się Wam tylko podoba. Nie zapomnijcie tylko o serze, czym go więcej, tym lepiej smakują ;) Składniki: 1 mały chleb z foremki keksowej 150g pieczarek 1 papryka 1 cebula 1 jajko 350g sera żółtego sól, pieprz do smaku Sposób przygotowania: 1. Chleb kroimy na kanapki (możemy kupić krojony) i nożem wycinamy miękkie środki, które kroimy w małą kostkę. Pieczarki
Kuchnia w czekoladzieKasza jaglana z batatami, jarmużem i zielonym groszkiem Składniki – 2 porcje: Kasza jaglana prażona Risana – 100g Jarmuż – 1 szklanka Batat – 150g Pieczarki – 6 sztuk Groszek zielony – 1 szklanka Ser Grana Padano – 1 łyżka startego Sól, pieprz, przyprawa curry Wykonanie: Kaszę jaglaną opłukać i ugotować w lekko osolonej wodzie z dodatkiem przyprawy curry (według przepisu na opakowaniu). Do ugotowanej kaszy dodać(...)pokrojonego w kostkę batata, pokrojone w plastry pieczarki, jarmuż i zielony groszek. Całość wymieszać z dodatkiem startego sera, solą, pieprzem i przyprawą curry. Przełożyć do naczynia żaroodpornego i piec w piekarniku przez 45-55 minut, do czasu aż bataty zmiękną. Tak przygotowana zapiekanka idealnie sprawdzi się też w formie lunchboxa na zimno
Kuchnia Bon Appetitsię kroi i smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno. Składniki: • 2 duże piersi z kurczaka połączone ze sobą • 150 g pieczarek • 1 cebula • 100 g sera camembert • kilka suszonych pomidorów z oleju • sól, pieprz do smaku Wykonanie: • Filet z kurczaka ponacinać wzdłuż, tak aby udało się rozłożyć jak największy płat(...)wierzchu pokrojone suszone pomidory. • Cebulę pokroić w kostkę i obsmażyć na oleju. • Dodać pieczarki pokojone w kostkę, poddusić aż woda odparuje, przyprawić solą i pieprzem. • Farsz nałożyć na przygotowany filet z kurczaka. • Na farszu położyć ser camembert pokrojony w plastry. • Zwinąć mięso z farszem w roladę, posypać przyprawami
To co kochamSchabowe w innej wersji. Wystarczy kilka składników aby wyczarować tak pyszny obiad. Idealnie smakują z sosem, ziemniaczkami i ogórkiem kiszonym. 1 kg schabu 300 g pieczarek 3 cebule 100 g sera feta 2 jajka Bułka tarta Sól Pieprz 1 łyżeczka papryki wędzonej Piątnica ( (kupisz tutaj) 1 łyżeczka mąki pszennej + 50 ml wody Schab dokładnie myjemy, osuszamy i kroimy(...)plastry. Rozbijamy tłuczkiem i przyprawiamy solą i pieprzem. Cebulę i pieczarki kroimy w kosteczkę. Podsmażamy na rozgrzanej patelni. Doprawiamy solą, pieprzem i wędzoną papryką. Na każdym płacie mięsa układamy płasko farsz oraz kawałki sera feta. Zwijamy w rulon. Mięso panierujemy w jaku i bułce tartej, smażymy na rozgrzanej patelni na wolnym ogniu. Z reszty pozostałego farszu możemy przygotować
VioletoweKucharzeniewyglądają.Takie mięsne muffiny nadają się nie tylko na rodzinny obiad , ale i przyjęcie czy też ważną uroczystość. SKŁADNIKI:- filet z kurczaka – 2 szt- pieczarki – 300 g- cebula – 1 szt- starty ser żółty – 100 g- natka pietruszki – 1 pęczek- sól , pieprz , paprykaSPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:Cebulę drobno kroimy.Pieczarki myjemy , kroimy w półplasterki.Podsmażamy razem z cebulą
