszka kukurydzy 1 filet z kurczaka 25 dag pieczarek 1 cebula biała 1 czerwona papryka 15 dag żółtego sera 1 łyżeczka przyprawy do gyrosa tłuszcz do smażenia Wykonanie nadzienia: Pieczarki drobno posiekać  , najlepiej blenderem razem z cebulą i oczyszczaną papryką. Dodać pokrojone mięso

Tradycyjna Kuchnia
Zapiekanka kalafiorowa 287

zawartość lodówki i zamrażalnika – i w głowie zapaliła się lampka oznajmiająca pomysł na obiad ;)   Składniki: 1 średni kalafior 500g pieczarek 300g mięsa mielonego (u mnie z indyka) 2 łyżki oleju kokosowego Mozarella 70-100g sera żółtego 100ml mleka 3,2% Musztarda do smaku Sól, pieprz, papryka słodka, gałka muszkatałowa Czarnuszka, czubryca, rozmaryn (lub inne zioła)   Przygotowanie: Kalafiora(...)smażymy na łyżce oleju kokosowego, przyprawiając je do smaku solą, pieprzem i papryką. Gdy wszystko mamy już przygotowane warstwowo kładziemy składniki w naczyniu żaroodpornym w kolejności: pieczarki, mięso, puree kalafiorowe. Wszystko posypujemy startym serem żółtym i resztą mozarelli. Pieczemy w trybie ‘zarumienianie’ (grzałka górna) przez 20-25 minut w 200 ºC, aż ser stanie się pięknie złocisty. I gotowe! Smacznego

Jak gotować i nie zwariować
Czas na szybką pizzę 206

jest jeszcze niedostępna. Jeśli zamawiam pizzę, to tylko w małych nierozpowszechnionych lokalikach. Po zaledwie 25 minutach czekania mogliśmy skosztować 3 ciekawych smaków pizz. "Farmhouse" z serem mozzarella Galbani, szynką, cebulką i pieczarkami, "Veggie Supreme" z młodym szpinakiem, cebulą, pieczarkami, czarnymi oliwkami, fetą i owocami Peppadew z Południowej Afryki oraz pizzę "Double Bacon Burger" z sosem BBQ, serem mozzarella

Słodkie okruszki
Krokiety z kapustą ,pieczarkami i serem żółtym 167

Krokiety lubimy ,prawda? Składniki 1/2 główki (małej) kapusty białej sól liść laurowy cebula łyżka masła 250 g pieczarek pęczek koperku 100 g ulubionego żółtego sera Naleśniki: 2 jajka 5 łyżek mąki 125 ml mleka 125 ml wody gazowanej Panierka: 2 jajka bułka tarta olej do smażenia Przygotowanie Kapustę szatkujemy ,zalewamy 100 ml wody ,dodajemy liść laurowy ,sól i dusimy(...)potrzeby dolewamy wody lub osączamy z nadmiaru). Cebulę obieramy ,kroimy w kostkę i dusimy na łyżce masła. Dodajemy pokrojone w kostkę pieczarki ,odparowujemy z nadmiaru płynu ,ostudzamy. Dodajemy do kapusty razem z posiekanym koperkiem i startym żółtym serem. Naleśniki: Jajka dokładnie mieszamy z mąką ,mlekiem i szczyptą soli. Kiedy znikną grudki wlewamy wodę ,mieszamy. Naleśniki smażymy na niewielkiej ilości tłuszczu

R'n'G Kitchen

Proponowane wyszukiwania