pieczarki z serem - 4000 przepisów (strona:106/267)

Naleśniki z pieczarkami i ryżem 201

piekarniku i dzięki temu były bardzo dobre. Na pewno zagoszczą w moim domu na stałe. Składniki: -  naleśniki   (lub wg. własnego przepisu) - 500 g pieczarek - 50 g ryżu  - 150 g sera żółtego ( ja dałam mozzarellę ) - 1 cebula  - sól  - pieprz - olej Przygotowanie: Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. Oczyszczone pieczarki dzielimy na dwie części. Pierwszą kroimy(...)dokładamy do smażących się już pieczarek. Cebulę kroimy w drobną kostkę, dodajemy do pieczarek i smażymy do zeszklenia się cebuli. Po usmażeniu mieszamy z ryżem, przyprawiamy pieprzem i solą. Farsz nakładamy na naleśniki, zwijamy w rulon. Przygotowane naleśniki przekładamy do naczynia żaroodpornego i posypujemy serem. Pieczemy w temperaturze 180 stopni około 20 minut

Kulinarne życie
ZAPIEKANKA Z MAKARONEM I WARZYWAMI 631

Składniki: Dokładnych proporcji nie podam, bo sama dawałam składniki "na oko". Wszystko zależy od wielkości Waszego naczynia :) * makaron penne ugotowany al dente * żółty ser starty na tarce o dużych oczkach * czerwona papryka * świeże brokuły * pieczarki * marchewka * sos beszamelowy Wykonanie:  Makaron penne ugotować al dente, przełożyć na dno naczynia żaroodpornego. Na to cienka warstwa sosu beszamelowego  (przepis tutaj(...)posypać startym serem. Następnie brokuły podzielone na małe różyczki, papryka czerwona pokrojona w kostkę, znów sos beszamelowy. Kolejno marchewka pokrojona w cienkie plasterki, pieczarki oczyszczone i pokrojone na plasterki i na samym końcu dość dużo startego sera. Tak przygotowaną zapiekankę wstawić do piekarnika nagrzanego do 180'C i zapiekać około godzinki.  Niestety zdjęcia gotowej zapiekanki nie zdążyłam już zrobić

Zrób to smacznie
Domowa pizza 17342

ciasto wyrosło, w tym czasie przygotowujemy sos i dodatki. Kiedy ciasto wyrośnie, smarujemy je wcześniej przygotowanym sosem pomidorowym, następnie posypujemy startym serem, na ser kładziemy dodatki (szynkę, pieczarki, cebulę itp.) Wkładamy pizzę do nagrzanego do 220 stopni piekarnika i pieczemy do zarumienienia spodu (podważamy i podglądamy) , u mnie było

Pelusiowa Kuchnia
Przepis: Pieczarki faszerowane serkiem tofu 297

dużych  180g serka tofu 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka sosu sojowego 1 łyżka natki pietruszki  150g sera wegańskiego sól pieprz Przygotowanie : Cebulkę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na patelni w niewielkiej ilości tłuszczu. Pieczarki czyścimy i obieramy, odcinamy z nich ogonki. Kapelusze zostawiamy, a ogonki plus jeszcze dwie całe pieczarki drobno kroimy i dokładamy(...)sosem sojowym. Chwilę jeszcze trzymamy na kuchni i zestawiamy z ognia. Tak przygotowanym farszem napełniamy kapelusze, które wcześniej lekko solimy. Na wierzchu posypujemy drobno startym serem. Naczynie żaroodporne smarujemy tłuszczem, układamy w nim pieczarki i zapiekamy w piekarniku przez 30 minut w temperaturze 200 stopni

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Placki ziemniaczane nadziewane pieczarkami i serem. 286

jakichkolwiek dodatków. Dzieciakom najbardziej smakują obsypane cukrem. Tym razem przygotowałam wersję z nadzieniem pieczarkowo-serowym. Zakładałam, że za farsz będą robić wyłącznie pieczarki, ale już w trakcie smażenia pomyślałam, że pasowałby tu także starty ser. Pomysł był trafiony :) Miałam też wątpliwości co do przekładania placuszków na drugą stronę. Bałam się, że się rozpadną. Nic takiego jednak się nie stało. Być(...)pszennej sól pieprz olej do smażenia Nadzienie: 350 g pieczarek 1 cebula 1/2 pęczka natki pietruszki sól pieprz garść tartej mozzarelli (lub innego sera) Wykonanie: Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na oleju. Pieczarki obrać, pokroić w drobną kostkę i dodać do cebuli. Całość smażyć kilka minut, aby nadmiar wody z grzybów odparował. Pod koniec smażenia dodać posiekaną