Ostra na Słodkonaleśnikowe 2 szklanki mąki 2 szklanki mleka 1/2 szklanki wody gazowanej szczypta soli 2 jajka Farsz: 30 dag. mięsa mielonego 25 dag pieczarek 1 cebula 25 dag sera żółtego sól, pieprz do smaku 1 łyżka masła klarowanego Sos- przepis TU WYKONANIE Składniki na ciasto naleśnikowe łączymy ze sobą i dokładnie miksujemy. Smażymy(...)skórki , kroimy na drobne kawałki. Cebulę kroimy w kostkę lekko obsmażamy na maśle, dodajemy pieczarki. Smażymy aż odparują. Następnie dodajemy mięso mielone, smażymy. Doprawiamy wszystko solą i pieprzem. Farsz lekko blendujemy, żeby pozbyć się grudek. Następnie podgrzewając dodajemy ok. 10 dag startego żółtego ser. Ser sprawi,że farsz będzie bardziej zwięzły.Placki naleśnikowe smarujemy farszem, zwijmy. Układamy w naczyniu
W kuchennym oknie Ewyprzed podaniem. Składniki: 600g filetu z piersi kurczaka, zielona papryka, 3 pomidory, 2 łyżki kaparów (można pominąć), 2 pieczarki, puszka krojonych pomidorów, 300g sera mozarella, 100g żółtego sera, sól, pieprz, ostra papryka, oregano. Wykonanie: Mięso umyć, osuszyć i podzielić na około 6 kawałków. Oprószyć(...)odrobinie oleju obsmażyć z obu stron na złoty kolor. Zdjąć z ognia i ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Pomidory pokroić w plastry, rozłożyć po jednym plasterku na każdym kawałku mięsa.Pieczarki oczyścić i pokroić w kostkę. Paprykę umyć, osuszyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić w krótkie słupki. Podsmażyć wraz z grzybami na tłuszczu pozostałym od smażenia mięsa. Dodać odsączone, posiekane kapary
Z miłości do słodkościznudzić. Tym razem postawiłam więc na kotlety. Zastanawiałam się tylko,czym je ożywić, by nie były za suche. Do głowy przyszły pieczarki, bo akurat miałam w domu, a zawierają w sobie trochę wody i żółty ser, który doskonale je spoił. Kotleciki wyszły mięciutkie,pulchne i naprawdę smaczne. Polecam, zwłaszcza jeśli także(...)macie w zanadrzu gotowane mięso. Składniki na ok 14 kotletów: 700g drobiowego mięsa gotowanego (u mnie "rosołowego") 1 większa pierś z kurczaka 300g pieczarek 1 łyżka masła 1 czerwona cebula 1 kajzerka 100g sera żółtego w kawałku 2 jajka 2 łyżki bułki tartej do farszu + do panierowania sól, pieprz olej rzepakowy do smażenia Sposób przygotowania: Pieczarki umyć i pokroić
Kuchnia w czekoladziedodatkowo jest bezmięsna i bardzo prosta w przygotowaniu. Dla 3-4 osób Czas przygotowania: 45 minut Składniki: 250g pieczarek najlepiej BIO 100g masła 1,5 łyżki śmietany 18% tł do zup Suszona włoszczyzna 100g 4 ziemniaki pokrojone w kostkę 100g sera pleśniowego typu rokpol 1 cebula Sól himalajska, cukier, sok z cytryny, pieprz Przygotowanie: 1/ Włoszczyznę zagotowujemy w 3 litrach(...)pióra Pieczarki i cebulę solimy i przesmażamy na 50g masła. 2/ Do gotowego wywaru z włoszczyzny (30min gotowania) dodajemy przesmażone pieczarki z cebulą wraz z masłem i gotujemy jeszcze chwilę. Na koniec dodajemy starty na tarce ser i śmietanę i dokładnie mieszamy najlepiej rózgą. Solimy, dodajemy pieprzu, cukru i soku z cytryny i jeszcze raz dokładnie mieszamy 3/ Podajemy! SMACZNEGO
Kuchnia PROzdrowotnaTak przygotowanego kurczaka, możemy spożywać na zimno lub na ciepłoKurczak faszerowany
