ciepło i na zimno. Tym razem z pieczarkami, ale pyszna jest również ze szpinakiem. Składniki: 4 jajka 4 łyżki majonezu 350 g sera żółtego 2 pojedyncze piersi z kurczaka (jeśli małe to 3) 500 g. pieczarek 1 łyżka masła sól, pieprz Wykonanie: Jajka wbić do miski, roztrzepać. Dodać majonez, wymieszać żeby połączył się z jajkami. Na koniec dodać ser utarty
Agusiowe smakołykigrzybów wyparuje. Duże żaroodporne naczynie wysmarować masłem i obłożyć na przemian z cukinią i ziemniakami. Obsypać solą i oregano. Na ziemniaki rozłożyć kawałki mięsa, następnie cebulkę i pieczarki. Śmietanę wymieszać z potartym serem i natką pietruszki. Wylać śmietanę na mięso, równomiernie rozlać. Ostatnia warstwa to znowu ziemniaki z cukinią, obsypać solą i oregano. Piekarniki nagrzać do 200 C i piec
Kuchnia Pokoleńpiersi z kurczaka Farsz: cebula, papryka, pieczarki, kukurydza konserwowa Ketchup ½ szklanki Chipsy drobno pokruszone - ½ szklanka Żółty ser w plastrach Piersi rozciąć i bardzo cienko rozbić, przyprawić. Cebulę, pieczarki i paprykę podsmażyć, dodać kukurydzę i ketchup. Blaszaną formę do pieczenia mufinek wysmarować tłuszczem i wyłożyć plastrami mięsa. Do środka włożyć farsz, oczywiści można go bardziej urozmaicić, można dodać fasolkę
Jadło i czytadłogębie, co tu więcej pisać ;) Składniki: 5 niedużych piersi z kurczaka 10 plasterków szynki parmeńskiej (lub szwarcwaldzkiej) 5 łyżek posiekanego szpinaku 7 łyżek startego żółtego sera 7 łyżek bułki tartej 250 g pieczarek 1 garść suszonych prawdziwków (namoczonych) 1 cebula 1 ząbek czosnku 300 ml słodkiej śmietanki 1 łyżka masła sól i pieprz zielona pietruszka olej do smażenia Wykonanie(...)podsmażyć 5 minut. Dodać pieczarki pokrojone na grubsze plasterki lub w ćwiartki. Dodać prawdziwki wraz z płynem od namaczania, masło oraz sól i pieprz do smaku. Smażyć na średnim ogniu około 15 minut. Dodać śmietankę i wymieszać. Naczynie z kurczakiem wyjąć z piekarnika i dodać do niego sos grzybowy. Piersi posypać resztą sera i bułki i wstawić z powrotem
zadanie-gotowanieopakowanie, kucharek 1 łyżeczka, pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki, papryka czerwona 1 większa, cebula 2 sztuki, cukier 1 łyżeczka, ser kozi 200 gram, ser żółty 15 dag na oleju podsmażyć pokrojone cebule i pieczarki, nie solić, wody nie puszczą za dużo wsypać opakowanie szpinaku baby, nie solić, podsmażać wszystko z 3 minuty mieszając, teraz dopiero dodać kucharka i wymieszać ciasto(...)francuskie rozwinąć na paieprze na blaszce z piekarnika, polać keczupem, posypać papryką słodką, oregano rozsmarować pieczarki ze szpinakiem, posypać pokrojoną cebulą posypaną cukrem posypać pokrojoną czerwoną papryką, dodać kawałeczki sera koziego dodać starty żółty ser, użyłam morski, piekarnik nagrzany na 200 C, grzanie góra/dół, pizzę piec około 30-35 minut, kroić trochę wystudzoną, podać z z keczupem