zadanie-gotowanie
Wytrawne kruche babeczki (z pieczarkami, z łososiem i mascarpone i z indykiem) 380

mąki 250 g margaryny 2 żółtka 4 łyżki zimnej wody 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka cząbru szczypta pieprzu farsz pieczarkowy: 2 cebule 350 g pieczarek masło do smażenia sól pieprz ser żółty do posypania babeczek farsz z łososiem i mascarpone: 1 opakowanie sera mascarpone 1 opakowanie wędzonego łososia kilka kaparów pieprz farsz z indykiem (wystarczy zrobić z ½ porcji): ½ piersi(...)Babeczki ostudzić. Farsz z pieczarek: Pieczarki obrać i pokroić w plastry, cebulę pokroić w drobną kostkę. Cebulę zeszklić na maśle, dodać pieczarki, doprawić solą i pieprzem, smażyć aż cały płyn odparuje. Do babeczek nałożyć farsz pieczarkowy, posypać startym serem i zapiekać przez 15 minut w temperaturze 180 o C. Farsz z mascarpone i łososiem: Odkroić kilka pasków łososia i odłożyć

Mama Gotuje
Cannelloni kalafiorowo-brokułowe z przecierem pomidorowym 153

byłam jedyną osobą, której tak smakowało ;) Polecam! Składniki (na 20 cannelloni): - mały kalafior (wielkości brokuła) - 1/2 brokuła  - 2 cebule - kilka ząbków czosnku - 2 plastry boczku - kilka pieczarek - 100 g jogurtu naturalnego - ser żółty, wedle uznania - sól, pieprz do smaku, bazylia, oregano, papryka ostra - 3 szklanki przecieru pomidorowego (najlepiej takiego ) Kalafiora i brokuły ugotować al dente (po zagotowaniu wody gotować(...)brokuły trochę ostudzić. Zblendować z cebulą, czosnkiem, pieczarkami i boczkiem. Dodać przyprawy i jogurt, ponownie wymieszać. Cannelloni wstępnie obgotować 3-5 minut w osolonym wrzątku. Do cannelloni włożyć farsz. Włożyć do naczynia żaroodpornego, zalać przecierem pomidorowym. Jeśli nie jest on doprawiony, przyprawić. Piec ok. 25 minut 220 stopniach. Wyjąć, posypać serem, piec jeszcze 5-10 minut.  Przepis brał udział

Corner With Recipes
Morszczuk zapiekany z kalafiorem i brokułami w sosie śmietanowo-musztardowym 240

porcje: 2 średnie filety z morszczuka świeże lub rozmrożone ok 200 g mrożonych różyczek brokułów ok 200 g mrożonych różyczek kalafiora 5-6 większych pieczarek (ok 150 g) ok 50 g sera żółtego 1/2 szklanki zimnej wody 5-6 łyżek śmietany 18% 2 kopiaste łyżeczki musztardy stołowej 1 liść laurowy 1 łyżeczka koperku suszonego lub posiekanego świeżego przyprawy i sól(...)rozgrzej po łyżce masła i oleju. Wrzuć pieczarki. Smaż kilka minut na większym ogniu do zbrązowienia i odparowania soku, co jakiś czas mieszaj. Usmażone pieczarki rozrzuć na rybie i warzywach. Całość polej gorącym sosem. Ser żółty zetrzyj na tarce z grubymi oczkami i posyp nim potrawę. Wstaw do dobrze nagrzanego piekarnika. Przez pierwsze 10 minut piecz w 180stC, potem zmniejsz

Anioszek w kuchni
Quesadilla 359

tortilla kukurydziana z roztopionym serem. Tradycyjnie stosuje się ser typu Oaxaca, lecz równie dobry jest np. cheddar. Często do quesadilli dodaje się różne opcjonalne składniki – ziemniaki, grzyby, cuitlacoche , pokrojoną w paski paprykę jalapeño, kiełbaski chorizo itd. Na północy Meksyku używa się tortilli z pszenicy. Moja propozycja to kurczak, papryka najlepiej różnokolorowa, pieczarki i kukurydza(...)składniki: na 2 porcje 2 piersi z kurczaka 1 opakowanie 4 tortilli kukurydzianych lub pszennych mała puszka słodkiej kukurydzy 1 papryka zółta, 1 czerwona 15 dkg pieczarek 1 marchewka 10 dkg sera typu cheddar lub edam sól oliwa z oliwek łyżka masła pieprz papryka słodka papryka ostra bazylia oregano przygotowanie : kurczaka myjemy, osuszamy, kroimy w paseczki szerokości