Kuchnia Danusidokładnie rozciągamy, wałkujemy na okrągło. Na obrzeża układamy starty ser i zwijamy dokładnie zlepiając ciasto. Na środek wykładamy porcję ulubionego sosu pomidorowego, na niego porcję startego żółtego sera i ulubione dodatki.Np. Pieczarki, pokrojona w cienkie półplasterki cebula, pomidory suszone pokrojone w paseczki, boczek i kiełbasa, oliwki. Pomidory PONTI są naprawdę rewelacyjne w smaku. Idealne jako dodatek do różnych dań
Malinowe Pocałunkiprostu pyszny! Składniki: 5 jajek ½ brokułu 1 łyżka bułki tartej 1 łyżka posiekanych orzechów włoskich 1 łyżeczka zrumienionej cebuli sól i pieprz do smaku 5 pieczarek 1/3 szklanki bulionu grzybowego 5 łyżek startego żółtego sera tłuszcz do formy Wykonanie: Jajka ugotować na twardo, przekroić wzdłuż, wyjąć żółtka. Następnie żółtka utrzeć z ugotowanym brokułem, wymieszać z bułką tartą, orzechami, cebulą(...)przyprawami do smaku. Pieczarki oczyścić , drobno posiekać. Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem, włożyć pieczarki i zalać bulionem. Na pieczarkach ułożyć białka jaj i uzupełnić farszem z brokułu. Posypać serem i zapiec w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez 25 minut
Tradycyjna Kuchniaprostu uwielbiam, świetnie nadaje się na zimną przekąskę i jest łatwa do zrobienia, najważniejsze jest by nabyć dobrze roztapiający się ser żółty, z tych co pamiętam to nadaje się idealne gouda firmy Hej lub Gouda Pilos - ta druga na mniejszą ilość składników na masę bo kostka ma tylko 40 dag. Przepis chyba już(...)historyczny bo nawet babcia moja robiła taką roladę. Przepisów na nią jest od groma. Ja trzymam się dokładnie tego z małymi modyfikacjami bo nieraz dodaje jeszcze podsmażone pieczarki. Składniki 60 dag sera żółtego 40 dag wędliny 100 g masła 200 g serków topionych - 2 kostki lub prostokąty smak dowolny taki jak nam pasuje 3 ogórki kiszone 1/2 dużej papryki czerwonej
Piekielna Kuchnia Patikaszotto" :) Kaszotto z pieczarkamiSkładniki:0,5 kg pieczarek1 cebulapęczek szczypiorkukasz jaglana - 2 szklanki1/3 kostki masłasól, pieprz1 kostka rosołowawoda napój sojowy naturalny SANTE20 dag sera długo dojrzewającego, ja kupiłam Stary Olęder w Biedronce Połowę pieczarek drobno pokroić, drugą połowę - w plastry.Cebulkę drobno posiekać - zeszklić na oleju. Dodać drobno posiekane pieczarki - udusić.Wsypać kaszę, podprażyć 3-4 minuty.Kostk(...)rosołową rozpuścić w 300 ml ciepłej wody - wlać do kaszy.Dusić - gdy płyn wyparuje dolać napój sojowy - czynność powtarzać, ąć kasza będzie miękka.Dodać resztę pieczarek i posiekany szczypior. Dusić chwilę.Dodać masło.Ser zetrzeć na tarce - dodać do kaszy. Doprawić całość solą i pieprzem. Smacznego
kolorowotorcikowożółtego sera 150 g kabanosa 15 plasterków salami 10 czarnych oliwek bez pestek 10 mini ogórków konserwowych 10 marynowanych cebulek 10 marynowanych papryczek czerwonych 15 marynowanych pieczarek duże jabłko przepis Żółty ser kroimy w kostkę o grubości około 1 cm. Na półtora centymetrowe kawałeczki kroimy kabanos. Plasterki salami zwijamy na dwie części. Pozostałe składniki odsączamy z marynaty. Na wykałaczki nadziewamy
Smakowite Dania