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: farsz: -1 kg pieczarek -1 średnia cebula -150 g żółtego sera -sól, pieprz -olej do smażenia ciasto: -450 g mąki pszennej -1 jajko -1 szklanka gorącej wody -2 łyżki oleju -1 łyżeczka soli Wykonanie: W naczyniu łączymy mąkę z solą i jajkiem. Wlewamy wodę i drewnianą łyżką energicznie mieszamy ciasto. Chwilkę odczekać (aby się nie oparzyć(...)zeszkli, i dodajemy pieczarki. Smażymy ok. 10 minut, następnie dusimy pod przykryciem aż cebula zmięknie. Doprawiamy solą i pieprzem. Pieczarki najczęściej puszczają dużo wody, dlatego należy je dokładnie odcedzić (to ważne, gdyż uniemożliwi to lepienie pierogów). Dodajemy do nich ser starty na cienkich oczkach i mieszamy dokładnie cały farsz. Ciasto wałkujemy na grubość 0,5 cm, wycinamy kółka, nakładamy farsz
KasiekGotujeSkładniki: 1 cukinia 15 dag mięsa mielonego 3 pieczarki 1 pomidor mozzarella 10 dag żółtego sera 4 łyżki śmietany sól rozmaryn papryka ostra pieprz ziołowy koperek Sposób wykonania: Przekroić cukinię na pół, następnie wydrążyć łyżeczką miękki miąższ, zostawiając 1 cm od skórki. Miąższ posiekać. Usmażyć mięso mielone na patelni. Pieczarki pokroić w plastry i podsmażyć na niewielkiej ilości oleju(...)podsmażonych pieczarek dodać pokrojonego w ćwiartki pomidora oraz posiekany miąższ z cukinii. Następnie przełożyć do patelni z mięsem mielonym. Dodać 4 łyżki śmietany i przyprawy do smaku. Następnie dodać starty ser i mieszać aż do roztopienia. Część sera zostawić do zapieczenia w piekarniku. Do połówek cukinii dodać pokrojoną mozzarellę i przygotowane nadzienie. Posypać startym serem. Piec w piekarniku
Przepisy kulinarne babci Antoninysera Gorgonzola Dolce kilka suszonych pomidorów 1-2 czerwone papryki 4-5 łyżek oleju spod pomidorów Przygotowanie: Mięso umyć, osuszyć i pokroić w cienkie paski.Cebulę, ser i pomidory pokroić w kostkę, pieczarki na ćwiartki. Selera obrać z nitek i pokroić w drobne paski. Wszystkie składniki przełożyć do większej miski. Przyprawić solą, pieprzem, tymiankiem, rozgniecionym czosnkiem, ziołami prowansalskimi i kilkoma
Gaździnka warzyprzeciśnięty przez praskę 1 łyżeczka oregano 1 łyżeczka bazylii pieprz 1 łyżeczka sosu worhestershire 1 łyżeczka ziół prowansalskich Dodatkowo: 2 duże pomidory 7 pieczarek 4-5 suszonych pomidorów 1 łyżka oliwy około 60 g startego sera żółtego lub 1 kulka mozzarelli 30 g startego parmezanu Przygotowanie: W misce mieszamy mięso mielone, parmezan, płatki owsiane, natkę pietruszki, przyprawy oraz jajko. Formę(...)Pieczarki obieramy. Kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni. Dobrze odsączamy. Pomidory i pomidory suszone kroimy w kostkę. Rozprowadzamy na mięsie mielonym usmażone pieczarki oraz pomidory. Na wierzchu układamy plasterki mozzarelli lub stary ser oraz posypujemy wszystko parmezanem. Wstawiamy formę do piekarnika na 30 minut
Mania Gotowaniatego co akurat miałam w domu przyrządziłam taką oto przekąskę :) Składniki: 1 płat ciasta francuskiego (użyłam zakupionego w Lidlu) 8 małych pieczarek 1 pierś z kurczaka oprószona solą i pieprzem, pokrojona w kostkę 8x 0.5cm plasterków sera rolada ustrzycka 2 łyżki cebulki zapiekanej 1 łyżka przecieru pomidorowego 1 małe jajko łyżka sezamu sól, pieprz Sposób przygotowania(...)Płat ciasta dzielimy na 8 kawałków. Każdy smarujemy w połowie (po przekątnej) przecierem pomidorowym zostawiając jeden róg czysty. Na posmarowany róg kładziemy plasterek sera żółtego, kilka kawałków pokrojonej piersi z kurczaka i jedną malutką pieczarkę. Solimy i pieprzymy. 2. Trzy posmarowane rogi zlepiamy ze sobą na górze, delikatnie możemy również zlepić boki, żeby ser nam nie uciekł