Luźna Kuchnia
Faszerowana pierś z kurczaka w cieście francuskim. 293

Składniki: 2 pojedyńcze piersi z kurczaka, 300g pieczarek, cebula, 1 opakowanie ciasta francuskiego, garść startego sera żółtego, olej lub oliwa, sól, pieprz, jajko. Przygotowanie: Pieczarki umyć i pokroić w półksiężyce. Podsmażyć razem z cebulą pokrojoną w kostkę na niedużej ilości oleju lub oliwy. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Po podsmażeniu pozostawić do ostygnięcia. Piersi kurczaka umyć i osuszyć. Przekroić(...)pół, ale nie nacinać do końca - zrobić tak zwane kieszonki. Położyć na cieście francuskim. Ciasto przeciąć na pół i po bokach ponacinać paski.  Ostygnięty farsz oraz starty ser żółty włożyć do środka piersi z kurczaka. Z wierzchu mięso posolić i popieprzyć,  Kolejno paski ciasta francuskiego zakładać na mięso. Ciasto posmarować roztrzepanym jajkiem. Włożyć do piekarnika nagrzanego

W kuchni u Moniki
FASZEROWANA CUKINIA 125

lizać!   Składniki: (porcja dla 4 osób) 2-3 duże cukinie 500 g mięsa mielonego z indyka 2 torebki ryżu 1 papryka czerwona 2 cebule 300 g pieczarek natka pietruszki 200 g sera żółtego 2 jajka sól, pieprz, słodka papryka, papryka chili, zioła prowansalskie oliwa Wykonanie: Ryż gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę(...)obieramy, myjemy, również kroimy w kostkę. Wrzucamy na patelnię i wszystko razem smażymy do momentu aż pieczarki będą miękkie i woda z nich wyparuje.  Cukinie myjemy, osuszamy, przekrawamy na pół i wydrążamy z nich środek. Natkę pietruszki myjemy, osuszamy i drobno siekamy. Ser żółty ścieramy na tarce o grubych oczkach. Ugotowany ryż odsączamy i przerzucamy do miski. Dodajemy zawartość

Kuchnia MagdaLeny
FASZEROWANA CUKINIA 134

lizać!   Składniki: (porcja dla 4 osób) 2-3 duże cukinie 500 g mięsa mielonego z indyka 2 torebki ryżu 1 papryka czerwona 2 cebule 300 g pieczarek natka pietruszki 200 g sera żółtego 2 jajka sól, pieprz, słodka papryka, papryka chili, zioła prowansalskie oliwa Wykonanie: Ryż gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę(...)obieramy, myjemy, również kroimy w kostkę. Wrzucamy na patelnię i wszystko razem smażymy do momentu aż pieczarki będą miękkie i woda z nich wyparuje.  Cukinie myjemy, osuszamy, przekrawamy na pół i wydrążamy z nich środek. Natkę pietruszki myjemy, osuszamy i drobno siekamy. Ser żółty ścieramy na tarce o grubych oczkach. Ugotowany ryż odsączamy i przerzucamy do miski. Dodajemy zawartość

Kuchnia MagdaLeny
ziemniak faszerowane z piekarnika 254

składniki: 3 średniej wielkości ziemniaki 1/2 papryki czerwonej 150 g pieczarek kawałek ulubionej kiełbaski kawałek sera, startego sól, pieprz, oregano, zioła prowansalskie szczypiorek dodatkowo: np. sos czosnkowy sałata wykonanie: Ziemniaki gotujemy w mundurkach, w lekko osolonej wodzie. Po ugotowaniu, odlewamy wodę i odstawiamy je do wystudzenia. Pieczarki, paprykę, cebulę oraz oraz kiełbaskę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na patelni

Domowy Smak Jedzenia
Kurczak zapiekany z pieczarkami i mozzarellą 179

Pomysł na prosty, nieskomplikowany obiad, który każdy z Was może przygotować w około 40 minut. Mięso wychodzi idealnie soczyste i miękkie, a w połączeniu z pieczarkami i ciągnącym się serem z pewnością zasmakuje każdemu członkowi rodziny. Czytaj więcej

Czekoladowa muffinka
Sezon grillowy w pełni – za co kochamy grillowanie? 263

Laskowski Dyrektor Marketingu i Sprzedaży z JBB. JBB przygotowało specjalną ofertę kiełbas smakowych przeznaczonych na grilla: kiełbasa grillowa z cebulą, kiełbasa grillowa z papryką, kiełbasa grillowa z pieczarkami oraz kiełbasę z serem, która cieszy się ogromną popularnością również przez cały rok. Coraz częściej na grillu pojawiają się również białe kiełbasy.– Należy tu wymienić i podkreślić szczególne walory smakowe kiełbasy białej

IMPRESJA SMAKU

Proponowane wyszukiwania