Kuchnia w czekoladziezmiana od placków tradycyjnych, bo ciągle ziemniaki stanowią składnik podstawowy, ale smakują jednak inaczej. Polecam je zwłaszcza fanom pizzy, bo podane z serem, ketchupem, porem i majonezem smakują wybornie. Składniki: 0,7 kg ziemniaków 5 dużych pieczarek 1 mała cebula 2 jajka 1 łyżka kwaśnej gęstej śmietany 3 łyżki mąki pszennej sól i pieprz do smaku(...)olej do smażenia Dodatkowo: 2 łyżki majonezu 1 nieduży jasny por garść tartego żółtego sera dobry ketchup Sposób przygotowania: Ziemniaki obrać, umyć i zetrzeć na tarce o małych oczkach. Pieczarki obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Cebulę drobniusieńko pokroić w kosteczkę. Ziemniaki wymieszać z cebulą, pieczarkami, roztrzepanymi jajkami, śmietaną i mąką. Doprawić do smaku solą
Gosia gotujepomysł na niedzielny obiad. Niestety, w przygotowaniu są trochę czasochłonne, ponieważ udka z kurczaka należy wyluzować (tj. pozbawić kości i chrząstek). Składniki: udka z kurczaka pieczarki cebula sól pieprz przyprawa do kurczaka starty ser *wykałaczki Udka umyć i osuszyć. Naciąć koło kości i delikatnie "zeskrobać" mięso. Następnie udka bez kości lekko rozbić (pozostawić skórki!). Przyprawić solą, pieprzem i przyprawą(...)dodać pieczarki i zalać je odrobiną wody. Delikatnie przyprawić solą oraz pieprzem i smażyć na średnim ogniu, a gdy pieczarki będą już miękkie - zdjąć z ognia i ostudzić. Następnie wyluzowanie udka faszerować masą pieczarkowo-cebulową i posypać odrobiną startego sera. Za pomocą wykałaczek wszystko ze sobą "połączyć". Przygotowane udka przełożyć do naczynia żaroodpornego, zalać odrobiną wody, przykryć pokrywką i piec
Ugotowaćżółtego seraPrzygotowanie:1. Cukinię umyć, odkroić końcówki. Przekroić wzdłuż i wydrążyć miąższ.2. Czosnek, pieczarki i miąższ z cukinii pokroić w kostkę i podsmażyć przez 15 minut na patelni.3. Do farszu dodać woreczek ryżu.4. Gotowym farszem wypełnić wydrążone cukinie i posypać serem. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym i piec przez 25 minut w temperaturze 180 st. C.Przepis dodaję do akcji
Pasja SmakuWitam po krótkiej przerwie :) Dzisiaj zapraszam na FASZEROWANĄ CUKINIĘ zrobioną specjalnie dla Mojego Mężusia :P SKŁADNIKI: 1 cukinia 250g mięsa mielonego wieprzowego 6 szt. pieczarek Pół papryki czerwonej 1 ząbek czosnku Ser feta Ser żółty Oliwa z oliwek Zioła prowansalskie, pieprz cayenne, sól, pieprz PRZYGOTOWANIE Cukinię myję obieram i kroję wzdłuż na pół(...)Pieczarki i cebulę obieram, czerwoną paprykę myję usuwam nasiona, wszystkie warzywa kroję w drobną kostkę. Na patelni rozgrzewam oliwę z oliwek, wrzucam pieczarki i podsmażam do miękkości, następnie dodaję cebulę i paprykę. Wszystkie składniki duszę przez parę minut, aż cebulka zrobi się miękka. Przyprawiam ziołami prowansalskimi, pieprzem cayenne i szczyptą soli. Mięso
Zdrowo i kolorowo